Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 February 2021
19:28 uur

Filip en Mathilde warm verwelkomd in Nederland door Willem-Alexander en Máxima

Het Belang van Limburg

28/11/2016 - 13:47

Koning Filip en koningin Mathilde zijn door hun Nederlandse tegenhangers Willem-Alexander en Máxima warm verwelkomd bij hun staatsbezoek aan onze noorderburen. Ze beginnen er aan een driedaagse rondreis en wagen zich daarbij aan 21 activiteiten in 7 steden. De aftrap daarvoor werd gegeven op de Amsterdamse Dam met een inspectie van de erewacht en ontvangst in het Koninklijk Paleis. Vandaag staat er ook nog een staatsbanket op het programma. Het was in elk geval flink aan het waaien toen het Belgische koningspaar aankwam. Mathilde, die een opvallende zilveren jurk droeg, en Máxima, in een bruin-blauw ensemble, moesten dan ook goed hun hoed vasthouden zodat die niet zou wegwaaien.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koningspaar bezoekt 7 steden in Nederland (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn door koning Willem-Alexander en koningin Máxima warm verwelkomd bij hun staatsbezoek in Nederland. Ze
  [naar artikel]
 2. Koningspaar moet van auto wisselen aan Nederlandse grens (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde reizen volgende maandag op een speciale manier naar Nederland, waar ze door koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn uitgenodigd voor een staatsbezoek.
  [naar artikel]
 3. Filip is te min voor Obama (12/04/2019 - De Morgen)
  Prins Filip en prinses Mathilde hebben tot hun teleurstelling niet bereikt wat hun Nederlandse collega's Willem-Alexander en Maxima wel lukte: Barack Obama ontmoeten. Nochtans vertoefde de Amerikaanse president op exact hetzelfde moment als het prinselijk paar in New York.
  [naar artikel]
 4. Koning Willem-Alexander en Máxima vieren Koningsdag… in hun woning (28/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Nederlandse koningin Máxima knipt een oranje lintje door dat haar dochters Ariane (13) en Alexia (14) vasthouden, terwijl de oudste van de drie kinderen –?troonopvolgster Amalia (16)?– het ritueel vastlegt. Nederland heeft gisteren – ondanks het coronavirus – Koningsdag gevierd, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Die werd gisteren 53.
  [naar artikel]
 5. Koning Willem-Alexander en Máxima vieren Koningsdag… in hun woning (28/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse koningin Máxima knipt een oranje lintje door dat haar dochters Ariane (13) en Alexia (14) vasthouden, terwijl de oudste van de drie kinderen –?troonopvolgster Amalia (16)?– het ritueel vastlegt. Nederland heeft gisteren – ondanks het coronavirus – Koningsdag gevierd, de verjaardag van koning Willem-Alexander. Die werd gisteren 53.
  [naar artikel]
 6. [VIDEO] - "Hoe de dames kussen met die grote hoedjes aan, leuk!" (28/11/2016 - De Redactie)
  Niet alle Nederlanders vinden het staatsbezoek van Filip en Mathilde aan Willem-Alexander en Máxima zinvol. Maar leuk is het wel.
  [naar artikel]
 7. Vlaanderen en Nederland even centrum van literaire wereld in Frankfurt (18/10/2016 - De Redactie)
  Vanavond wordt de Frankfurter Buchmesse geopend in aanwezigheid van de Nederlandse koning Willem-Alexander en het Belgische koningspaar Filip en Mathilde. Nederland en Vlaanderen zijn immers gastland van de grootste boekenbeurs ter wereld.
  [naar artikel]
 8. Na Filip en Mathilde op Tomorrowland, Willem-Alexander en Máxima op Pukkelpop? (28/07/2017 - De Redactie)
  Het festival in Kiewit heeft het Nederlandse vorstenpaar alvast uitgenodigd om kennis te komen maken. Het thema van de randanimatie op Pukkelpop dit jaar is niet toevallig "hup Holland hup".
  [naar artikel]
 9. [VIDEO] - Mathilde: "De persoonlijke contacten die we hier hadden, ongelooflijk!" (30/11/2016 - De Redactie)
  Koning Filip en Koningin Mathilde hebben hun staatsbezoek aan Nederland afgerond. Op deze derde en laatste dag dompelde Filip zich onder in innovatie op de High Tech Campus in Eindhoven. En Mathilde trok met Máxima naar Utrecht, naar het vernieuwde stationsgebouw.
  [naar artikel]
 10. “Julia Roberts was verliefd op koning Willem-Alexander” (25/11/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het had zomaar gekund dat niet Máxima, maar Hollywoodster Julia Roberts de koningin van Nederland was geworden. Volgens filmjournalist René Mioch was de actrice ooit smoorverliefd op Willem-Alexander toen die nog kroonprins was.
  [naar artikel]
 11. Koning Filip verzot op Elsschot (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben in Frankfurt samen met de Nederlandse koning Willem-Alexander de Buchmesse geopend, de belangrijkste
  [naar artikel]
 12. ROYALS. Nieuw portret van Harry en Meghan, kritiek op Willem-Alexander en Máxima houdt aan (25/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Voor het eerst sinds hun vertrek uit het Britse koningshuis hebben prins Harry en Meghan Markle nog eens geposeerd voor een officiële foto. In Nederland kregen Willem-Alexander en Máxima heel wat kritiek over zich heen en prins William kreeg een nieuwe, belangrijke taak toebedeeld. Een overzicht van het wel en wee in koninklijke kringen.
  [naar artikel]
 13. Koning Filip biedt Willem-Alexander en groothertog Henri lunch aan voor viering van 60 jaar Benelux (05/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip biedt zijn collega's groothertog Henri van Luxemburg en koning Willem-Alexander van Nederland vandaag een lunch aan op het paleis....
  [naar artikel]
 14. Willem-Alexander en Maxima dollen met hun kinderen in de sneeuw (26/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander vertoeft samen met zijn vrouw Máxima en hun drie kinderen in de bergen. Ze zijn er skivakantie en zoals de traditie het voorschrijft was er ook dit jaar een fotosessie ingepland.
  [naar artikel]
 15. Koning Willem-Alexander en Máxima delen persoonlijke kerstkaart met stralend gezinsportret (24/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander (53), koningin Máxima (49) en hun drie dochters hebben hun koninklijke kerstkaart weer op de bus gedaan. Dit jaar hebben ze gekozen voor een foto van het gezin dat gemaakt is op Koningsdag.
  [naar artikel]
 16. Koningin Máxima haalt de mosterd bij koningin Mathilde (02/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Máxima (45) vergezelde onze vorstin Mathilde (43) deze week tijdens een tour door Nederland en was duidelijk onder de indruk van haar kledingkeuzes. Op dinsdag droeg onze adellijke landgenote nog een rood ensemble, donderdag deed Máxima net hetzelfde.
  [naar artikel]
 17. Prinsessen van Willem-Alexander poseren in de tuin (17/11/2016 - De Redactie)
  De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst heeft nieuwe foto's gepubliceerd van de kinderen van de Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn vrouw Máxima.
  [naar artikel]
 18. Koning Willem-Alexander pakte Nederland in met zijn openhartig interview. Waarom doet onze koning dat niet? (28/04/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Koning Filip, het wordt eindelijk tijd dat u ook een tv-interview geeft.” Die oproep komt van professor emeritus en koningshuiskenner Mark Van den Wijngaert. Hij vindt dat de bevolking recht heeft op meer dan alleen “brave plaatjes” en ook moet horen wie de koning echt is. Het Paleis heeft vooralsnog geen plannen, maar het succesvolle vraaggesprek met koning Willem-Alexander in Nederland kan inspiratie bieden.
  [naar artikel]
 19. Ophef rond Nederlands koningspaar: Willem-Alexander en Máxima schenden coronamaatregelen tijdens vakantie (24/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zich tijdens hun vakantie in Griekenland niet aan de coronamaatregelen gehouden. Ze respecteerden de social distance niet, zo meldt RTL Nieuws op basis van een foto die online circuleert.
  [naar artikel]
 20. Willem-Alexander en Máxima poseren in de sneeuw in Lech bij -21 graden (26/02/2018 - VRT NWS)
  Een jaarlijkse traditie is het: de Nederlandse koninklijke familie die poseert in Lech (Oostenrijk) tijdens hun skivakantie. Al was het dit jaar een tikkeltje meer bibberen voor koning Willem-Alexander, zijn gezin én de pers bij -21 graden in de sneeuw. Willem-Alexander was opnieuw zijn spontane zelve en had liever de camera's gericht op zijn vier vrouwen.
  [naar artikel]
 21. Terwijl de Nederlandse koning iedereen aanspoort om de strenge regels te volgen: “Willem-Alexander trekt zich níks aan van coronamaatregelen” (20/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn zes jaar op de troon lag de Nederlandse koning Willem-Alexander (53) nog nooit zo zwaar onder vuur als nu. Enkele recente daden bewijzen dat hij totaal geen voeling heeft met de bevolking die door een zware sociale, economische gezondheidscrisis gaat. “Willem-Alexander is te koppig om naar zijn adviseurs te luisteren”, zegt royaltywatcher Kathy Pauwels (53). “Als hij iets wil, kan zelfs Máxima hem niet ompraten.”
  [naar artikel]
 22. Kan koning Filip even spontaan zijn als koning Willem-Alexander? - Pascale Mertens (29/04/2017 - De Redactie)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander boekte succes met een opvallend joviaal en spontaan interview. Zou dit kunnen bij onze koning Filip? Een koning die (meer en meer) verstart zodra de camera draait?
  [naar artikel]
 23. IN BEELD. Filip en Mathilde verwelkomen Franse president Macron (19/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben de Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote Brigitte verwelkomd in België. De Franse president...
  [naar artikel]
 24. Koning Filip doet Nederland stukje België cadeau (en krijgt stukje Nederland in ruil) (28/11/2016 - De Redactie)
  Landen die elkaar vrijwillig en in vredestijd grond cadeau doen: het gebeurt niet vaak. Toch is dat precies wat België en Nederland vandaag officieel doen in het bijzijn van koning Filip en koning Willem-Alexander.
  [naar artikel]
 25. Koning Willem-Alexander gaat na 20 jaar opnieuw op de knieën voor zijn Máxima (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Willem-Alexander (53) is afgelopen weekend, ruim twintig jaar na datum, opnieuw op de knieën gegaan voor koningin Máxima. De koning deed dat op precies dezelfde plek als toen: op de bevroren vijver bij Huis ten Bosch.
  [naar artikel]
 26. Net als gewone toeristen: koningin Máxima en koning Willem-Alexander gaan shoppen in New York (18/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Nederlandse vorstenpaar is casual gaan shoppen in New York. Koning Willem-Alexander was voor die gelegenheid behoorlijk incognito met sportieve pet en zonnebril. Koningin Máxima was wél herkenbaar, maar gedroeg zich net als haar man als een gewone toerist met winkelzakjes in de handen.
  [naar artikel]
 27. Willem-Alexander en Máxima hebben schattig nestje puppy's gefokt: "Hopelijk wil niet iedereen nu zo'n hond" (26/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen er heel wat kleintjes bij. Hun labrador Nala is afgelopen weekend bevallen van zeven kerngezonde...
  [naar artikel]
 28. Nederlandse koning Willem-Alexander breekt vakantie in Griekenland af na ophef (17/10/2020 - VRT NWS)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben hun vakantie in Griekenland afgebroken. Ze laten dit weten via de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst. "We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons", laat het koningspaar weten. Ze zijn gisteren teruggekeerd naar Nederland.
  [naar artikel]
 29. Filmjournalist onthult “Deze wereldberoemde actrice was smoorverliefd op koning Willem-Alexander” (25/11/2020 - Metro)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander heeft met zijn Máxima een fantastische vrouw aan de haak geslagen. Maar het had ook een wereldberoemde actrice kunnen zijn. Dat heeft de Nederlandse filmjournalist René Mioch althans beweerd in een onthullend interview met Het Parool. René Mioch is een beroemde filmjournalist in Nederland en interviewde doorheen zijn carrière al talloze wereldsterren. Zo is hij vriendjes met onder meer Brad Pitt, Sharon Stone en David Hasselhoff. Tijdens een van zijn interviews deed een bekende actrice een wel erg bijzondere onthulling, zo zegt hij. Ontmoeting mislukt Volgens Mioch vertelde niemand minder dan Julia Roberts hem dat ze “zo verliefd” was op de toenmalige kroonprins Willem-Alexander. “Ik heb nog geprobeerd een première te organiseren waar ze allebei aanwezig zouden zijn”, aldus de filmjournalist. “Dat leek me zo leuk, als Julia Roberts koningin was geworden.” AFP / Jeff Haynes. Julia Roberts in 2004. Lees ook : OEPS. Willem-Alexander en Máxima schenden coronaregels op vakantie Het bericht Filmjournalist onthult “Deze wereldberoemde actrice was smoorverliefd op koning Willem-Alexander” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. [VIDEO] - Koninginnen stelen de show in Den Haag (29/11/2016 - De Redactie)
  Op dag twee van het staatsbezoek aan Nederland is koning Filip ontvangen door de Nederlandse premier Rutte. Koningin Mathilde ging samen met koningin Máxima naar een tentoonstelling van Pierre Alechinsky.
  [naar artikel]
 31. Nu Willem-Alexander schande spreekt over zijn overgrootmoeder: wie was Nederlandse koningin Wilhelmina? (05/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In heel Nederland zijn maandagavond met twee minuten stilte de slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog. Koning Willem-Alexander (53) hield...
  [naar artikel]
 32. Koning Filip over 20 jaar verloving en huwelijk: "Belgen hebben Mathilde verwelkomd alsof het hun eigen verloofde was" (25/11/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde blikken in een interview met de RTBF terug op hun verloving en hun huwelijk, binnenkort 20 jaar geleden. De Franstalige openbare omroep zendt het volledige gesprek pas vrijdag uit, maar in bovenstaande video kunt u alvast een fragment bekijken.
  [naar artikel]
 33. Nederlandse koning luidt belboei voor 75 jaar vrijheid (28/08/2019 - De Morgen)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander luidt zaterdagmiddag in Terneuzen een belboei, waarmee in 1944 de mijnenvrije doorgang van de Westerschelde naar de haven van Antwerpen werd gemarkeerd. Die handeling markeert de start van de officiële viering van 75 jaar vrijheid in Nederland. Ook onze koning Filip en koningin Mathilde zullen hierop aanwezig zijn.
  [naar artikel]
 34. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zetten Vlaams acteur Bruno Vanden Broecke (44) in de bloemetjes (08/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Bruno Vanden Broecke (44), onder meer bekend van Het Eiland en Safety First, mocht deze week mee aan tafel schuiven bij het Nederlandse vorstenpaar Willem-Alexander en Máxima. De ontmoeting vond plaats in het kader van de zogenaamde Uitblinkerslunch, waarbij de koning en de koningin enkele mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd in de bloemetjes zetten.
  [naar artikel]
 35. OVERZICHT. Ook voor deze kleine royals komt de eerste schooldag eraan (01/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Prins Gabriël (16), zoon van koning Filip en koningin Mathilde, verandert van school. Maar ook in andere koningshuizen beginnen verschillende jonge royals aan een nieuw avontuur. Charlotte, de 4-jarige dochter van de Britse prins William en hertogin Catherine, gaat voor het eerst naar school. En de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben geen dochters meer in het lager. Een overzicht.
  [naar artikel]
 36. OVERZICHT. Ook voor deze kleine royals komt de eerste schooldag eraan (01/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Prins Gabriël (16), zoon van koning Filip en koningin Mathilde, verandert van school. Maar ook in andere koningshuizen beginnen verschillende jonge royals aan een nieuw avontuur. Charlotte, de 4-jarige dochter van de Britse prins William en hertogin Catherine, gaat voor het eerst naar school. En de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben geen dochters meer in het lager. Een overzicht.
  [naar artikel]
 37. Willem-Alexander wil per se voetbalrevanche en Cristina raakt werkelijk alles kwijt (02/04/2017 - De Redactie)
  Royale sprokkels deze week: Máxima en Willem-Alexander gieren het uit, Cristina raakt ziekenhuis kwijt, prins Charles toont zich van zijn schattigste kant en koningin Silvia komt kronen te kort.
  [naar artikel]
 38. Koning Willem-Alexander: "Nederland boft met buur als België" (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Willem-Alexander heeft vanavond in zijn toespraak bij het staatsbanket ter ere van het staatsbezoek van het Belgische koningspaar hoog
  [naar artikel]
 39. België geeft stukje grond aan Nederland na problemen met drugs en naaktloperij (28/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het zat er de voorbije maanden al aan te komen en het is nu ook officieel: België en Nederland gaan stukjes land ruilen. In aanwezigheid van koning Filip en koning Willem-Alexander tekenen België en Nederland vandaag het verdrag daarvoor, dat een nieuwe grens tussen Luik en Nederlands Limburg trekt.
  [naar artikel]
 40. Koning Willem-Alexander betuigt spijt in videoboodschap over vakantie: “het was heel onverstandig” (21/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Nederlandse Koning Willem-Alexander heeft woensdag op het social mediakanalen van het Koninklijk Huis in een videoboodschap samen met koningin Máxima zijn spijt betuigd over hun vakantie naar Griekenland.
  [naar artikel]
 41. Willem-Alexander houdt troonrede: ‘Dreigende Brexit werpt schaduw vooruit’ (17/09/2019 - De Standaard)
  De Nederlandse koning Willem-Alexander was in zijn jaarlijkse troonrede positief, maar hij waarschuwt voor de toekomst. ‘Nederland komt de komende jaren in een fase van een gematigder economische groei.’
  [naar artikel]
 42. België geeft stukje grond aan Nederland na problemen met drugs en naaktloperij (28/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Het zat er de voorbije maanden al aan te komen en het is nu ook officieel: België is een klein beetje kleiner geworden, en dat ten voordele van Nederland. In aanwezigheid van koning Filip en koning Willem-Alexander tekenen België en Nederland vandaag het verdrag daarvoor, dat een nieuwe grens tussen Luik en Nederlands Limburg trekt.
  [naar artikel]
 43. Koningin Máxima draagt Natan op Prinsjesdag (19/09/2017 - VRT NWS)
  Op de derde dinsdag van september leest koning Willem-Alexander traditioneel de troonrede voor in de Ridderzaal in Den Haag, waarin hij de stand van het land opmaakt. Politiek nieuws was er nauwelijks omdat de regeringsvorming in Nederland aansleept. Des te meer aandacht ging er naar de jurk van Máxima. Ze koos voor de Belgische ontwerper Natan.  
  [naar artikel]
 44. [VIDEO] - Tilburg juicht Nederlands koningspaar toe op Koningsdag (27/04/2017 - De Redactie)
  Samen met hun drie dochters kwamen Willem-Alexander en Maxima met de koninklijke trein aan in Tilburg. Duizenden mensen kwamen hen toezwaaien. Koningsdag wordt gevierd op de verjaardag van de koning, en op de koop toe wordt Willem-Alexander vandaag precies 50.
  [naar artikel]
 45. Keizerlijke dag voor Filip en Mathilde (11/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Op de tweede dag van het staatsbezoek aan Japan zijn koning Filip en koningin Mathilde ontvangen door de Japanse keizer Akihito en keizerin
  [naar artikel]
 46. Koning Willem-Alexander zet Nederland in rep en roer door baardje: waarom heeft wat haar op het gezicht zo'n groot effect? (18/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  ‘Prins Pils’ is niet meer. De Nederlandse koning Willem-Alexander ziet er plots mannelijker, stoerder en zelfs fitter uit. Oorzaak van die metamorfose: een rossige baard. “Hij dwingt meer respect af”, zeggen experts. Wat doet zo’n stukje haargroei op de kaaklijn met het imago van een man?
  [naar artikel]
 47. Filip en Mathilde zijn er nu ook om op te eten (08/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  Koning en koningin zijn ze al, maar nu kunt u ook proeven van Filip en Mathilde. Sinds kort zijn ze chocoladebonbons. Pralinemerk Neuhaus bracht twee nieuwe pralines op de markt. Eén voor Mathilde en één voor Filip.
  [naar artikel]
 48. De pr van de prins (10/04/2019 - De Morgen)
  Willem-Alexander en Máxima geven vanavond een interview op de Nederlandse televisie. Nu al staat vast dat het bijna-koningspaar zal scoren. Hoe anders is het wanneer prins Filip de pers te woord staat. Dat ligt vooral aan de pr-machine achter de prinsen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.