Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

27 November 2020
12:10 uur

Koningspaar bezoekt 7 steden in Nederland

Het Laatste Nieuws

28/11/2016 - 21:30

Koning Filip en koningin Mathilde zijn door koning Willem-Alexander en koningin Máxima warm verwelkomd bij hun staatsbezoek in Nederland. Ze


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Koningspaar bezoekt KMSK op dag van heropening (19/05/2020 - De Standaard)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben dinsdagochtend het Oldmastersmuseum van het KMSK in Brussel bezocht. Het is de eerste dag sinds de start van de coronacrisis dat er weer bezoekers toegelaten zijn. Bekijk het bezoek van het koningspaar in de video hierboven.
  [naar artikel]
 2. Koningspaar bezoekt politie in Charleroi (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 3. Belgisch koningspaar plechtig ontvangen in Amsterdam (28/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn maandag in Amsterdam aangekomen voor een drie dagen durend staatsbezoek aan Nederland. Het Belgische koningspaar werd stipt om 11.00 uur officieel welkom geheten met een plechtige ceremonie op de Dam, vlak bij het koninklijk paleis.
  [naar artikel]
 4. Koningspaar bezoekt Bal National in de Marollen (20/07/2018 - VRT NWS)
  Al 15 jaar wordt op de vooravond van de nationale feestdag een volksfeest in de Brusselse wijk Marollen georganiseerd. 10.000 feestvierders gooien de benen los op het Vossenplein.
  [naar artikel]
 5. Koningspaar bezoekt vuurwerk met gezin (22/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip kwam gisteren met Koningin Mathilde en hun dochter prinses Elizabeth naar het vuurwerk kijken op het Paleizenplein in Brussel. Er
  [naar artikel]
 6. Koningspaar haalt banden met Denen aan (29/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gisterenavond is de eerste dag van het staatsbezoek van het Belgische koningspaar aan Denemarken afgerond met een staatsbanket in het
  [naar artikel]
 7. Stilte rond diamanten koningspaar (02/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Albert en koningin Paola, het gepensioneerde koningspaar, zijn dinsdag zestig jaar getrouwd. Van de kant van het Belgische hof echter wordt...
  [naar artikel]
 8. Vlaanderen en Nederland even centrum van literaire wereld in Frankfurt (18/10/2016 - De Redactie)
  Vanavond wordt de Frankfurter Buchmesse geopend in aanwezigheid van de Nederlandse koning Willem-Alexander en het Belgische koningspaar Filip en Mathilde. Nederland en Vlaanderen zijn immers gastland van de grootste boekenbeurs ter wereld.
  [naar artikel]
 9. Koningspaar bezoekt atelier voor psychiatrische patiënten in Duffel (26/02/2019 - Metro)
  Als onderdeel van hun bezoek aan de provincie Antwerpen hebben koning Filip en koningin Mathilde deze ochtend een kunstencentrum voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in Duffel bezocht. De koning en koningin kregen een rondleiding en praatten er met de patiënten. De koning en koningin werden vanochtend opgewacht door Antwerps gouverneur Cathy Berx, burgemeester van Duffel Sofie Joosen en Inge Vervotte, voorzitter van zorgnetwerk Emmaüs. Ze begroetten ook de enkele tientallen toeschouwers. Naast het station van Duffel staat De Loods, een oude goederenloods die werd omgebouwd tot een kunstencentrum voor patiënten van het nabijgelegen Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel. De koning en koningin praatten er na een introductie met patiënten die aan het schilderen, boetseren en tekenen waren. Later op de dag staan nog een bezoek aan Lier en Herentals op het programma van het vorstenpaar. Het geplande bezoek aan busbouwer Van Hool in Koningshooikt werd uitgesteld vanwege de sociale onrust bij het bedrijf. Ter vervanging bezoeken de koning en koningin het Begijnhof in Lier. bron: Belga Het bericht Koningspaar bezoekt atelier voor psychiatrische patiënten in Duffel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Koningspaar bezoekt Polders van Kruibeke (25/04/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Net dinsdag hebben koning Filip en koningin Mathilde de polders van Kruibeke bezocht. Ze maakten er een wandeling door het grootste gecontroleerde overstromingsgebied van Vlaanderen. Ook dat zorgt er voor dat woongebieden beter worden beschermd tegen overstromingen van de Schelde.
  [naar artikel]
 11. Belg al twee jaar vast in Sjanghai (12/04/2019 - De Morgen)
  Geboren in een familie van antiekhandelaars, gestudeerd aan de Sorbonne en vandaag zonder centen en mentaal gekraakt in Sjanghai. Nu het koningspaar China bezoekt, lanceren de ouders van Maximin Berko (37) een oproep om hun zoon te helpen. 'Het kan volledig misgaan voor jonge ondernemers in China.'
  [naar artikel]
 12. Koppel nieuw koningspaar van Sint-Rochus (16/08/2016 - Het Belang van Limburg)
  Miek Geurts en Ward Ramaekers zijn het nieuwe koningspaar van klepschutterij Sint-Rochus Zutendaal.
  [naar artikel]
 13. David en Sandra koningspaar in Voeren (04/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het echtpaar David Burns en Sandra Claessens vormt het koningspaar bij de schutterij Sint-Martinus.
  [naar artikel]
 14. In de kranten van mei ‘68: koningspaar voor moordenaars uitgescholden (10/05/2018 - Het Nieuwsblad)
  17 mei, halfweg de historische maand en de Beatles breken met hun goeroe. In ierland krijgt ons koningspaar het ferm aan de stok met studenten die hen voor moordenaars verwijten.
  [naar artikel]
 15. Spaans koningspaar naar New York (14/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het Spaanse koningspaar gaat volgende week naar New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Koning Felipe heeft kans gezien
  [naar artikel]
 16. Kate bezoekt Nederland en iedereen ontdekt Vermeer (11/10/2016 - De Redactie)
  De hertogin van Cambridge is in haar eentje naar Nederland gereisd. Vooral haar lunch, haar naam en haar oorringen spraken tot de verbeelding.
  [naar artikel]
 17. Koning Filip bezoekt Rode Duivels in Tubeke (09/06/2018 - Metro)
  Koning Filip heeft deze namiddag de Rode Duivels een bezoek gebracht in het nationaal oefencentrum in Tubeke, vier dagen voor de afreis naar het WK in Rusland. Door het bezoek van de vorst waren er zaterdag strengere veiligheidsmaatregelen van kracht in het oefencentrum. Voorlopig staat er nog geen bezoek van het Belgische koningspaar aan het WK op het programma, vier jaar geleden in Brazilië was dat wel het geval. Toen woonden ze onder meer de groepswedstrijd tegen Rusland bij, met een juichende koningin Mathilde in de tribune bij het winnende doelpunt van Divock Origi. bron: Belga Het bericht Koning Filip bezoekt Rode Duivels in Tubeke verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 18. Antwerps burgemeester op werktrip naar Marokko (09/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) vertrekt zondag met een delegatie van de stad, onder wie schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA), naar Marokko. In de steden Casablanca en Rabat heeft hij afspraken rond veiligheid, in Berkane, Nador en Oujda bezoekt hij enkele projecten rond onderwijs, jeugdwerk en ontwikkelingssamenwerking. Het is de eerste keer dat Bart De Wever Marokko bezoekt.
  [naar artikel]
 19. Dalai lama komt in september naar Nederland (06/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De dalai lama bezoekt in september Nederland. De 82-jarige geestelijk leider van de Tibetanen geeft dan enkele lezingen. Dat meldt de Stichting...
  [naar artikel]
 20. Spaans koningspaar naar New York (14/09/2016 - De Morgen)
  http://dmphotoprovider2.demorgen-cdn.be/photo/spaans-koningspaar-naar-new-york/mruw6lzxga3dcojugyzc6rsxf43dimq/8ad63c3bbf09369b55dfd721e3c51dbaf4db6247c29851327c03de4365b10587/fitwidth_642x0_70619462.jpg?v=pWIPs3N
  [naar artikel]
 21. Verplegers mogen aan tafel met koningspaar (07/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdagavond mochten 28 jonge verpleegkundigen uit het hele land mee aanschuiven op het koninklijk paleis voor het diner. Onder hen twee Limburgers: Ilse Heedfeld (26) van het Hasseltse Jessa Ziekenhuis en Stijn Peeters (27) van het Genkse ZOL. Via informele babbels wil het koningspaar zich een beeld vormen van wat er leeft in de zorgsector.
  [naar artikel]
 22. Citytrip bij de bovenburen: deze 5 Nederlandse steden moet je eens bezocht hebben (19/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Wil je er even tussenuit komende zomer? Nederland is de perfecte bestemming voor een snelle citytrip. De volgende steden liggen vlak bij de deur,...
  [naar artikel]
 23. Koningspaar trekt door Oost-Vlaanderen en bezoekt 2 bedrijven en het kasteel van Laarne (30/09/2020 - VRT NWS)
  Onze koning en koningin bezoeken vandaag 3 gemeenten in onze provincie: Wetteren, Laarne en Sint-Lievens-Houtem. Ze krijgen er een rondleiding in verschillende bedrijven zoals zuivelbedrijf Inex en productiehuis Fisheye in Wetteren. Ze gaan ook op bezoek in het kasteel van Laarne.
  [naar artikel]
 24. Apathie is politieke vijand nummer één in Nederland (13/04/2019 - De Morgen)
  Nederland kiest vandaag nieuwe gemeentebestuurders. Meer dan de verwachte aardverschuiving in de steden, geeft de onverschilligheid waarin de campagne verliep reden tot bezorgdheid.
  [naar artikel]
 25. Oma bezoekt kleinkinderen in Nederland: “Het gemis was als een steen in mijn maag” (30/05/2020 - VRT NWS)
  Familiebezoek over de grens is weer mogelijk. Dat liet Mia Verbeelen uit Antwerpen zich geen twee keer zeggen. De eerste dag dat dat weer mocht, trok ze al naar Nederland op bezoek bij haar dochter, schoonzoon en kleinkinderen. “Ik heb nooit eerder zo aangevoeld dat er een grens is tussen Nederland en België”, vertelt ze aan onze reporter. “Het gemis is als een steen in je maag.”
  [naar artikel]
 26. Koningspaar neemt voortgang van restauratie van de Dulle Griet onder de loep (11/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben maandag een bezoek gebracht aan het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK). Daar mocht het koningspaar van dichtbij de restauratie van de ‘Dulle Griet’ van Pieter Breugel I bekijken.
  [naar artikel]
 27. Koningspaar neemt voortgang van restauratie van de Dulle Griet onder de loep (11/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben maandag een bezoek gebracht aan het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK). Daar mocht het koningspaar van dichtbij de restauratie van de ‘Dulle Griet’ van Pieter Breugel I bekijken.
  [naar artikel]
 28. Koningspaar bezoekt De Luchtfabriek in Zolder (21/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Donderdag komen Koning Filip en Koningin Mathilde naar de provincie Limburg. Het vorstenpaar doet de gemeenten Beringen en Heusden-Zolder aan. In Zolder brengen de Koning en de Koningin ondermeer een bezoek aan de Luchtfabriek. Het voormalige mijngebouw in Zolder is omgebouwd tot een waar belevingscentrum waar bezoekers op een interactieve en zelfstandige manier het Limburgse mijnverleden kunnen ontdekken.
  [naar artikel]
 29. LIVE. Deurenkomedie in Gent: wie bezoekt wie? Kan Watteeuw patstelling doorbreken? (16/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen na de verkiezingsuitslagen zijn de meeste coalities gevormd en wordt stilaan duidelijk wie de gemeentes, steden en provincies de komende...
  [naar artikel]
 30. Nederland trekt extra miljoenen uit tegen terreur op treinstations (11/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nederland trekt eenmalig 3,5 miljoen euro uit voor antiterreurmaatregelen op zes stations in onder andere de vier grote steden. Dat meldt de...
  [naar artikel]
 31. Ikea wil aparte restaurants in het centrum van steden openen (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Gemiddeld bezoekt één op de zes mensen Ikea enkel en alleen om er te eten. Dat leest u goed, een groot deel van de klanten van de Zweedse
  [naar artikel]
 32. Filip en Mathilde warm verwelkomd in Nederland door Willem-Alexander en Máxima (28/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn door hun Nederlandse tegenhangers Willem-Alexander en Máxima warm verwelkomd bij hun staatsbezoek aan onze noorderburen. Ze beginnen er aan een driedaagse rondreis en wagen zich daarbij aan 21 activiteiten in 7 steden. De aftrap daarvoor werd gegeven op de Amsterdamse Dam met een inspectie van de erewacht en ontvangst in het Koninklijk Paleis. Vandaag staat er ook nog een staatsbanket op het programma. Het was in elk geval flink aan het waaien toen het Belgische koningspaar aankwam. Mathilde, die een opvallende zilveren jurk droeg, en Máxima, in een bruin-blauw ensemble, moesten dan ook goed hun hoed vasthouden zodat die niet zou wegwaaien.
  [naar artikel]
 33. Filip en Mathilde warm verwelkomd in Nederland door Willem-Alexander en Máxima (28/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn door hun Nederlandse tegenhangers Willem-Alexander en Máxima warm verwelkomd bij hun staatsbezoek aan onze noorderburen. Ze beginnen er aan een driedaagse rondreis en wagen zich daarbij aan 21 activiteiten in 7 steden. De aftrap daarvoor werd gegeven op de Amsterdamse Dam met een inspectie van de erewacht en ontvangst in het Koninklijk Paleis. Vandaag staat er ook nog een staatsbanket op het programma. Het was in elk geval flink aan het waaien toen het Belgische koningspaar aankwam. Mathilde, die een opvallende zilveren jurk droeg, en Máxima, in een bruin-blauw ensemble, moesten dan ook goed hun hoed vasthouden zodat die niet zou wegwaaien.
  [naar artikel]
 34. Koningspaar en Franse president Macron bezoeken restauratie Lam Gods (19/11/2018 - VRT NWS)
  Het Belgische koningspaar en de Franse president Emmanuel Macron en zijn echtgenote bezoeken in Gent het atelier in het museum MSK, waar het wereldberoemde schilderij Lam Gods wordt gerestaureerd.
  [naar artikel]
 35. Onderwijs in Nederland lag vandaag plat (05/10/2017 - VRT NWS)
  In Nederland hebben tienduizenden leerkrachten van basisscholen actie gevoerd in het Haagse Zuiderpark. De leraren willen meer geld voor het basisonderwijs. Ook in andere steden protesteerden leerkrachten.
  [naar artikel]
 36. Nederland krijgt nieuwe H&M-primeur (01/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De H&M Group kondigde in 2018 aan dat het met Afound een outletconcept zou lanceren. In de Zweedse steden Stockholm en Malmö werden er al twee winkels geopend en de eerste buitenlandse primeur is voor Nederland.
  [naar artikel]
 37. Koningspaar ontvangt Trumps op paleis (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningspaar ontvangen Trumps op paleis
  [naar artikel]
 38. Nederland met de Oranjes uit de bol op Koningsdag in Amersfoort (27/04/2019 - VRT NWS)
  In Nederland wordt Koningsdag gevierd. Vandaag wordt koning Willem-Alexander 52. Hij bezoekt samen met koningin Máxima, hun drie dochters en andere leden van de koninklijke familie de stad Amersfoort. Daar zijn duizenden mensen opgedaagd om de (populaire) koninklijke familie te begroeten.
  [naar artikel]
 39. Koningspaar moet van auto wisselen aan Nederlandse grens (22/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Koning Filip en koningin Mathilde reizen volgende maandag op een speciale manier naar Nederland, waar ze door koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn uitgenodigd voor een staatsbezoek.
  [naar artikel]
 40. Zo spelen onze noorderburen in op aanhoudende groei aantal fietsers (06/04/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Met de komst van de elektrische fiets neemt de druk op de bestaande infrastructuur in de Nederlandse steden toe, zelfs al heeft het land een sterke reputatie op dat vlak. Sommige stadswijken worden al smalend omschreven als een “fietskalifaat”. In Antwerpen is het niet anders, maar er valt nog wel wat te leren van de steden in ­Nederland.
  [naar artikel]
 41. Koning Willem-Alexander: "Nederland boft met buur als België" (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Willem-Alexander heeft vanavond in zijn toespraak bij het staatsbanket ter ere van het staatsbezoek van het Belgische koningspaar hoog
  [naar artikel]
 42. Vlaams minister-president Jambon bezoekt Nederlandse collega Rutte: "Nederland gecharmeerd door ons regeerakkoord" (14/10/2019 - VRT NWS)
  De nieuwe Vlaamse minister-president Jan Jambon heeft zijn eerste buitenlandse bezoek gebracht in Nederland. In Den Haag werd hij ontvangen door de Nederlandse minister-president Mark Rutte. "Nederland is gecharmeerd door het Vlaamse regeerakkoord. We hebben altijd gezegd dat we ons gaan spiegelen aan de noordelijke landen met Nederland vooraan in het peloton", zei Jambon na afloop van zijn bezoek.
  [naar artikel]
 43. Nederland viert zijn vrijheid (05/05/2019 - Metro)
  Na de herdenkingen van 4 mei viert Nederland zondag op uitbundige wijze de vrijheid, die het land na de Tweede Wereldoorlog terugkreeg. In veertien steden zijn bevrijdingsfestivals. Rapper Kraantje Pappie, zangeres Maan en dj Sam Feldt touren als Ambassadeurs van de Vrijheid langs de festivals in een legerhelikopter. De feestdag begint met de 5 mei-lezing in Almere. Schrijver en wetenschapper Rosanne Hertzberger pleit daarin voor optimisme. “We kunnen niet altijd maar angstig zijn en blijven rouwen. Ik wil een licht, levend en frivool jodendom. Dat is vrijheid”, zo wordt ze geciteerd op de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Zelfverklaard optimist premier Mark Rutte ontsteekt na de lezing het bevrijdingsvuur. Daarmee geeft hij het startsein voor de festivals in alle provincies. In Wageningen is zowel het bevrijdingsfestival van Gelderland als de Nationale Herdenking van de capitulaties van Duitsland en Japan. De Nederlandse minister van Defensie Ank Bijleveld houdt daar een toespraak. Vervolgens lopen veteranen van de Tweede Wereldoorlog en daaropvolgende conflicten door de stad in het Bevrijdingsdefilé. Traditiegetrouw wordt Bevrijdingsdag bij onze noorderburen afgesloten in de hoofdstad, met het 5 mei-concert op de Amstel in aanwezigheid van het Nederlandse koningspaar. Het thema van dit jaar is “in vrijheid kiezen”. Daarmee verwijst de organisatie zowel naar de vrijheid als naar het algemeen kiesrecht, dat een eeuw geleden werd ingevoerd in Nederland. Bron: Belga   Het bericht Nederland viert zijn vrijheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Nederland viert zijn vrijheid (05/05/2019 - Metro)
  Na de herdenkingen van 4 mei viert Nederland zondag op uitbundige wijze de vrijheid, die het land na de Tweede Wereldoorlog terugkreeg. In veertien steden zijn bevrijdingsfestivals. Rapper Kraantje Pappie, zangeres Maan en dj Sam Feldt touren als Ambassadeurs van de Vrijheid langs de festivals in een legerhelikopter. De feestdag begint met de 5 mei-lezing in Almere. Schrijver en wetenschapper Rosanne Hertzberger pleit daarin voor optimisme. “We kunnen niet altijd maar angstig zijn en blijven rouwen. Ik wil een licht, levend en frivool jodendom. Dat is vrijheid”, zo wordt ze geciteerd op de site van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Zelfverklaard optimist premier Mark Rutte ontsteekt na de lezing het bevrijdingsvuur. Daarmee geeft hij het startsein voor de festivals in alle provincies. In Wageningen is zowel het bevrijdingsfestival van Gelderland als de Nationale Herdenking van de capitulaties van Duitsland en Japan. De Nederlandse minister van Defensie Ank Bijleveld houdt daar een toespraak. Vervolgens lopen veteranen van de Tweede Wereldoorlog en daaropvolgende conflicten door de stad in het Bevrijdingsdefilé. Traditiegetrouw wordt Bevrijdingsdag bij onze noorderburen afgesloten in de hoofdstad, met het 5 mei-concert op de Amstel in aanwezigheid van het Nederlandse koningspaar. Het thema van dit jaar is “in vrijheid kiezen”. Daarmee verwijst de organisatie zowel naar de vrijheid als naar het algemeen kiesrecht, dat een eeuw geleden werd ingevoerd in Nederland. bron: Belga Het bericht Nederland viert zijn vrijheid verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. KVLV op tweedaagse naar Nederland (03/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De twintigste tweedaagse van KVLV Bocholt was een trip naar onze Noorderburen. Ze bezochten er twee mooie steden, namelijk Utrecht en 's-Hertogenbosch. Met 32 dames vertrokken ze op 1 april richting Nederland.
  [naar artikel]
 46. GroenLinks en DENK op weg naar goed resultaat in Nederland (21/03/2018 - VRT NWS)
  De eerste exitpolls in de grote steden in Nederland na de gemeenteraadsverkiezingen wijzen op winst van de partijen GroenLinks van Jesse Klaver en op de doorbraak van DENK, de partij die vooral mikt op kiezers met een migratieachtergrond. De stembureaus zijn woensdagavond om 21 uur dichtgegaan.
  [naar artikel]
 47. Nederland wil elke 10 minuten intercity laten rijden tussen 9 steden (06/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2040 moet tussen negen grote Nederlandse steden elke tien minuten een trein rijden. De verbinding met Duitsland moet daarnaast sterk verbeteren,...
  [naar artikel]
 48. Koning bezoekt ESA (29/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en Koningin Mathilde zijn op de tweede dag van hun staatsbezoek aan Nederland ontvangen door de Nederlandse premier Rutte. De koning
  [naar artikel]
 49. Nederland trekt extra miljoenen uit tegen terreur op treinstations (11/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Nederland trekt eenmalig 3,5 miljoen euro uit voor antiterreurmaatregelen op zes stations in onder andere de vier grote steden. Dat meldt de Nederlandse krant De Telegraaf. Om welke stations het gaat wil het ministerie van Infrastructuur niet zeggen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.