De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Geen duidelijke winnaar van debat, maar Johnson blijft topfavoriet

De Standaard

19/06/2019 - 08:42

‘Onze volgende premier zit hier’, was te horen tijdens een debat op BBC dinsdagavond. De vijf kandidaten om Theresa May op te volgen, waaronder topfavoriet Boris Johnson, bespraken belastingen, islamofobie, maar vooral de Brexit.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vuurwerk blijft uit tijdens democratisch debat: geen duidelijke winnaar (15/01/2020 - De Morgen)
  Het laatste debat tussen de zes belangrijkste Democratische presidentskandidaten, dinsdag in Des Moines, Iowa, heeft geen duidelijke winnaar opgeleverd. Eens te meer bleek dat de belangrijkste tegenstander van de Democraten de huidige president is.
  [naar artikel]
 2. Geen winnaar in debat Johnson-Corbyn: publiek lachende derde (20/11/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson en Jeremy Corbyn zijn in debat gegaan naar aanleiding van de Britse verkiezingen van 12 december. Een duidelijke winnaar was er niet, of toch niet onder de politici: het publiek werd de lachende derde.
  [naar artikel]
 3. Debat Merkel-Schultz levert geen duidelijke winnaar op (03/09/2017 - VRT NWS)
  In aanloop naar de Duitse parlementsverkiezingen van 24 september hebben huidig bondkanselier Angela Merkel (CDU) en haar uitdager Martin Schultz (SPD) hun eerste en enige rechtstreeks debat gehouden. Het debat kende geen duidelijke winnaar, al gaven de polls achteraf Merkel een licht voordeel.
  [naar artikel]
 4. Johnson en Corbyn voor het eerst in debat: publiek de lachende derde (20/11/2019 - De Morgen)
  Brits premier Boris Johnson en Labour-leider Jeremy Corbyn zijn in debat gegaan naar aanleiding van de Britse parlementsverkiezingen van 12 december. Een duidelijke winnaar was er niet, of toch niet onder de politici: het publiek werd de lachende derde.
  [naar artikel]
 5. Expert ziet duidelijke winnaar in Frans presidentieel debat: “Qua politiek talent is er geen competitie” (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Franse presidentiële debat tussen Emmanuel Macron en Marine Le Pen kende woensdagavond een duidelijke winnaar, vindt Frankrijkkenner Frederik Dhondt (VUB) en met hem een aantal Franse commentatoren. “Qua politiek talent is er geen competitie. Il n’y a pas photo.”
  [naar artikel]
 6. Expert ziet duidelijke winnaar in debat tussen Macron en Le Pen: “Geen competitie” (21/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Franse presidentiële debat tussen Emmanuel Macron en Marine Le Pen kende woensdagavond een duidelijke winnaar, vindt Frankrijkkenner Frederik Dhondt (VUB) en met hem een aantal Franse commentatoren. “Het was verbluffend hoe zwak Marine Le Pen was.”
  [naar artikel]
 7. Boris Johnson past voor tv-debat: “Het zou toch maar een kakofonie worden” (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson, de topfavoriet om Theresa May op te volgen als Brits premier en leider van de Conservatieve partij, gaat niet in op de uitnodiging...
  [naar artikel]
 8. Opvolging May: Johnson en Hunt gaan in debat op televisie (10/07/2019 - VRT NWS)
  De twee overgebleven kandidaat-premiers van Groot-Brittannië zijn op televisie in debat gegaan. Jeremy Hunt en Boris Johnson gingen vooral over de brexit in discussie. Volgens VRT-journalist en Verenigd Koninkrijk-kenner Ivan Ollevier blijft Johnson ook na dit debat de favoriet, al kon ook Hunt scoren.
  [naar artikel]
 9. Corbyn verhoogt in televisiedebat druk op Johnson, maar breekt geen potten (07/12/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson is volgens een opiniepeiling nipt de winnaar van het BBC-televisiedebat met Labour-leider Jeremy Corbyn dat gisterenavond werd gehouden. Dat meldt Sky News. Tijdens het laatste televisiedebat voor de parlementsverkiezingen op 12 december voerde Corbyn de druk op Johnson nog op, maar een duidelijke overwinning boekte hij niet.
  [naar artikel]
 10. Beurzen verklaren Clinton winnaar van debat (27/09/2016 - De Tijd)
  07:59 Voor de financiële markten is Hillary Clinton de duidelijke winnaar van het eerste presidentieel debat. Aziatische beurzen gaan hoger, net als de Mexicaanse peso. Goud valt terug.
  [naar artikel]
 11. Republikeinen roepen Mike Pence uit tot 'duidelijke winnaar van debat' - nog voor het van start gaat (05/10/2016 - Knack)
  Het Republican National Committee (RNC) heeft twee uur voor het vicepresidentieel debat van start gaat, op zijn website per ongeluk de running mate van Donald Trump Mike Pence al uitgeroepen tot winnaar.
  [naar artikel]
 12. Republikeinen roepen Mike Pence uit tot 'duidelijke winnaar van debat' - voor het van start gaat (05/10/2016 - Knack)
  Het Republican National Committee (RNC) heeft twee uur voor het vicepresidentieel debat van start gaat, op zijn website per ongeluk de running mate van Donald Trump Mike Pence al uitgeroepen tot winnaar.
  [naar artikel]
 13. "Debat tussen Johnson en Corbyn zet campagne niet in vuur en vlam, geen van beiden kon doorbraak forceren" (20/11/2019 - VRT NWS)
  Het tv-debat tussen de Britse premier Boris Johnson en zijn uitdager Jeremy Corbyn heeft weinig verrassingen opgeleverd. Johnson, de leider van de Conservatieve Partij en Corbyn, de leider van de socialistische partij Labour gingen gisterenavond voor het eerst in debat in aanloop naar de verkiezingen van 12 december. "Het debat had de verkiezingscampagne in vuur en vlam moeten zetten, maar dat is niet gebeurd", zegt correspondent Lia van Bekhoven in "De ochtend" op Radio 1. "Geen van beiden kon een doorbraak forceren."
  [naar artikel]
 14. Republikeinen roepen Mike Pence uit tot 'duidelijke winnaar van debat' - voor het start van start gaat (05/10/2016 - Knack)
  Het Republican National Committee (RNC) heeft twee uur voor het vicepresidentieel debat van start gaat, op zijn website per ongeluk de running mate van Donald Trump Mike Pence al uitgeroepen tot winnaar.
  [naar artikel]
 15. Opnieuw Erdogan of toch Kilicdaroglu? Stemmen worden volop geteld, maar nog geen duidelijke winnaar in Turkije (28/05/2023 - VRT NWS)
  Ongeveer de helft van de stemmen zouden al geteld zijn, maar er is nog geen duidelijke winnaar in de tweede ronde van de Turkse presidentsverkiezingen. Volgens staatspersagentschap Anadolu staat huidig president Erdogan voorlopig nipt op kop, maar Anka, het persagentschap dat dichter bij uitdager Kilicdaroglu staat, beweert het tegendeel.
  [naar artikel]
 16. Boris Johnson grote afwezige in tv-debat (17/06/2019 - De Tijd)
  07:19 De topfavoriet om Theresa May op te volgen als Britse premier stuurde zijn kat naar het eerste televisiedebat over het afhandelen van de brexit.
  [naar artikel]
 17. Geen duidelijke winnaar bij verkiezingen in Israël (18/09/2019 - De Morgen)
  De parlementsverkiezingen in Israël hebben geen duidelijke winnaar opgeleverd. De centrumpartij Blauw en Wit van generaal b.d. Benny Gantz lijkt een nipte zege te behalen op de rechtse Likoedpartij van premier Benjamin Netanyahu – althans volgens twee van de drie exitpolls na sluiting van de stemlokalen. In de derde halen beide partijen evenveel zetels.
  [naar artikel]
 18. Geen duidelijke winnaar na eerste debat tussen Clinton en Trump (27/09/2016 - De Redactie)
  Vannacht hebben de Amerikaanse presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump voor het eerst de degens gekruist. Geen van beide kon de andere echt onderuithalen.
  [naar artikel]
 19. Van Aert duidelijke topfavoriet op nat parcours Dublin: “Als Wout geen twee minuten voorsprong heeft, heeft hij een slechte dag” (11/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Zondag staat in Dublin de allereerste Ierse Wereldbekermanche veldrijden op het programma. Zonder Mathieu van der Poel, maar met Wout van Aert en Tom Pidcock. Het lijkt hoe dan ook een modderfeest te zullen worden, want er staat net zoals zaterdag nog veel water op het parcours. Bart Wellens en Lars van der Haar schoven Wout van Aert alvast naar voren als duidelijke topfavoriet.
  [naar artikel]
 20. Macron vs. Le Pen: klappen aan beide kanten, maar geen knock-out (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het was het debat waarvoor Frankrijk woensdagavond aan het tv-scherm gekluisterd zat: Marine Le Pen en Emmanuel Macron stonden voor het eerst en voor het laatst in deze presidentscampagne tegenover elkaar. Een duidelijke winnaar leverde het niet op.
  [naar artikel]
 21. Macron vs. Le Pen: klappen aan beide kanten, maar geen knock-out (21/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het was het debat waarvoor Frankrijk woensdagavond aan het tv-scherm gekluisterd zat: Marine Le Pen en Emmanuel Macron stonden voor het eerst en voor het laatst in deze presidentscampagne tegenover elkaar. Een duidelijke winnaar leverde het niet op.
  [naar artikel]
 22. Geen ontmoeting tussen Trump en Boris Johnson (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson, de topfavoriet om ontslagnemend premier Theresa May op te volgen, heeft geen tijd voor een ontmoeting met de Amerikaanse president...
  [naar artikel]
 23. Tv-debat tussen kandidaat-opvolgers Boris Johnson stopgezet: moderator valt live tijdens uitzending flauw (26/07/2022 - VRT NWS)
  In het Verenigd Koninkrijk is het laatste grote debat tussen Liz Truss en Rishi Sunak, de twee mogelijke opvolgers van Boris Johnson, noodgedwongen stopgezet. Nog voor het debat halfweg was, viel de moderator flauw. De journaliste van Talk TV was snel weer bij haar positieven, maar kreeg toch het advies het debat te beëindigen.
  [naar artikel]
 24. Brussel: KBC, de grote Mario-winnaar (11/07/2017 - De Tijd)
  12:33 De Brusselse beurs blijft net als de Europese collega's hinken op twee gedachten, met tot nader order alleen de banken als duidelijke winnaar.
  [naar artikel]
 25. “Kan zo iemand wel premier worden?” Topfavoriet Boris Johnson zwaar onder vuur na huiselijke ruzie (22/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Hij was de absolute topfavoriet. Hij won alle stemrondes met grote voorsprong. Hij zat al met anderhalf been in Downing Street nummer 10. Boris Johnson zou Theresa May gaan opvolgen als premier van het Verenigd Koninkrijk. Het was zo goed als zeker. En toen kwam de politie langs...
  [naar artikel]
 26. “Kan zo iemand wel premier worden?” Topfavoriet Boris Johnson zwaar onder vuur na huiselijke ruzie (22/06/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Hij was de absolute topfavoriet. Hij won alle stemrondes met grote voorsprong. Hij zat al met anderhalf been in Downing Street nummer 10. Boris Johnson zou Theresa May gaan opvolgen als premier van het Verenigd Koninkrijk. Het was zo goed als zeker. En toen kwam de politie langs...
  [naar artikel]
 27. Laatste kans: Corbyn noch Johnson kunnen overtuigen tijdens televisiedebat (07/12/2019 - De Morgen)
  Een kleine week voor de Britse verkiezingen rook premier Boris Johnson zijn kans om oppositieleider Jeremy Corbyn tijdens een laatste debat een veeg uit de pan te geven. Een duidelijke overwinning boekte hij echter niet.
  [naar artikel]
 28. Breschel fnuikt Belgische ambities (09/04/2019 - De Morgen)
  Dwars door Vlaanderen volgde de tendensen van het voorjaar. Eén: de winnaar was niet de topfavoriet, maar wel de beste. Matti Breschel maakte af wat Fabian Cancellara indrukwekkend voorbereidde. En twee: de winnaar was geen Belg.
  [naar artikel]
 29. Britse verkiezingen – Corbyn verhoogt in televisiedebat druk op Johnson, maar breekt geen potten (07/12/2019 - Metro)
  Tijdens het laatste televisiedebat voor de Britse parlementsverkiezingen op 12 december heeft oppositieleider Jeremy Corbyn van de linkse partij Labour de druk op premier Boris Johnson nog opgevoerd, maar een duidelijke overwinning boekte hij niet. Johnson mist openheid wanneer het gaat om zijn brexit-plannen, hekelde Corbyn tijdens het duel op de Britse zender BBC. De belofte van de regeringsleider dat hij met zijn brexit-deal de ongerustheid zou wegnemen over het Britse vertrek uit de Europese Unie, valt niet waar te maken, vervolgde hij. Corbyn waarschuwde ook voor lange onderhandelingen over een vrijhandelsakkoord met de Verenigde Staten en met de Europese Unie. Johnson wierp Corbyn op zijn beurt andermaal voor de voeten dat hij geen duidelijk standpunt inneemt over de brexit. Naast de brexit werden nog enkele andere thema’s aangesneden. Zo debatteerden beide rivalen onder andere over armoedebestrijding en de nationale gezondheidsdienst NHS. Al bij al verliep het debat vrij voorspelbaar en lijken er geen potten gebroken. De conservatieven van Johnson leiden in de peilingen nog altijd op de sociaaldemocraten en Corbyn komt, op minder dan een week van de verkiezingen, zwaar in tijdnood wil hij het tij nog doen keren. bron: Belga Het bericht Britse verkiezingen – Corbyn verhoogt in televisiedebat druk op Johnson, maar breekt geen potten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Corbyn verhoogt in televisiedebat druk op Johnson, maar breekt geen potten (07/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson is volgens een opiniepeiling nipt de winnaar van het BBC-televisiedebat met Labour-leider Jeremy Corbyn dat...
  [naar artikel]
 31. Boris Johnson heeft geen tijd voor Trump (04/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson, de topfavoriet om ontslagnemend premier Theresa May op te volgen, heeft geen tijd voor een ontmoeting met de Amerikaanse president...
  [naar artikel]
 32. Talkpoederaffaire breekt Johnson & Johnson zuur op (01/02/2023 - Express)
  Farmaceutisch bedrijf Johnson & Johnson publiceerde vorige week haar bedrijfsresultaten, maar kon de verwachtingen niet inlossen. Nu krijgen ze ook het deksel op de neus van rechters in een faillissementsverzoek. In het nieuws: Johnson & Johnson (JNJ) heeft er geen prettige maand op zitten. Daarnaast lopen er duizenden rechtszaken van klanten die beweren dat het […]
  [naar artikel]
 33. Johnson & Johnson stopt productie witmakende huidcrèmes (19/06/2020 - De Tijd)
  21:17 Farmaceut en verzorgingsmiddelenproducent Johnson & Johnson (J&J) stopt met de verkoop van witmakende huidcrèmes. Die kwamen onder vuur te liggen nu wereldwijd een debat woedt over racisme.
  [naar artikel]
 34. Beschaafd debat tussen Biden en Trump eindigt op gelijkspel, met moderator als winnaar (23/10/2020 - Express)
  Voor de 49 miljoen Amerikanen die hun stem al uitbrachten maakte het nog weinig uit, maar het laatste geplande debat... The post Beschaafd debat tussen Biden en Trump eindigt op gelijkspel, met moderator als winnaar appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 35. Ex-winnaar Carapaz topfavoriet voor de eindzege, maar aan uitdagers geen gebrek (07/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geen Tadej Pogacar en Primoz Roglic in de Ronde van Italië, maar er is nog steeds genoeg schoon volk aanwezig om er een mooie strijd om het roze van te maken.
  [naar artikel]
 36. “Ja, ik ben de topfavoriet” (25/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Wereldkampioen, nummer één op de wereldranking en winnaar van de laatste drie EK´s, waarvan twee in Hasselt. Er kan er maar één de topfavoriet zijn en dat is Michael van Gerwen. De 28-jarige Nederlander leeft ondanks een enkelblessure ontspannen naar dit Europees kampioenschap toe. “Ik presteer bijna overal goed”, klinkt het zelfverzekerd.
  [naar artikel]
 37. Gespannen debat tussen Boris Johnson en Jeremy Hunt (10/07/2019 - Knack)
  In Groot-Brittannië zijn de twee favorieten voor de opvolging van Theresa May, Boris Johnson en Jeremy Hunt, dinsdagavond op televisie met elkaar in debat gegaan. Het duel, dat in een gespannen sfeer verliep, werd gedomineerd door de brexit, maar ook de gelekte memo's van de Britse ambassadeur in Washington en Trumps uithaal naar de man kwamen aan bod.
  [naar artikel]
 38. Van Aert is de topfavoriet, maar die haalt het lang niet altijd op het BK: “Wout kan hier niet gerust in zijn” (07/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Geen enkele twijfel wie de grote favoriet is voor het BK veldrijden, maar kennen we daarmee ook de winnaar? Wout van Aert blijft beter op zijn hoede, want de voorbije jaren wonnen de outsiders bijna even vaak als de topkandidaten. ­Meulebeke is een valkuil.
  [naar artikel]
 39. Turkse beurs onderuit na uitblijven winnaar verkiezingen (15/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De aandelenbeurs in Istanboel is maandagochtend meer dan 6 procent onderuitgegaan vanwege onduidelijkheid over de toekomst van het land, nu er nog geen duidelijke winnaar is bij de Turkse presidentsverkiezingen.
  [naar artikel]
 40. Topfavoriet Ibe wint ‘The Voice Van Vlaanderen’: “Eerst geef ik een dik feestje en dan muziek maken!” (24/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hij was wekenlang topfavoriet, werd door Alex Callier in de eerste liveshow al tot winnaar gebombardeerd, en nu heeft Ibe Wuyts (17) van Team Koen...
  [naar artikel]
 41. 'Boris Johnson nipt winnaar televisiedebat' (07/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson is volgens een opiniepeiling nipt de winnaar van het BBC-televisiedebat met Labour-leider Jeremy Corbyn dat...
  [naar artikel]
 42. Britse premier Johnson wil met inzet troepenmacht ‘duidelijke boodschap’ afgeven aan Kremlin (30/01/2022 - De Morgen)
  Het Verenigd Koninkrijk overweegt een groot aantal troepen, wapens, oorlogsschepen en vliegtuigen aan de NAVO aan te bieden, die in Europa ingezet kunnen worden. Premier Boris Johnson wil daarmee een ‘duidelijke boodschap’ aan het Kremlin afgeven, zo meldt hij zaterdagavond.
  [naar artikel]
 43. Sociaaldemocraat wint eerste debat voor Duitse verkiezingen (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het was een primeur, aldus Duitse media: geen duel, maar een debat met de drie belangrijkste rivalen bij de verkiezingen van eind september live op televisie. En volgens een peiling meteen na afloop was de sociaaldemocraat Olaf Scholz (SPD) de winnaar.
  [naar artikel]
 44. Trump roept zichzelf uit tot winnaar van debat met Biden. Commissie neemt maatregelen om orde te bewaren bij volgende confrontatie (30/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na het tv-duel met zijn uitdager Joe Biden, heeft de Amerikaanse president Donald Trump zichzelf tot winnaar uitgeroepen van het eerste debat voor...
  [naar artikel]
 45. Déze Julian Alaphilippe is (nog) geen topfavoriet voor de wereldtitel: “Pas op, het blíjft Alaphilippe” (16/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wout van Aert, Greg Van Avermaet, Vincenzo Nibali: allemaal kleven ze hem het predikaat ‘topfavoriet’ op. Vraag is of déze Julian Alaphilippe wel...
  [naar artikel]
 46. Johnson blijft ook na aanval op Labourleider weigeren om zich te excuseren (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson staat nog meer onder druk om zich te verontschuldigen voor zijn eerdere, valse beschuldigingen ten aanzien van Sir Keir Starmer. Zo had de premier zijn rivaal tijdens een debat in het parlement verweten dat die destijds in diens functie bij justitie de roemruchte BBC-presentator en seksmisdadiger Jimmy Savile had laten lopen. De oppositieleider werd naar aanleiding van de uitlatingen door een protesterende menigte lastiggevallen. Johnson weigert echter om gehoor te geven aan de oproep tot excuses.
  [naar artikel]
 47. Acteur Dwayne Johnson pleit voor verbod op échte wapens op filmsets: "Ongeluk kan altijd" (04/11/2021 - VRT NWS)
  Acteur en voormalig professioneel worstelaar Dwayne "The Rock" Johnson (49) doet een duidelijke oproep om voortaan niet meer met echte wapens te werken op filmsets, na het schietincident waarbij acteur Alec Baldwin een cameravrouw doodde. En daar blijft het niet bij, want in een interview met het Amerikaanse entertainmentblad Variety vertelt Johnson dat hij enkel nog valse wapens wil gebruiken in films, series of televisieprogramma's waar hij als producent bij betrokken is.
  [naar artikel]
 48. Topfavoriet op Masters golf moet opgeven... na domme val met slippers op trap (06/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  Topfavoriet Dustin Johnson neemt niet deel aan het Masters, het eerste major van het seizoen. De 32-jarige Amerikaan viel woensdag van de trap en blesseerde zich aan de rug. Hij meldde zich nog wel op de eerste hole om af te slaan, maar ondervond te veel hinder van de blessure en bedacht zich alsnog.
  [naar artikel]
 49. Einde van een tijdperk: geen ‘Janssen’ meer binnen Johnson & Johnson (15/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Farmareus Johnson & Johnson schrapt de verwijzing naar Janssen Pharmaceutica, het bedrijf uit Beerse dat in 1961 overgenomen werd door de groep. De medicijnenafdeling wordt herdoopt tot ‘Johnson & Johnson Innovative Medicine’. Ook het bedrijfslogo ondergaat een facelift.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy