Een teek wiens beet je allergisch kan maken voor vlees, rukt momenteel op in de Verenigde Staten. Artsen zien dan ook een forse stijging van personen met deze opmerkelijke allergie. [naar artikel]
Een 58-jarige Maldegemnaar is tijdens een fietstocht overleden aan een allergische reactie na een insectenbeet. Zijn keel zwol op waardoor hij ter plaatse stikte. Professor Didier Ebo, specialist in allergische reacties, waarschuwt. “Heeft u ooit al allergisch gereageerd op een insectenbeet, zelfs al was die op het eerste gezicht niet bijzonder spectaculair, neem dan zeker contact op met uw huisarts. Het kan uw leven redden.” [naar artikel]
Nu de lente volop in het land is, trekken we er massaal op uit. Jammer genoeg doet de teek dat ook bij temperaturen die hoger zijn dan 10 graden. En terwijl de teken in onze contreien al behoorlijk vervelend zijn, moeten ze in de VS afrekenen met een exemplaar waardoor mensen allergisch kunnen worden voor rood vlees. [naar artikel]
Na jarenlang nauwelijks vlees te hebben gegeten, lijkt dat biefstukje ineens wel erg zwaar op de maag te liggen. Hoe zit dat? [naar artikel]
Enkele kilo’s verliezen in amper 100 dagen? Voor de Filipijnse Marga Banaga (25) was het een missie geworden. Ze liet alcohol, snoep, vlees en kaas achterwege en trok naar de sportschool. Resultaat? Een verlies van maar liefst dertien kilo. [naar artikel]
Een 58-jarige Maldegemnaar is tijdens een fietstocht overleden aan een allergische reactie na een insectenbeet. Zijn keel zwol op waardoor hij ter plaatse stikte. [naar artikel]
Vijselaar en Sixma Dat veel vlees eten slecht is voor het milieu, dat weten we nu wel. Maar als het klimaat je lief is, loop je de afdeling kaas maar beter ook eens straal voorbij. De pijnlijke waarheid over kaas. “Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie.” [naar artikel]
In navolging van Dagen Zonder Vlees organiseert de vegetarische organisatie EVA de Easy Vegan challenge. Oftewel 21 dagen lang geen enkel [naar artikel]
Dat veel vlees eten slecht is voor het milieu, dat weten we nu wel. Maar als het klimaat je lief is, loop je de afdeling kaas maar beter ook eens straal voorbij. De pijnlijke waarheid over kaas. ‘Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie.’ [naar artikel]
Het was nochtans 'maar' een insectenbeet. Doorgaans vervelend maar veelal onschuldig. Voor Sonja Kujas uit Keulen betekende de beet echter het [naar artikel]
Andreas Kappes (52) is niet meer. De voormalige profwielrenner overleed deze nacht na een allergische reactie op een insectenbeet. De Duitser... [naar artikel]
Burger King komt met een nieuwe cheeseburger op de markt. Zonder vlees, maar met écht ontzettend veel kaas. 20 (!) plakjes om precies te zijn. “Dit is geen grap. Het is echt”, klinkt het bij de hamburgerketen. De mening – of beter honger – van de fans is verdeeld. [naar artikel]
De inflatie en de verarming in het Verenigd Koninkrijk slaan zodanig toe dat supermarkten nu op onder meer waspoeder, vlees, koffie en kaas beveiligingsstickers plakken. Dit om de enorme stijging van winkeldiefstal het hoofd te bieden. [naar artikel]
Samen met de Rode Duivels is ook een lading kaas uit Bever richting Quatar vertrokken. De familie De Ville uit Bever maakt al 25 jaar ambachtelijke kaas in hun hoevekaasmakerij en sinds 3 jaar voorzien ze de Rode Duivels van kaas. [naar artikel]
Amerika waarschuwt dat er een allergie voor rood vlees en zuivel in opmars is, die je krijgt na een tekenbeet. En nee, dat is geen broodjeaapverhaal: Vlaming Tom (51) liep het zelfs op in de Ardennen. “Toen ik onlangs zondigde met kaasfondue, lag ik erna een hele dag ziek op de zetel.” [naar artikel]
In Imsil, de kaasstreek in Zuid-Korea, zijn ze zo trots op het product, dat ze er een heus kaaspretpark geopend hebben. Je kan er kaas eten, kaas maken en alle attracties passen perfect bij het thema kaas. [naar artikel]
Je vleesconsumptie terugschroeven om de planeet te redden? Prima, want de vleesproductie stoot veel broeikasgassen uit. Maar als je dat lapje vervangt door kaas zal je klimaatscore niet gek veel verbeteren. Dat zegt Jospeh Poore, wetenschapper aan de universiteit van Oxford, die de milieu-impact van voeding bestudeert. [naar artikel]
In Thailand lanceert Burger King een nieuwe hamburger zonder vlees maar wel met een enorme hoeveelheid kaas. De fastfoodketen brengt de nieuwe variant op de kaart onder de naam “The Real Cheeseburger”. De burger is simpelweg een klassiek hamburgerbroodje met sesamzaad gevuld met maar liefst 20 lagen cheddarkaas. [naar artikel]
14:20 De kaas van de zuivelmaker Milcobel mag weer de deur uit. De fabriek in Moorslede kreeg de voorbije weken te maken met een listeriabesmetting. Nu oordeelt het voedselagentschap FAVV dat de kaas veili... [naar artikel]
Kan er voor jou nooit genoeg kaas op een burger zitten? Dan is de nieuwe cheeseburger van Tastemade misschien iets voor jou. De lekkernij bestaat enkel en alleen uit – je raadt het nooit – kaas. Van het broodje tot het sappig lapje vlees en de groenten die ertussen zitten: alles wordt vervangen door kaas. […] Het bericht Deze cheeseburger bestaat volledig uit kaas verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wie kiest voor kaas met een laag vetgehalte is niet noodzakelijk beter af dan wie ‘gewone’ kaas koopt. Dat blijkt uit Deens onderzoek. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.