Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

24 November 2020
05:00 uur

Brussels Airlines vliegt naar winst

De Tijd

28/06/2019 - 11:41

11:36 De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines boekte vorig jaar een nettowinst van 12,8 miljoen euro. Het aantal passagiers steeg voor het eerst boven 10 miljoen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brussels Airlines vliegt niet meer tot 15 mei (06/04/2020 - Express)
  De vliegtuigmaatschappij verlengt de tijdelijke opschorting van haar vluchten, door ‘de lage tot onbestaande vraag naar vliegreizen’. Dat maakt Brussels... The post Brussels Airlines vliegt niet meer tot 15 mei appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 2. Brussels Airlines vliegt vanaf volgende zomer naar Mallorca (07/11/2016 - De Standaard)
  Goed nieuws voor de zonnekloppers onder ons. Vanaf 29 april 2017 vliegt Brussels Airlines naar het Spaanse eiland Mallorca.
  [naar artikel]
 3. Brussels Airlines vliegt weer vanaf 15 juni (25/05/2020 - Express)
  Brussels Airlines hervat vanaf 15 juni geleidelijk aan zijn vluchten, om tegen augustus 59 bestemmingen in 33 landen in Europa,... The post Brussels Airlines vliegt weer vanaf 15 juni appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 4. Brussels Airlines vliegt niet meer naar Sharm-el-Sheikh: Belgische hoteluitbater "totaal verrast” (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines vliegt niet meer naar de Egyptische vakantiestad Sharm-el-Sheikh. “Ik val uit de lucht”, zegt Christophe Lambrecht. Hij is...
  [naar artikel]
 5. Brussels Airlines vliegt 2.400 Rode Duivels fans naar WK in Rusland (14/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Supporters van de Rode Duivels kunnen in juni volgend jaar met Brussels Airlines naar de groepswedstrijden van onze nationale voetbalploeg vliegen op het Wereldkampioenschap in Rusland. Dat heeft Brussels Airlines, de officiële luchtvaartmaatschappij van de Duivels, donderdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 6. Hacker misleidt Brussels Airlines en vliegt gratis naar New York (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is maandag een 25-jarige man verschenen op beschuldiging van informaticasabotage. De man slaagde erin een online ticketingsysteem van Brussels Airlines te hacken en gratis met twee vrienden in business class naar New York te vliegen. Brussels Airlines stelt zich burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding van zowat 20.000 euro.
  [naar artikel]
 7. Brussels Airlines vliegt al zeker niet tot 15 mei (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines verlengt de opschorting van haar vluchten met vier weken: de maatschappij vliegt al zeker niet tot 15 mei.
  [naar artikel]
 8. Brussels Airlines vliegt vanaf 15 juni naar 20 Europese steden (25/05/2020 - De Tijd)
  13:47 Brussels Airlines hervat op 15 juni geleidelijk aan zijn aanbod. In augustus wil het bedrijf naar 59 bestemmingen in 33 landen vliegen.
  [naar artikel]
 9. Brussels Airlines mag maar vier keer per week naar Kinshasa vliegen (05/02/2018 - VRT NWS)
  Congo beperkt het aantal vluchten van Brussels Airlines tussen Brussel en Kinshasa tot vier per week. De directeur van de Congolese luchtvaartautoriteiten heeft daarover en brief gestuurd aan de vertegenwoordiger van Brussels Airlines in Congo. De Belgische luchtvaartmaatschappij vliegt tot nu toe dagelijks van en naar de Congolese hoofdstad.
  [naar artikel]
 10. Brussels Airlines schrapt eigen getrouwheidsprogramma (06/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie met Brussels Airlines vliegt, zal vanaf februari niet langer LOOP's kunnen verzamelen om een volgende vlucht te betalen. De...
  [naar artikel]
 11. Brussels Airlines vliegt vanaf volgende zomer naar Mallorca (07/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 29 april 2017 kan je met luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines naar het Spaanse eiland Mallorca vliegen. Elke zaterdagnamiddag vertrekt
  [naar artikel]
 12. D-day bij Brussels Airlines: vliegt CEO Gustin de deur uit? (05/02/2018 - VRT NWS)
  Het rommelt voor en achter de schermen bij Brussels Airlines. De piloten voeren al twee weken stiptheidsacties uit onvrede en dreigen met een staking later deze maand. Nu is ook het lot van CEO Bernard Gustin onzeker. De Duitsers van moederbedrijf Lufthansa zouden een wissel van de wacht willen aan de top van de maatschappij en ze zouden ook hun plannen om Brussels Airlines om te vormen tot een lagekostenmaatschappij willen doordrukken.
  [naar artikel]
 13. KLM vliegt voorlopig niet in Iraans luchtruim – Brussels Airlines vliegt niet boven Iran (21/06/2019 - Metro)
  De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM vliegt voorlopig niet door het Iraanse luchtruim. De actie is het gevolg van het op grote hoogte neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran. Brussels Airlines vliegt sowieso sinds begin dit jaar niet meer in het Iraanse luchtruim. Dat zegt woordvoerster Wencke Lemmes. “Sinds begin dit jaar vliegen we niet meer naar Mumbai, en daarvoor moeten we door het Iraanse luchtruim”, klinkt het. “Maar die verbinding is afgeschaft, dus dat probleem stelt zich niet meer.” De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA (Federal Aviation Administration) heeft gisteren een verbod uitgevaardigd voor de burgerluchtvaart om nog langer gebruik te maken van het door Teheran gecontroleerde luchtruim boven de Straat van Hormuz en de Golf van Oman. bron: Belga   Het bericht KLM vliegt voorlopig niet in Iraans luchtruim – Brussels Airlines vliegt niet boven Iran verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. KLM vliegt voorlopig niet in Iraans luchtruim – Brussels Airlines vliegt niet boven Iran (21/06/2019 - Metro)
  De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM vliegt voorlopig niet door het Iraanse luchtruim. De actie is het gevolg van het op grote hoogte neerschieten van een Amerikaanse drone door Iran. Brussels Airlines vliegt sowieso sinds begin dit jaar niet meer in het Iraanse luchtruim. Dat zegt woordvoerster Wencke Lemmes. “Sinds begin dit jaar vliegen we niet meer naar Mumbai, en daarvoor moeten we door het Iraanse luchtruim”, klinkt het. “Maar die verbinding is afgeschaft, dus dat probleem stelt zich niet meer.” De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA (Federal Aviation Administration) heeft gisteren een verbod uitgevaardigd voor de burgerluchtvaart om nog langer gebruik te maken van het door Teheran gecontroleerde luchtruim boven de Straat van Hormuz en de Golf van Oman. Bron: Belga   Het bericht KLM vliegt voorlopig niet in Iraans luchtruim – Brussels Airlines vliegt niet boven Iran verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Brussels Airlines vliegt supporters Rode Duivels naar WK in Rusland (14/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Supporters van de Rode Duivels kunnen in juni volgend jaar met Brussels Airlines naar de groepswedstrijden van onze nationale voetbalploeg vliegen...
  [naar artikel]
 16. Winst voor Brussels Airlines ondanks 22/03 (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Ondanks de zware financiële impact van de aanslagen van 22 maart op Brussels Airport, heeft de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vorig
  [naar artikel]
 17. Brussels Airlines boekt winst ondanks terreur (16/03/2017 - De Tijd)
  13:34 Brussels Airlines heeft in 2016 een nettowinst van 15 miljoen euro gehaald.
  [naar artikel]
 18. Brussels Airlines laat minder handbagage toe op vliegtuigen (05/08/2020 - Express)
  Wie met Brussels Airlines in Economy Class vliegt, zal binnenkort minder handbagage kunnen meenemen. De luchtvaartmaatschappij verlaagt het maximaal toegelaten... The post Brussels Airlines laat minder handbagage toe op vliegtuigen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Brussels Airlines mikt nog op winst (13/04/2019 - De Morgen)
  Ondanks tegenvallende cijfers houdt Brussels Airlines vast aan zijn prognose om het jaar zonder nettoverlies af te sluiten.
  [naar artikel]
 20. Brussels Airlines vliegt vanaf maart naar Armenië (27/09/2016 - De Standaard)
  Brussels Airlines voegt vanaf het volgende zomerseizoen - dat start in maart - de Armeense hoofdstad Jerevan aan haar netwerk toe. Het is de eerste rechtstreekse verbinding tussen België en Armenië, zo meldt de luchtvaartmaatschappij.
  [naar artikel]
 21. Naar deze 20 Europese steden vliegt Brussels Airlines opnieuw vanaf 15 juni (25/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines hervat vanaf 15 juni haar vluchten. In eerste instantie kan je vliegen naar 20 Europese steden. Geleidelijk aan breidt het aanbod...
  [naar artikel]
 22. Brussels Airlines vliegt vanaf volgend jaar naar India (11/08/2016 - De Redactie)
  Vanaf maart 2017 vliegt de Belgische luchtvaartmaatschappij vijf keer per week naar Mumbai, een belangrijk economisch centrum in het Zuid-Aziatische land.
  [naar artikel]
 23. Brussels Airlines laat minder handbagage toe (05/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wie in economy vliegt met Brussels Airlines, zal binnenkort minder handbagage kunnen meenemen. De luchtvaartmaatschappij verlaagt het maximaal...
  [naar artikel]
 24. Brussels Airlines verkleint aanbod naar Italië nog meer (03/03/2020 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines schrapt nog meer vluchten van en naar Italië door het coronavirus covid-19. Dat meldt het bedrijf dinsdag. De inkrimping van het aanbod wordt verlengd en uitgebreid. Brussels Airlines blijft wel al haar bestemmingen in Italië bedienen. Vorige week besliste Brussels Airlines al om, gezien de snel teruglopende vraag naar vluchten binnen Europa, […] The post Brussels Airlines verkleint aanbod naar Italië nog meer appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Brussels Airlines vliegt 11.571 feestvierders naar Tomorrowland (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines zal dit jaar 11.571 feestvierders naar Tomorrowland vliegen. Het is al het zevende jaar dat de luchtvaartmaatschappij speciale...
  [naar artikel]
 26. Brussels Airlines vliegt voor het eerst onder Eurowings (21/03/2018 - De Tijd)
  16:47 Vanop de luchthaven van Düsseldorf is dinsdag de eerste Eurowings-vlucht opgestegen die wordt uitgevoerd door Brussels Airlines. Tegen eind april zal deze laatste drie vliegtuigen inzetten op het lang...
  [naar artikel]
 27. Zware besparingen op til bij Brussels Airlines (29/08/2019 - De Tijd)
  01:00 Brussels Airlines wil een tiende van de kosten wegsnijden. Dat moet de Belgische luchtvaartmaatschappij, die amper winst maakt, in drie jaar een stuk rendabeler maken dan de gemiddelde Europese speler...
  [naar artikel]
 28. Naar deze bestemmingen vliegt Brussels Airlines weer vanaf 15 juni (25/05/2020 - VRT NWS)
  Vanaf 15 juni zal Brussels Airlines opnieuw (geleidelijk) haar vluchten hervatten. Tegen eind augustus zal de vliegtuigmaatschappij zo opnieuw een 60-tal bestemmingen in 33 landen aanbieden. Bekijk hieronder naar waar u allemaal opnieuw zal kunnen vliegen
  [naar artikel]
 29. Brussels Airlines vliegt vandaag niet naar Tel Aviv (10/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Topman Lufthansa: "Brussels Airlines maakt niet genoeg winst” (14/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines maakt winst, maar nog niet genoeg. Dat heeft de financieel directeur van het Duitse moederbedrijf Lufthansa, Ulrik Svensson,...
  [naar artikel]
 31. Brussels Airlines vliegt vanaf november naar nieuwe Berlijnse luchthaven (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In november verhuist Brussels Airlines haar vluchten van en naar Berlijn van de luchthaven Berlin Tegel naar de nieuwe luchthaven Berlin...
  [naar artikel]
 32. Van Sabena over Brussels Airlines naar Lufthansa: historiek (14/12/2016 - De Redactie)
  De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wordt helemaal overgenomen door Lufthansa. We geven u een overzicht van de geschiedenis van Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 33. Brussels Airlines valt terug op vier Kinshasa-vluchten per week door politieke onrust (07/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines vliegt voortaan nog maar vier keer per week naar de Congolese hoofdstad Kinshasa, in plaats van elke dag. Ze werd daartoe verplicht door de Congolese luchtvaartautoriteit.
  [naar artikel]
 34. Ook spanningen met Congo raken Brussels Airlines (05/02/2018 - De Tijd)
  14:46 Brussels Airlines moet het aantal vluchten op de Congolese hoofdstad Kinshasa terugschroeven van zeven naar vier per week. Dat hebben de Congolese autoriteiten beslist, zo werd bij Brussels Airlines v...
  [naar artikel]
 35. Brussels Airlines zet door met Congolees 'spookproject' (13/04/2019 - De Morgen)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is niet van zins de plannen voor Korongo Airlines, de nieuwe Congolese maatschappij, op te bergen. Het project krijgt maar geen vergunning van de Congolese overheid, terwijl Brussels Airlines er al fors in investeerde. De Belgische vakbonden eisen dat een revisor de facturen inkijkt, omdat ze vrezen dat het 'spookproject' Brussels Airlines nodeloos op kosten jaagt.
  [naar artikel]
 36. Nieuwe zakenvlucht vanuit Antwerpen: VLM Airlines vliegt 10 keer per week naar Zurich (24/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  VLM Airlines vliegt vanaf 22 januari 2018 op weekdagen tweemaal per dag van Antwerpen naar Zurich en terug. De vluchten worden uitgevoerd met Fokker 50’s. De grootste stad van Zwitserland is na London City de tweede VLM Airlines-bestemming vanuit Antwerpen.
  [naar artikel]
 37. Ruzie tussen piloten Brussels Airlines en Thomas Cook (26/01/2018 - VRT NWS)
  Er is nog steeds geen akkoord over het statuut dat piloten moeten krijgen die voor Thomas Cook Airlines Belgium werkten, maar nu zijn overgeheveld naar Brussels Airlines. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Sinds november voert Brussels Airlines alle vakantievluchten uit voor touroperator Thomas Cook. 40 piloten en 120 cabinemedewerkers kwamen zo bij Brussels Airlines terecht.
  [naar artikel]
 38. Brussels Airlines kruipt uit het dal na terreurjaar en boekt opnieuw winst (15/03/2018 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airlines heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 3,57 miljoen euro. Er zat wel “aanzienlijke druk op het rendement”, zegt de luchtvaartmaatschappij. De omzet bedroeg 1,3 miljard euro.
  [naar artikel]
 39. Lufthansa schermt met vage beloftes voor Brussels Airlines (14/05/2020 - De Tijd)
  01:00 De Duitse luchtvaartmaatschappij gunt zijn Belgische dochter alleen extra vliegtuigen als de rendabiliteit fors verbetert. Als Brussels Airlines veel meer winst maakt, krijgt het bedrijf tegen 2026 ui...
  [naar artikel]
 40. Thomas Cook stuurt meerderheid klanten op reis met Brussels Airlines (20/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airlines zal vanaf eind oktober ongeveer 80 procent van de vliegtuigreizigers van reisorganisator Thomas Cook België vervoeren. Dat komt omdat Brussels Airlines de meeste activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) overneemt. “De grootste uitbreiding in de geschiedenis van Brussels Airlines”, zei Bernard Gustin, de topman van de luchtvaartmaatschappij, woensdag tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 41. Brussels Airlines-CEO: 'Het merk Brussels Airlines staat niet meer ter discussie' (24/06/2019 - De Tijd)
  17:32 CEO Christina Foerster verdedigt het nieuwe soloscenario voor Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 42. Brussels Airlines wordt deel van lagekostenmaatschappij (15/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Lufthansa bevestigt de overname van de resterende 55 procent van Brussels Airlines voor 2,6 miljoen euro. Brussels Airlines zal "onderdeel
  [naar artikel]
 43. Brussels Airlines vliegt op JFK (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Brussels Airlines zet vluchten vier weken stop (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines bouwt de komende dagen haar vluchtaanbod helemaal af. Dat heeft Brussels Airlines dinsdag officieel...
  [naar artikel]
 45. Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen (25/05/2018 - Metro)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft vanochtend twaalf vluchten vanuit Brussel moeten annuleren door technische problemen aan twee eigen vliegtuigen en aan toestellen van partner CityJet, die voor Brussels Airlines vluchten uitvoert. Dat is vernomen van Brussels Airlines-woordvoerster Kim Daenen. Brussels Airlines zoekt oplossingen voor de getroffen passagiers. bron: Belga Het bericht Brussels Airlines schrapt 12 vluchten door technische problemen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Brussels Airlines stopt met rechtstreekse vluchten naar Mumbai (18/09/2018 - VRT NWS)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zet na 6 januari de vluchten van en naar de Indiase stad Mumbai stop. De verbinding die in maart 2017 was gelanceerd, levert volgens Brussels Airlines niet de verwachte resultaten op. De vluchtcapaciteit die vrijkomt, wordt ingezet op Afrika.
  [naar artikel]
 47. Lufthansa houdt vluchten naar China langer aan de grond (02/03/2020 - Express)
  De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, stelt zijn vluchten naar China nog een maand langer uit door het coronavirus covid-19. Alle vluchten zijn tot 24 april geschrapt, ook die van dochtermaatschappijen SWISS en Austrian Airlines. Naar Iran wordt niet meer gevlogen tot 30 april. Brussels Airlines vliegt sowieso niet naar China. Lufthansa […] The post Lufthansa houdt vluchten naar China langer aan de grond appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 48. Brussels Airlines vliegt vanaf 15 juni met volle vliegtuigen (05/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Als Brussels Airlines vanaf 15 juni weer mag vliegen, kan dat met volle vliegtuigen. Passagiers en crew moeten wel een mondmasker dragen. In het luchthavengebouw wordt vooraf de koorts genomen en wie meer dan 38° heeft, mag niet aan boord.
  [naar artikel]
 49. Brussels Airlines wordt dan toch geen lowcostmaatschappij (24/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat de Lufthansa-groep haar dochter Brussels Airlines zowel zalft als slaat. Aan de ene kant krijgt Brussels Airlines een eigen plek...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.