Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

21 October 2020
09:00 uur

Koning Filip wil zo snel mogelijk een regering

Het Laatste Nieuws

20/07/2019 - 13:04

Tijdens zijn jaarlijkse toespraak, naar aanleiding van onze nationale feestdag, heeft koning Filip aangegeven dat hij zo snel mogelijk een nieuwe...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koning Filip roept politici op tot actie en wil zo snel mogelijk een regering (20/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens zijn jaarlijkse toespraak, naar aanleiding van onze nationale feestdag, heeft koning Filip aangegeven dat hij zo snel mogelijk een nieuwe...
  [naar artikel]
 2. Koning Filip roept politici op tot actie en wil zo snel mogelijk een regering (20/07/2019 - De Morgen)
  Tijdens zijn jaarlijkse toespraak, naar aanleiding van onze nationale feestdag, heeft koning Filip aangegeven dat hij zo snel mogelijk een nieuwe regering wil. Hij vindt dat er een open dialoog moet komen. ‘Alle partijen moeten samen naar oplossingen zoeken, zonder exclusieven.’ Daarmee spoort hij impliciet N-VA en PS aan om rond de tafel te gaan zitten.
  [naar artikel]
 3. ? Koning Filip wil zo snel mogelijk een volwaardige federale regering (24/12/2019 - De Morgen)
  ‘Het is van wezenlijk belang dat zo snel mogelijk een volwaardige federale regering wordt gevormd, die evenwichtige beslissingen kan nemen, die eensgezind en standvastig worden gedragen. Dat is wat wij nu allemaal verwachten.’ Dat zegt koning Filip in zijn kersttoespraak van dit jaar. Maar net als zovele van zijn onderdanen kan de koning niet meer doen dan hopen dat zijn kerstwens gehoord wordt door de politici die de sleutel van de regeringsformatie en dus ook van de toekomst van het land in handen hebben.
  [naar artikel]
 4. Koning Filip roept in kerstboodschap op tot vorming federale regering: “Dat is wat we nu allemaal verwachten” (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In zijn kersttoespraak heeft koning Filip opgeroepen tot de vorming van een federale regering. Hij vindt dat die er zo snel mogelijk moet komen....
  [naar artikel]
 5. Koning Filip wacht ongeduldig op regering: “Uiteindelijk krijgen we de toekomst waarin we zelf geloven” (24/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Het is van wezenlijk belang dat zo snel mogelijk een volwaardige federale regering wordt gevormd, die evenwichtige beslissingen kan nemen, die eensgezind en standvastig worden gedragen. Dat is wat wij nu allemaal verwachten.” Zo verwees koning Filip in zijn kerstboodschap naar de lopende formatie.
  [naar artikel]
 6. Koning Filip in 21 julitoespraak: 'Stel het land niet teleur, vorm snel een stabiele regering' (20/07/2020 - Knack)
  Koning Filip roept op snel een besluitvaardige en stabiele federale regering te vormen. In zijn toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag, die volledig in het teken van de coronacrisis staat, wijst de koning er maandag op dat het hele land daarom vraagt.
  [naar artikel]
 7. Koning wil zo snel mogelijk een volwaardige federale regering: 'Dat is wat wij nu allemaal verwachten' (24/12/2019 - Knack)
  'Het is van wezenlijk belang dat zo snel mogelijk een volwaardige federale regering wordt gevormd, die evenwichtige beslissingen kan nemen, die eensgezind en standvastig worden gedragen. Dat is wat wij nu allemaal verwachten.' Dat zegt koning Filip in zijn kersttoespraak van dit jaar.
  [naar artikel]
 8. ? Koning wil zo snel mogelijk een volwaardige federale regering (24/12/2019 - De Morgen)
  ‘Het is van wezenlijk belang dat zo snel mogelijk een volwaardige federale regering wordt gevormd, die evenwichtige beslissingen kan nemen, die eensgezind en standvastig worden gedragen. Dat is wat wij nu allemaal verwachten.’ Dat zegt koning Filip in zijn kersttoespraak van dit jaar. Maar net als zovele van zijn onderdanen kan de koning niet meer doen dan hopen dat zijn kerstwens gehoord wordt door de politici die de sleutel van de regeringsformatie en dus ook van de toekomst van het land in handen hebben.
  [naar artikel]
 9. Koning Filip zet druk op politiek: ‘Alle partijen moeten eisen laten vallen’ (30/01/2020 - De Standaard)
  In zijn toespraak houdt voor de ‘Gestelde Lichamen’, de autoriteiten in het land, heeft koning Filip opnieuw opgeroepen om zo snel mogelijk een federale regering te vormen. ‘Het geduld van de burgers mag niet gezien worden als onverschilligheid.’
  [naar artikel]
 10. Koning Filip roept politici op om zo snel mogelijk nieuwe regering te maken (20/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De politici staan voor een moeilijke opdracht na de verkiezingen, maar onmogelijk is het niet. Dat zegt koning Filip in zijn toespraak ter gelegenheid van de nationale feestdag van 21 juli. “De vele uitdagingen moeten snel worden aangepakt.” Ook gelooft hij dat er een “vernieuwde ambitie” schuilt in het inzien van onze talenten: als Belgen zijn we zo verschillend en tegelijk complementair.
  [naar artikel]
 11. Koning Filip: 'Laten we het land niet teleurstellen' (20/07/2020 - De Tijd)
  13:45 Koning Filip roept op snel een besluitvaardige en stabiele federale regering te vormen.
  [naar artikel]
 12. Koning Filip wil snel een regering, maar wat zegt hij écht? Politicoloog Carl Devos (UGent) legt uit (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De kerstboodschap van koning Filip was er een zoals we hem kennen: kort, voorzichtig en elk mijnenveld omzeilend. “Als je natuurlijk bezig bent met...
  [naar artikel]
 13. Koning Filip wil snel een regering, maar wat zegt hij écht? Politicoloog Carl Devos (UGent) legt uit (25/12/2019 - De Morgen)
  De kerstboodschap van koning Filip was kort, voorzichtig en omzeilde elk mijnenveld. ‘Als de op een na langste regeringsvorming in de Belgische geschiedenis aan de gang is, dan wil je als staatshoofd uiteraard geen aanstoot geven. Koning Filip snakt naar federale stabiliteit’, zegt politicoloog Carl Devos.
  [naar artikel]
 14. Koning Filip had dit jaar een punt: er moet zo snel mogelijk een volwaardige regering komen (26/12/2019 - De Morgen)
  Tine Peeters is journalist bij De Morgen.
  [naar artikel]
 15. Koning Filip vraagt ‘koninklijk opdrachthouder’ Koen Geens (CD&V) “de vorming van een volwaardige regering mogelijk te maken” (01/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft vrijdagavond onverwacht een einde gemaakt aan de informatieopdracht van Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR). De koning ontving niet veel later Koen Geens op het paleis, en vroeg de CD&V-vicepremier om als ‘koninklijk opdrachthouder’ “de nodige initiatieven te nemen om de vorming van een volwaardige regering mogelijk te maken”.
  [naar artikel]
 16. Koning Filip roept in kersttoespraak op tot snelle vorming federale regering: “Dat is wat we nu allemaal verwachten” (24/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Het is van wezenlijk belang dat zo snel mogelijk een volwaardige federale regering wordt gevormd, die evenwichtige beslissingen kan nemen, die...
  [naar artikel]
 17. Koning Filip aanvaardt ontslag regering-Michel, regering in lopende zaken (21/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip heeft het ontslag van de regering-Michel aanvaard. Vanmorgen rondde de koning zijn consultaties af met PVDA-voorzitter Peter Mertens...
  [naar artikel]
 18. LIVE: Koning Filip dringt in kerstboodschap aan om voort te maken met de regeringsvorming: "Mensen raken hun houvast kwijt" (24/12/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip wil dat er zo snel mogelijk een nieuwe federale regering komt. Hij zegt dat in zijn jaarlijkse kersttoespraak. We bevinden ons volgens hem op een kantelmoment met véél uitdagingen, zoals het klimaat. "Grotendeels weten we wat de oplossingen zijn. Hoe kunnen we die in concrete actie omzetten? Alles is een kwestie van attitude", stelt de koning. Zelf geeft hij alvast het goede voorbeeld: dit jaar knettert het haardvuur niét tijdens zijn boodschap.
  [naar artikel]
 19. Koning wil zo snel mogelijk een volwaardige federale regering (24/12/2019 - Metro)
  “Het is van wezenlijk belang dat zo snel mogelijk een volwaardige federale regering wordt gevormd, die evenwichtige beslissingen kan nemen, die eensgezind en standvastig worden gedragen. Dat is wat wij nu allemaal verwachten.” Dat zegt koning Filip in zijn kersttoespraak van dit jaar. Maar net als zovele van zijn onderdanen kan de koning niet meer doen dan hopen dat zijn kerstwens verhoord wordt door de politici die de sleutel van de regeringsformatie en dus ook van de toekomst van het land in handen hebben. De koning zegt in dat verband nog dat “we nood hebben aan een constructieve ingesteldheid, die ons verenigt rond gemeenschappelijke projecten.” In een bredere context stelt koning Filip vast dat we in een scharnierperiode van de wereldgeschiedenis leven. “Ons sociaaleconomisch model en onze benadering van het milieu worden in vraag gesteld”, zegt de koning. “Velen van ons raken zo hun houvast kwijt. Daarom mogen we niet aan de kant blijven staan, minder dan ooit. Dit is niet de tijd om op te geven.” Ook de rest van de kerstboodschap is doordesemd van voluntarisme. “Alles is een kwestie van attitude”, aldus koning Filip. “Om zaken te kunnen veranderen, moet je er eerst in geloven en ernaar handelen. We zijn allemaal verantwoordelijk voor onze daden. (…) Laten we niet toegeven aan het kortetermijnhandelen. En voor de lange termijn gaan. Voor oplossingen, waarvan we misschien niet zelf de vruchten zullen kunnen plukken – maar die de volgende generaties ten goede zullen komen.” bron: Belga Het bericht Koning wil zo snel mogelijk een volwaardige federale regering verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Koning wil dat politici snel regering vormen (20/07/2019 - De Morgen)
  Koning Filip roept de politici op om snel een nieuwe regering op poten te zetten. Hij doet dat in zijn traditionele toespraak voor de nationale feestdag, morgen. Alle partijen moeten samen een oplossing zoeken, zonder exclusieven zegt hij. Daarmee spoort hij impliciet N-Va en PS aan om samen aan tafel te gaan zitten.
  [naar artikel]
 21. Koning Filip: "Een elektrische scooter, trekt die ook snel op?" (11/01/2018 - VRT NWS)
  Koning Filip heeft het Autosalon op de Heizel in Brussel bezocht. Het is editie 96 en morgen gaat het salon open voor het grote publiek.  De koning nam plaats in auto's die nu of in de toekomst in België gemaakt worden. Hij wou ook weten of een elektrische scooter snel optrekt.
  [naar artikel]
 22. Koning Filip ontvangt Johan Vande Lanotte en Didier Reynders, mogelijk worden ze informateurs (30/05/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip ontvangt momenteel Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR). Dat is aan onze redactie bevestigd uit goede bron. Mogelijk worden ze aangesteld als informateurs die moeten nagaan welke formules mogelijk zijn om een nieuwe federale regering op de been te brengen. 
  [naar artikel]
 23. Koning Filip vat deze namiddag consultaties aan (27/05/2019 - Metro)
  Koning Filip vat deze namiddag de consultaties met de partijvoorzitters aan. Dat meldt het Koninklijk Paleis. Het staatshoofd moet het initiatief nemen voor de federale regeringsvorming. Om 11.30 uur nodigde koning Filip premier Charles Michel (MR) al uit voor een audiëntie in het Koninklijk Paleis van Brussel. “De Koning heeft de regering belast met de verdere afhandeling van de lopende zaken”, luidt het. bron: Belga Het bericht Koning Filip vat deze namiddag consultaties aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Kerstboodschap koning: wil zo snel mogelijk een volwaardige federale regering (24/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  België mag dan de ergste politieke crisis in jaren doormaken, koning Filip heeft er in zijn traditionele kersttoespraak nauwelijks woorden aan vuil gemaakt. Al roept hij de politici wel op dringend werk te maken van de vorming van een volwaardige federale regering. Waarom bleef hij zo mild na de aanslepende onderhandelingen? Wat heeft de achttiende verjaardag van zijn dochter Elisabeth hem geleerd? En hoe bracht hij subtiel hommage aan koningin Mathilde, met wie hij twintig jaar getrouwd is? Dit is wat onze royaltywatcher Wim Dehandschutter opviel in de toespraak van onze koning.
  [naar artikel]
 25. Koning vraagt Koen Geens (CD&V) zo snel mogelijk ‘volwaardige regering op de been te brengen’ (31/01/2020 - De Morgen)
  De koning heeft Koen Geens de opdracht gegeven ‘de nodige initiatieven te nemen om de vorming van een volwaardige regering mogelijk te maken’. Dat heeft het paleis bekendgemaakt. Geens zal op 10 februari verslag uitbrengen aan de koning.
  [naar artikel]
 26. De regering is gevallen. Moet koning Filip zijn kersttoespraak aanpassen? (19/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip is volop bezig met consultaties nu de regering-Michel gevallen is. De regeringscrisis heeft nog gevolgen voor het staatshoofd. Zo moet hij mogelijk opnieuw opnames maken voor zijn kersttoespraak, die hij eerder deze week heeft ingeblikt. En wat met zijn vakantieplannen?
  [naar artikel]
 27. Koning verlengt opdracht informateurs tot 16 maart om 'snel een regering te vormen' (09/03/2020 - Knack)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Patrick Dewael en Sabine Laruelle verlengd tot 16 maart. Dan brengt het duo zijn eindverslag uit op het Paleis. De informateurs moeten verder de nodige initiatieven nemen om snel een regering te vormen, die de dringende problemen waarmee ons land wordt geconfronteerd moet aanpakken.
  [naar artikel]
 28. Koning wil zo snel mogelijk een volwaardige federale regering (24/12/2019 - De Tijd)
  13:08 'Het is van wezenlijk belang dat zo snel mogelijk een volwaardige federale regering wordt gevormd, die evenwichtige beslissingen kan nemen, die eensgezind en standvastig worden gedragen. Dat is wat wi...
  [naar artikel]
 29. Zevende kersttoespraak van Filip, en altijd net wat anders (25/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  We hebben “zo snel mogelijk” een volwaardige federaal regering nodig, zo richtte koning Filip (59) zich tot de politici in zijn traditionele kersttoespraak. Zijn wanhopige oproep leek even desolaat als het decor waarin hij zat. Zittend op een antieke stoel, wat verloren in een veel te grote kamer. “Wie heeft de meubelen van de koning gestolen?” klonk het grappend op sociale media. Filip sprak voor de zevende keer met kerstmis de natie toe. Alhoewel zijn toespraak er elke keer hetzelfde lijkt uit te zien, toont een inventaris van de opnames een evolutie. Want elke keer is het net wat anders. Behalve de kerstboom dan, waarvan de ballen en de verlichting elk jaar worden gerecycleerd.
  [naar artikel]
 30. Koning verlengd opdracht informateurs tot 16 maart om 'snel een regering te vormen' (09/03/2020 - Knack)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Patrick Dewael en Sabine Laruelle verlengd tot 16 maart. Dan brengt het duo zijn eindverslag uit op het Paleis. De informateurs moeten verder de nodige initiatieven nemen om snel een regering te vormen, die de dringende problemen waarmee ons land wordt geconfronteerd moet aanpakken.
  [naar artikel]
 31. Koning verlengt opdracht van Dewael en Laruelle met een week, vraagt informateurs om “snel een regering te vormen” (09/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft de opdracht van informateurs Patrick Dewael en Sabine Laruelle verlengd tot uiterlijk 16 maart. Dan brengt het duo zijn eindverslag uit op het Paleis. De informateurs moeten verder de nodige initiatieven nemen om snel een regering te vormen, die de dringende problemen waarmee ons land wordt geconfronteerd moet aanpakken.
  [naar artikel]
 32. Koning verrast alweer: Dewael en Laruelle moeten het onmogelijke mogelijk maken (20/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip heeft gisteravond Patrick Dewael (Open Vld) en Sabine Laruelle (MR) het formatieveld ingestuurd. De voorzitters van Kamer en Senaat moeten nagaan of een nieuwe regering überhaupt nog mogelijk is.
  [naar artikel]
 33. De kersttoespraak ontleed: dit viel op in de speech van koning Filip (26/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De aanslagen in Parijs en Brussel, de hete herfst van de vakbonden en nu de val van de regering. Geen crisis te groot of koning Filip (58) kleeft er een boodschap van optimisme en hoop aan.
  [naar artikel]
 34. Koning vraagt Koen Geens zo snel mogelijk ‘volwaardige regering op de been te brengen’ (31/01/2020 - De Morgen)
  De koning heeft Koen Geens de opdracht gegeven ‘de nodige initiatieven te nemen om de vorming van een volwaardige regering mogelijk te maken’. Dat heeft het paleis bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 35. De speech van Filip: hartenkreet van een koning zonder regering (30/01/2020 - De Morgen)
  Koning Filip moest spitsroeden lopen in zijn nieuwjaarstoespraak voor de ‘gestelde lichamen’. Toch probeerde hij binnen de grenzen van zijn politieke neutraliteit een duidelijke boodschap mee te geven. Na acht maanden onderhandelen is het echt wel tijd om een federale regering te vormen. Dit waren de meest opvallende passages.
  [naar artikel]
 36. Koen Geens op weg naar koninklijke opdracht (31/01/2020 - De Tijd)
  19:36 CD&V-boegbeeld Koen Geens is door de koning in audiëntie ontvangen. Mogelijk vraagt Koning Filip hem om een poging te ondernemen om een regering te vormen.
  [naar artikel]
 37. LIVE. Nieuwjaarstoespraak Koning Filip (31/01/2017 - De Standaard)
  Elk jaar ontvangt koning Filip in het Koninklijk Paleis heel wat politici, bedrijfsleiders en andere hooggeplaatsten. Op dit moment geeft koning Filip zijn nieuwjaarstoespraak aan de zogenaamde 'gestelde lichamen'.
  [naar artikel]
 38. Koning Filip aanvaardt ontslag van regering-Michel (21/12/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip heeft het ontslag van de regering aanvaard en heeft haar belast met de afhandeling van de lopende zaken. Hij vraagt de politieke verantwoordelijken een gepast antwoord te bieden op de economische, budgettaire en internationale uitdagingen, en om tegemoet te komen aan de verwachtingen van de bevolking op onder meer sociaal en milieuvlak.
  [naar artikel]
 39. Charles Michel naar koning Filip om nieuwe samenstelling regering te bevestigen (09/12/2018 - Metro)
  Premier Charles Michel (MR) is vanochtend naar koning Filip getrokken om hem op de hoogte te brengen van de nieuwe samenstelling van zijn federale regering. Dat bevestigt MR-vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders vandaag. De regering-Michel struikelde gisterenavond over het VN-Migratiepact. De N-VA kan zich niet vinden in de goedkeuring van het pact door ons land, waarna Michel bekendmaakte dat de N-VA-ministers vervangen zullen worden door staatssecretarissen Pieter De Crem (CD&V) en Philippe De Backer (Open Vld). bron: Belga Het bericht Charles Michel naar koning Filip om nieuwe samenstelling regering te bevestigen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 40. Koning Filip staat voor delicate keuze (29/05/2019 - De Tijd)
  14:48 Het is uitkijken wie koning Filip binnen enkele dagen in het veld zal sturen in een poging een federale regering te vormen. Kiest hij een N-VA'er dan zal hij de kritiek krijgen voor confederalisme te ...
  [naar artikel]
 41. Waarom koning Filip per se een regering met N-VA en PS wil (19/08/2020 - Het Nieuwsblad)
  Met de aanstelling van Egbert Lachaert weigert koning Filip opnieuw om de deur voor een paars-gele coalitie definitief te sluiten. En daar heeft hij zijn redenen voor.
  [naar artikel]
 42. Koning Filip houdt beslissing over preformateurs in beraad en start consultaties op (04/11/2019 - VRT NWS)
  Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) hebben verslag uitgebracht bij koning Filip over hun preformatieopdracht. De koning houdt zijn beslissing nu in beraad, klinkt het bij het Paleis. De preformateurs moesten de vorming van een nieuwe federale regering naar een volgende fase leiden, maar konden niet voldoende resultaten boeken. Koning Filip zal nu consultaties houden over wat de volgende fase in de formatie moet zijn.
  [naar artikel]
 43. Koning Filip weigert ontslag van preformateurs Lachaert en Rousseau (21/09/2020 - Knack)
  Koning Filip heeft Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (SP.A) gevraagd hun werkzaamheden voort te zetten. Woensdag zullen de preformateurs opnieuw verslag uitbrengen op het Paleis. De koning vraagt de verschillende betrokken partijen zo spoedig mogelijk het vertrouwen te herstellen.
  [naar artikel]
 44. Koning weigert ontslag preformateurs, timing nieuwe regering komt in gedrang (21/09/2020 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip heeft preformateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau gevraagd hun werkzaamheden voort te zetten. Woensdag zullen ze opnieuw verslag uitbrengen op het Paleis. De koning vraagt de verschillende betrokken partijen zo spoedig mogelijk het vertrouwen te herstellen. Dat staat in een mededeling die het Paleis maandag heeft verstuurd na de audiëntie van de preformateurs bij de koning.
  [naar artikel]
 45. Koning Filip aanvaardt ontslag van regering-Michel (21/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip aanvaardt het ontslag van de regering-Michel en belast haar met de afhandeling van de lopende zaken.
  [naar artikel]
 46. Koning Filip tekent Gulden boek van Kopenhagen tijdens staatsbezoek Denemarken (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn vandaag aan de tweede en laatste dag van hun staatsbezoek aan Denemarken bezig. Terwijl koning Filip de
  [naar artikel]
 47. ? Koning roept op snel regering te vormen: ‘Verder kijken dan ons eigenbelang’ (20/07/2020 - De Morgen)
  Morgen viert België de nationale feestdag. In afgeslankte vorm weliswaar door de coronacrisis, waar ons land weer middenin zit. Koning Filip spreekt traditiegetrouw het volk daags tevoren toe vanuit het paleis in Brussel. Dit is zijn integrale speech. De koning zal ook morgen op 21 juli een korte live toespraak houden tijdens de plechtigheid op het Paleizenplein.
  [naar artikel]
 48. Koning roept op het land niet teleur te stellen en snel regering te vormen: “We kunnen alleen maar slagen, als we verder kijken dan ons eigenbelang” (20/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Morgen viert België de nationale feestdag. In afgeslankte vorm weliswaar door de coronacrisis, waar ons land weer middenin zit. Koning Filip...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.