De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Gelukstreffer: nieuwe bemanning onderweg naar ISS op vijftigste verjaardag van eerste maanlanding

Het Laatste Nieuws

20/07/2019 - 19:18

Exact vijftig jaar nadat Neil Armstrong en Buzz Aldrin voor het eerst voet zetten op de maan, is de 43-jarige astronaut Drew Morgan voor het eerst...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Originele videobanden van maanlanding geveild voor 1,8 miljoen dollar (21/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de maanlanding, werden de originele video-opnames van de NASA te koop aangeboden bij veilinghuis Sotheby’s. De beelden gingen voor 1,82 miljoen dollar (zo’n 1,6 miljoen euro) van de hand. Dat is 8.000 keer meer dan hetgeen de vorige eigenaar -een stagiair bij het Amerikaanse ruimtevaartagentschap- ervoor had betaald.
  [naar artikel]
 2. Originele videobanden van maanlanding geveild voor 1,8 miljoen dollar (21/07/2019 - Metro)
  Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de maanlanding, werden de originele video-opnames van de NASA te koop aangeboden bij veilinghuis Sotheby’s. De beelden gingen voor 1,82 miljoen dollar (zo’n 1,6 miljoen euro) van de hand. Dat is 8.000 keer meer dan hetgeen de vorige eigenaar – een stagiair bij het Amerikaanse ruimtevaartagentschap – ervoor had betaald. Gary George kocht de beelden in 1976 zelf op een veiling voor slechts 217,77 dollar. Sindsdien werden de banden, met een duur van ongeveer tweeënhalf uur, slechts drie keer afgespeeld. De opnames zijn scherper dan de televisiebeelden uit die tijd, benadrukt het veilinghuis. Op de beelden is te zien hoe Neil Armstrong zijn eerste stappen op de maan zet en Buzz Aldrin na hem de ladder afdaalt en de Amerikaanse vlag neerplant. Wie de nieuwe eigenaar is van de beelden, is niet bekend. De hele veiling van memorabilia over de maanlanding bracht 5,5 miljoen dollar op. bron: Belga Het bericht Originele videobanden van maanlanding geveild voor 1,8 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Matthew McConaughey viert zijn vijftigste verjaardag met debuut op Instagram (05/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Matthew McConaughey besloot om voor zijn vijftigste verjaardag een nieuw avontuur aan te gaan en zijn eerste filmpje te delen op Instagram. “Ik ben een beetje nerveus”, klinkt het.
  [naar artikel]
 4. Drie ruimtevaarders op weg naar ISS op 50e verjaardag maanlanding (20/07/2019 - Metro)
  Pal op de 50e verjaardag van de eerste maanlanding met de Apollo 11-missie zijn zaterdag drie ruimtevaarders de ruimte in gelanceerd. De raket met een Italiaan, Amerikaan en Rus aan boord vertrok vanop de kosmodroom van Bajkonoer in Kazachstan richting het internationaal ruimtestation ISS. Luca Parmitano, Andrew Morgan en Alexander Skvorzov vertrokken zonder problemen aan boord van een Sojoez capsule richting de spacemeccano, zo viel te zien op de livebeelden van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA. De vlucht vertrok even voor 18.30 uur en zal in een zestal uur het ruimtestation in een baan 400 kilometer boven de aarde bereiken. Luca Parmitano zal in het tweede deel van de zes maanden durende missie de eerste Italiaan ooit zijn die het commando heeft over het ISS. In 2013 verbleef hij al eens in het ISS, maar die passage verliep niet bepaald vlekkeloos. Parmitano was bijna verdronken toen zijn helm tijdens een ruimtewandeling vol water liep. Hij moest halsoverkop weer naar binnen zweven om niet te eindigen als een zeekomkommer in space. bron: Belga Het bericht Drie ruimtevaarders op weg naar ISS op 50e verjaardag maanlanding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Bemanning van boot met ton coke onderweg naar Antwerpen urenlang gegijzeld (11/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Een gewapend commando heeft zondagnacht de bemanning van een boot die voor anker ligt in het Noord-Franse Duinkerke urenlang gegijzeld. Op de boot werd vorige week 1.127 kilogram cocaïne onderschept die onderweg was naar de haven van Antwerpen.
  [naar artikel]
 6. Internet viert vijftigste verjaardag (29/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het internet viert zijn vijftigste verjaardag. Op 29 oktober 1969 maakten twee universiteitscomputers in Californië een verbinding met elkaar, wat beschouwd wordt als het begin van het internet.
  [naar artikel]
 7. Vijftigste verjaardag in mineur: te heet tijdens opbouw, te nat tijdens evenement (29/07/2019 - Het Nieuwsblad)
  De vzw Primusfeesten had haar vijftigste verjaardag liever anders gezien: het extreme weer van de voorbije dagen leidde zowel bij de opbouw als tijdens het evenement tot kopzorgen. De financiële implicaties worden de komende dagen becijferd. Zondagavond bij het optreden van De Romeo's kon de organisatie gelukkig voor de eerste keer rekenen op een vol plein.
  [naar artikel]
 8. Eerste private maanlanding ooit: 'Dit is ruimtevaart in ware Uber-stijl' (11/04/2019 - Knack)
  De eerste privaat gefinancierde sonde maakt zich op voor een historische maanlanding. Wat mogen we verwachten?
  [naar artikel]
 9. 'Stokoude' kleuterjuf viert vijftigste verjaardag met looprekje en rolstoel (01/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Steunend op een looprekje of zittend in een rolstoel. Op die manier werd de vijftigste verjaardag van kleuterjuf Martine in basisschool De Groeituin in Grootlo (Heist-op-den-Berg) gevierd. Want vijftig jaar, dat lijkt voor heel wat kleutertjes stokoud. En dat zetten de collega's woensdag extra in de verf.
  [naar artikel]
 10. Koning Willem-Alexander maakt foto's van Máxima voor haar vijftigste verjaardag (16/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koningin Máxima zijn er nieuwe foto’s van haar gepubliceerd. De foto's zijn gemaakt door haar man koning Willem-Alexander (54). Ze werden vanmiddag via de website van het Koninklijk Huis en sociale media verspreid.
  [naar artikel]
 11. Koningin Mathilde krijgt eigen goudstukken ter gelegenheid van vijftigste verjaardag (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koningin Mathilde worden er dit jaar goudstukken van 12,50 euro uitgegeven. Dat staat te lezen in het Staatsblad. Meer details over de stukken zal het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem later bekendmaken, klinkt het.
  [naar artikel]
 12. Koningin Mathilde krijgt eigen goudstukken ter gelegenheid van vijftigste verjaardag (19/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koningin Mathilde worden er dit jaar goudstukken van 12,50 euro uitgegeven. Dat staat te lezen in het Staatsblad. Meer details over de stukken zal het kabinet van minister van Financiën Vincent Van Peteghem later bekendmaken, klinkt het.
  [naar artikel]
 13. Sealand, 's werelds kleinste staat, viert zijn vijftigste verjaardag (12/11/2017 - VRT NWS)
  Het kleinste staatje ter wereld, een zeefort groot, Sealand, viert zijn vijftigste verjaardag.  
  [naar artikel]
 14. Van kleine fabriek tot belangrijk chemiebedrijf in haven: Evonik viert vijftigste verjaardag in Antwerpen (06/11/2018 - Gazet van Antwerpen)
  In aanwezigheid van Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft het chemiebedrijf Evonik dinsdag de vijftigste verjaardag van zijn vestiging in Antwerpen gevierd. In die tijd groeide de fabriek uit van een klein Duits filiaal tot een van de belangrijke schakels in de chemiecluster van de haven van Antwerpen.
  [naar artikel]
 15. Voorlopig weinig opgevers tijdens vijftigste editie Dodentocht (10/08/2019 - De Standaard)
  In Bornem druppelen de deelnemers van de vijftigste Dodentocht zaterdagnamiddag stelselmatig over de eindmeet. Voor meer dan 3.000 dapperen zit de 100 kilometer lange wandeltocht er intussen op, iets minder dan 7.000 zouden nog onderweg zijn.
  [naar artikel]
 16. Verjaardag van maanlanding feestelijk gevierd in VS (05/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 17. Iconische Limburgse brasserieschotel Steppegras viert vijftigste verjaardag (08/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Steppegras, het iconische brasseriegerecht uit Leopoldsburg, viert deze zomer zijn vijftigste verjaardag. Door de coronacrisis zijn de geplande festiviteiten in het water gevallen, maar André Ceustermans grasduint met plezier door de geschiedenis van de schotel die zijn vader Jean in 1970 voor het eerst serveerde in zijn restaurant.
  [naar artikel]
 18. Volkssterrenwacht Cozmix herdenkt eerste Maanlanding (13/07/2019 - Metro)
  Ook Volksterrenwacht Cozmix in Beisbroek (Brugge) herdenkt dat het in de nacht van 20 op 21 juli vijftig jaar geleden is dat de eerste mens voet op de Maan zette, zo blijkt uit een zaterdag verspreid persbericht. Van vrijdag 12 tot en met vrijdag 26 juli staan waarnemingsavonden, workshops, extra planetariumvoorstellingen en evenementen in het teken van 50 jaar Maanlanding. Tijdens de voormiddag start er op de weekdagen telkens een voorstelling ‘Vijftig jaar Apollo’ om 10.30 uur. Op zaterdagavond 20 juli, het eigenlijke moment van de landing, zijn er in fulldome extra vertoningen van deze documentaire in het planetarium tijdens de nocturne ’50 jaar Maanlanding’. bron: Belga Het bericht Volkssterrenwacht Cozmix herdenkt eerste Maanlanding verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Porsche Design viert vijftigste verjaardag met speciale editie van iconisch model (06/02/2022 - Express)
  De Duitse autobouwer Porsche brengt een speciale editie van zijn iconisch model 911 op de markt. Dat gebeurt ter gelegenheid van de viering van de vijftigste verjaardag van Porsche Design. Van dit exclusieve type 911 Edition 50 Years Porsche Design worden in totaal slechts 750 exemplaren gebouwd. Er is tevens een exemplaar van het type […]
  [naar artikel]
 20. Koningin Mathilde gaat vijftigste verjaardag niet speciaal vieren (18/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Koningin Mathilde viert vrijdag haar vijftigste verjaardag zonder speciale evenementen of vieringen. Ze koos ervoor om van de gelegenheid gebruik te maken om het belang van mentaal welzijn onder de aandacht te brengen. Dat deed ze door tussen juli en december in alle Belgische provincies en in Brussel wandelingen en fietstochten af te leggen met mensen en organisaties die begaan zijn met mentaal welzijn. Vrijdag geeft ze een televisie-interview aan VTM en RTL.
  [naar artikel]
 21. Koningin Mathilde gaat vijftigste verjaardag niet speciaal vieren (18/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Koningin Mathilde viert vrijdag haar vijftigste verjaardag zonder speciale evenementen of vieringen. Ze koos ervoor om van de gelegenheid gebruik te maken om het belang van mentaal welzijn onder de aandacht te brengen. Dat deed ze door tussen juli en december in alle Belgische provincies en in Brussel wandelingen en fietstochten af te leggen met mensen en organisaties die begaan zijn met mentaal welzijn. Vrijdag geeft ze een televisie-interview aan VTM en RTL.
  [naar artikel]
 22. Dalai lama haalt zwaar uit naar China op vijftigste verjaardag Tibetaanse opstand (11/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. Jay-Z verrast op verjaardag en is weer te beluisteren op Spotify (04/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Jay-Z, die het in zijn carrière van drugsdealer tot rapper van 1 miljard wist te schoppen, viert vandaag zijn vijftigste verjaardag ook met een...
  [naar artikel]
 24. Ralph Lauren vierde zijn vijftigste verjaardag in stijl en in het gezelschap van Hollywood (09/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse modeontwerper Ralph Lauren vierde op vrijdagavond zijn vijftigste verjaardag met een spetterend feest, bestaande uit een speciale catwalkshow tijdens New York Fashion Week en een verjaardagsdiner in Central park waarop heel wat toonaangevende celebrities uitgenodigd waren. Van Oprah Winfrey tot Kanye West. Op het einde van de catwalkshow verscheen de meesterontwerper zelf ook op het podium, gevolgd door een leger aan catwalkmodellen gekleed in outfits die hij doorheen de jaren ontwierp.
  [naar artikel]
 25. China stuurt deze week eerste bemanning naar nieuw ruimtestation Tiangong (16/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  China stuurt deze week nog zijn eerste bemanning naar het nieuwe ruimtestation dat het aan het bouwen is. De lancering van drie Chinese ruimtevaarders, ofwel taikonauten, vanaf de lanceerbasis in Jiuquan staat donderdag om 9.22 uur lokale tijd (3.22 uur Belgische tijd) gepland. Dat maakte het Chinese ruimtevaartbureau woensdag bekend tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 26. Bemanning eerste commerciële ruimtevlucht keert straks naar aarde terug, eerste landing in zee in 45 jaar (02/08/2020 - VRT NWS)
  Als alles goed gaat, landt de bemanning van de capsule Space X Crew Dragon om 20.41 uur in de Golf van Mexico na een verblijf van 63 dagen in het internationale ruimtestation ISS. Daarmee komt een einde aan de eerste bemande commerciële ruimtevlucht. Het is de eerste keer in 45 jaar dat astronauten nog eens in zee landen.
  [naar artikel]
 27. Kanye en Jay-Z schudden handen op verjaardag Diddy (16/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Amerikaanse beroemdheden zijn massaal uitgerukt voor de vijftigste verjaardag van hiphop-tycoon P. Diddy. Niet alleen de uitgebreide gastenlijst...
  [naar artikel]
 28. Belangrijke dag voor ruimtevaart: NASA lanceert straks testraket richting de maan ter voorbereiding van nieuwe maanlanding (29/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het is een belangrijke dag voor NASA: de Amerikaanse ruimteorganisatie lanceert maandag de raket SLS de ruimte in. Dat ter voorbereiding van de maanmissie Artemis I. De onbemande raket moet in zes weken heen en terug naar de maan vliegen. Als deze missie slaagt, volgt een bemande vlucht en uiteindelijk ook een nieuwe maanlanding.
  [naar artikel]
 29. Nieuwe maanlanding loopt waarschijnlijk vertraging op (11/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten willen in 2024 weer mensen naar de maan en terug brengen, maar het is de vraag of dat gaat lukken. De termijn is niet haalbaar, onder meer omdat de ruimtepakken van de astronauten niet op tijd klaar zijn, waarschuwt de toezichthouder van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Het betekent dat de maanlanding waarschijnlijk vertraging oploopt.
  [naar artikel]
 30. Hoe de eerste maanlanding een klein jeugdtrauma werd (20/07/2019 - VRT NWS)
  Bij al wie ouder is dan 55 jaar staat de eerste maanlanding voor altijd in het geheugen gegrift. Het ging niet om de zoveelste Amerikaanse sciencefictionserie, het gebeurde allemaal écht. In de tijd toen computers alleen maar voorkwamen in het labo van professor Barabas uit Suske en Wiske, lieten de avonturen van de astronauten in 1969 een onuitwisbare indruk na bij kinderen. En soms ook een klein jeugdtrauma. Dit is mijn verhaal.
  [naar artikel]
 31. Raak je nog aan een nieuwe job na je vijftigste? (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Werk vinden na je vijftigste, een verloren zaak? Verre van. “Het is moeilijk omdat er veel vooroordelen bestaan over vijftigplussers, zowel bij...
  [naar artikel]
 32. Man 'viert' vijftigste verjaardag openhartoperatie met misviering (07/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Voorzitter van de Voedselbank François Thielens uit Scherpenheuvel-Zichem was één van de eerste Belgen die vijftig jaar geleden in de V.S. een openhartoperatie onderging.
  [naar artikel]
 33. Deco en meubels als ode aan de maanlanding (21/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De maanlanding 50 jaar geleden was zo'n historische gebeurtenis dat veel designers met allerlei decoratie en meubels op hun manier ode brachten aan...
  [naar artikel]
 34. Koningin Mathilde krijgt nieuwe portretten voor vijftigste verjaardag (20/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Koningin Mathilde wordt vandaag vijftig. Dat viert ze - net zoals tien jaar geleden - met twee nieuwe foto’s van huisfotograaf Michel Gronemberger.
  [naar artikel]
 35. Adviesraad 55+ organiseert Bake Off voor 50ste verjaardag (23/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Om zijn vijftigste verjaardag te vieren, doet de adviesraad 55+ een oproep om een gouden koekje of gebakje te maken. De lekkerste en origineelste inzendingen maken kans op een mooie prijs.
  [naar artikel]
 36. Laatste Apollo 7-astronaut op 90-jarige leeftijd overleden (04/01/2023 - Knack)
  Walter Cunningham, de enige astronaut die nog in leven was van de eerste succesvolle bemande ruimtemissie in het Apollo-programma van NASA, is dinsdag op 90-jarige leeftijd overleden. Dat meldt NASA. Cunningham was een van de drie astronauten aan boord van de Apollo 7-missie uit 1968, een elfdaagse ruimtevlucht die live televisiebeelden uitzond terwijl het ruimteschip in een baan om de aarde cirkelde, en zo de weg vrijmaakte voor de maanlanding minder dan een jaar later. De Apollo 7-astronauten wonnen zelfs een Emmy voor hun dagelijkse tv-reportages vanuit de ruimte, waarin ze grappen maakten, grappige borden omhoog hielden en de kijkers thuis onderwezen over ruimtevluchten. Apollo 7 was NASA’s eerste bemande ruimtemissie sinds de dood van de drie Apollo 1-astronauten bij een brand op het lanceerplatform in januari 1967. Cunningham bemande de Apollo 7-missie met marinekapitein Walter Schirra en luchtmachtmajoor Donn Eisele. Hun ruimtevaartuig presteerde zo goed dat NASA de volgende bemanning, Apollo 8, naar de maan stuurde als prelude op de historische maanlanding van Apollo 11 in juli 1969. The post Laatste Apollo 7-astronaut op 90-jarige leeftijd overleden appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 37. Internationale bemanning naar ruimtestation ISS gelanceerd (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Cape Canaveral in Florida is woensdag een Falcon-9 draagraket gelanceerd die een nieuwe en internationale bemanning naar het Internationaal Ruimtestation ISS moet slingeren, zo was rechtstreeks op NASA TV te volgen.
  [naar artikel]
 38. Britse politie pakt verstekelingen op die bemanning vrachtschip bedreigden (22/12/2018 - Metro)
  Vier Afrikaanse verstekelingen die de bemanning van een vrachtschip bedreigden in de monding van de Theems om in Engeland te kunnen geraken, zijn opgepakt door de politie. Dat heeft de politie van het graafschap Essex vandaag laten weten. Het schip werd kort voor middernacht geënterd. Niemand raakte gewond. Het vrachtschip “Grande Tema”, dat eigendom is van de Grimaldi Group, was onderweg van Lagos in Nigeria naar Tilbury in Groot-Brittannië. Vier dagen geleden werden de Afrikaanse verstekelingen aangetroffen aan boord. De vier werden opgesloten in een cabine, maar slaagden er vrijdag toch in te ontsnappen. Ze bedreigden de bemanning met ijzeren staven. Die kon zich in veiligheid brengen en verwittigde de politie. Bron: Belga   Het bericht Britse politie pakt verstekelingen op die bemanning vrachtschip bedreigden verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Eerste maanlanding in 1969 prikkelde interesse in ruimtevaart wereldwijd, maar vooral in Hove (08/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Wereldwijd hebben op 21 juli 1969 om 3.56u Belgische tijd naar schatting 600 miljoen mensen live gezien hoe Neil Amstrong als eerste mens voet op de maan zette. Onder hen Egon Wojciulewicz (74) en Jef Van Camp (64), pioniers van Volkssterrenwacht Urania in Hove dat enkele weken eerder de allereerste cursus sterrenkunde had ingericht. En iedereen weet nog precies waar hij of zij de eerste maanlanding heeft gezien. “Bij mijn schoonouders, ik was net twee dagen getrouwd”, zegt Egon Wojciulewicz. “Een on-ver-ge-te-lijk moment, een beetje mysterieus ook, want totaal nieuw: de eerste keer dat de mens los is gekomen van de aarde.”
  [naar artikel]
 40. The Rolling Stones trekken op tournee voor vijftigste verjaardag (06/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 41. 385.000 kilometer vliegen (en dan bijna zonder brandstof vallen): het waanzinnige verhaal van de eerste maanlanding (19/07/2019 - VRT NWS)
  Op 20 juli 1969 landde de mens voor het eerst op de maan. Het waren de Verenigde Staten die met hun Apollo-programma die eer op hun naam konden schrijven. Terwijl de wereld toekeek, stapten twee mannen in ruimtepak uit hun capsule en maakten een wandeling op het maanoppervlak. De Sovjets waren geklopt op een terrein waarin ze voorsprong hadden. Deze podcast vertelt het waanzinnige verhaal van de eerste maanlanding.
  [naar artikel]
 42. UHasselt viert vijftigste verjaardag op een bijzondere manier (13/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  In 2023 viert de Universiteit Hasselt haar 50ste verjaardag. Het gouden jubilieum wordt uitgebreid gevierd met tal van activiteiten voor personeel, studenten en alumni. De 50ste verjaardag van de universiteit moet een feest zijn voor iedereen en daarom komt er een theatervoorstelling in samenwerking met theatergezelschap Het nieuwstedelijk. De Hasseltse universiteit wil niet enkel achteruit kijken, maar ook vooruit. UHasselt blijft ambitieus en wil volgend academiejaar starten met vijf nieuwe opleidingen. Dat vertelde rector Bernard Vanheusden deze middag bij ons in de studio.
  [naar artikel]
 43. Een kleine stap voor de mens of een groot toneelstuk? Waarom de maanlanding (n)ooit plaatsgevonden heeft (20/07/2019 - VRT NWS)
  "One small step for man, one giant leap for mankind." Morgen exact 50 jaar geleden, op 21 juli 1969, sprak Neil Armstrong deze memorabele zin uit toen hij als eerste mens ooit een voet op de maan zette. Zo'n 600 miljoen mensen over de hele wereld zagen het live gebeuren op televisie. En toch zijn er mensen die er rotsvast van overtuigd zijn dat hen iets werd voorgelogen, dat de hele maanlanding is nagebootst in een filmstudio en er nog nooit een astronaut op de maan is geweest. Hoe komt het dat zij de maanlanding nog steeds niet geloven?
  [naar artikel]
 44. Te heet in New York: herdenking maanlanding afgelast (20/07/2019 - VRT NWS)
  De 50e verjaardag van de eerste mens op de maan wordt her en der in de Verenigde Staten gevierd, maar in New York is het te warm. Vanavond en vannacht is het precies een halve eeuw geleden dat twee Amerikaanse astronauten, Neil Armstrong en Buzz Aldrin, op de maan landen en er daarna ook rondliepen.
  [naar artikel]
 45. Trump ontvangt astronaut van Apollo 11-missie (19/07/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag de twee nog levende astronauten van de Apollo 11-missie, Buzz Aldrin et Michael Collins, op het Witte Huis ontvangen. Dat doet hij omdat het de vooravond is van de 50ste verjaardag van de eerste maanlanding van de mens.
  [naar artikel]
 46. Eerste commerciële maanlanding in de stijgers (03/08/2016 - De Tijd)
  15:35 De Amerikaanse overheid heeft het Californische Moon Express als eerste privé-bedrijf toelating gegeven om naar de Maan te vliegen.
  [naar artikel]
 47. Sporting Lokeren failliet (20/04/2020 - De Tijd)
  14:15 De voetbalclub haalt net niet zijn vijftigste verjaardag.
  [naar artikel]
 48. 50 jaar na eerste harttransplantatie moeten patiënten gemiddeld een jaar wachten op donorhart (02/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Patiënten die een harttransplantatie moeten ondergaan, moeten wegens een tekort aan donoren gemiddeld een jaar wachten op een donorhart. Dat is jammer, aangezien de resultaten van zo’n transplantatie over het algemeen zeer goed zijn. Dat zegt professor Johan Van Cleemput, cardioloog in het UZ Leuven, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de eerste harttransplantatie. Sinds 1967 is vooral het aantal infecties en afstotingen sterk verminderd door nieuwe medicatie en een betere detectie van infecties.
  [naar artikel]
 49. Passagier overlijdt op vliegtuig van Brussels Airlines, toestel wijkt uit naar Madrid (12/04/2022 - VRT NWS)
  Een vliegtuig van Brussels Airlines dat onderweg was van Freetown in Sierra Leone naar ons land is moeten uitwijken naar Madrid voor een medisch noodgeval. De passagier is vlak na de landing overleden. Omdat er een nieuwe bemanning moest komen vanuit Brussel heeft het vliegtuig meer dan zes uur aan de grond gestaan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy