De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Conservatieve kopstukken willen uit Britse regering als Boris Johnson premier wordt

VRT NWS

21/07/2019 - 14:41

Minister van Financiën Philip Hammond en zijn collega van Justitie David Gauke zullen ontslag nemen als partijgenoot Boris Johnson het dinsdag haalt als opvolger van premier Theresa May. De eis van Johnson dat het land op 31 oktober uit de EU stapt met of zonder overeenkomst, is er voor hen te veel aan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Meerderheid van Britse premier Boris Johnson wordt nog wat kleiner (02/08/2019 - VRT NWS)
  In het Verenigd Koninkrijk is de meerderheid van de Conservatieve regering van premier Boris Johnson nog wat kleiner geworden. De Conservatieve Partij verliest een tussentijdse verkiezing in het kiesdistrict Brecon en Radnorshire in Wales. Daardoor heeft premier Johnson, die over drie maanden met of zonder akkoord de Europese Unie wil verlaten nog maar één zetel op overschot in het Britse Lagerhuis.
  [naar artikel]
 2. Topfiguren binnen Britse Conservatieve Partij steunen terugkeer Boris Johnson: “Boris of barst” (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Verschillende zwaargewichten binnen de Britse Conservatieve Partij willen dat ex-premier Boris Johnson Liz Truss opvolgt. Onder meer Defensieminister Ben Wallace en minister van Economische Zaken Jacob Rees-Mogg hebben gezegd Johnson te zullen steunen.
  [naar artikel]
 3. Britse premier Boris Johnson herschikt regering en ontslaat ministers (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Op zoek naar een tweede adem, na anderhalf jaar coronacrisis en een zeer bekritiseerde terugtrekking uit Afghanistan, heeft de Conservatieve Britse premier Boris Johnson woensdag zijn regering herschikt.
  [naar artikel]
 4. Leegloop uit Britse regering dreigt als 'Boris' premier wordt (21/07/2019 - De Tijd)
  13:53 De Britse ministers van Financiën en Justitie, Philip Hammond en David Gauke, willen uit de regering stappen als Boris Johnson premier wordt.
  [naar artikel]
 5. Kan Boris Johnson premier blijven? Britse conservatieven stemmen vanavond over zijn politieke toekomst (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse Conservatieve Partij gaat vanavond om 19 uur Belgische tijd een vertrouwensstemming houden over partijleider en premier Boris Johnson. Steeds meer partijgenoten willen dat Johnson vertrekt vanwege ‘partygate’, het schandaal rondom feestjes van overheidspersoneel tijdens lockdowns.
  [naar artikel]
 6. Britse premier Boris Johnson kijkt aan tegen vertrouwenssteming (06/06/2022 - De Tijd)
  10:16 De Britse Conservatieve partij houdt maandagavond een vertrouwensstemming om over het lot van partijleider en premier Boris Johnson te beslissen. Johnson ligt al maanden onder vuur voor zijn aanwezigh...
  [naar artikel]
 7. Boris Johnson staat Whatsapp-berichten af aan corona-onderzoekscommissie, ondanks protest Britse regering (02/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse ex-premier Boris Johnson heeft besloten zijn Whatsapp-berichten over de aanpak van de coronapandemie te overhandigen aan de commissie die het omstreden coronabeleid van zijn voormalige regering onderzoekt. Johnson gaat op die manier de confrontatie aan met de huidige Conservatieve regering van partijgenoot Rishi Sunak.
  [naar artikel]
 8. Boris Johnson wordt nieuwe Britse premier (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Boris Johnson is zopas verkozen tot de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk door de leden van de Britse Conservatieve partij. Hij volgt Theresa May op.
  [naar artikel]
 9. Boris Johnson is nieuwe Britse premier (23/07/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Boris Johnson is door de Britse Conservatieve partij verkozen tot partijleider, en wordt daarmee ook de nieuwe Britse premier. De voormalige buitenlandminister en burgemeester van Londen haalde het zoals verwacht vlot van zijn rivaal, huidig minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt.
  [naar artikel]
 10. Kan Boris Johnson premier blijven? Britse conservatieven stemmen vanavond over zijn politieke toekomst (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse Conservatieve Partij gaat vanavond om 19 uur Belgische tijd een vertrouwensstemming houden over partijleider en premier Boris Johnson. Steeds meer partijgenoten willen dat hij vertrekt vanwege ‘partygate’, het schandaal rondom feestjes van overheidspersoneel tijdens lockdowns.
  [naar artikel]
 11. Kan Boris Johnson aanblijven? Vanavond vertrouwensstemming over lot van Britse premier (06/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Conservatieve Partij van Boris Johnson houdt maandagavond een vertrouwensstemming over het lot van de Britse premier. Dat heeft het invloedrijke parlementslid Graham Brady aangekondigd. Johnson ligt al maanden onder vuur voor overtredingen van de coronaregels in zijn ambtswoning. De kans lijkt wel groot dat de omstreden Britse premier ook ditmaal zal kunnen aanblijven.
  [naar artikel]
 12. Boris Johnson negeert immense druk om te vertrekken (06/07/2022 - De Tijd)
  16:40 Ondanks een cascade aan ontslagen in zijn regering weigert de Britse premier Boris Johnson op te stappen. Het comité van Conservatieve backbenchers lonkt naar een wijziging van de partijstatuten om he...
  [naar artikel]
 13. Speculatie in Britse media: ‘Boris Johnson stuurt aan op vervroegde verkiezingen’ (02/09/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson zou vervroegde verkiezingen overwegen. Dat zegt althans een bron in Downing Street aan Britse media. Johnsons kabinet wordt vandaag bijeengeroepen voor een spoedvergadering. Later spreekt Johnson conservatieve parlementsleden toe.
  [naar artikel]
 14. Britse kandidaat-premier Boris Johnson zwijgt in campagnemeeting over huiselijke ruzie: "Irrelevant" (22/06/2019 - VRT NWS)
  De Britse kandidaat-premier Boris Johnson heeft tijdens een campagnemeeting geweigerd om enige commentaar te geven bij zijn huiselijke ruzie van vrijdagochtend. Johnson was samen met de andere kandidaat-premier Jeremy Hunt op de meeting om hun standpunten te verdedigen. Het doel? De Britse conservatieve partijleden overtuigen. Die kunnen vanaf maandag per brief kiezen wie van de twee partijleider en Brits premier wordt. 
  [naar artikel]
 15. Nu brokkenpiloot Liz Truss Downing Street 10 verlaat, wordt Boris Johnson écht opnieuw Brits premier? (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na het kortste premierschap in de geschiedenis van de Britse politiek, gooit Liz Truss de handdoek in de ring. Al voor haar vertrek smeekten Britse conservatieve opiniemakers om de terugkeer van Boris Johnson. Met het uur wordt dat scenario nu waarschijnlijker, want steeds meer conservatieve parlementsleden steunen Johnson. Al maakt voormalig financiënminister Rishi Sunak ook veel kans. Wie zal het worden? Verenigd Koninkrijk-kenner Harry De Paepe legt uit.
  [naar artikel]
 16. Johnson bijt opnieuw in het zand in het parlement (26/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Conservatieve Britse premier Boris Johnson heeft donderdag een nieuwe nederlaag geleden in het Britse parlement. Het Lagerhuis verwierp een verzoek van de regering om een pauze in de parlementaire werkzaamheden in te gelasten om de Conservatieve parlementsleden volgende week de kans te bieden hun jaarlijkse partijcongres bij te wonen.
  [naar artikel]
 17. Boris Johnson is de nieuwe Britse premier (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Conservatieve Partij heeft Boris Johnson (55) als haar nieuwe leider gekozen. Johnson volgt zo ook Theresa May op als premier van het Verenigd...
  [naar artikel]
 18. Oud-premier Boris Johnson wil volgens Britse media naar partijleiderschap dingen (20/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ex-premier Boris Johnson zal naar verwachting kandideren voor het partijleiderschap van de Britse Conservatieve Partij en dus voor premier, melden de kranten The Daily Telegraph en The Times op basis van niet nader genoemde ingewijden. De kwaliteitskrant ziet in Johnson een kansrijke kandidaat.
  [naar artikel]
 19. Positie van Britse premier Boris Johnson wankelt: nog eens 6 ministers stappen op (06/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat eerder reeds drie vooraanstaande ministers hun taken ontslag indienden, zijn vandaag nog eens zes Britse ministers afgetreden uit de regering van Boris Johnson. In totaal hebben 27 regeringsmedewerkers hun ontslag gegeven. De positie van de Britse premier Boris Johnson wordt steeds meer onzeker.
  [naar artikel]
 20. Bijltjesdag in de Britse regering: zelfs "brexiteers" worden ontslagen door Boris Johnson (24/07/2019 - VRT NWS)
  De nieuwe Britse premier Boris Johnson lijkt schoon schip te willen maken in zijn regering. Veel ministers waren al voor zijn aantreden opgestapt, maar nu heeft Johnson ook een aantal bekende voorstanders van de brexit de laan uitgestuurd.
  [naar artikel]
 21. Boris Johnson of Jeremy Corbyn: wie zijn de Britse kandidaat-premiers? (09/12/2019 - VRT NWS)
  Wie wordt premier van het Verenigd Koninkrijk? Op donderdag 12 december kiezen de Britten een nieuw parlement, een nieuwe regering en dus ook een nieuwe regeringsleider. De twee grootste kanshebbers zijn de huidige premier Boris Johnson van de Conservatieve partij, en oppositieleider Jeremy Corbyn van Labour. Johnson wil vooral de brexit doorduwen, Corbyn legt meer de nadruk op sociale thema’s als gezondheidszorg, onderwijs en hogere uitkeringen. Maar wie zijn Johnson en Corbyn écht?
  [naar artikel]
 22. Britse premier Johnson heeft zijn regering herschikt (15/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op zoek naar een tweede adem, na anderhalf jaar coronacrisis en een zeer bekritiseerde terugtrekking uit Afghanistan, heeft de Conservatieve Britse premier Boris Johnson woensdag zijn regering herschikt.
  [naar artikel]
 23. Groep Conservatieve parlementsleden zint op val Britse premier Johnson (19/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een groep Conservatieve parlementsleden probeert partijgenoot en premier Boris Johnson uit het zadel te wippen, omdat hij volgens hen niet kan aanblijven na de rel over borrels in Downing Street 10 tijdens lockdowns. Britse media speculeren dat er voldoende parlementsleden kunnen zijn om de fractie te dwingen een vertrouwensstemming over Johnson te houden.
  [naar artikel]
 24. Britse Conservatieven beginnen stemming voor opvolger Boris Johnson (01/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De leden van de Britse Conservatieve Partij ontvangen vanaf maandag hun stembiljetten om de opvolger van premier Boris Johnson te kiezen, die een maand geleden zijn ontslag aanbood. Zijn opvolger als leider van de partij wordt meteen ook premier van het land.
  [naar artikel]
 25. Britse Conservatieven beginnen stemming voor opvolger Boris Johnson (01/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De leden van de Britse Conservatieve Partij ontvangen vanaf maandag hun stembiljetten om de opvolger van premier Boris Johnson te kiezen, die een maand geleden zijn ontslag aanbood. Zijn opvolger als leider van de partij wordt meteen ook premier van het land.
  [naar artikel]
 26. Buren Britse kandidaat-premier Boris Johnson bellen politie na felle ruzie (22/06/2019 - VRT NWS)
  De Britse oud-minister en kandidaat-premier Boris Johnson is in opspraak gekomen door een felle ruzie met zijn vriendin. Buren van het koppel werden opgeschrikt door gegil, geroep en het geluid van brekend servies en waarschuwden uiteindelijk de politie. Boris Johnson is de grote favoriet om de nieuwe leider te worden van de Conservatieve partij, en dus ook Brits premier.
  [naar artikel]
 27. Druk op Britse premier Boris Johnson om op te stappen wordt alsmaar groter: zoveelste minister neemt ontslag (07/07/2022 - VRT NWS)
  De druk op de Britse premier Boris Johnson om af te treden blijft toenemen. Nu heeft ook minister voor Wales Simon Hart iets voor middernacht ontslag genomen. Hij is daarmee al de derde minister uit het kabinet van premier Boris Johnson die in korte tijd opstapt, in totaal hebben al bijna 40 mensen uit zijn regering hun ontslag gegeven. Johnson weigert voorlopig om op te stappen.
  [naar artikel]
 28. Boris Johnson weigert excuses aan te bieden voor vergelijking boerka's met brievenbussen (08/08/2018 - De Morgen)
  Boris Johnson weigert zich te excuseren voor een artikel waarin hij boerka’s heeft vergeleken met brievenbussen en dragers ervan met bankovervallers. Kopstukken binnen de Conservatieve Partij hadden aangedrongen op verontschuldigingen voor de uitspraken, die volgens de Britse premier Theresa May beledigend zijn. 
  [naar artikel]
 29. Wordt ‘partygate’ het einde van premier Boris Johnson? Zijn partij staat aan de rand van opstand (19/01/2022 - De Morgen)
  Binnen de Britse Conservatieve Partij staat een opstand op uitbreken tegen het leiderschap van Boris Johnson. Zeker twintig Conservatieve kamerleden zullen woensdag, zo meldt The Daily Telegraph, schriftelijke verzoeken om een leiderschapsverkiezing afleveren bij de fractieleiding.
  [naar artikel]
 30. LIVE. Aardverschuiving in Britse politiek: verpletterende overwinning voor Boris Johnson (en brexit) (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft een verpletterende overwinning behaald bij de Britse verkiezingen. Zijn Conservatieve partij zou ongeveer 360...
  [naar artikel]
 31. Nieuwe tegenvaller voor Boris Johnson: Britse premier in parlement geconfronteerd met nieuwe feestfoto (09/02/2022 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson is weer in verlegenheid gebracht door een coronafeestfoto. Die verscheen op de website van tabloid The Mirror toen de geplaagde Conservatieve leider het parlement te woord moest staan tijdens het vragenuurtje.
  [naar artikel]
 32. Vanmiddag krijgen de Britten uitsluitsel: wordt Boris Johnson premier? (23/07/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson volgt Theresa May op en wordt de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk en de leider van de Conservatieve Partij. Zijn opponent Jeremy Hunt moest het onderspit delven.
  [naar artikel]
 33. Boris Johnson en Jeremy Hunt gaan strijden om Brits premier te worden (20/06/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson en minister Jeremy Hunt van Buitenlandse Zaken zullen samen gaan uitmaken wie de opvolger wordt van de Britse premier Theresa May. Dat is de uitkomst van de vijfde stemronde door de 313 parlementariërs van de Conservatieve Partij.
  [naar artikel]
 34. Britse ex-premier Boris Johnson (58) wordt voor achtste keer vader (19/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse ex-premier Boris Johnson (58) wordt opnieuw vader. Zijn echtgenote Carrie Johnson (35) kondigde het heugelijke nieuws aan op Instagram.
  [naar artikel]
 35. Boris Johnson is de nieuwe Britse premier: 'Zijn hele leven is een campagne' (23/07/2019 - Knack)
  Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Lees in onderstaande voorpublicatie Boris: Bestemming Bereikt van auteur Patrick Bernart wat voor premier Boris Johnson zal worden.
  [naar artikel]
 36. Boris Johnson overleeft vertrouwensstemming (06/06/2022 - Express)
  De Britse Conservatieve Partij heeft maandagavond haar vertrouwen in premier Boris Johnson bevestigd. Johnson overleefde een vertrouwensstemming met 211 stemmen tegen 148. Die stemming was een gevolg van de vele schandalen rond de lockdownfeestjes waarbij Johnson betrokken was en waarvoor hij al excuses heeft aangeboden. Om Johnson tot aftreden te dwingen moest een meerderheid van […]
  [naar artikel]
 37. Britse premier Boris Johnson ontslaat drie ministers (15/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson gaat zijn kabinet herschikken en heeft de ministers van Onderwijs, Huisvesting en Justitie ontslagen. Met de herschikking zou hij eenheid in zijn land willen bevorderen, zeggen anonieme overheidsbronnen, en Johnson zou een “sterk team” willen neerzetten om het land te herstellen van de coronapandemie.
  [naar artikel]
 38. Johnson wint tweede stemronde en ligt op koers om Britse premier te worden (18/06/2019 - VRT NWS)
  In het Verenigd Koninkrijk ligt Boris Johnson nog steeds op koers naar Downing Street 10. In de afvalrace om een opvolger te zoeken voor Theresa May als volgende leider van de Conservatieve partij en Britse premier blijft hij op kop. Tijdens de tweede ronde van de Conservatieve voorzittersverkiezingen kon Johnson 126 van de 313 Tories overtuigen. Eén kandidaat, de voormalige brexitminister Dominic Raab, viel af.
  [naar artikel]
 39. Mokerslag voor Britse regering: ministers en vicepartijvoorzitter uiten forse kritiek op premier Johnson en stappen op (05/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid en zijn collega van Financiën Rishi Sunak hebben hun ontslag aangekondigd. Beiden hebben harde kritiek geuit op premier Boris Johnson. Later op de avond stapte ook de vicevoorzitter van de Conservatieve Partij live op televisie op. Waarnemers spreken over een mokerslag voor de Britse regering.
  [naar artikel]
 40. Roep om aftreden Britse premier Boris Johnson om tuinfeest tijdens lockdown (11/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van de Britse oppositie willen dat premier Boris Johnson aftreedt na nieuwe berichten dat de regering een feest zou hebben gehouden terwijl het land in lockdown zat. Een uitnodiging voor een tuinfeest in mei 2020 lekte maandagavond uit in Britse media. Het feest zou hebben plaatsgevonden in de tuin van regeringskantoor en ambtswoning 10 Downing Street.
  [naar artikel]
 41. Roep om aftreden Britse premier Boris Johnson om tuinfeest tijdens lockdown (11/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Leden van de Britse oppositie willen dat premier Boris Johnson aftreedt na nieuwe berichten dat de regering een feest zou hebben gehouden terwijl het land in lockdown zat. Een uitnodiging voor een tuinfeest in mei 2020 lekte maandagavond uit in Britse media. Het feest zou hebben plaatsgevonden in de tuin van regeringskantoor en ambtswoning 10 Downing Street.
  [naar artikel]
 42. Britse premier Boris Johnson in het ziekenhuis (06/04/2020 - Express)
  De Britse premier Boris Johnson (55), die eerder positief heeft getest op het coronavirus, is zondagavond in het ziekenhuis opgenomen... The post Britse premier Boris Johnson in het ziekenhuis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 43. Britse verkiezingen – Exitpolls voorspellen verpletterende meerderheid voor Conservatieve partij Boris Johnson (12/12/2019 - Metro)
  De exitpolls na de verkiezingen in Groot-Brittannië voorspellen een verpletterende overwinning voor de Conservatieve partij van premier Boris Johnson. De Conservatieven zouden 368 van de 650 zetels behalen in het Lagerhuis, daar waar 326 voldoende is voor een absolute meerderheid. Labour van Jeremy Corbyn klokt af op 191, wat een historisch laag cijfer zou zijn. bron: Belga Het bericht Britse verkiezingen – Exitpolls voorspellen verpletterende meerderheid voor Conservatieve partij Boris Johnson verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Britse premier Boris Johnson vraagt verkiezingen op 12 december, brexit wordt uitgesteld (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson wil dat er vervroegde parlementsverkiezingen komen op 12 december. Dat heeft hij zojuist aangekondigd. Johnson...
  [naar artikel]
 45. Boris Johnson overleeft nipt vertrouwensstemming Britse conservatieven: is dat nu een politieke overwinning? (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Partijleider en premier Boris Johnson heeft de vertrouwensstemming van zijn eigen Britse Conservatieve Partij gewonnen, zij het nipt. Betekent dit nu ook dat zijn politieke carrière definitief gered is? “Een mathematische overwinning is niet hetzelfde als een politieke overwinning”, schrijft de BBC. De vorige Britse premier, Theresa May, won haar vertrouwensstemming zelfs makkelijker, en moest binnen het half jaar alsnog opstappen en baan ruimen voor... Boris Johnson.
  [naar artikel]
 46. Boris Johnson overleeft nipt vertrouwensstemming Britse conservatieven: is dat nu een politieke overwinning? (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Partijleider en premier Boris Johnson heeft de vertrouwensstemming van zijn eigen Britse Conservatieve Partij gewonnen, zij het nipt. Betekent dit nu ook dat zijn politieke carrière definitief gered is? “Een mathematische overwinning is niet hetzelfde als een politieke overwinning”, schrijft de BBC. De vorige Britse premier, Theresa May, won haar vertrouwensstemming zelfs makkelijker, en moest binnen het half jaar alsnog opstappen en baan ruimen voor... Boris Johnson.
  [naar artikel]
 47. Stevige klap voor Boris Johnson: partij Britse premier verliest na 115 jaar zetel North Shropshire (17/12/2021 - De Morgen)
  Bij tussentijdse verkiezingen in het Engelse North Shropshire hebben de Liberal Democrats een verrassende overwinning geboekt. Het kiesdistrict geldt als een notoir bolwerk van de Conservatieve Partij van premier Boris Johnson. De nederlaag wordt dan ook gezien als een serieuze klap voor Johnson.
  [naar artikel]
 48. Britse Conservatieve ex-premier Major roept kiezers op tegen brexit van Boris Johnson te stemmen (06/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige Britse premier John Major zal de kiezers vandaag oproepen tegen het brexitplan van huidig premier Boris Johnson te stemmen. Beiden...
  [naar artikel]
 49. Britse premier Boris Johnson: "Constructief en redelijk voorstel aan EU voorgelegd" (02/10/2019 - VRT NWS)
  De Britse regering heeft een "constructief en redelijk voorstel" voorgelegd aan de Europese Unie om het bestaande brexitakkoord alsnog aan te passen zodat de Britten mét een akkoord uit de EU kunnen stappen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd op een partijconferentie van zijn Conservatieve Partij in Manchester. Over wat dat voorstel inhoudt, bleef hij redelijk vaag.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy