De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Zo overleef je Black Friday

Het Laatste Nieuws

25/11/2016 - 14:16

Black Friday is een waar fenomeen in Amerika, maar wordt ook bij ons steeds populairder. De promotiedagen (dit jaar van 25 tot 28 november) komen


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Black Friday, maar dan anders. Deze 4 lokale alternatieven moet je kennen (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Black Friday is dé dag bij uitstek om koopjes te doen. Dat is leuk natuurlijk, maar de laatste jaren krijgt het concept ook steeds meer kritiek. In de eerste plaats omdat al dat kopen allesbehalve duurzaam is. Maar ook omdat vooral grote spelers voordeel uit Black Friday halen, terwijl kleinere handelaars er juist door benadeeld worden. Move over Black Friday, hier zijn Belgian, Warm, Red en Green Friday.
  [naar artikel]
 2. Jaarlijkse shoppingchaos: deze week is het Black Friday en Cyber Monday (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Vrijdag 24 november is het Black Friday. Een Amerikaans fenomeen waarin veel winkels flinke kortingen aanbieden. Black Friday 2016 was in België de drukste online shoppingdag van het jaar. Ook dit jaar worden gelijkaardige cijfers verwacht. In de Verenigde Staten veroorzaakt Black Friday erg veel chaos in de winkels. Bekijk hier het compilatiefilmpje.
  [naar artikel]
 3. Black Friday duurt dit jaar een week: “Drukker dan dagen voor Kerstmis” (21/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Van Black Friday Countdown tot Black Weekend of Black Week. Black Friday wordt in ons land steeds vaker gevierd. Niet enkel op vrijdag: dit jaar zijn er een week lang koopjes te doen, zowel online als in fysieke winkels. “Black Friday is in Amerika de dag na Thanksgiving. Hier betekent het niet meer of minder dan: wij geven korting”, zegt marketingexpert Gino Van Ossel. “Het is een geïmporteerd iets en is eerder een uitgerokken vrijdag geworden.”
  [naar artikel]
 4. Black Friday duurt dit jaar een week: "Nu al drukker dan Kerstmis" (19/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Van Black Friday Countdown tot Black Weekend of Black Week. Black Friday wordt in ons land steeds vaker gevierd. Niet enkel op vrijdag: dit jaar zijn er een week lang koopjes te doen, zowel online als in fysieke winkels. “Black Friday is in Amerika de dag na Thanksgiving. Hier betekent het niet meer of minder dan: wij geven korting”, zegt marketingexpert Gino Van Ossel. “Het is een geïmporteerd iets en is eerder een uitgerokken vrijdag geworden.”
  [naar artikel]
 5. Belgische ‘Black Friday’ zet eigen makelij in de kijker (24/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Onder de noemer Bel Friday zetten Belgische winkels zichzelf extra in de kijker tijdens Allerheiligen. Het moet dé Belgische variant worden op Black Friday, dat eind november wereldwijd voor promoties zorgt. “Een knipoog naar Black Friday, maar vooral een kans om Belgische retailers te promoten.”
  [naar artikel]
 6. Black Friday duurt nu al twaalf dagen (22/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op Black Friday, de vierde vrijdag van november, kan u al enkele jaren koopjes doen. Maar die periode is niet meer beperkt tot één dag. Doe-het-zelfwinkel Hubo houdt zelfs twaalf dagen lang ‘Black Friday’.
  [naar artikel]
 7. Vergeet Black Friday, dit zijn de 4 lokale alternatieven die je moet kennen (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Black Friday is dé dag bij uitstek om koopjes te doen. Dat is natuurlijk erg leuk, maar de laatste jaren krijgt het concept steeds meer kritiek. In de eerste plaats omdat al dat kopen allesbehalve duurzaam is, maar in de tweede plaats ook omdat, nu meer dan ooit, enkel grote spelers voordeel uit Black Friday halen, terwijl kleinere handelaars er juist door benadeeld worden. Move over Black Friday, hier zijn Belgian, Warm, Red en Green Friday.
  [naar artikel]
 8. Waarom Black Friday nu al twaalf dagen duurt (22/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Op Black Friday, de vierde vrijdag van november, kan u al enkele jaren koopjes doen. Maar die periode is niet meer beperkt tot één dag. Doe-het-zelfwinkel Hubo houdt zelfs twaalf dagen lang ‘Black Friday’.
  [naar artikel]
 9. Wie op koopjes jaagt op het internet moet extra opletten op Black Friday. (24/11/2017 - VRT NWS)
  Cyberexperts waarschuwen voor miljoenen cyberaanvallen op Black Friday, dat schrijft De Morgen. Veel internetwinkels geven vandaag grote kortingen, een traditie die komt overwaaien uit de Vereningde Staten. De hype rond Black Friday trekt ook cybercriminelen aan om mensen op te lichten.
  [naar artikel]
 10. 10 jaar na het rampzalige ‘Friday’: hoe gaat het vandaag met Rebecca Black? (10/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Friday, friday, gotta get down on friday”, het was voor menig millennial een - helaas - onvergetelijke oorwurm. Het populaire liedje werd zangeres Rebecca Black echter niet in dank afgenomen. Haar onfortuinlijke hit ‘Friday’ was naar verluidt ‘zo verschrikkelijk slecht dat hij bijna goed was’. Na alle pesterijen: hoe zou het 10 jaar later nog gaan met Rebecca?
  [naar artikel]
 11. Ondanks tegenbeweging gaf consument weer meer uit op Black Friday (11/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks tegenbewegingen als Green Friday of Local Friday, blijkt uit de betaalgegevens van Ingenico dat op Black Friday het aantal online transacties in Europa dit jaar aanzienlijk toenam. In verschillende sectoren, dus niet alleen de detailhandel, werd meer verkocht.
  [naar artikel]
 12. Black Friday verpulvert alle verkooprecords (24/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Black Friday is 'Golden Friday' gebleken voor de Belgische handelaar. Uit een rondvraag van Comeos, de federatie voor handel en diensten, zijn...
  [naar artikel]
 13. Piek in elektronische betalingen op “Black Friday” (24/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Black Friday”, de in de Verenigde Staten populaire shoppingdag daags na Thanksgiving, lijkt ook bij ons aan te slaan. Betalingsverwerker Worldline had om 17.30 uur 5,6 miljoen elektronische betaaltransacties verwerkt, 10 procent meer dan vorige vrijdag en 19 procent meer dan op “Black Friday” vorig jaar.
  [naar artikel]
 14. Koopjes doen? Winkels organiseren Belgian Friday als antwoord op Black Friday (16/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  In Groot-Brittannië kunnen mensen de vrijdag na Thanksgiving hun slag slaan tijdens Black Friday, de dag waarop winkels flinke kortingen geven. Om daaraan tegemoet te komen, lanceren vijf merken in eigen land nu het initiatief ‘Belgian Friday’.
  [naar artikel]
 15. Na Frankrijk wil ook België Black Friday uitstellen (20/11/2020 - Express)
  België zal volgende week wellicht geen Black Friday organiseren. De regering wil met de sector afspraken maken om de koopdag,... The post Na Frankrijk wil ook België Black Friday uitstellen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 16. Meer gekocht dan vorig jaar op “Black Friday” (25/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Black Friday, de uit Amerika overgewaaide koopjesdag na Thanksgiving, lijkt in België helemaal door te breken. Betalingsverwerker Worldline schat vrijdag af te zullen klokken op ongeveer 6 miljoen elektronische betalingen, tegen 5,3 miljoen op Black Friday vorig jaar (27 november 2015).
  [naar artikel]
 17. Black Friday-maand: hoe herken je goede tech-deals? En hoe scoor je de allerlaagste prijs? (12/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Deze maand kan je je felbegeerde nieuwe smartphone, tv of laptop goedkoper op de kop tikken dan anders. De reden daarvoor? Black Friday natuurlijk! Maar hoe weet je of een voorgeschoteld Black Friday-koopje ook écht een goede deal is? We vroegen het aan expert Eric van Ballegoie van technologiesite Tweakers.
  [naar artikel]
 18. Geen stormloop zoals in de VS, wel meer gekocht dan vorig jaar op “Black Friday” (25/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Black Friday, de uit Amerika overgewaaide koopjesdag na Thanksgiving, lijkt in België helemaal door te breken. Betalingsverwerker Worldline schat vrijdag af te zullen klokken op ongeveer 6 miljoen elektronische betalingen, tegen 5,3 miljoen op Black Friday vorig jaar.
  [naar artikel]
 19. 5 gouden webwinkeltips voor Black Friday (30/10/2022 - Express)
  Op 25 november is het weer shoppingfestijn: Black Friday. Hét moment om je omzet te boosten. Maar je bent niet de enige met ambities. De aanbiedingen vliegen de consument om de oren. En die wil maar één ding: de beste koopjes scoren. Wil jij opvallen en álles uit Black Friday halen? Dan is er werk […]
  [naar artikel]
 20. Daar is Black Friday (en daar is het protest) (26/11/2019 - De Morgen)
  Vijf jaar na de introductie van kortingenfestijn Black Friday in ons land, klinkt het gemor bij handelaars steeds luider. De een countert met een ‘Green Friday’, de ander gooit voor één dag het slot op de webshop. Is verzet wel de juiste strategie?
  [naar artikel]
 21. Test Aankoop waarschuwt: “Let op voor neppromoties op Black Friday” (26/11/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Amper 28 procent van de promoties die in het kader van Black Friday worden aangeboden is interessant wanneer wordt gekeken naar prijs én kwaliteit. Dat blijkt uit een analyse van Test Aankoop. De consumentenorganisatie roept mensen die van de Black Friday-koopjes willen profiteren op om waakzaam te zijn en zorgvuldig te vergelijken.
  [naar artikel]
 22. PROMOJAGERS SUPERTIP. Ontdek hier de 15 beste Black Friday-deals (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag is het Black Friday, dé jaarlijkse hoogmis voor koopjesjagers. De leden van de Facebookgroep Promojagers België delen de strafste Black...
  [naar artikel]
 23. Green Friday als tegenreactie op Black Friday (26/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Je kan er niet omheen, vrijdag is het weer Black Friday. Dan kan je in heel wat winkels koopjes scoren. De trend kwam vijf jaar geleden overgewaaid vanuit Amerika, maar dit jaar is er verzet tegen de overvloedige kortingen.
  [naar artikel]
 24. Damhert sluit webshop op Black Friday: “Zwarte dag voor klimaat en lokale ondernemers” (25/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Damhert, het voedingsbedrijf van de Limburgse onderneemster Grete Remen, gaat in verzet tegen Black Friday. Het bedrijf haalt haar webshop nu vrijdag 24 uur offline en nodigt anderen uit dat voorbeeld te volgen. De reden: “Black Friday druist lijnrecht in tegen onze bedrijfsvisie.”
  [naar artikel]
 25. Doe uw kerstinkopen vandaag op Black Friday (25/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Naast webshops en winkelketens stunten vandaag ook steeds meer boetieks, opticiens en handelaars in lederwaren met Black Friday-aanbiedingen. De koopjesdag met dolle prijzen komt overgewaaid uit Amerika, waar ze op de dag na Thanksgiving al massaal kerstinkopen doen. “De echte solden spreken niet meer zo aan. Door op Black Friday grote kortingen te geven, lokken we wél klanten.”
  [naar artikel]
 26. Bye bye Black Friday: nu al knalkortingen bij audio-expert Teufel (07/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bye bye Black Friday: nu al knalkortingen bij audio-expert Teufel Aan het aftellen naar Black Friday om eindelijk die koptelefoon of geluidsinstallatie van je dromen te scoren? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Audio-expert Teufel strooit met hun Singles Day actie nu al met indrukwekkende kortingen op zijn beste producten. Welke van deze 3 toppers haal jij in huis? De Duitse audioproducent Teufel is al […] Lees dit artikel: Bye bye Black Friday: nu al knalkortingen bij audio-expert Teufel
  [naar artikel]
 27. Black Friday groot succes in België (24/11/2017 - De Tijd)
  18:29 Vrijdag deden Belgen 19 procent meer transacties op Black Friday dan vorig jaar.
  [naar artikel]
 28. Checken of jouw Black Friday-deal ook echt goedkoper is dan anders? Met deze simpele tool kan dat (21/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Deze week kan je je felbegeerde nieuwe smartphone, tv of laptop goedkoper op de kop tikken dan anders. De reden daarvoor? Black Friday natuurlijk! Maar hoe weet je of een voorgeschoteld Black Friday-koopje ook écht een goede deal is? We vroegen het aan expert Eric van Ballegoie van technologiesite Tweakers.
  [naar artikel]
 29. Protesteren tegen Black Friday: is dat wel de juiste strategie? (26/11/2019 - De Morgen)
  Vijf jaar na de introductie van kortingenfestijn Black Friday in ons land, klinkt het gemor bij handelaars steeds luider. De een countert met een ‘Green Friday’, de ander gooit voor één dag het slot op de webshop. Is verzet wel de juiste strategie?
  [naar artikel]
 30. Black Friday: 10 tassen om nu te kopen (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Staat Black Friday ook al wekenlang geblokletterd in je agenda? Gelijk heb je! Met een beetje geluk shop je de handtas van je dromen die dag met...
  [naar artikel]
 31. Make Amazon Pay: vakbonden en ngo’s roepen op tot wereldwijde stakingen bij Amazon op Black Friday (25/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Make Amazon Pay: vakbonden en ngo’s roepen op tot wereldwijde stakingen bij Amazon op Black Friday Dreigt de drukste koopjesdag van het jaar in het water te vallen voor Amazon? Onder de noemer Make Amazon Pay verenigt een wereldwijd netwerk van verschillende vakbondsgroepen en sociale organisaties zich. Ze roepen werknemers van Amazon op om massaal te staken tijdens Black Friday, ook in België is een actie gepland. Internationale samenwerking Black Friday […] Lees dit artikel: Make Amazon Pay: vakbonden en ngo’s roepen op tot wereldwijde stakingen bij Amazon op Black Friday
  [naar artikel]
 32. Belgische bedrijven bieden antwoord op Black Friday (05/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een dertigtal grote en kleinere Belgische retailers slaan de handen in elkaar om in het weekend van 1 november de eerste Bel Friday te organiseren. “De sympathieke tegenhanger van Black Friday, maar dan puur Belgisch”, omschrijft Wouter Torfs het concept. NSZ Antwerpen reageert kritisch.
  [naar artikel]
 33. Toch niet zo’n goede deal gedaan op Black Friday 2020? Dit zijn je rechten (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Promo gescoord die toch geen promo bleek te zijn op Black Friday? Of een verkeerd product geleverd? “Black Friday of niet, je kunt altijd beroep doen op dezelfde rechtenals er een probleem is met je aankoop”, klinkt het bij Test-Aankoop.
  [naar artikel]
 34. De Kringwinkel pakt uit met Green Friday: “Een duurzaam alternatief tegen overconsumptie op Black Friday” (28/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Consumenten wereldwijd maken zich op voor Black Friday, het feest van de consument. Of van de overconsumptie, menen criticasters. Ook De Kringwinkel Antwerpen springt op de kar van de kortingsdag, maar wel met een duurzaam alternatief: Green Friday.
  [naar artikel]
 35. Black Friday is verlieslatend voor lokale handelaars (28/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  35 procent van de zelfstandige ondernemers in Vlaanderen doet mee aan Black Friday. Dat blijkt uit cijfers van werkgeversorganisatie UNIZO.
  [naar artikel]
 36. Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday (23/11/2018 - Metro)
  Black Friday draait op volle toeren. Om 17.00 uur heeft Worldline, Europees leider op het vlak van betaal- en transactiediensten, al 5,8 miljoen elektronische betalingen verwerkt. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van een gemiddelde vrijdag. In de VS staat Black Friday al jaren bekend als de soldenperiode na Thanksgiving, maar het betaalverkeer toont aan dat ook de Belg overstag gaat. “De voorbije twee jaar zien we dat de Belg massaal op koopjesjacht gaat op Black Friday. Zowel handelaren als consumenten beschouwen Black Friday ondertussen als één van de belangrijkste shoppingmomenten van het jaar”, zegt Eric Spapens, marketingdirecteur bij Worldline. Vorig jaar registreerde Worldline op hetzelfde uur 5,6 miljoen elektronische betalingen, zowel online als in de fysieke winkels. bron: Belga Het bericht Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday (23/11/2018 - Metro)
  Black Friday draait op volle toeren. Om 17.00 uur heeft Worldline, Europees leider op het vlak van betaal- en transactiediensten, al 5,8 miljoen elektronische betalingen verwerkt. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van een gemiddelde vrijdag. In de VS staat Black Friday al jaren bekend als de soldenperiode na Thanksgiving, maar het betaalverkeer toont aan dat ook de Belg overstag gaat. “De voorbije twee jaar zien we dat de Belg massaal op koopjesjacht gaat op Black Friday. Zowel handelaren als consumenten beschouwen Black Friday ondertussen als één van de belangrijkste shoppingmomenten van het jaar”, zegt Eric Spapens, marketingdirecteur bij Worldline. Vorig jaar registreerde Worldline op hetzelfde uur 5,6 miljoen elektronische betalingen, zowel online als in de fysieke winkels. bron: Belga   Het bericht Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday (23/11/2018 - Metro)
  Black Friday draait op volle toeren. Om 17.00 uur heeft Worldline, Europees leider op het vlak van betaal- en transactiediensten, al 5,8 miljoen elektronische betalingen verwerkt. Dat is een stijging met 12 procent ten opzichte van een gemiddelde vrijdag. In de VS staat Black Friday al jaren bekend als de soldenperiode na Thanksgiving, maar het betaalverkeer toont aan dat ook de Belg overstag gaat. “De voorbije twee jaar zien we dat de Belg massaal op koopjesjacht gaat op Black Friday. Zowel handelaren als consumenten beschouwen Black Friday ondertussen als één van de belangrijkste shoppingmomenten van het jaar”, zegt Eric Spapens, marketingdirecteur bij Worldline. Vorig jaar registreerde Worldline op hetzelfde uur 5,6 miljoen elektronische betalingen, zowel online als in de fysieke winkels. Bron: Belga   Het bericht Twaalf procent meer elektronische betalingen op Black Friday verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. U kocht al massaal op 'Black Friday' (25/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Black Friday, de uit Amerika overgewaaide koopjesdag na Thanksgiving, lijkt in België helemaal door te breken. Betalingsverwerker Worldline schat
  [naar artikel]
 40. ‘Black Friday doet winkels das om' (27/11/2019 - De Tijd)
  21:04 België is volledig in de ban van de promotiegekte van Black Friday. Voor de consument is het een feest. Maar niet alle winkeliers zijn enthousiast.
  [naar artikel]
 41. Bol.com wil Black Friday vroeger in het jaar (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koopjesfestijn Black Friday, overgewaaid uit de Verenigde Staten, moet in Nederland naar voren worden verplaatst. Dat zegt de directeur van...
  [naar artikel]
 42. Black Friday: 10 x onze favoriete zwarte tassen (27/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Staat Black Friday ook al wekenlang geblokletterd in je agenda? Gelijk heb je! Met een beetje geluk shop je de handtas van je dromen die dag met...
  [naar artikel]
 43. Golden Thursday of Go Green Friday: deze Limburgse merken hertimmeren Black Friday (22/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Golden Thursday bij i.am.klean of Go Green Friday bij JBC: heel wat Limburgse merken keren Black Friday de rug toe, en kiezen voor een duurzaam of warm alternatief. “We schenken per bestelling 1 euro aan Kom op tegen Kanker”, zegt Kim Severy van webshop Mamzel.
  [naar artikel]
 44. Black Friday in 5 opvallende cijfers (22/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Dat er veel geld over de toonbank gaat op Black Friday, zal je niet verbazen. Dat er vorig jaar in de Verenigde staten 29,5 miljard dollar werd...
  [naar artikel]
 45. Hier vind je nù al de beste Black Friday-deals (26/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het is vrijdag pas Black Friday, maar merken en retailers zijn - zeker in tech en elektro - nu al aan het stunten met hun prijzen. Nog eventjes en...
  [naar artikel]
 46. Lichte stijging elektronische betalingen op Black Friday (23/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Black Friday draait op volle toeren. Om 17.00 uur heeft Worldline, Europees leider op het vlak van betaal- en transactiediensten, 5,8 miljoen...
  [naar artikel]
 47. Het is Black Friday: de beste tech koopjes (29/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Hoewel veel winkels en merken ons al een hele week bombarderen met Black Friday-kortingen, is het voor bepaalde elektronicaproducten wel degelijk...
  [naar artikel]
 48. Test Aankoop waarschuwt voor valse kortingen op Black Friday (27/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Test Aankoop roept mensen op koopjesdag Black Friday op om zich niet blind te staren op prijsreducties die er op het eerste gezicht aantrekkelijk uitzien. De consumentenorganisatie heeft met een steekproef valse kortingen ontmaskerd en stelt dat het de moeite loont om kortingen en aanbieders goed met elkaar te vergelijken, ook buiten de periode van Black Friday.
  [naar artikel]
 49. Test Aankoop waarschuwt voor valse of oninteressante promoties op Black Friday (26/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Amper 28 procent van de promoties die in het kader van Black Friday worden aangeboden is interessant wanneer wordt gekeken naar prijs én kwaliteit. Dat blijkt uit een analyse van Test Aankoop. De consumentenorganisatie roept mensen die van de Black Friday-koopjes willen profiteren op om waakzaam te zijn en zorgvuldig te vergelijken. Ze herinnert er ook aan dat het belangrijk is om duurzame kwaliteitsproducten te kopen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy