Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
11:02 uur

Nieuwe Letse president neemt ontslag als rechter bij Europees Hof van Justitie

Metro

17/06/2019 - 12:30

De pas verkozen Letse president Egils Levits neemt ontslag als rechter bij het Europees Hof van Justitie. Dat maakt het Hof vandaag bekend. Het Letse parlement verkoos de 63-jarige Egils Levits eind mei tot nieuwe president. Hij kreeg al in de eerste stemronde de vereiste meerderheid van 100 parlementsleden achter zich. Op 8 juli wordt […] Het bericht Nieuwe Letse president neemt ontslag als rechter bij Europees Hof van Justitie verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Amerikaanse minister van Justitie Sessions neemt ontslag op vraag van president Trump (07/11/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions neemt ontslag op vraag van president Trump. Dat heeft hij in een brief aan het Witte Huis bekendgemaakt. Trump had al lange tijd kritiek op Sessions.
  [naar artikel]
 2. België gaat op zoek naar nieuwe rechter voor Europees Hof voor de Rechten van de Mens (06/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Federale Overheidsdienst Justitie heeft in het Staatsblad een oproep gelanceerd voor kandidaten die de Belgische rechter bij het Europees Hof...
  [naar artikel]
 3. Sessions neemt op vraag van Trump ontslag als minister van Justitie (07/11/2018 - De Morgen)
  Amerikaans minister van Justitie Jeff Sessions heeft op vraag van president Trump zijn ontslag ingediend. 
  [naar artikel]
 4. Sessions neemt op vraag van Trump ontslag als minister van Justitie (07/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaans minister van Justitie Jeff Sessions heeft op vraag van president Trump zijn ontslag ingediend.
  [naar artikel]
 5. EU-hof vernietigt schorsing gouverneur Letse centrale bank (26/02/2019 - Metro)
  Het Europees Hof van Justitie heeft de schorsing van de gouverneur van de Letse centrale bank vernietigd. De Letse anticorruptieautoriteiten schorsten gouverneur Ilmars Rimsevics zowat een jaar geleden nadat hij in verdenking was gesteld voor corruptie. Het Europees Hof zegt nu dat de Letse overheid onvoldoende aanwijzingen heeft aangebracht over de zware fout die de gouverneur zou hebben begaan. Rimsevics staat sinds 2001 aan het hoofd van de hoogste financiële instelling van Letland. Hij is ook lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) sinds Letland in de eurozone kwam in 2014. Vorig jaar werd hij ervan beschuldigd steekpenningen te hebben aangenomen. Zelf heeft hij die aantijgingen altijd ontkend. De gouverneur zelf en de Europese Centrale Bank (ECB), waar de Letse gouverneur in de raad van bestuur zetelt, hadden de schorsingsbeslissing aangevochten bij het Europees Hof. Dat oordeelde nu dat de schorsing onterecht is. Volgens de statuten van de ECB en van het Europees Systeem van Centrale Banken moeten er immers voldoende aanwijzingen van een zware fout zijn vooraleer een dergelijke beslissing genomen kan worden. De Letse overheid heeft aan het Hof onvoldoende aanwijzingen overgemaakt. bron: Belga Het bericht EU-hof vernietigt schorsing gouverneur Letse centrale bank verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. François Bayrou stapt op als Frans minister van Justitie (21/06/2017 - Knack)
  De Franse minister van Justitie François Bayrou neemt ontslag. Tegen zijn centrumpartij MoDem loopt een onderzoek over de mogelijke fictieve tewerkstelling van assistenten in het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 7. Geert Bourgeois neemt ontslag op 1 juli (27/06/2019 - Metro)
  Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) neemt ontslag op 1 juli. Dat heeft hij vandaag laten weten aan de voorzitter van het Vlaams Parlement. Geert Bourgeois werd op 26 mei verkozen als Europees Parlementslid. Volgende week legt hij daar de eed af, wat betekent dat hij geen minister meer mag zijn. Omdat er nog geen nieuwe Vlaamse regering is, moet er een opvolger worden gezocht voor Bourgeois. De Vlaamse ministers zullen morgen beslissen wanneer er een extra ministerraad wordt gepland om een opvolger aan te duiden. Naar alle verwachting wordt dat de huidige viceminister-president van N-VA, Liesbeth Homans. bron: Belga Het bericht Geert Bourgeois neemt ontslag op 1 juli verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Johan Van Overtveldt neemt al ontslag als gemeenteraadslid: “Europees Parlement vraagt al mijn tijd en energie” (10/01/2020 - Het Nieuwsblad)
  Europees Parlementslid Johan Van Overtveldt (N-VA) neemt na amper een jaar ontslag uit de gemeenteraad van Mechelen. Daar bleef hij ook veel afwezig. Kerstin Hopf volgt hem op.
  [naar artikel]
 9. Bourgeois neemt 1 juli ontslag als Vlaams minister-president, Homans gedoodverfde (tijdelijke) opvolger (27/06/2019 - VRT NWS)
  Geert Bourgeois zal op 1 juli ontslag nemen als Vlaams minister-president. Bourgeois doet dat omdat hij zijn taak als minister-president niet kan combineren met zijn positie als Europees Parlementslid. Op een extra ministerraad morgen zal worden beslist wie Bourgeois tijdelijk moet opvolgen, tot er een nieuwe Vlaamse regering is. Viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) lijkt de gedoodverfde kandidaat. 
  [naar artikel]
 10. België gaat op zoek naar nieuwe rechter voor Europees Hof voor de Rechten van de Mens (06/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Federale Overheidsdienst Justitie heeft maandag in het Staatsblad een oproep gelanceerd voor kandidaten die de Belgische rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens willen opvolgen. De negenjarige termijn van het huidige Belgische lid, Paul Lemmens, loopt in september volgend jaar af. Elk van de 47 lidstaten van de Raad van de Europa mag een rechter aanstellen voor de rechtbank in Straatsburg. België moet een lijst van drie kandidaten voorleggen. Het is vervolgens de parlementaire vergadering van de Raad van Europa die in april de nieuwe rechter zal kiezen.
  [naar artikel]
 11. België gaat op zoek naar nieuwe rechter voor Europees Hof voor de Rechten van de Mens (06/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Federale Overheidsdienst Justitie heeft maandag in het Staatsblad een oproep gelanceerd voor kandidaten die de Belgische rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens willen opvolgen. De negenjarige termijn van het huidige Belgische lid, Paul Lemmens, loopt in september volgend jaar af. Elk van de 47 lidstaten van de Raad van de Europa mag een rechter aanstellen voor de rechtbank in Straatsburg. België moet een lijst van drie kandidaten voorleggen. Het is vervolgens de parlementaire vergadering van de Raad van Europa die in april de nieuwe rechter zal kiezen.
  [naar artikel]
 12. Ursula von der Leyen neemt sowieso ontslag als Duits minister (15/07/2019 - Knack)
  Ursula von der Leyen neemt woensdag sowieso ontslag uit de Duitse regering, als minister van Defensie, ongeacht de uitkomst van de stemming in het Europees Parlement over haar voordracht als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie.
  [naar artikel]
 13. Noorse minister van Justitie neemt ontslag om crisis te vermijden (20/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De controversiële Noorse minister van Justitie Sylvi Listhaug heeft vandaag haar ontslag aangekondigd en heeft zo een mogelijke regeringscrisis...
  [naar artikel]
 14. François Bayrou stapt op als Frans minister van Justitie (21/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Franse minister van Justitie François Bayrou neemt ontslag. Tegen zijn centrumpartij MoDem loopt een onderzoek over de mogelijke fictieve tewerkstelling van assistenten in het Europees Parlement. Dinsdag stapte zijn partijgenote en minister van Defensie Sylvie Goulard al op in die zaak.
  [naar artikel]
 15. Nummer drie ministerie van Justitie in VS neemt ontslag (10/02/2018 - Knack)
  De nummer drie van het ministerie van Justitie van de Verenigde Staten heeft ontslag genomen, negen maanden nadat ze in dienst was getreden. Dat schrijft de New York Times vrijdag.
  [naar artikel]
 16. Nummer drie ministerie van Justitie in VS neemt ontslag (10/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De nummer drie van het ministerie van Justitie van de Verenigde Staten heeft ontslag genomen, negen maanden nadat ze in dienst was getreden. Dat...
  [naar artikel]
 17. Nederlandse minister van Justitie Ad Van der Steur neemt ontslag (26/01/2017 - De Redactie)
  In Nederland is minister van Justitie Ad van der Steur opgestapt. De voorbije jaren was Van der Steur betrokken bij een reeks incidenten, maar vermoedens over zijn rol in het Teevendeal-schandaal waren er te veel aan. Het ontslag komt ongelegen net voor de parlementsverkiezingen van maart.
  [naar artikel]
 18. Algerijnse president neemt voor eind april ontslag (01/04/2019 - Metro)
  De Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika zal ontslag nemen voor het verstrijken van zijn ambtstermijn op 28 april, zo melden onder meer het staatspersagentschap APS en de krant al-Hadath. In een mededeling van de president staat dat het staatshoofd maatregelen zal nemen “om de continuïteit van het functioneren van staatsinstellingen tijdens de overgangsperiode te waarborgen”. Het ontslag zal voor 28 april 2019 plaatsvinden, klinkt het nog, zonder dat hier meer details over worden gegeven. bron: Belga Het bericht Algerijnse president neemt voor eind april ontslag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Amerikaanse minister van Justitie Bill Barr stapt op (15/12/2020 - VRT NWS)
  Midden in de juridische strijd om de uitkomst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft minister van Justitie Bill Barr in een brief aan president Donald Trump bekendgemaakt dat hij tegen Kerstmis ontslag neemt.
  [naar artikel]
 20. Voltallige Russische regering neemt ontslag (15/01/2020 - De Morgen)
  De Russische regering neemt ontslag, zo heeft premier Dmitri Medvedev bekendgemaakt. Het ontslag komt onverwacht nadat president Poetin deze morgen aankondigde grondwettelijke hervormingen te willen doorvoeren.
  [naar artikel]
 21. Boliviaanse president Evo Morales neemt ontslag (10/11/2019 - De Morgen)
  De Boliviaanse president Evo Morales neemt ontslag, na drie weken van protesten tegen zijn herverkiezing. Eerder had Morales al nieuwe verkiezingen aangekondigd. Dat deed hij nadat er in het Zuid-Amerikaanse land protesten waren uitgebroken tegen de uitslag van de presidentsverkiezingen van 20 oktober. Ondanks beschuldigingen van fraude zou Morales die volgens de kiescommissie in één ronde hebben gewonnen.
  [naar artikel]
 22. Amerikaans minister van Justitie neemt op vraag van Trump ontslag (07/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Jeff Sessions heeft zijn ontslagbrief ingediend. De Amerikaanse minister van Justitie lag al geruime tijd overhoop met president Donald Trump, die hem volgens Amerikaanse media gevraagd heeft om een stap opzij te zetten.
  [naar artikel]
 23. Amerikaans minister van Justitie neemt op vraag van Trump ontslag (07/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Jeff Sessions heeft zijn ontslagbrief ingediend. De Amerikaanse minister van Justitie lag al geruime tijd overhoop met president Donald Trump, die hem volgens Amerikaanse media gevraagd heeft om een stap opzij te zetten.
  [naar artikel]
 24. Overleeft Bolsonaro het ontslag van populaire superminister? (27/04/2020 - Knack)
  Alleen zijn wanhoop en militaire stijl kunnen de nieuwe 'zelfmoordactie' van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro verklaren. Vrijdag liet hij een van zijn belangrijkste supporters, voormalig rechter Sergio Moro, vallen. Moro stapte op als minister van Justitie en Openbare Veiligheid.
  [naar artikel]
 25. Frans defensieminister Goulard neemt ontslag (20/06/2017 - Knack)
  In Frankrijk neemt minister van Defensie Sylvie Goulard ontslag. Dat maakt ze dinsdag bekend in een persmededeling. Ze wordt genoemd in het vooronderzoek naar centrumpartij MoDem en de mogelijke fictieve tewerkstelling van assistenten in het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 26. Frans defensieminister Goulard neemt ontslag (20/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  In Frankrijk neemt minister van Defensie Sylvie Goulard ontslag. Dat maakt ze dinsdag bekend in een persmededeling. Ze wordt genoemd in het vooronderzoek naar centrumpartij MoDem en de mogelijke fictieve tewerkstelling van assistenten in het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 27. Kris Peeters neemt ontslag en kiest voor Europa (25/06/2019 - De Standaard)
  Kris Peeters (CD&V) neemt ontslag uit de federale regering en gaat zetelen in het Europees parlement.
  [naar artikel]
 28. Via Letland reikt de macht van de Russische maffia tot in de top van de ECB (06/08/2018 - Apache)
  Het rommelt in de Baltische republieken. De Letse bank ALBV ging failliet, nadat Washington die op een sanctielijst voor witwasbanken had gezet. Een filiaal van Danske Bank is gebruikt om miljarden uit Rusland wit te wassen; dat gebeurde via Estland. En de Letse politie heeft de president van de Letse Centrale Bank – tevens lid
  [naar artikel]
 29. Rechterhand Macron neemt ontslag (19/06/2017 - De Tijd)
  20:04 Op verzoek van de Franse president Emmanuel Macron neemt minister van Territoriale Cohesie Richard Ferrand ontslag.
  [naar artikel]
 30. Donald Trump kondigt vertrek aan van minister van Justitie Jeff Sessions (07/11/2018 - Knack)
  De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions neemt ontslag op vraag van president Donald Trump.
  [naar artikel]
 31. Trumps topadviseur economie neemt ontslag (07/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gary Cohn, de economische topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, neemt ontslag. Dat heeft het Witte Huis dinsdag bekendgemaakt....
  [naar artikel]
 32. Verhofstadt neemt dan toch ontslag uit de gemeenteraad. “Niet te combineren met Europees mandaat” (02/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Guy Verhofstadt (66) neemt ontslag uit de gemeenteraad van Gent. Verrassend is dat niet, de oud-premier was het voorbije anderhalf jaar hooguit 5...
  [naar artikel]
 33. Amerikaanse ambassadeur in Rusland neemt ontslag (06/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Jon Huntsman, de Amerikaanse ambassadeur in Rusland heeft ontslag genomen, dat schreef hij in een brief aan president Donald Trump op maandag, en die dinsdag bekend raakte. Het is de zoveelste topdiplomaat onder het bestuur van Trump die ontslag neemt.
  [naar artikel]
 34. Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma neemt dan toch ontslag met onmiddellijke ingang (14/02/2018 - VRT NWS)
  Jacob Zuma neemt dan toch ontslag als president van Zuid-Afrika. Dat heeft hij vanavond aangekondigd op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie. 
  [naar artikel]
 35. Amerikaanse ambassadeur in Rusland neemt ontslag (06/08/2019 - De Morgen)
  Jon Huntsman, de Amerikaanse ambassadeur in Rusland heeft ontslag genomen, dat schreef hij in een brief aan president Donald Trump. Het is de zoveelste topdiplomaat onder het bestuur van Trump die ontslag neemt.
  [naar artikel]
 36. Boliviaanse president Evo Morales neemt ontslag (10/11/2019 - Metro)
  De Boliviaanse president Evo Morales heeft zondag ontslag genomen. Er woeden al drie weken protesten in het Zuid-Amerikaanse land tegen zijn herverkiezing. Het ontslag komt er nadat de legerleiding gevraagd had om een stap opzij te zetten, “voor het goed van Bolivia”. De 60-jarige Morales kondigde zijn ontslag aan op tv. Eerder op de dag had de bevelhebber van het Boliviaanse leger, generaal Williams Kaliman, Morales gevraagd om een stap opzij te zetten. De legerleider vroeg Morales’ ontslag, … “voor het goed van Bolivia”. De politieke crisis in Bolivia was zondag verder uitgedijd: verschillende ministers en parlementsleden, onder wie de voorzitter van het parlement, hadden ontslag genomen. Morales, die aan de macht is sinds 2006, had dan wel nieuwe verkiezingen aangekondigd, om “Bolivia te pacificeren”, maar dat haalde weinig uit. Ook zondag nog waren er confrontaties tussen betogers en de ordediensten. Bron: Belga   Het bericht Boliviaanse president Evo Morales neemt ontslag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Topman WTO neemt ontslag (15/05/2020 - Express)
  Het hoofd van de Wereldhandelsorganisatie (WTO), Roberto Azevêdo, neemt ontslag. Hij stelt zijn functie op 31 augustus ter beschikking, nadat... The post Topman WTO neemt ontslag appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Amerikaanse justitieminister Sessions ontslagen, Democraten vrezen 'constitutionele crisis' (07/11/2018 - Knack)
  De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions neemt ontslag op vraag van president Donald Trump.
  [naar artikel]
 39. Puigdemont trekt naar Europees Hof van Justitie na opheffing immuniteit (09/03/2021 - Het Nieuwsblad)
  Voormalig Catalaans minister-president Carles Puigdemont trekt naar het Europees Hof van Justitie nu het Europees Parlement zijn immuniteit en die van zijn oud-ministers Antoni Comín en Clara Ponsatí opgeheven heeft. Dat heeft hij dinsdag gezegd tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 40. Hoogste Poolse rechter veegt uitspraak Europees Hof over rechtsstaat van tafel (14/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De hoogste Poolse rechter heeft opdracht gegeven een uitspraak van het Europees Hof van Justitie te negeren. Die gaat in tegen de Poolse grondwet, vindt het Constitutioneel Tribunaal. Dat oordeel kan grote gevolgen hebben voor de Europese rechtsorde, waarin het hof in Luxemburg in principe het laatste woord heeft.
  [naar artikel]
 41. Grote imagoschade voor Zedelgem door monument ‘voor Letse Waffen-SS’ers’ (31/05/2021 - Apache)
  Het Vrijheidsmonument in Zedelgem, bekend als de Letse bijenkorf, brengt grote imagoschade toe aan de West-Vlaamse gemeente. Internationaal neemt de verontwaardiging toe, omdat zowel Letten als critici er een eerbetoon in zien aan Letse krijgsgevangenen die na de Tweede Wereldoorlog acht maanden in Zedelgem vastzaten. Tijdens de oorlog aan het Oostfront traden zij toe tot
  [naar artikel]
 42. Franse premier Edouard Phillippe neemt ontslag (03/07/2020 - VRT NWS)
  De Franse premier Edouard Philippe neemt ontslag. Eerder deze week heeft de Franse president Emaanuel Macron aangekondigd dat hij de regering wilde herschikken. Bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen deed de partij van president Macron het erg slecht.
  [naar artikel]
 43. Europees president waarschuwt voor ‘polexit' (10/01/2018 - De Tijd)
  20:56 Europees president Donald Tusk vreest stilaan voor een vertrek van zijn vaderland Polen uit de Europese Unie. Warschau botst hevig met Brussel over een omstreden hervorming van justitie.
  [naar artikel]
 44. Minister-president Bourgeois neemt akte van ontslag Schauvliege: “Reken erop dat CD&V snel met nieuwe minister komt” (05/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  “Ik neem akte van het ontslag van Joke Schauvliege. Ik heb begrip voor haar conclusie dat haar positie onhoudbaar was geworden.” Dat zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) in reactie op het ontslag van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V).
  [naar artikel]
 45. Oud-president Zuma van Zuid-Afrika krijgt 15 maanden cel voor minachting van justitie (29/06/2021 - VRT NWS)
  In Zuid-Afrika is oud-president Jacob Zuma veroordeeld tot 15 maanden cel, omdat hij weigerde om voor de rechter te verschijnen. Maandenlang werd een proces over fraude uitgesteld, omdat Zuma niet kwam opdagen. Pas in mei dit jaar was hij wel aanwezig. Maar de rechter oordeelt nu dat Zuma schuldig is aan minachting van justitie.
  [naar artikel]
 46. Tegenstanders brexit vangen bot bij rechter (06/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Britse brexit-tegenstanders hebben bot gevangen voor de rechter. Ze wilden aan het Europees Hof van Justitie voorleggen of het Verenigd Koninkrijk...
  [naar artikel]
 47. Amerikaanse ambassadeur in Rusland neemt ontslag (06/08/2019 - VRT NWS)
  Jon Huntsman, de Amerikaanse ambassadeur in Rusland heeft ontslag genomen, dat schreef hij in een brief aan de Amerikaanse president Donald Trump. Het is de zoveelste topdiplomaat die tijdens het bestuur van Trump ontslag neemt.
  [naar artikel]
 48. Crisis Algerije – Algerijnse president Bouteflika neemt ontslag (02/04/2019 - Metro)
  De Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika heeft zijn ontslag ingediend. Hij heeft de Constitutionele Raad op de hoogte gebracht dat hij vandaag/dinsdag ontslag heeft genomen, aldus de Algerijnse officiële media. Bouteflika “heeft de Constitutionele Raad officieel op de hoogte gebracht van het einde van zijn ambtstermijn als president van de Republiek dat vanaf vandaag/dinsdag ingaat”. Dat was te lezen op een banner op de nationale televisie, enkele uren nadat het Algerijnse leger zijn presidentschap ter discussie had gesteld. bron: Belga Het bericht Crisis Algerije – Algerijnse president Bouteflika neemt ontslag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 49. Nederlandse minister van Justitie stapt op (26/01/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) neemt ontslag. Dat maakte hij bekend in de Tweede Kamer. ‘Ik voel het vertrouwen niet meer.’
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.