Witte wijn drink je ijskoud, soms zelfs met ijsblokjes voor het ultieme verfrissende zomergevoel. En daar gaan we blijkbaar massaal mee in de [naar artikel]
Drink niet meer dan tien glazen bier of wijn per week, las dagen zonder alcohol in en drink water bij de wijn of het bier. Dat zijn de... [naar artikel]
In de Vitsstraat in Buggenhout is dinsdagavond een geparkeerde wagen volledig uitgebrand. Een getuige zag hoe drie mannen een jerrycan leeggoten over het voertuig en het daarna in brand staken. Vermoedelijk gaat het dus om een afrekening. [naar artikel]
Onze lezers stelden afgelopen week hun stoutste vragen over wijn drinken, bewaren en wat voor een invloed het heeft op de gezondheid. Of wijn met... [naar artikel]
Witte wijn en rosé zet je in de koelkast, rode wijn drink je op kamertemperatuur. Dat is de schaarse basiskennis die de amateursommelier in [naar artikel]
Wat bestel jij vanavond op café? Drink je graag een glas wijn thuis in de zetel? En heb je een duidelijke voorkeur voor witte of rode wijn? Dat... [naar artikel]
Drink je graag een pintje? Of houd je meer van wijn of van softdrinks? Wat weet je over ons Belgisch bier? Welk bier drink jij het liefst? Waar [naar artikel]
Drink je graag een pintje? Of houd je meer van wijn of van softdrinks? Wat weet je over ons Belgisch bier? Welk bier drink jij het liefst? Waar en... [naar artikel]
CittA gaat elke week op zoek naar zeven topadresjes. Deze week: wijnbars en restaurants waar wijn minstens zo belangrijk is als wat er op je bord komt. [naar artikel]
Door de crisis merken bedrijfsleiders als Bert De Graeve van Bekaert opnieuw hoe eenzaam het is aan de top. Omdat medewerkers zwijgen uit angst om als slechte boodschapper afgemaakt te worden. En omdat het narcisme van CEO's zich tegen henzelf keert. [naar artikel]
Vergeet wijn of bier bij je restaurantbezoek: vandaag drink je sake. Hoewel het drankje populair is, zijn de Master of Sake Sommeliers daarentegen wereldwijd beperkt. De Antwerpse Jonas Kellens van restaurant DIM Dining is er sinds deze week één van. Ook in zijn zaak bestellen gasten vaker sakes bij de gerechten dan wijn. Maar waarom is die drank zo populair? En hoe moet je het serveren? Jonas legt je er alles over uit. “De prijs is geen kwaliteitsindicatie bij sake.” [naar artikel]
Met twee glazen wijn heb je jouw dagelijkse suikerlimiet al bereikt. Dat blijkt uit Brits onderzoek van de ngo Alcohol Health Alliance. De onderzoekers analyseerden verschillende soorten wijn zoals rood, rosé, wit en schuimwijn. Daarin vonden ze veel verborgen suikers en calorieën. De ngo vindt het absurd en zelfs gevaarlijk dat dit niet verplicht op het etiket vermeld moet worden. [naar artikel]
Heerlijke wijn en lekkere tapas: méér moeten Neos-leden van Hasselt niet hebben om gelukkig te zijn. [naar artikel]
Opvallend veel mensen hebben last van hoofdpijn na een glaasje rode wijn. Wetenschappers denken de schuldige op het spoor te zijn. [naar artikel]
Twijfel je over welke wijn je zou bestellen op restaurant, dan neem je best de goedkoopste. Dat schrijft de Amerikaanse sommelier en tv-persoonlijkheid Mark Oldman in zijn boek 'How To Drink Like a Billionaire'. [naar artikel]
De komende weken pakken de supermarkten weer uit met tal van kortingen op hun wijnassortiment. Of de aanbiedingen werkelijk de moeite waard zijn? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia kraakte de flessen wijn onder de eerste voorzichtige lente zonnestralen. Maar proefde ze de lente ook? Deze week een selectie festivalwijnen van Carrefour. “Voor 5,99 euro drink je al een toffe gastronomische wijn” [naar artikel]
De meeste mensen kunnen wel eens genieten van een glaasje rode wijn. Maar blijkbaar drinken we het alcoholische drankje al jaren verkeerd. Dat stelt de Sydney Wine Academy vast. Volgens de wijnacademie drinkt 82% van de mensen wijn op kamertemperatuur. Zij gaan er vanuit dat dat de beste manier is om het goedje te serveren, […] [naar artikel]
De voortdurend sluimerende onrust binnen Vivaldi lijkt wat op de coronapandemie; telkens wanneer je denkt dat het voorbij is, duikt er weer ergens een nieuwe variant op. Zo kregen we dit weekend het advies van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez dat we bij een kernuitstap best allemaal een stroomgenerator en een jerrycan benzine in huis halen. Bouchez weet waarover hij spreekt, want hij loopt al geruime tijd rond met een jerrycan om her en der politieke brandjes te stichten. [naar artikel]
La Falize drink je sinds kort in de beste restaurants. Om die Belgische wijn te creëren, riepen de aandeelhouders van biergigant AB Inbev de hulp in van Belgiës beste wijnmaker. Resultaat: een topfles van 50 euro. [naar artikel]
In Wilrijk bij Antwerpen is rond 4 uur vanmiddag een auto uitgebrand. Volgens het parket zijn er aanwijzingen dat het om brandstichting gaat want naast de wagen is een jerrycan aangetroffen. [naar artikel]
Het zit in onze genen, wanneer de herfst in het land is zijn we verlekkerd op een stukje wild. Maar welke wijn drink je erbij? Niet zo eenvoudig want er bestaan niet alleen veel soorten wild, ook de bereiding én garnituur zijn vaak doorslaggevend voor de wijnkeuze. Daarom dat we niet alleen voor rood kiezen maar ook enkele witte wijnen opnemen in onze selectie. Van rasechte Franse klassiekers tot meer exotisch getinte exemplaren. Voor een keer wat duurder geprijsd, omdat wild synoniem is voor feest aan tafel. En om het nog wat completer te maken: bij elke wijn een wildsuggestie. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.