De Belgische Noordzee ondervindt steeds meer beïnvloeding door de mens, en voorop staan de effecten van klimaatverandering. Koudwatersoorten als de Noordzeegarnaal nemen in aantal af, warmwaterfauna zoals de giftige kleine pieterman, de kleine heremietkreeft en bepaalde exoten worden juist talrijker. Dat blijkt uit ‘Hoe is de Noordzee eraan toe?’, het eerste rapport van het burgerwetenschapsproject SeaWatch-B onder leiding van het Vlaams instituut voor de Zee (VLIZ). [naar artikel]
De Belgische Noordzee ondervindt een ‘voortschrijdende beïnvloeding door de mens, met voorop de effecten van klimaatverandering’. Dat blijkt uit onderzoek van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Koudwatersoorten, zoals grijze garnalen, nemen in aantal af, terwijl warmwaterfauna, zoals de giftige kleine pieterman, de kleine hermietkreeft en bepaalde exoten juist talrijker worden. [naar artikel]
De Noordzee zit nog steeds vol grijze garnaal, maar door het warmere water neemt het aantal af. Er zitten nu vijf keer minder garnalen in de branding en vijf keer meer – giftige – pietermannen. Dat blijkt uit het eerste rapport Hoe is de Noordzee eraan toe? [naar artikel]
Het aantal dieren in de Noordzee is de afgelopen 25 jaar flink achteruitgegaan, zo blijkt uit een rapport van het Wereld Natuur Fonds over biodiversiteit (periode 1990-2015), waarvoor het Nederlandse statistisch instituut CBS berekeningen heeft gedaan. De daling is vooral te wijten aan de teruggang van het zeebodemleven, zoals schelpdieren, kreeftachtigen en zee-egels, dat te […] [naar artikel]
Nog op zoek naar een geslaagde kreeftensoep? Twijfel je als hoofdgerecht nog tussen een vispannetje of fazantenfilet? En met welke dessertstronk... [naar artikel]
De vis in de Noordzee en naburige wateren doet het niet bijster goed. Dat ligt aan te gulzige visserij, klagen milieugroepen. Maar ook opwarmend zeewater door de klimaatverandering laat zich voelen. [naar artikel]
Het aantal dieren in de Noordzee is de afgelopen 25 jaar flink achteruitgegaan, zo blijkt uit een rapport van het Wereld Natuur Fonds over biodiversiteit (periode 1990-2015), waarvoor het Nederlandse statistisch instituut CBS berekeningen heeft gedaan. [naar artikel]
Een vispannetje op het menu deze feestdagen? Laat het klassieke witte wijn- of roomsausje eens voor wat het is en verras je gasten met een... [naar artikel]
Dit Spaanse vispannetje met kabeljauw en chorizo is het hele jaar door lekker. De zachte smaak van de kabeljauw gaat trouwens perfect samen met [naar artikel]
Een vispannetje, dat is voor mij pure nostalgie, echt de jaren 90. Op de koksschool was het een van de klassiekers die we absoluut moesten kunnen [naar artikel]
De Noordzee zit nog steeds vol grijze garnaal, maar door het warmere water neemt het aantal af. Er zitten nu vijf keer minder garnalen in de branding en vijf keer meer – giftige – pietermannen. Dat blijkt uit het eerste rapport Hoe is de Noordzee eraan toe? [naar artikel]
1. Vijf keer minder garnalen, vijf keer meer – giftige – pietermannen: zo is de Noordzee eraan toe [naar artikel]
1. Vijf keer minder garnalen, vijf keer meer – giftige – pietermannen: zo is de Noordzee eraan toe [naar artikel]
Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen vangt de uiterst giftige slangen op van een Peltenaar die wekenlang in een coma lag na een beet door één van de dieren. De eigenaar verloor een vinger, zijn arm is verminkt en hij lag maanden met een vergiftiging in het ziekenhuis. De dienst Dierenwelzijn nam de extreem giftige slangen in beslag. Het Natuurhulpcentrum waarschuwt: tegen dergelijk gif bestaat geen geneesmiddel, de slangen zijn dodelijk. “Dit zijn géén huisdieren. Als je weet hebt van dit soort dieren in Limburg: geef ons een seintje. Dat is echt van levensbelang.” [naar artikel]
Een vispannetje staat of valt met de saus. Daarom serveren wij onze pangasiusfilet in een badje van room, zure room, mosterd, citroensap en... [naar artikel]
Het aantal vastgestelde vervuilingen door schepen in de Noordzee is lager dan ooit. Dat meldt minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld) vanmorgen. Fauna en flora floreren, onder meer bruinvissen, zeehonden en oesters. [naar artikel]
Een lekkere bistrokeuze: vispannetje met stukjes zalm en scampi. Laat het weekend maar beginnen! [naar artikel]
Een Oostenrijkse man heeft 88 levende reptielen, waaronder 43 giftige slangen, uit de Filipijnen proberen te smokkelen in een koffer. Hij werd donderdag op de luchthaven van Wenen betrapt door de douane. De Oostenrijker was net in Wenen na een vlucht uit Doha, toen de douane ontdekte dat zijn koffer vol met dieren zat. Nadat […] Het bericht BIZAR. Oostenrijker betrapt met deze zéér gevaarlijke dieren in koffer verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een lekkere bistrokeuze: vispannetje met stukjes zalm en scampi. Laat het weekend maar beginnen! Wat heb je nodig:20 scampi's, gepeld, darmkanaal [naar artikel]
Wie zee zegt, zegt vis: en daar kan een heerlijk vispannetje op de dijk niet bij ontbreken. Maar smaakt dat gerecht ook lekkerder aan zee? En hoe wordt een klassiek vispannetje het best gemaakt? Chef Luc Bellings proeft in Blankenberge, Oostende, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge. “Nul kruiding en amper kaassmaak: dit vispannetje smaakt gewoon naar niets, zelfs niet naar vis.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.