Zonder schuldgevoel frietjes eten? Dat kan! Je maakt van zoete aardappelen even knapperige frietjes. Lekker bij steak, maar ook bij een gebakken [naar artikel]
De race van Web3-ondernemers om als eerste het meest populaire metaverse uit te bouwen, levert soms merkwaardige resultaten op. Zo wil het Indiase ondernemerskoppel Gaurav Gupta en Supreet Raju met OneRare een digitale wereld voor foodies uit de grond stampen waar gebruikers geld kunnen verdienen door… virtueel eten in elkaar te knutselen. Als we denken […] [naar artikel]
Spaghetti bolognese zonder tomatensaus, een vispannetje met twee garnalen of frietjes die eruitzien als slappe asperges. Eten op vakantie kan soms serieus tegenvallen. Wij willen daarom jouw walgelijkste of grappigste verhalen over eten in het buitenland horen. [naar artikel]
Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. In deze 10 eetadressen in Brussel kan je daarentegen nog lekker eten onder de 10 euro. Van balletjes in tomatensaus tot een groot bord verse pasta: hier scoor je goedkoop lekkers. [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. In deze 10 eetadressen in Leuven kan je daarentegen nog lekker eten onder de 10 euro: van smeuïge croques en salades met gerookte zalm tot lekkere frietjes met mayonaise en pasta. [naar artikel]
De Italianen deden een fantastische uitvinding met hun pasta, alleen werd er jarenlang beweerd dat we er dik van werden. Die claim weerleggen Canadese onderzoekers nu. Het zou juist goed zijn voor je figuur. Koolhydraten waren lange tijd verbannen naar de diepste krochten van de supermarkten. Je werd er dik van, je kreeg een opgeblazen […] Het bericht Pasta is niet langer een dikmaker, het is juist goed voor de lijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Na een succesvol proefproject van drie jaar door RV Food en wetenschappers van de Thomas More Hogeschool, wordt voor het eerst een pasta van Belgische bodem gelanceerd. “Een product dat in alle opzichten vergeleken kan worden met de zuiderse pasta’s en deze op meerdere punten zelfs overtreft”, maken de initiatiefnemers zich maandag sterk. [naar artikel]
22:26 De man die met Medi-Market de apothekers op de kast joeg, stort zich nu op verse pasta. En op zijn politieke carrière bij de kleine partij Les Engagés. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]
“Frietjes op zich zijn ongezond, maar je mag zeker eenmaal per week zondigen. Het moet plezant blijven. Eten mag geen obsessie worden.” Dat zegt Debby Verwaest (46) uit Arendonk. Zij kan het weten, want ze is zowel gezondheidscoach als uitbaatster van een eigen frituur. [naar artikel]
Belgapom, de Belgische aardappelfederatie, wil de Chinezen frietjes leren eten. China is nu al de grootste producent van aardappelen, goed voor... [naar artikel]
Een Britse man die koppig aan zijn tafeltje blijft zitten tijdens een vechtpartij, is een grote hit geworden op Twitter. Terwijl hij van zijn frietjes aan het smullen was, gingen enkele vechtersbazen op de vuist met elkaar in de kebabzaak. “Ik dacht erover om een andere plek te kiezen”, reageerde de vijftiger in de Britse […] Het bericht VIDEO. Man blijft rustig frietjes eten tijdens vechtpartij verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Belgapom, de Belgische aardappelfederatie, wil de Chinezen frietjes leren eten. China is nu al de grootste producent van aardappelen, goed voor meer dan een kwart van de wereldproductie. Maar qua consumptie hinkt het land ver achterop. Door te focussen op de friet, sluit men aan bij de Chinese eetcultuur van “street food”, klinkt het dinsdag op de economische missie in Peking. Twee Belgische ondernemers zijn bovendien van plan om een eerste Belgische frituur te openen in China. [naar artikel]
Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]
We eten alsmaar later, met dank aan flexibele werkuren, omdat we de hele dag door al knabbelen en omdat er steeds meer alleenstaanden zijn. En dat... [naar artikel]
Wie een energieverslindende woning koopt, kan voor de verplichte renovatie een Vlaams renovatiekrediet afsluiten. De rente wordt gesubsidieerd door de overheid. Bij de huidige rentevoeten kunt u daar geld mee verdienen. [naar artikel]
De stiefvader van een jongen uit Linkebeek, die stierf nadat ie bedorven pasta had gegeten, wordt dan toch niet vervolgd. Dat heeft de raadkamer in Brussel beslist. De man had eerder bekend dat hij zijn stiefzoon van 14 opzettelijk bedorven eten gaf, maar later trok hij die bekentenis weer in. Nu blijkt dat de jongen niet gestorven is door het eten van een bedorven maaltijd. [naar artikel]
Door een darmaandoening kon Ilyan tot zijn twaalfde nooit een gewone maaltijd eten. Hij sleurde ook bijna altijd een rugzak met sondevoeding met zich mee. In Kinderziekenhuis 24/7 is te zien hoe een nieuw medicijn in het leven van de tiener voor een gigantische ommezwaai zorgt. “Het allerleukste? Dat ik nu eindelijk met mijn hond kan spelen. En frietjes kan eten.” [naar artikel]
Door een darmaandoening kon Ilyan tot zijn twaalfde nooit een gewone maaltijd eten. Hij sleurde ook bijna altijd een rugzak met sondevoeding met zich mee. In Kinderziekenhuis 24/7 is te zien hoe een nieuw medicijn in het leven van de tiener voor een gigantische ommezwaai zorgt. “Het allerleukste? Dat ik nu eindelijk met mijn hond kan spelen. En frietjes kan eten.” [naar artikel]
Wie een menukaart in een Italiaans restaurant openslaat en denkt gewoon ‘pasta’ te komen eten, ziet allemaal namen zoals linguine, tagliatelli, rigatoni of orecchiette opduiken: welke pastasoort krijg je daar dan voor in de plaats? We verzamelen 25 verschillende pastasoorten in één groot pasta-ABC om verwarring te vermijden. Buon appetito! [naar artikel]
Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]
01:00 Vorige week keurde de Europese voedselautoriteit meelwormen goed als menselijk voedsel. Straks mag meelworm worden verwerkt in hamburgers, pasta, choco en zelfs gin. ‘Iedereen zal straks insecten eten... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.