De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Gerecht opent onderzoek naar medewerker ex-kanselier Kurz in Ibizagate-schandaal

Het Laatste Nieuws

21/07/2019 - 17:59

Het Oostenrijkse gerecht voert een onderzoek naar een medewerker van voormalig kanselier Sebastian Kurz. Hij wordt ervan verdacht documenten te...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Gerecht voert onderzoek naar Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz voor mogelijke valse getuigenissen (12/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz wordt door aanklagers onderzocht vanwege zijn getuigenissen in een onderzoek naar een corruptieschandaal dat ook wel bekendstaat als Ibizagate. Volgens de oppositie heeft Kurz gelogen, maar zelf beweert hij de waarheid te hebben gesproken.
  [naar artikel]
 2. “Shredder-affaire” dreigt Oostenrijkse ex-kanselier Kurz in het nauw te drijven (23/07/2019 - Metro)
  De gewezen Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) dreigt twee maanden voor de verkiezingen in de problemen te raken, nu een zaak over de vernietiging van informatie van zijn kanselarij verder uitdijt. Een medewerker van Kurz zou vijf harde schijven laten vernietigen hebben, zo schrijven Oostenrijkse media, die de zaak hebben omgedoopt tot de “shredder-affaire”. Zondag was bekend geraakt dat het Oostenrijkse gerecht een onderzoek had opgestart naar een medewerker van de conservatieve ex-kanselier Sebastian Kurz. Hij werd verdacht van het vernietigen van informatie op een harde schijf van de kanselarij. Dat gebeurde op 23 mei, enkele dagen na het losbarsten van Ibizagate, de affaire die tot het ontslag van de regering-Kurz heeft geleid. Maar het Oostenrijkse magazine Falter komt met nieuwe informatie naar buiten die erop wijst dat de zaak mogelijk uitgebreider is dan tot nu toe werd gedacht. Zo blijkt het om vijf harde schijven te gaan, in plaats van één. De medewerker heeft de schijven in mei onder een valse naam naar de gespecialiseerde firma Reisswolf gebracht voor vernietiging. Bovendien blijkt de betrokken medewerker niet zomaar om het even wie te zijn: het zou gaan om de verantwoordelijke voor de socialemediakanalen van Kurz. Het blad Falter heeft op zijn website ook een video gepubliceerd, met onder meer beelden van de bewakingscamera van de firma Reisswolf. De erg zenuwachtige medewerker van de ex-kanselier is daarin te zien. De directeur van Reiswolff zegt in de video dat de man gevraagd had om de schijven tot drie maal toe door de shredder te halen, wat hoogst ongebruikelijk is. Omdat de man de rekening van 76,45 euro niet betaalde en niet bereikt kon worden op de valse contactgegevens die hij had opgegeven, was de firma naar het gerecht gestapt. Het is niet duidelijk welke gegevens er stonden op de vernietigde schijven. Een verband met Ibizagate wordt niet uitgesloten. ÖVP-kringen hadden eerder in een reactie al laten weten dat het vernietigen van persoonlijke gegevens en niet-officiële documenten niet abnormaal is bij een regeringswissel. Er worden “wegens lopende onderzoeken geen verdere verklaringen” afgelegd. bron: Belga Het bericht “Shredder-affaire” dreigt Oostenrijkse ex-kanselier Kurz in het nauw te drijven verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Onderzoek naar betrokkenheid van  Oostenrijkse bondskanselier Kurz in "Ibiza-corruptieschandaal" (12/05/2021 - VRT NWS)
  In Oostenrijk is een onderzoek geopend naar de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz voor zijn mogelijk valse getuigenis over de "Ibizagate". Het schandaal rond de toenmalige vicekanselier Heinz-Christian Strache bracht twee jaar geleden de Oostenrijkse regering ten val. Kurz zou volgens de oppositie gelogen hebben over de aanstelling van een vertrouweling in een overheidsbedrijf.
  [naar artikel]
 4. Vijf dagen voor verkiezingen: Oostenrijks gerecht opent onderzoek naar verduistering bij radicaal-rechtse FPÖ (25/09/2019 - VRT NWS)
  Het gerecht in Oostenrijk opent een onderzoek naar verduistering bij de radicaal-rechtse FPÖ. Volgens Oostenrijkse media wordt onderzocht of de voormalige vicekanselier en partijleider Heinz-Christian Strache geld van de partij heeft gebruikt voor persoonlijke uitgaven. Strache nam eerder al ontslag na het Ibizagate-schandaal, dat ook de regering deed vallen. Nu komt de partij opnieuw in nauwe schoentjes aan de vooravond van de vervroegde parlementsverkiezingen.
  [naar artikel]
 5. Onderzoek geopend naar Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz en negen ÖVP-partijleden wegens corruptie (06/10/2021 - VRT NWS)
  Het Oostenrijkse gerecht heeft een onderzoek geopend naar kanselier Sebastian Kurz en negen van zijn partijleden bij de conservatieve ÖVP (Oostenrijkse Volkspartij). Ze worden verdacht van omkoping en vertrouwensbreuk.
  [naar artikel]
 6. Schandaal rond vernietiging harde schijven dreigt Oostenrijkse ex-kanselier Kurz in het nauw te drijven (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De gewezen Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (ÖVP) dreigt op twee maanden voor de verkiezingen in de problemen te raken, nu een zaak over de...
  [naar artikel]
 7. Oostenrijks parlement stuurt bondskanselier Kurz wandelen na Ibizagate (27/05/2019 - Knack)
  De Oostenrijkse Nationalrat heeft zich in een motie van wantrouwen tegen bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) uitgesproken. Dat gebeurde nadat de regering in opspraak was gekomen door omkoopschandaal Ibizagate.
  [naar artikel]
 8. De opkomst en ondergang van kanselier Sebastian Kurz: kan hij dit schandaal overleven? (22/10/2021 - Knack)
  Nooit maakte een toppoliticus sneller carrière dan voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz. Nu blijkt hoe die snelheid illegaal en kunstmatig werd opgedreven, is zijn carrière mogelijk alweer voorbij.
  [naar artikel]
 9. Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz verliest vertrouwensstemming daags na triomf bij EU-verkiezingen (27/05/2019 - VRT NWS)
  In Oostenrijk heeft het parlement een motie van wantrouwen tegen de conservatieve kanselier Sebastian Kurz goedgekeurd. Die was ingediend door de linkse oppositie, maar kreeg de steun van de extreemrechtse FPÖ, tot voor kort de coalitiepartner van Kurz. De president moet nu een nieuwe kanselier aanwijzen.
  [naar artikel]
 10. Van “sms’jes uit context” tot verdachte opiniepeiling: waarom Oostenrijks kanselier aftreedt (10/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Oostenrijk moet op zoek naar een nieuwe kanselier. Sebastian Kurz (35), vier jaar geleden aangetreden als ’s werelds jongste regeringsleider, heeft aangekondigd terug te treden na een onderzoek naar corruptie. Het gerecht verdenkt hem ervan dat hij in aanloop naar de verkiezingen met belastinggeld een gunstige opiniepeiling had gekocht.
  [naar artikel]
 11. “Sms’jes uit context” en verdachte opiniepeiling: waarom Oostenrijks kanselier aftreedt (10/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Oostenrijk moet op zoek naar een nieuwe kanselier. Sebastian Kurz (35), vier jaar geleden aangetreden als ’s werelds jongste regeringsleider, heeft aangekondigd terug te treden na een onderzoek naar corruptie. Het gerecht verdenkt hem ervan dat hij in aanloop naar de verkiezingen met belastinggeld een gunstige opiniepeiling had gekocht.
  [naar artikel]
 12. Ex-kanselier Kurz verliest nu ook onschendbaarheid (19/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  De weg is vrij­gemaakt voor een eventuele vervolging van Sebastian Kurz, die onlangs moest aftreden als kanselier van Oostenrijk.
  [naar artikel]
 13. Alexander Schallenberg, de handpop van Sebastian Kurz die zijn kanseliersstoel warm houdt in Oostenrijk (11/10/2021 - VRT NWS)
  Oostenrijk heeft sinds vanmiddag een nieuwe kanselier: Alexander Schallenberg. Na een week laveren tussen de schandalen, besloot de vorige kanselier Sebastian Kurz zaterdag af te treden. De kans dat de nieuwe kanselier de Oostenrijkse geschiedenisboeken gaat halen, is erg klein. Uiteindelijk heeft de wissel maar 1 doel: Kurz uit de wind zetten, zodat hij na de volgende verkiezingen gewoon opnieuw kanselier wordt.
  [naar artikel]
 14. Is Oostenrijk klaar met Kurz? (26/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Is Oostenrijk klaar met Kurz? Het imago van de voormalige Oostenrijkse Bondskanselier Sebastian Kurz heeft de afgelopen dagen een ferme deuk gekregen. Kurz (ÖVP) moest aftreden als bondskanselier naar aanleiding van een gerechtelijk onderzoek over corruptie. Het schandaal kan de nagel aan Kurz’ politieke doodskist worden. Corruptieschandaal Is er een einde gekomen aan de politieke carrière van Sebastian Kurz (ÖVP)? […] Lees dit artikel: Is Oostenrijk klaar met Kurz?
  [naar artikel]
 15. Historicus Philipp Blom: 'Over een jaar of vier keert Kurz terug naar de top' (29/10/2021 - Knack)
  Voor de tweede keer in evenveel jaren moest kanselier Sebastian Kurz een stap opzijzetten na een politiek schandaal. Is er 'something rotten' in de Oostenrijkse republiek? 'Dit soort corruptie past in een vrij lange traditie', zegt schrijver Philipp Blom.
  [naar artikel]
 16. Voormalig Oostenrijks kanselier Kurz trekt zich volledig terug uit de politiek (02/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De voormalige kanselier van Oostenrijk Sebastian Kurz trekt zich volledig terug uit de politiek. Dat melden de Duitse krant Bild en verschillende Oostenrijkse media donderdag. Kurz stapte in oktober op na beschuldigingen van corruptie.
  [naar artikel]
 17. Oostenrijkse kanselier Kurz onder druk wegens corruptie (08/10/2021 - De Tijd)
  21:30 De groene coalitiepartner van de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz vindt dat hij niet kan aanblijven nu hij van corruptie en omkoping wordt verdacht.
  [naar artikel]
 18. Van corruptie verdachte Kurz zegt geen schaduwkanselier te worden (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De zaterdag opgestapte Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz zegt niet van plan te zijn om achter de schermen aan de touwtjes te blijven trekken. “Ik ben geen schaduwkanselier”, schrijft hij in een online mededeling. Iets eerder op de dag had Kurz’ vroegere minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg de eed afgelegd als nieuwe kanselier.
  [naar artikel]
 19. Oostenrijkse justitie vervolgt oud-kanselier Kurz voor valse verklaringen (18/08/2023 - De Tijd)
  14:09 De voormalige bondskanselier Sebastian Kurz moet naar de rechter omdat hij valse verklaringen zou hebben afgelegd in een parlementaire onderzoekscommissie. Het onderzoek past in een breder corruptiesc...
  [naar artikel]
 20. Nieuwe Oostenrijkse kanselier komt dinsdag al naar Brussel (17/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Sebastian Kurz, de nieuwe Oostenrijkse regeringsleider, brengt dinsdag al een bezoek aan de Europese Unie in Brussel. Maandag treedt Kurz aan als de nieuwe kanselier van Oostenrijk.
  [naar artikel]
 21. Oostenrijks kanselier Kurz stapt op na verdenkingen van corruptie (09/10/2021 - De Tijd)
  20:12 Sebastian Kurz treedt af als Oostenrijks kanselier na verdenkingen van corruptie. 'We moeten chaos voorkomen', klinkt het op een persconferentie.
  [naar artikel]
 22. Oostenrijkse ex-kanselier Sebastian Kurz kondigt afscheid van politiek aan (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz trekt zich uit de politiek terug. Dat heeft hij donderdag nu ook zelf aangekondigd op een persconferentie. Eerder hadden de Duitse krant Bild en verscheidene Oostenrijkse media het nieuws gebracht.
  [naar artikel]
 23. Oostenrijks ex-kanselier Kurz wordt manager in Silicon Valley (25/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De afgetreden Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten. Het zou gaan om een baan als manager in Silicon Valley, melden Oostenrijkse media.
  [naar artikel]
 24. Oostenrijks ex-kanselier Kurz wordt manager in Silicon Valley (25/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De afgetreden Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten. Het zou gaan om een baan als manager in Silicon Valley, melden Oostenrijkse media.
  [naar artikel]
 25. Oostenrijkse ex-kanselier Sebastian Kurz stapt uit politiek na schandalen: “Meer tijd maken voor gezin” (02/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Oostenrijkse ex-kanselier Sebastian Kurz trekt zich volledig terug uit de politiek. Dat heeft hij donderdagochtend zelf bevestigd, na eerdere berichten in Duitse en Oostenrijkse media.
  [naar artikel]
 26. Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz wil zijn uiterst rechtse minister van Binnenlandse Zaken Kickl ontslaan (20/05/2019 - VRT NWS)
  Kanselier Kurz vraagt president Alexander Van der Bellen om de uiterstrechtse minister Kickl te ontslaan. De breuk binnen de Oostenrijkse regeringscoalitie lijkt nu compleet te worden en dat net voor de Europese verkiezingen.
  [naar artikel]
 27. Duitse binnenlandminister Seehofer praat met Oostenrijkse kanselier Kurz (03/07/2018 - De Morgen)
  De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) zoekt bij de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz steun voor het compromis dat de twee christendemocratische regeringspartijen in Duitsland rond terugwijzingen van en transitcentra voor migranten hebben bereikt.
  [naar artikel]
 28. Oostenrijkse ex-kanselier Kurz weer in oog van de storm na nieuwe onthullingen in corruptiezaak (31/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Sebastian Kurz, voormalig kanselier van Oostenrijk, bevindt zich opnieuw in het oog van de storm, in het kader van het corruptieonderzoek dat loopt tegen hem. Er doken nieuwe onthullingen op, die vrijdag door de 36-jarige politicus echter werden afgedaan als "verzinsels".
  [naar artikel]
 29. Alexander Schallenberg legt eed af als nieuwe Oostenrijkse kanselier na corruptieschandaal Kurz (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Alexander Schallenberg van de Oostenrijkse christendemocratische partij ÖVP heeft de eed afgelegd als nieuwe kanselier van het land. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken volgt zijn partijgenoot Sebastian Kurz op. Die trad afgelopen weekend af omdat hij wordt geviseerd in een corruptieonderzoek.
  [naar artikel]
 30. Oostenrijkse gerecht opent onderzoek naar verduistering van geld bij FPÖ (24/09/2019 - Metro)
  In Oostenrijk is een gerechtelijk onderzoek geopend naar het mogelijk verduisteren van geld bij de extreemrechtse partij FPÖ. Dat heeft het parket in Wenen vandaag, vijf dagen voor de Oostenrijkse parlementsverkiezingen, bekendgemaakt. De Oostenrijkse media melden dat het onderzoek zich in de eerste plaats toespitst op de uitgaven van gewezen partijleider Heinz-Christian Strache, een voormalig vicekanselier. In het kader van het onderzoek werd afgelopen nacht al een gewezen lijfwacht van Strache gearresteerd. De veiligheidsagent, die voor FPÖ ook zetelt in de gemeenteraad van Wenen, wordt ervan verdacht te hebben meegewerkt aan het opzetten van een systeem van valse facturen. Op die manier moest verborgen blijven dat Strache heel wat persoonlijke uitgaven door zijn partij liet betalen. De partijafdeling in Wenen heeft vandaag bevestigd dat Strache over een bankrekening van de partij beschikte. Op die rekening, die bestemd was voor het dekken van de onkosten, zou tot 10.000 euro per maand zijn overgemaakt. Er is intussen ook een intern onderzoek opgestart om na te gaan of Strache daardoor privé-uitgaven kon financieren. Strache was in mei al in opspraak gekomen door Ibizagate. Uit een video, die in 2017 gemaakt werd, was namelijk gebleken dat hij bereid was zich te laten omkopen door een vrouw die zich voordoet als een familielid van een Russische miljonair. De zaak leidde tot het einde van de regeringscoalitie ÖVP-FPÖ. Het huidige corruptieonderzoek zou volgens Oostenrijkse media gelinkt zijn aan Ibizagate. Bron: Belga   Het bericht Oostenrijkse gerecht opent onderzoek naar verduistering van geld bij FPÖ verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Opgestapte Kurz zal niet aan touwtjes blijven trekken in Oostenrijk: “Ik word geen schaduwkanselier” (11/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De zaterdag opgestapte Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz zegt niet van plan te zijn om achter de schermen aan de touwtjes te blijven trekken. “Ik ben geen schaduwkanselier”, schrijft hij in een online mededeling. Iets eerder op de dag had Kurz’ vroegere minister van Buitenlandse Zaken Alexander Schallenberg de eed afgelegd als nieuwe kanselier.
  [naar artikel]
 32. Oostenrijks ex-kanselier wordt manager in Silicon Valley (30/12/2021 - De Standaard)
  De vroegere Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten.
  [naar artikel]
 33. Extreemrechts in Oostenrijk verliest zwaar na Ibiza-schandaal (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  De centrumrechtse ÖVP van ex-kanselier Sebastian Kurz heeft de Oostenrijkse parlementsverkiezingen overtuigend gewonnen. De voormalige coalitiepartner van ÖVP, de extreemrechtse FPÖ, verliest bijna tien procent.
  [naar artikel]
 34. De corruptie in de Oostenrijkse politiek is een ‘publiek geheim’ (10/10/2021 - De Morgen)
  De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz legde zaterdagavond zijn functie neer na beschuldigingen van corruptie. Justitie verdenkt Kurz’ naaste medewerkers ervan tabloidmedia te hebben betaald voor gunstige opiniepeilingen en berichtgeving, met als doel Kurz naar het hoogste ambt te helpen. Hoe corrupt is Oostenrijk?
  [naar artikel]
 35. Oostenrijks ex-kanselier Sebastian Kurz wordt manager in Silicon Valley (25/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De vroegere Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz heeft een job aanvaard in de Verenigde Staten. Dat berichtten verscheidene Oostenrijkse media zaterdag. Volgens de Kronen Zeitung gaat het om een baan als manager in Silicon Valley. In die regio ten zuiden van San Francisco hebben veel grote hightech-, IT- en internetbedrijven hun zetel.
  [naar artikel]
 36. Sebastian Kurz overspeelt hand met Europese vaccins (26/03/2021 - Knack)
  Wie hoog klimt, kan laag vallen. Dat ondervindt Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz.
  [naar artikel]
 37. Gewezen leider extreemrechts in Oostenrijk aangeklaagd na Ibizagate (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De extreemrechtse politicus Heinz-Christian Strache is donderdag in Oostenrijk in aangeklaagd voor corruptie. Dat heeft het parket meegedeeld. De inbeschuldigingstelling komt er bijna twee jaar na de ophef rond Ibizagate, een schandaal dat geleid heeft tot de val van de regering.
  [naar artikel]
 38. Gewezen leider van extreemrechts in Oostenrijk aangeklaagd na Ibizagate (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  De extreemrechtse politicus Heinz-Christian Strache is donderdag in Oostenrijk in aangeklaagd voor corruptie. Dat heeft het parket meegedeeld. De inbeschuldigingstelling komt er bijna twee jaar na de ophef rond Ibizagate, een schandaal dat geleid heeft tot de val van de regering.
  [naar artikel]
 39. Sebastian Kurz over de komende verkiezingen: 'Wij sluiten ook nu geen enkele partij uit' (17/09/2019 - Knack)
  De Oostenrijkse ex-kanselier Sebastian Kurz over de Ibiza-affaire en een mogelijke nieuwe coalitie met de radicaalrechtse FPÖ.
  [naar artikel]
 40. Oostenrijkse kanselier Kurz treedt af om corruptieonderzoek: "Chaos voorkomen" (09/10/2021 - VRT NWS)
  De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz treedt af. Dat heeft hij vanavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Kurz zet een stap opzij omdat hij wordt verdacht van corruptie en omkoping van kranten, al ontkent hij de aantijgingen en gebruikt hij de Groenen - zijn regeringspartner - als zondebok.
  [naar artikel]
 41. “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek (02/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek Voormalig Oostenrijks kanselier Sebastian Kurz kondigde op een persconferentie zijn afscheid van de politiek aan. Hij treedt af als voorzitter en fractieleider van de conservatieve ÖVP. Kurz zegt dat de begeestering en de arbeidsvreugde die hij in zijn tienjarige politieke loopbaan steevast had, de voorbije maanden afgenomen was. Dat heeft te maken met het onderzoek […] Lees dit artikel: “Wonderboy” Sebastian Kurz verlaat al op zijn 35ste de Oostenrijkse politiek
  [naar artikel]
 42. Oostenrijkse kanselier Kurz treedt af na beschuldigingen van corruptie (09/10/2021 - De Morgen)
  Achtervolgd door beschuldigigen van corruptie, maakt de Oostenrijkse regeringsleider Sebastian Kurz zaterdagavond zijn aftreden bekend, melden Oostenrijkse media. De coalitiepartner in zijn regering, De Groenen, willen niet meer met hem verder. Een minister uit het kabinet, Alexander Schallenberg, zou Kurz gaan opvolgen.
  [naar artikel]
 43. Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (01/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De conservatieve ÖVP van Sebastian Kurz en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten dat de terugkeer van de jonge christendemocratische leider als kanselier van Oostenrijk inluidt. Tot in mei 2019 regeerde hij met extreemrechts. Kurz spreekt over een “uitstekend” akkoord dat tot stand kwam na moeilijke onderhandelingen tussen twee “zeer verschillende” partijen.
  [naar artikel]
 44. Onderzoek naar Oostenrijkse kanselier wegens corruptie (06/10/2021 - De Tijd)
  20:26 In Oostenrijk is een corruptieonderzoek begonnen tegen regeringsleider Sebastian Kurz en enkele van zijn medewerkers. Dat maakten de Oostenrijkse anticorruptiediensten (WKSTA) donderdag bekend.
  [naar artikel]
 45. Sebastian Kurz, de wonderboy van de Oostenrijkse politiek, stopt ermee: "Toen hij zijn zoon zag, maakte hij de klik" (02/12/2021 - VRT NWS)
  Sebastian Kurz, de oud-kanselier van Oostenrijk, stopt met politiek. Dat schrijven verschillende Oostenrijkse en Duitse kranten. Kurz trad begin oktober af, nadat hij genoemd was in een corruptieschandaal. Ook eerder was hij al genoemd in verschillende affaires. Volgens de Kronen Zeitung zou Kurz meer tijd in zijn gezin willen en is zijn zin om veel energie in de politiek te steken, verdwenen. Kurz zelf heeft nog niets bevestigd. Eind 2017 werd Kurz, toen 31, de jongste regeringsleider in Europa ooit. Hij leidde twee Oostenrijkse regeringen.
  [naar artikel]
 46. Kurz vertrekt als kanselier maar houdt greep op macht (11/10/2021 - De Tijd)
  17:22 Na zijn vertrek als Oostenrijks bondskanselier is de rol van Sebastian Kurz nog niet uitgespeeld. In de coulissen blijft hij aan de touwtjes trekken, met steun van zijn opvolger Alexander Schallenberg...
  [naar artikel]
 47. Sebastian Kurz wordt strateeg van topinvesteerder Peter Thiel (30/12/2021 - Express)
  De voormalige Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (35) wordt vanaf volgend jaar global strategist bij Thiel Capital, de investeringsfirma van miljardair Peter Thiel in San Francisco. Dat melden de Oostenrijkse media Kronen Zeitung en Heute. Er wordt al enige tijd gespeculeerd op een verhuis van Kurz naar de Verenigde Staten. Palantir, het databedrijf van Peter Thiel, […]
  [naar artikel]
 48. Conservatieve Sebastian Kurz bereikt coalitieakkoord met Groenen in Oostenrijk (02/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  De conservatieve ÖVP van voormalig Oostenrijks bondskanselier Sebastian Kurz (33) en De Groenen hebben woensdagavond een coalitieakkoord gesloten. Dat luidt de terugkeer als kanselier in van de jonge christendemocratische leider, die tot in mei 2019 regeerde met extreemrechts. Kurz spreekt over een “uitstekend” akkoord dat tot stand kwam na moeilijke onderhandelingen tussen twee “zeer verschillende” partijen.
  [naar artikel]
 49. Kanselier op zijn 31e: Sebastian Kurz is er nog sneller bij dan Macron (16/10/2017 - VRT NWS)
  Als hij de regeringsonderhandelingen succesvol weet af te ronden, wordt Sebastian Kurz op zijn 31e de jongste regeringsleider van Europa en zelfs van de wereld. Een portret van een jonge man met een uitgesproken politiek instinct.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy