De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Hoe Boris Johnson de Britse Donald Trump werd

De Morgen

24/07/2019 - 06:02

Twee biografen leggen uit hoe het ongelukkige kind Al Johnson veranderde in de snoevende politicus Boris Johnson. En hoe hij op een achternamiddag besloot voor de brexit te zijn. Het blijft de vraag of Johnson nu hij premier is, zoals hij roept, zijn land op 31 oktober uit de EU zal trekken.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE MORGEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Trump belooft Boris Johnson een uitgebreid vrijhandelsakkoord (27/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft telefonisch contact gehad met Boris Johnson. Hij stelde de kersverse Britse premier "een zeer...
  [naar artikel]
 2. Trump belooft Boris Johnson een uitgebreid vrijhandelsakkoord (27/07/2019 - De Morgen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft telefonisch contact gehad met Boris Johnson. Hij stelde de kersverse Britse premier ‘een zeer uitgebreid vrijhandelsakkoord’ in het vooruitzicht. Een dergelijke deal was tot hiertoe niet mogelijk als gevolg van het Britse lidmaatschap bij de Europese Unie, aldus Trump.
  [naar artikel]
 3. Trump belooft Boris Johnson een uitgebreid vrijhandelsakkoord (27/07/2019 - Knack)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft telefonisch contact gehad met Boris Johnson. Hij stelde de kersverse Britse premier 'een zeer uitgebreid vrijhandelsakkoord' in het vooruitzicht. Een dergelijk akkoord was tot hiertoe niet mogelijk als gevolg van het Britse lidmaatschap bij de Europese Unie, aldus Trump.
  [naar artikel]
 4. Boris Johnson blijft een kleine Trump: Britse lockdown komt mogelijk te laat om ramp af te wenden (24/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson blijft ook in coronatijden een doorslagje van Donald Trump. Ook hij wou lang niet weten van doortastende maatregelen — en vrijdag...
  [naar artikel]
 5. Donald Trump op G7-top: "Boris Johnson is de juiste man om het Verenigd Koninkrijk uit EU te halen" (25/08/2019 - VRT NWS)
  De Britse premier Boris Johnson is de juiste man om het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te halen, dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd op de G7-top in Frankrijk. Trump heeft de Britse premier ook een “zeer groot handelsakkoord” beloofd. Het was de eerste ontmoeting tussen de twee politici sinds Johnson premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden.
  [naar artikel]
 6. Boris Johnson wil ontbijt, maar dat is buiten Donald Trump gerekend (26/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De wereldleiders hebben zich dit weekend verzameld in Biarritz in Frankrijk op de G7-top. De telg die het gezelschap het laatst vervoegde, is de Britse premier Boris Johnson.
  [naar artikel]
 7. Boris Johnson wil ontbijt, maar dat is buiten Donald Trump gerekend (26/08/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De wereldleiders hebben zich dit weekend verzameld in Biarritz in Frankrijk op de G7-top. De telg die het gezelschap het laatst vervoegde, is de Britse premier Boris Johnson.
  [naar artikel]
 8. Boris Johnson stuurt zijn kat naar Trump-overleg EU (12/11/2016 - De Tijd)
  20:31 De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson zakt zondag niet af naar Brussel voor informeel overleg over Donald Trump.
  [naar artikel]
 9. Trump noemt Johnson juiste man voor brexit (25/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft zijn eerste persoonlijke ontmoeting gehad met de Amerikaanse president Donald Trump. Trump liet weten achter...
  [naar artikel]
 10. Boris Johnson benadrukt belang van 'handelsvrede' bij Trump (25/08/2019 - Knack)
  De Britse eerste minister Boris Johnson heeft tijdens een gesprek met de Amerikaanse president Donald Trump duidelijk gemaakt dat zijn land liever "handelsvrede" ziet dan een handelsoorlog.
  [naar artikel]
 11. Johnson vraagt Trump om tarieven op whisky op te heffen (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft er in een telefoongesprek bij de Amerikaanse president Donald Trump op aangedrongen de importheffingen op...
  [naar artikel]
 12. Donald Trump: Boris Johnson zou een 'excellente' premier zijn (01/06/2019 - Knack)
  Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zou Boris Johnson een 'excellente' opvolger zijn voor de Britse premier Theresa May. Dat zei hij enkele dagen voor zijn staatsbezoek aan Londen. Dat vindt plaats van 3 tot 5 juni.
  [naar artikel]
 13. Brits buitenlandminister Boris Johnson: "Ik ben al paar keer met Donald Trump verward" (21/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson heeft een eigenaardige bekentenis gedaan tijdens een debat over het bezoek van de
  [naar artikel]
 14. Boris Johnson wil bezoek Trump niet annuleren voor de Queen: "Ze is in staat om deze president aan te kunnen" (09/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, weigert te overwegen om het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump te...
  [naar artikel]
 15. Johnson en Trump spreken over “ambitieus vrijhandelsakkoord” (16/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump en de Britse premier Boris Johnson kijken uit naar nauwe samenwerking tussen beide landen. Dat hebben de twee...
  [naar artikel]
 16. Trump feliciteert zijn vriend Boris Johnson (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump is verheugd over de verkiezingsoverwinning van zijn vriend en premier Boris Johnson, van de Britse Conservatieven. Hij feliciteert hem via Twitter.
  [naar artikel]
 17. Geen ontmoeting tussen Trump en Boris Johnson (04/06/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump zal in Groot-Brittannië geen ontmoeting hebben met Boris Johnson, favoriet om ontslagnemend premier Theresa May op te volgen. Dat melden Britse media. Trump en Johnson belden wel, maar Boris sloeg Trumps uitnodiging af omdat hij vanavond een campagnetoespraak houdt. Michael Gove, minister van Milieu en ook kandidaat om May op te volgen, heeft de uitnodiging van de Amerikaanse president wel aanvaard. Een tiental conservatieve parlementsleden hebben al aangekondigd May te willen opvolgen, maar vooral Johnson en in mindere mate Gove gelden als de grote favorieten. In aanloop naar zijn bezoek aan Groot-Brittannië gaf Trump in een interview al aan dat Johnson een “excellente” kandidaat is. bron: Belga Het bericht Geen ontmoeting tussen Trump en Boris Johnson verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Trump nodigt Boris Johnson uit voor een bezoek aan het Witte Huis (22/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Britse premier Boris Johnson uitgenodigd voor een bezoek aan het Witte Huis in het nieuwe jaar. Dat...
  [naar artikel]
 19. Trump kritisch voor Theresa May en wil Boris Johnson als Brits premier (01/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zou Boris Johnson een "excellente" opvolger zijn voor de Britse premier Theresa May. Dat zei hij...
  [naar artikel]
 20. Volgens Trump is Boris Johnson “excellente” opvolger van May (01/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Volgens de Amerikaanse president Donald Trump zou Boris Johnson een “excellente” opvolger zijn voor de Britse premier Theresa May. Dat zei hij enkele dagen voor zijn staatsbezoek aan Londen. Dat vindt plaats van 3 tot 5 juni.
  [naar artikel]
 21. Zo dubbelhartig is de Britse kandidaat-premier Boris Johnson. ‘Hij staat nergens voor, behalve voor zijn ambitie’ (13/07/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson gaat over lijken om premier te worden. De Britse ambassadeur in Washington offerde hij deze week op om zijn relatie met Donald Trump veilig te stellen. Daags nadien hemelde hij de diplomaat weer op. Deze januskop karakteriseert Johnson al sinds zijn studietijd in Oxford. ‘Als tory deed hij zich toen al voor als sociaaldemocraat om verkozen te raken.’
  [naar artikel]
 22. Boris Johnson wordt premier met één programmapunt: zichzelf (23/07/2019 - De Morgen)
  De kersverse premier Boris Johnson ging over lijken om premier te worden. De Britse ambassadeur in Washington offerde hij op om zijn relatie met Donald Trump veilig te stellen. Daags nadien hemelde hij de diplomaat weer op. Deze januskop karakteriseert Johnson al sinds zijn studietijd in Oxford. ‘Als tory deed hij zich toen al voor als sociaaldemocraat om verkozen te raken.’
  [naar artikel]
 23. Boris Johnson komt in Washington pleiten voor het Iraanse kernakkoord (07/05/2018 - VRT NWS)
  De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson hoopt VS-president Donald Trump te overtuigen om zich niet uit het kernakkoord met Iran terug te trekken. Er zijn zwakheden in het akkoord, maar die kunnen worden opgelost, maakt hij zich sterk.
  [naar artikel]
 24. Live - Boris Johnson houdt toespraak voor Britse parlementsleden (25/09/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson krijgt het vandaag niet onder de markt in het Britse parlement. Dat opent opnieuw de deuren nadat het Britse Hooggerechtshof de schorsing door Johnson onwettig noemde. Johnson spreekt vanmiddag het parlement toe. Volg de livestream hieronder.
  [naar artikel]
 25. Boris Johnson vraagt EU dan toch om brexit uit te stellen (20/10/2019 - De Morgen)
  EU-president Donald Tusk heeft de verwachte brief uit Londen ontvangen van Boris Johnson, waarin de Britse premier uitstel van de brexit vraagt. Dat laat hij in een tweet weten. Volgens bronnen binnen de Britse regering heeft Johnson de brief niet persoonlijk ondertekend.
  [naar artikel]
 26. Boris Johnson, kandidaat-premier met Januskop (13/07/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson gaat over lijken om premier te worden. De Britse ambassadeur in Washington offerde hij deze week op om zijn relatie met Donald Trump veilig te stellen. Daags nadien hemelde hij de diplomaat weer op. Deze januskop karakteriseert Johnson al sinds zijn studietijd in Oxford. ‘Als tory deed hij zich toen al voor als sociaaldemocraat om verkozen te raken.’
  [naar artikel]
 27. Trump belooft Boris Johnson een uitgebreid vrijhandelsakkoord (27/07/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft telefonisch contact gehad met Boris Johnson. Hij stelde de kersverse Britse premier “een zeer uitgebreid vrijhandelsakkoord” in het vooruitzicht. Een dergelijk akkoord was tot hiertoe niet mogelijk als gevolg van het Britse lidmaatschap bij de Europese Unie, aldus Trump. Binnen de Europese Unie worden vrijhandelsakkoorden centraal geregeld. Indien Groot-Brittannië in november de EU verlaat, kan het in de toekomst opnieuw bilaterale handelsakkoorden sluiten. Experts tonen zich niettemin vrij sceptisch over de slaagkansen van de Britten. Het onderhandelen van dergelijke akkoorden is doorgaans een proces van lange adem. Bovendien heeft Londen beduidend minder onderhandelingsmacht dan de Europese Unie in zijn geheel. Een geplande vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en de VS werd na de verkiezing van Trump in 2016 nog in de koelkast gestoken. Johnson, een harde brexiteer, is woensdag Theresa May opgevolgd als Brits premier. De aanstelling van Johnson kan alvast rekenen op de goedkeuring van Trump, die aan de telefoon voorspelde dat de Brit een “fantastische premier” zal zijn. bron: Belga   Het bericht Trump belooft Boris Johnson een uitgebreid vrijhandelsakkoord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 28. Trump belooft Boris Johnson een uitgebreid vrijhandelsakkoord (27/07/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft telefonisch contact gehad met Boris Johnson. Hij stelde de kersverse Britse premier “een zeer uitgebreid vrijhandelsakkoord” in het vooruitzicht. Een dergelijk akkoord was tot hiertoe niet mogelijk als gevolg van het Britse lidmaatschap bij de Europese Unie, aldus Trump. Binnen de Europese Unie worden vrijhandelsakkoorden centraal geregeld. Indien Groot-Brittannië in november de EU verlaat, kan het in de toekomst opnieuw bilaterale handelsakkoorden sluiten. Experts tonen zich niettemin vrij sceptisch over de slaagkansen van de Britten. Het onderhandelen van dergelijke akkoorden is doorgaans een proces van lange adem. Bovendien heeft Londen beduidend minder onderhandelingsmacht dan de Europese Unie in zijn geheel. Een geplande vrijhandelsovereenkomst tussen de EU en de VS werd na de verkiezing van Trump in 2016 nog in de koelkast gestoken. Johnson, een harde brexiteer, is woensdag Theresa May opgevolgd als Brits premier. De aanstelling van Johnson kan alvast rekenen op de goedkeuring van Trump, die aan de telefoon voorspelde dat de Brit een “fantastische premier” zal zijn. Bron: Belga   Het bericht Trump belooft Boris Johnson een uitgebreid vrijhandelsakkoord verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Donald Trump haalt hard uit naar Britse premier May: “Ik gaf ze raad over Brexit maar ze luisterde niet” (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview met het boulevardblad The Sun uitgehaald naar de brexitstrategie van de Britse premier Theresa May. Een zachte brexit zou een handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk onmogelijk maken. Voor de pas opgestapte buitenlandminister Boris Johnson had Trump dan weer lof.
  [naar artikel]
 30. Donald Trump haalt hard uit naar Britse premier May: “Ik gaf ze raad over Brexit maar ze luisterde niet” (13/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview met het boulevardblad The Sun uitgehaald naar de brexitstrategie van de Britse premier Theresa May. Een zachte brexit zou een handelsverdrag tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk onmogelijk maken. Voor de pas opgestapte buitenlandminister Boris Johnson had Trump dan weer lof.
  [naar artikel]
 31. Boris Johnson wil premier worden met één programmapunt: zichzelf (13/07/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson gaat over lijken om premier te worden. De Britse ambassadeur in Washington offerde hij deze week op om zijn relatie met Donald Trump veilig te stellen. Daags nadien hemelde hij de diplomaat weer op. Deze januskop karakteriseert Johnson al sinds zijn studietijd in Oxford. ‘Als tory deed hij zich toen al voor als sociaaldemocraat om verkozen te raken.’
  [naar artikel]
 32. Britse premier Boris Johnson uit ziekenhuis, maar nog weken out (13/04/2020 - Express)
  De Britse eerste minister Boris Johnson, die afgelopen weekend uit het ziekenhuis ontslagen werd, zal nog meerdere weken moeten herstellen... The post Britse premier Boris Johnson uit ziekenhuis, maar nog weken out appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 33. Marcia De Wachter (ex-Nationale Bank) vergelijkt Jan Jambon met Donald Trump en Boris Johnson (11/10/2019 - VRT NWS)
  Marcia De Wachter, voormalig directeur van de Nationale Bank en CD&V-gemeenteraadslid in Overijse, wikte haar woorden niet in “De afspraak op vrijdag”. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) noemde ze zonder verpinken “narcistisch, zoals Donald Trump en Boris Johnson”.
  [naar artikel]
 34. Ivanka feliciteert Boris Johnson met premierschap ‘United Kingston’ en is opnieuw kop van jut (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De dochter van de Amerikaanse president Donald Trump heeft het opnieuw verkorven na een tweet die ze de wereld in stuurde om Boris Johnson geluk te...
  [naar artikel]
 35. Boris Johnson kijkt vijandig Brits parlement in de ogen (25/09/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson krijgt het vandaag niet onder de markt in het Britse parlement. Dat opent opnieuw de deuren nadat het Britse Hooggerechtshof de schorsing door Johnson onwettig noemde. Johnson spreekt vanmiddag het parlement toe. Volg de gebeurtenissen hier op de voet.
  [naar artikel]
 36. Boris versus Donald: de nieuwe Britse premier lijkt wel erg op Trump (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. De voormalige burgemeester van Londen volgt zo Theresa May op. Maar het enfant...
  [naar artikel]
 37. Donald Trump en Boris Johnson ontmoeten elkaar tijdens hartelijk werkontbijt: “Hij is de geknipte man voor de Brexit” (25/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump en Boris Johnson hebben elkaar zondagochtend in Biarritz, net voor het hernemen van de G7-top, voor het eerst ontmoet sinds Johnson premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden. De Amerikaanse president noemde hem “de geknipte man” voor de Brexit tijdens een werkontbijt. “En ik zeg dat niet voor het eerst.”
  [naar artikel]
 38. Live - Boris Johnson kijkt vijandig Brits parlement in de ogen (25/09/2019 - De Morgen)
  De Britse premier Boris Johnson krijgt het vandaag niet onder de markt in het Britse parlement. Dat opent opnieuw de deuren nadat het Britse Hooggerechtshof de schorsing door Johnson onwettig noemde. Johnson spreekt vanmiddag het parlement toe. Volg de gebeurtenissen hier op de voet.
  [naar artikel]
 39. "Boris Johnson wil ex-minister George Osborne als nieuwe IMF-baas" (21/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson zal komend weekend, in de marge van de G7 in het Franse Biarritz, de steun van de Amerikaanse president Donald...
  [naar artikel]
 40. ‘Met Johnson als premier wordt het zoals met Trump in de VS. Alle regels overboord’ (23/07/2019 - De Morgen)
  De kersverse premier Boris Johnson ging over lijken om premier te worden. De Britse ambassadeur in Washington offerde hij op om zijn relatie met Donald Trump veilig te stellen. Daags nadien hemelde hij de diplomaat weer op. Deze januskop karakteriseert Johnson al sinds zijn studietijd in Oxford. ‘Als tory deed hij zich toen al voor als sociaaldemocraat om verkozen te raken.’
  [naar artikel]
 41. Wat is er gisteren gebeurd met het voorstel van Boris Johnson en hoe moet het nu verder? Zeven vragen over de brexitsaga (23/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond werd er door het Britse Lagerhuis een nieuw hoofdstuk geschreven aan de brexitsaga, met de Britse premier Boris Johnson die een...
  [naar artikel]
 42. Boris Johnson bedankt ziekenhuispersoneel: “Ik heb mijn leven aan hen te danken” (12/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In een eerste publieke verklaring sinds de Britse premier Boris Johnson (55) opgenomen werd in het ziekenhuis nadat hij besmet werd met het...
  [naar artikel]
 43. Johnson stelt band met Trump op de proef met Huawei-vraagstuk (27/01/2020 - Express)
  Naar alle waarschijnlijkheid geeft de Britse premier Boris Johnson deze week toelating aan het Chinese Huawei om mee te bouwen aan de 5G-infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk. Vraag is hoe de Amerikaanse president Donald Trump daarop zal reageren. De context: Technologiegigant Huawei werkt in verschillende landen aan de uitrol van 5G, maar niet in de […] The post Johnson stelt band met Trump op de proef met Huawei-vraagstuk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Britse premier Boris Johnson in het ziekenhuis (06/04/2020 - Express)
  De Britse premier Boris Johnson (55), die eerder positief heeft getest op het coronavirus, is zondagavond in het ziekenhuis opgenomen... The post Britse premier Boris Johnson in het ziekenhuis appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 45. Trump overtuigd dat Johnson Brexit zal voltooien (24/09/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft er vandaag bij de Britse premier Boris Johnson op aangedrongen om de uittreding van het land uit de Europese Unie te voltooien. Dat deed hij tijdens een ontmoeting tussen de beide leiders, in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. “Er is een man als hij nodig om het voor elkaar te krijgen”, zei Trump over Johnson. “En ze moeten het voor elkaar krijgen, anders zou het vreselijk zijn om het op een andere manier te doen. Ik zie geen andere stemming. Ik zie niets gebeuren. Hij gaat het voor elkaar krijgen, ” zei Trump. Het Britse parlement zal morgen opnieuw bijeenkomen nadat het Britse Hooggerechtshof beslist had dat de schorsing van het parlement door premier Boris Johnson onwettig was. Trump merkte op dat hij voor de Brexit-stemming in 2016 had voorspeld dat het Verenigd Koninkrijk ervoor zou kiezen om de Europese Unie te verlaten. De twee leiders hebben ook beloofd om na Brexit te zullen werken aan de uitbreiding van hun handelsrelaties. Johnson streeft ernaar om zijn land tegen 31 oktober uit de Europese Unie te halen. bron: Belga Het bericht Trump overtuigd dat Johnson Brexit zal voltooien verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 46. Boris Johnson is de nieuwe Britse premier: 'Zijn hele leven is een campagne' (23/07/2019 - Knack)
  Boris Johnson is de nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk. Lees in onderstaande voorpublicatie Boris: Bestemming Bereikt van auteur Patrick Bernart wat voor premier Boris Johnson zal worden.
  [naar artikel]
 47. Er is het opvallende blonde haar, maar de gelijkenis gaat verder: zo veel Trump zit er in Boris Johnson (23/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag wordt het resultaat van de voorzittersverkiezingen van de Tories bekendgemaakt. En dan gaat de natte droom van Boris Johnson (55) zo goed als zeker in vervulling: hij wordt Brits premier. Daarmee hebben we er nog een excentrieke wereldleider bij. Eentje met opvallende gelijkenissen met Donald Trump (73).
  [naar artikel]
 48. Britse premier Boris Johnson kijkt aan tegen vertrouwenssteming (06/06/2022 - De Tijd)
  10:16 De Britse Conservatieve partij houdt maandagavond een vertrouwensstemming om over het lot van partijleider en premier Boris Johnson te beslissen. Johnson ligt al maanden onder vuur voor zijn aanwezigh...
  [naar artikel]
 49. Boris Johnson schrijft brief naar Donald Tusk en haalt opnieuw uit naar Ierse backstop (20/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson heeft in een brief aan Europees Raadsvoorzitter Donald Tusk nogmaals uitgehaald naar de noodoplossing voor de Ierse grenskwestie, die met zijn voorganger was onderhandeld. Hij vroeg andermaal om de zogenaamde Ierse backstop te schrappen. Die noodoplossing is volgens Johnson “ondemocratisch” en “in strijd met de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk”.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy