Een internationaal team van wetenschappers heeft bewezen dat de tomaten uit de supermarkt tegenwoordig niet meer zo smaakvol zijn. Doordat tomaten steeds groter en resistenter moesten worden om zo beter geschikt te zijn voor consumptie verloren ze enkele van hun eigenschappen die ze beter doen smaken, blijkt uit hun studie. Maar meteen hebben ze daar ook een oplossing voor bedacht. [naar artikel]
Als je lekkerdere tomaten wil kweken, moet je ze minder water geven, of zout toevoegen aan dat water. Dat blijkt uit een onderzoek van de [naar artikel]
Als je lekkerdere tomaten wil kweken, moet je zout toevoegen aan het water waarmee je de planten begiet. Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit Gent. [naar artikel]
Ze smaken heerlijk in een salade, iedereen lust ze in een verwarmende soep en er gaat niets boven balletjes in verse tomatensaus. Maar tomaten zijn... [naar artikel]
18:24 In het najaar geven tientallen Belgische tomaten-, komkommer- en auberginetelers er tijdelijk de brui aan. Ze kunnen de hoge gasprijzen niet meer aan. 'Het aanbod wordt kleiner, waardoor tomaten allic... [naar artikel]
“Dieven, opbinden, ik deed alles zoals het moest, en onze planten floreerden. Massa’s tomaten dus. Ik kon mijn geluk niet op, tot het grootste deel van de tomaten plots rot werd. Verschrikkelijk.” Lars heeft net als vele andere Belgen het moestuinieren ontdekt. Maar hij merkt ook dat het gaat met vallen en opstaan. Samen met vijf andere hobbytuinierders vertelt hij op welke (herkenbare) obstakels hij botst. Bioboer Dries Delanote geeft advies, en legt onder meer uit hoe je een moestuin start, hoe je rottende tomaten kunt voorkomen en waarom spinazie in vollegrond zo vaak mislukt. [naar artikel]
Wie dit weekend met een helikopter over Limburg vliegt, kan zien hoe in tuinen, veranda’s en op terrassen alles rood kleurt. Families en vrienden zijn er druk bezig met het inmaken van tomaten. Die komen rechtstreeks van het veld in Zuid-Italië, en geraken in ons land dankzij één Genkse vrouw met Italiaanse roots: Manuela Rotilio. Hoe maak je nu die perfecte passata en waarom zijn San Marzano-tomaten zo geschikt? “Elk seizoen voer ik zo’n 168 ton tomaten in” [naar artikel]
Vul je tomaten Greek style: met feta, gehakt, rijst en munt. Niet gek van tomaten? Paprika's zijn een uitstekend alternatief. Wat heb je nodig:8 [naar artikel]
Vul je tomaten Greek style: met feta, gehakt, rijst en munt. Niet gek van tomaten? Paprika's zijn een uitstekend alternatief. [naar artikel]
Mogelijk zal een pint bier nooit meer zo fris smaken als zaterdag. Niet alleen omdat ze na meer dan zes maanden weer uit een tapkraan komt, maar ook omdat de leidingen van zowat alle cafés gereinigd zijn én omdat veel brouwerijen hun oude voorraad bier noodgedwongen vervingen door kakelvers gerstenat. [naar artikel]
Heerlijke tomaten kweken in je eigen tuin, welke tuinier droomt daar niet van? Maar gemakkelijk is het niet. Je teelt ze best in een serre, en tomaten vragen ook de nodige aandacht. Hoe lukt het wél, met toch niet al te veel moeite? We vroegen het aan onze tuinexperte Laurence Machiels. [naar artikel]
“Dieven, opbinden, ik deed alles zoals het moest, en onze planten floreerden. Massa’s tomaten dus. Ik kon mijn geluk niet op, tot het grootste deel van de tomaten plots rot werd. Verschrikkelijk.” Lars heeft net als vele andere Belgen het moestuinieren ontdekt. Maar hij merkt ook dat het gaat met vallen en opstaan. Samen met vijf andere hobbytuinierders vertelt hij op welke (herkenbare) obstakels hij botst. Bioboer Dries Delanote geeft advies, en legt onder meer uit hoe je een moestuin start, hoe je rottende tomaten kunt voorkomen en waarom spinazie in vollegrond zo vaak mislukt. [naar artikel]
Oude kranten of doosjes Sunlight-zeep. Dat heeft iedereen wel eens gevonden op de familiezolder. Maar de vondst die Sven Van Vlierberghe deed is wel héél bijzonder: bokalen vol opgelegde tomaten en krieken. “Ze moeten 80 jaar oud zijn. Toen had mijn oma in dit huis een groentewinkel.” Hoe zou dat smaken, tomaten die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt? [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
Oude kranten of doosjes Sunlight-zeep. Die heeft iedereen wel eens gevonden op de familiezolder. Maar de vondst die Sven Van Vlierberghe deed is wel héél bijzonder: bokalen vol opgelegde tomaten en krieken. ‘Ze moeten tachtig jaar oud zijn. Toen had mijn oma in dit huis een groentewinkel.’ Hoe zou dat smaken, tomaten die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt? [naar artikel]
Een vrachtwagenchauffeur trof vrijdag om 8.30 uur op de Siemenslaan in Lanklaar een transmigrant aan in zijn gekoelde oplegger. De politie kwam ter plaatse en nam de illegale man mee. Zijn situatie wordt nu verder onderzocht. [naar artikel]
Hebt u zich ook weleens afgevraagd waarom u geregeld een zak chips leegeet, terwijl u ze na een handvol al niet meer superlekker vindt smaken? Of waarom u ondanks uw voornemens om gezonde voeding in huis te halen uw kar toch vollaadt met junkfood? [naar artikel]
Niets zo lekker als een zelfgekweekt tomaatje, toch? Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben nu ontdekt hoe je zo’n heerlijke tomaat nóg lekkerder maakt! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.