Je steekt wat groenten met een stukje vis -- en zonder vetstoffen! -- in aluminiumfolie en schuift het pakje de oven in. Heerlijk toch, hoe snel, simpel, mager en toch smaakvol zo’n vispapillot is? Dit keer: een winterse editie met pompoen en pastinaak. [naar artikel]
Dit vegetarisch gerecht is een echte groentenboost. De prei, selder, champignons en kerstomaatjes presenteer je in bootjes van courgette. [naar artikel]
Zijn die portie boontjes, wortelen of andere groenten geen succes bij je kind? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA en auteur van ‘Lekker lang leven’, geeft tips om je kroost van groenten te leren houden. [naar artikel]
Rijst maar dan met avocado erbij is de hipste snack van het moment. Dubbel goed nieuws: het gezonde gerecht is lekker en makkelijk zelf te maken. [naar artikel]
Topchef Seppe Nobels lanceert "anti-verspillingspralines", dat zijn pralines gevuld met zogenoemde scheve groenten. Die groenten zijn niet mooi genoeg om verkocht te worden. De pralines moeten zo een signaal geven tegen voedselverspilling. "We willen ervoor zorgen dat mensen nadenken over de verspilling van groenten. Ook de minder mooie, kromme groenten zijn lekker en voedzaam", vertelt Nobels bij Radio 2 Antwerpen. [naar artikel]
Ze zijn zo lekker, zo bijzonder en zo verrassend dat ze de andere delen van de maaltijd helemaal in de schaduw zetten. Van luchtige soufflé tot... [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Groenten verstoppen tussen andere groenten of spaghettisaus helpt niet”, verklapt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Kinderen kunnen aan de eettafel weleens kieskeurige klantjes zijn, zeker wat groenten betreft. Een oplossing? Verberg de veggies in kipfilet en... [naar artikel]
Phoe, zit je ook zo vol na al die feestelijke maaltijden? Tijd om je maag wat rust te gunnen. Dit gerecht met gestoomde kip en groenten is heerlijk... [naar artikel]
Recepten waarbij je tijdens het koken niets hoeft weg te gooien? Het kan. Met het kookboek No waste groenten verwerk je bloemkoolbladeren, -stengels en -schillen in je gerecht, én staat de smaak van de groenten centraal. Gezond, verrassend en zero waste koken, doe je met Sophie Gordon. [naar artikel]
Driehonderd gram is de gemiddelde hoeveelheid groenten die je dagelijks zou moeten verorberen. Komt helemaal in orde als je dit gerecht op tafel... [naar artikel]
Denk je bij gegrilde groenten automatisch aan een warm gerecht? Kijk dan maar eens naar een Italiaans antipastibuffet: het ligt er vol koude [naar artikel]
Pasta en gehakballen vormen een geweldig duo. Doe daar nog eens flink wat gegrilde groenten bij en je krijgt een gerecht waar heel de tafel [naar artikel]
Ook bij zomerse temperaturen verdient vis een plaats op je bord. En als het van ons afhangt komt hij recht uit de Noordzee. De ondergewaardeerde hondshaai bijvoorbeeld: een bijzonder lekker, mager visje, fijn van smaak en zonder graten. [naar artikel]
Met flink wat groene groenten en knapperige gebakken blokjes ham als toemaatje is deze volkorencapellini echte powerpasta. En omdat smeuïg lekker [naar artikel]
Vooral in het zuiden van Frankrijk, ook wel gekend als de Provence, is ratatouille een veelgemaakt gerecht. Je kan de Fransen geen ongelijk geven, want met al de groenten is ratatouille lekker én gezond. Serveer met pasta of rijst of, zoals in Frankrijk, gewoon met brood. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.