Elke dag serveert onze sommelier Sepideh Sedaghatnia haar allerbeste tips en tricks uit de edele kunst van het wijnproeven. Zo word je binnen drie... [naar artikel]
De smaakbeleving van een heerlijke fles wijn hangt af van de temperatuur waarmee je de wijn serveert. Te koud of te warm serveren, kan een uitstekende wijn verknoeien. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit op welke temperatuur je wijn best serveert en waarom. Daarnaast test ze een digitale sommelier-app uit met een slimme ijsemmer die belooft je wijn snel op de juiste temperatuur te brengen. Werkt zoiets? En doet die dezelfde aanbevelingen als de échte sommelier? [naar artikel]
Wijn serveren bij je feestdiner kan veel vragen oproepen. Welke fles past bij kalkoen en kroketten, en welke bij een vegetarisch gerecht? Hoe serveer je je wijn op de juiste temperatuur? En hoeveel drank moet je voorzien per persoon? Onze HLN-sommelier Sepideh Sedaghatnia beantwoordt de twintig meest prangende wijnvragen. “Rode wijn serveer je beter niet ‘op kamertemperatuur’.” [naar artikel]
Twijfel jij ook zo vaak bij de zoektocht naar een lekkere, betaalbare wijn in de supermarkt? Wat zegt een mooi etiket over de inhoud? En geeft een duurdere fles garantie op goede kwaliteit? Via de exclusieve HLN-wijnwijzer gidst sommelier Sepideh Sedaghatnia je naar de voor jou geschikte wijn, én vertelt ze bij welk gerecht je die best inschenkt. [naar artikel]
Onze sommelier Sepideh Sedaghatnia servert deze zomer haar allerbeste tips en tricks uit de edele kunst van het wijnproeven. Zo word je gewoon de... [naar artikel]
De zoektocht naar een lekkere, betaalbare wijn in de supermarkt brengt soms veel twijfels met zich mee. Betekent een mooi etiket dat de inhoud lekker is? En geeft een duurdere fles garantie op goede kwaliteit? Om te vermijden dat je de verkeerde wijn kiest, is er een exclusieve HLN-wijnwijzer op basis van tips van Sepideh Sedaghatnia. De online sommelier gidst je van op je smartphone naar de voor jou geschikte wijn én vertelt je bij welk gerecht je die best inschenkt. [naar artikel]
De lente is stilaan zicht, en daar drinken we al eens graag een wijntje op. Ook rode wijn past perfect bij die eerste zonnige dagen van het jaar. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 rode wijnen onder de 10 euro, uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is écht lekker? En van welke schenk je liever geen glas in? [naar artikel]
Een barbecue is vaak een klein feest en daar hoort een lekker drankje bij. Met deze wijnen onder de 6 euro hou je het alvast betaalbaar, maar smaken ze ook lekker? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft zes witte en zes rode wijnen uit de supermarkt. “Liever een goede, budgetvriendelijke wijn uit een fles dan een bag-in-box op tafel.” [naar artikel]
Nog een glaasje wijn of liever een praline? Dankzij onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia is die martelende keuzestress verleden tijd. Haar... [naar artikel]
Na het succes van zijn rode en witte wijn lanceert Piet Huysentruyt nu ook een roséwijn bij Aldi. “Het gaat om een wijn die je zowel bij vlees als vis kunt drinken”, klinkt het bij de chef. Maar is de Piet’se wyn lekker en zijn geld waard? HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft voor ons: “Ik had gedacht dat de prijs iets lager lag.” [naar artikel]
Met de lente in aantocht is het fijn om van die eerste zonnestralen te genieten met een goed glas wijn in de hand. Die fles smaakt nog nét dat tikkeltje beter als je die aan een mooie prijs koopt. Huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 flessen rode wijn onder 10 euro uit verschillende supermarkten, waaronder enkele wijnen die in promotie staan. [naar artikel]
Geen kerstdiner zonder een passende rode kerstwijn. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft twintig rode wijnen en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. “Deze wijn heeft geurtoetsen van leder en natte pels. Ik ben er niet echt door gecharmeerd.” [naar artikel]
De warme, zonnige dagen laten nog even op zich wachten, maar het aanbod aan lentewijnen in de supermarkt is er alvast wél om opgedronken te worden op ons zonnig terras. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 15 witte wijnen onder de 10 euro uit de voorjaarsselectie van de supermarkten. Welke is echt lekker? En van welke blijf je liever ver weg? “Dit is een echte lente- en zomerwijn die gekoeld iedereen zal smaken.” [naar artikel]
Dat warme zonnetje? Daar hoort gewoon een glaasje rosé bij en dus serveerden we onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia tien roséwijnen uit de... [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Als je zonder wijnkennis op restaurant de knoop moet doorhakken voor welke fles ze mogen brengen, gaat dat niet altijd even vlot. Het wijnetiket verklapt daarentegen meer dan je denkt. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia legt uit wat je via het etiket te weten kan komen. Wat staat er op élk etiket? En wat betekenen sommige termen? “Hoe specifieker de herkomst wordt vermeld, hoe duurder de wijn.” [naar artikel]
Antwerpen Proeft kijkt nu al uit naar zijn veertiende editie in het weekend van 1 mei. In deze eerste aankondiging wil het festival uitpakken met sommelier Sepideh Sedaghatnia en culinaire duizendpoot Dagný Rós Ásmundsdóttir. Zij zijn voorgesteld als leading ladies van de gastronomische driedaagse. [naar artikel]
Geen kerstdiner zonder een passende rode kerstwijn. Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft twintig rode wijnen en deelt zowel een 9/10 als een 5/10 uit. “Deze wijn heeft geurtoetsen van leder en natte pels. Ik ben er niet echt door gecharmeerd.” [naar artikel]
Vergeet die jarenlange opleiding aan de wijnschool. Dankzij sommelier Sepideh Sedaghatnia kan het ook gewoon vanuit je luie tuinzetel: elke dag... [naar artikel]
Geen geslaagde mosselen zonder bijpassend wijntje, toch? Nu deze schelpdieren stilaan op hun best en grootst zijn schotelen onze warenhuisketens... [naar artikel]
Na het succes van zijn rode en witte wijn lanceert Piet Huysentruyt nu ook een roséwijn bij Aldi. “Het gaat om een wijn die je zowel bij vlees als vis kunt drinken”, zegt de chef. Maar is de Piet’se wyn lekker en krijg je waar voor je geld? HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft voor ons. [naar artikel]
Een fles witte wijn die al twee weken open in de koelkast staat, gieten we al snel weg. Maar is dat nodig? Hoelang duurt het voor wijn ‘slecht’ wordt? En van welke wijnen kan je veel langer genieten? Sommelier Paul-Henri Cuvelier vertelt hoe je die halfvolle flessen toch nog even kan bewaren. “Zet een open fles wijn altijd in de frigo. Dat geldt ook voor rode wijn.” [naar artikel]
Kan je op basis van het etiket te weten komen of de wijn kwalitatief is of niet? Wat betekenen termen als ‘AOC’ of ‘DOC’? Onze huissommelier... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.