Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
20:06 uur

Crisis Soedan – Scholen “tot nader order” gesloten na dood 5 scholieren

Metro

30/07/2019 - 22:06

In Soedan blijven de scholen vanaf woensdag en “tot nader order” gesloten na de dood van vijf scholieren, die zijn gedood tijdens protesten op maandag. Dat hebben de autoriteiten dinsdag beslist, zo meldt het officiële persagentschap. De gouverneurs van alle staten moeten de kindertuinen, basisscholen en middelbare scholen vanaf woensdag gesloten houden, aldus het agentschap […] Het bericht Crisis Soedan – Scholen “tot nader order” gesloten na dood 5 scholieren verscheen eerst op Metro.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP METRO

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Coronavirus maakt rijbewijs behalen onmogelijk (17/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Naar analogie met de sluiting van de scholen heeft de Vlaamse overheid gisteren beslist dat ook de examencentra tot nader order gesloten zullen...
  [naar artikel]
 2. Dertienjarigen thuis zien hoe hun wiskundeles op Zoom wordt verstoord door masturberende man (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De scholen in de Amerikaanse staat Florida zijn vanwege het coronavirus tot nader order gesloten. Kinderen volgen les vanop afstand en gebruiken...
  [naar artikel]
 3. Buitenlandse Zaken raadt schoolreizen naar Italië af, maar sommige scholen vertrekken toch (07/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Het coronavirus treft nu ook de traditionele Italië- en Rome-reizen die veel middelbare scholieren de komende weken maken. Buitenlandse Zaken raadt aan dergelijke schoolreizen “tot nader order” uit te stellen. “Maar zolang het niet expliciet wordt verboden, gaat de reis door”, klinkt het her en der. Andere scholen beslissen dit weekend, gelet ook op de zware, financiële impact.
  [naar artikel]
 4. Katholieke kerken “tot nader order” gesloten (25/04/2019 - Metro)
  In Sri Lanka blijven alle katholieke kerken gesloten tot “de veiligheidssituatie verbetert” na de aanslagenreeks op Pasen. Er zullen tot die tijd logischerwijs ook geen missen meer gevierd worden. Dat heeft een hoge verantwoordelijke van de lokale Kerk aan het Franse persagentschap AFP laten weten. “Op advies van de veiligheidsdiensten houden we alle kerken gesloten”, aldus de bron. Bij die aanslagen, die onder meer drie kerken viseerden tijdens de paasmis, zijn al 359 doden gevallen. Regeringsbronnen meldden eerder al dat rond de kerken verstrengde veiligheidsmaatregelen gelden. In het hele land geldt sinds maandag de noodtoestand. Ongeveer 7 procent van de Sri Lankaanse bevolking is christen. Bron: Belga   Het bericht Katholieke kerken “tot nader order” gesloten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Vlucht Brussels Airlines moet rechtsomkeer maken door gesloten Soedanese luchtruim (11/04/2019 - Metro)
  De crisis in Soedan heeft onaangename gevolgen voor de 214 passagiers die vandaag met Brussels Airlines op weg waren naar de Rwandese hoofdstad Kigali. Door de sluiting van het Soedanese luchtruim moet het vliegtuig terugkeren naar Brussel, zo bevestigt de luchtvaartmaatschappij. “Er was geen andere optie dan een terugkeer naar Brussel”, zegt woordvoerster Kim Daenen. “Er is geen andere toegelaten vliegroute” naar Rwanda dan door het Soedanese luchtruim. Voor de getroffen passagiers wordt het een lange dag op het vliegtuig. Het was kort voor 11.00 uur donderdag opgestegen vanop Brussels Airport en vloog vlakbij Soedan toen het moest terugkeren. Brussels Airlines zal voor de passagiers een oplossing zoeken. Ook morgen en zaterdag heeft Brussels Airlines vluchten naar Kigali op de agenda staan. Die blijven tot nader order op de planning. Ook de vluchten van RwandAir tussen Brussel en Rwanda staan momenteel nog als “voorzien” aangeduid op de vluchttabellen. Het luchtruim van Soedan zou zeker tot morgennamiddag gesloten blijven. De sluiting kwam er na de afzetting van de Soedanese president Omar al-Bashir door het leger. bron: Belga Het bericht Vlucht Brussels Airlines moet rechtsomkeer maken door gesloten Soedanese luchtruim verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Eigenaar Argenta 'behoudt tot nader order vertrouwen in leiding' (06/04/2018 - De Tijd)
  15:16 De familie Van Rompuy, die de financiële groep Argenta controleert, behoudt na de zware IT-problemen van deze week 'tot nader order het vertrouwen in het management van Argenta'. Dat zegt Dirk Van Rom...
  [naar artikel]
 7. Van Dijck blijft tot nader order parlementslid (11/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Kris Van Dijck nam dan wel ontslag als voorzitter van het Vlaams Parlement, hij blijft tot nader order parlementslid. Dat zei N-VA-fractieleider...
  [naar artikel]
 8. Siegfried Bracke (N-VA) tot nader order nog altijd Kamervoorzitter (09/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Ondanks het verdwijnen van N-VA uit de regering blijft N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke tot nader order voorzitter van de Kamer. Hij is immers aan het begin van het zittingsjaar, op dinsdag 9 oktober, door de plenaire Kamer als voorzitter herverkozen.
  [naar artikel]
 9. Siegfried Bracke (N-VA) tot nader order nog altijd Kamervoorzitter (09/12/2018 - VRT NWS)
  Ondanks het verdwijnen van N-VA uit de regering blijft N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke tot nader order voorzitter van de Kamer. Hij is immers aan het begin van het zittingsjaar, op dinsdag 9 oktober, door de plenaire Kamer als voorzitter herverkozen.
  [naar artikel]
 10. “Tot nader order geen studentendopen meer”: KU Leuven grijpt in (11/12/2018 - Het Nieuwsblad)
  Luc Sels, rector van de KU Leuven, roept op om tot nader order geen studentendopen meer te organiseren. Dat zei hij in het Radio 1-programma ‘De Ochtend’. De oproep komt er na het overlijden van een 20-jarige student na een uit de hand gelopen doop van studentenclub Reuzegom vorige week.
  [naar artikel]
 11. Parijs vreest loodvergiftiging na brand Notre-Dame (30/07/2019 - De Morgen)
  De Franse autoriteiten hebben altijd gezworen dat de looddeeltjes die bij de brand in de Notre-Dame zijn vrijgekomen, niet schadelijk waren voor de volksgezondheid. Maar nu de herstelwerkzaamheden in de kathedraal tot nader order zijn opgeschort, en twee scholen in de buurt tijdelijk zijn gesloten, nemen de zorgen onder Parijzenaars toe.
  [naar artikel]
 12. Informateur Magnette zit samen met CD&V, maar nodigt N-VA tot nader order niet uit (05/12/2019 - De Morgen)
  Informateur Paul Magnette heeft donderdag een gesprek gehad met het cdH en heeft ook CD&V uitgenodigd voor een gesprek. DéFI heeft Magnette woensdag al gezien. N-VA heeft tot nader order nog geen nieuwe uitnodiging ontvangen.
  [naar artikel]
 13. KU Leuven roept op om “tot nader order geen studentendopen meer te organiseren” (11/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Luc Sels, rector van de KU Leuven, roept op om tot nader order geen studentendopen meer te organiseren. Dat zei hij in het Radio 1-programma ‘De Ochtend’. De oproep komt er na het overlijden van een 20-jarige student na een uit de hand gelopen doop vorige week.
  [naar artikel]
 14. Theo Francken laat asielloket “tot nader order” sluiten wegens geval van agressie, maar wordt na een uur al heropend (27/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken kondigde dinsdagochtend aan het asielloket van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) “tot nader order” te sluiten nadat een medewerker klappen kreeg. Amper een uur later werd het loket echter weer heropend, stelt DVZ-directeur Freddy Roosemont.
  [naar artikel]
 15. IKEA sluit nu ook webwinkel (19/03/2020 - Metro)
  Meubelwinkel IKEA heeft nu ook zijn Belgische webshop gesloten wegens het coronavirus. Dat maakt het Zweedse bedrijf bekend. “De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten blijft een absolute topprioriteit”, zegt de meubelwinkel in een korte mededeling. “Daarom heeft IKEA beslist om zijn Belgische webshop tot nader order te sluiten. De klanten die een levering verwachten zullen in de komende dagen gecontacteerd worden om de levering opnieuw in te plannen.” Medewerkers Dinsdag sloot IKEA ook al zijn acht fysieke winkels in België tot nader order. Nu ook de webshop is gesloten, blijven de winkelmedewerkers thuis. Ze zullen doorbetaald worden, benadrukt een woordvoerster. Lees ook : GEZOCHT. Hoe maak jij het beste van de coronacrisis? Laat het ons weten! Het bericht IKEA sluit nu ook webwinkel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Honderden Britse scholen gesloten na dreiging: "Auto zal scholieren aanrijden" (28/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In heel Groot-Brittannië zijn scholen in 'lockdown' nadat leerkrachten e-mails hadden ontvangen waarin ermee wordt gedreigd dat kinderen...
  [naar artikel]
 17. Dodelijke studentendoop Reuzegom: KU Leuven-rector Luc Sels roept alle studentenclubs op “tot nader order geen ontgroeningen meer te organiseren” (11/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Luc Sels, rector van de KU Leuven, roept vandaag alle studentenclubs bij zich om charter te ondertekenen. Hij vraagt hen ook “tot nader order geen...
  [naar artikel]
 18. Topchefs ten tijde van corona - DEEL 3. Gert De Mangeleer: “Het is niet dat ik mijn gezin ga uitmoorden, hé. Of dat hoop ik toch” (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Alle zaken in ons land blijven tot nader order gesloten, van de kleinste lunchbar tot het...
  [naar artikel]
 19. Geen verklaring van VN-Veiligheidsraad over crisis in Soedan na spoedzitting (12/04/2019 - Metro)
  De VN-Veiligheidsraad heeft een spoedzitting gehouden over Soedan. Na een uur gesprekken achter gesloten deuren is er geen verklaring gepubliceerd, zo is bij diplomaten vernomen. “Dit is een interne zaak”, verklaarde de ambassadeur van Koeweit, Mansour al-Otaibi, om uit te leggen dat de V-raad geen actie onderneemt. De spoedzitting kwam er op vraag van de Verenigde Staten en de vijf Europese leden van de Veiligheidsraad: Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Polen en ook België. “Wat in Soedan gebeurt, is een interne aangelegenheid”, had de Soedanese ambassadeur bij de VN, Yasir Abdelsalam, in de ochtend ook al aan de Veiligheidsraad gezegd. De militaire overgangsraad stelt zich garant dat er een civiele regering zal worden gevormd, zei hij. De dag na het wegsturen van Omar al-Bashir, die 30 jaar aan de macht was in Soedan, blijven manifestanten in Khartoem het vertrek eisen van de generaals van het regime. Bron: Belga   Het bericht Geen verklaring van VN-Veiligheidsraad over crisis in Soedan na spoedzitting verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. KU Leuven roept op om "tot nader order geen studentendopen meer te organiseren" (11/12/2018 - VRT NWS)
  De Leuvense rector Luc Sels roept op om tot nader order geen studentendopen of andere ontgroeningsactiviteiten meer te organiseren. Het is een van de maatregelen die de universiteit neemt na het overlijden van een 20-jarige student. "We hebben het doopcharter nog aangescherpt en roepen de studentenclubs vandaag bij ons, in een laatste kans om het charter te ondertekenen", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.  
  [naar artikel]
 21. Gevolgen coronavirus dag na dag: alle voetbalwedstrijden achter gesloten deuren in Marokko (05/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Uit angst voor besmetting met het nieuwe coronavirus worden alle voetbalwedstrijden in Marokko tot nader order achter gesloten deuren gespeeld, zo...
  [naar artikel]
 22. Gemeentelijke speeltuinen dicht in Pelt (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De gemeentelijke speeltuinen van 't Pelterke (Overpelt), Scoutsrally (Neerpelt) en de Bosuil (Sint-Huibrechts-Lille) werden op advies vandaag tot nader order gesloten voor het publiek.
  [naar artikel]
 23. Deuren conceptstore Your blijven dicht (03/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Your, een van de eerste en bekendste Antwerpse conceptstores met residentie in de Kloosterstraat, gaat tot nader order niet meer open. Toen het personeel gisteren aan de werkdag wilde beginnen, stond het voor een gesloten deur. Waarom Your gesloten is en of de sluiting definitief is, is niet bekend. Zowel zaakvoerder Jorrit Baars als het personeel waren niet bereikbaar voor commentaar.
  [naar artikel]
 24. Topchefs ten tijde van corona - SLOT. Seppe Nobels: “Die afhaaltendens is paniekvoetbal: ik zie collega’s gerechten maken die totaal hun ding niet zijn” (10/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Alle zaken in ons land blijven tot nader order gesloten, van de kleinste lunchbar tot het...
  [naar artikel]
 25. Topchefs ten tijde van corona - DEEL 1. Wout Bru: “In 2008 hebben we hetzelfde meegemaakt en hebben we de boel moeten verkopen” (06/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Alle zaken in ons land blijft tot nader order gesloten, van de kleinste lunchbar tot het...
  [naar artikel]
 26. Heemkundige Kring Kaulille sluit molenhuisje (16/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Omwille van de corona maatregelen zijn alle gemeentelijke gebouwen gesloten voor publiek, dus tot nader order is het molenhuisje aan de Sevensmolen in Kaulille op maandagnamiddag ook niet open.
  [naar artikel]
 27. Topchefs ten tijde van corona - DEEL 4. Lode De Roover: “Mijn kinderen zijn blij, want ik heb een springkasteel in mijn restaurant gezet” (09/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Alle zaken in ons land blijven tot nader order gesloten, van de kleinste lunchbar tot het...
  [naar artikel]
 28. Topchefs ten tijde van corona - DEEL 2. Sylvester Schatteman: “Mensen zullen na corona véél minder op restaurant gaan dan ervoor” (07/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis hakt er zwaar in bij de horecasector. Alle zaken in ons land blijft tot nader order gesloten, van de kleinste lunchbar tot het...
  [naar artikel]
 29. Pieter De Crem schrijft visietekst voor toekomst CD&V (maar is tot nader order nog geen kandidaat-voorzitter) (17/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  CD&V-minister Pieter De Crem is tot nader order nog geen kandidaat om CD&V-voorzitter te worden, maar hij heeft wel een visietekst klaar over de toekomst van zijn partij. Volgens De Crem moet CD&V niet langer een zuilenpartij zijn die de “opgetelde visies” van de middenveld-en standenorganisaties vertolkt.
  [naar artikel]
 30. Rijsel moet tot nader order achter gesloten deuren spelen na veldbestorming (15/03/2018 - Sporza)
  De Franse Profliga (LFP) heeft Rijsel verboden om nog publiek te ontvangen in het Pierre-Mauroy-stadion, zo lang de procedure tegen de veldbestorming van voorbije zaterdag loopt.
  [naar artikel]
 31. Siegfried Bracke (N-VA) tot nader order nog altijd Kamervoorzitter (09/12/2018 - Metro)
  Ondanks het verdwijnen van N-VA uit de regering blijft N-VA-Kamerlid Siegfried Bracke tot nader order voorzitter van de Kamer. Hij is immers aan het begin van het zittingsjaar, op dinsdag 9 oktober, door de plenaire Kamer als voorzitter herverkozen. Bij de vorming van een regering spreken partijen ook af welke partij het voorzitterschap van de Kamer krijgt toegewezen. In de Zweedse coalitie kreeg de N-VA die functie en de partij koos om Siegfried Bracke als voorzitter van de Kamer voor te dragen. Vraag is wat er gebeurt nu de N-VA uit de regering en dus ook uit de meerderheid verdwijnt. In principe is Bracke voor de duur van een zittingsjaar verkozen. In de geschiedenis van de Kamer is het nog maar een paar keer voorgevallen dat de voorzitter in de loop van een zittingsperiode ontslag nam. Dat gebeurde tweemaal in de negentiende eeuw, na zware incidenten. Het is ook nog maar driemaal voorgevallen dat een lid van de oppositie voorzitter werd. bron: Belga Het bericht Siegfried Bracke (N-VA) tot nader order nog altijd Kamervoorzitter verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Overal matchen achter gesloten deuren, maar niet in België: Genk schrapt 1.600 vipdiners, Anderlecht en Club annuleren persbabbels (12/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tot nader order wordt er dit weekend mét publiek gevoetbald in België. De Pro League besliste gisteren dat alle wedstrijden in 1A én de finale in...
  [naar artikel]
 33. “Tot nader order zie ik geen daling van kinderarmoede” (09/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  “Ik kan alleen maar spreken over de cijfers die ik zelf gezien heb. En alle cijfers tonen me dat de cijfers rond armoederisico niet dalen. Tot nader order kan ik dus niet anders dan zeggen dat de kinderarmoede in Vlaanderen stijgt”. Dat heeft Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen donderdag gezegd bij de voorstelling van zijn manifest over kinderarmoede “Spelen in zwarte sneeuw”. Vanobbergen plaatste ook een kanttekening bij de 1 euro-maaltijden in het armoedebeleid. “Die 1 euro-maaltijden zijn geen fundamentele aanpak”, klonk het.
  [naar artikel]
 34. “Tot nader order zie ik geen daling van kinderarmoede” (09/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  “Ik kan alleen maar spreken over de cijfers die ik zelf gezien heb. En alle cijfers tonen me dat de cijfers rond armoederisico niet dalen. Tot nader order kan ik dus niet anders dan zeggen dat de kinderarmoede in Vlaanderen stijgt”. Dat heeft Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen donderdag gezegd bij de voorstelling van zijn manifest over kinderarmoede “Spelen in zwarte sneeuw”. Vanobbergen plaatste ook een kanttekening bij de 1 euro-maaltijden in het armoedebeleid. “Die 1 euro-maaltijden zijn geen fundamentele aanpak”, klonk het.
  [naar artikel]
 35. Reisorganisator Thomas Cook schrapt hotel uit zijn aanbod (06/09/2018 - Metro)
  Reisorganisator Thomas Cook schrapt tot nader order het Steigenberger Aqua Magic Hotel in de Egyptische badplaats Hurghada tot nader order uit zijn aanbod. In dat hotel werd enkele weken geleden een Brits koppel dood aangetroffen. De oorzaak van hun overlijden is nog onbekend. Een eigen onderzoek van Thomas Cook bracht wel verhoogde waarden van de E.coli-bacterie aan het licht. Hoewel de aangetroffen hoeveelheden E.coli en stafylokokken het opvallend grote aantal zieken onder de gasten kunnen verklaren, liggen ze hoogstwaarschijnlijk niet aan de basis van de dood van John en Susan Cooper op 21 augustus. Het is nog wachten op de resultaten van de autopsie op hun lichamen. Thomas Cook evacueerde na de overlijdens uit voorzorg zijn klanten uit het hotel, onder wie ook achttien Belgen. Concurrent Tui deed dat niet. Volgens de directeur van de hotelgroep zijn er intussen maatregelen genomen om de hygiëne op te krikken. Bron: Belga   Het bericht Reisorganisator Thomas Cook schrapt hotel uit zijn aanbod verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Tot nader order geen manoeuvres in Lagland (07/10/2018 - Metro)
  In het militaire kamp Lagland, nabij Aarlen, worden tot nader order geen militaire manoeuvres of oefeningen gehouden. Dat komt omdat het kamp zich in de schutzone bevindt die de autoriteiten hebben ingesteld na de vondst van kadavers van everzwijnen besmet de Afrikaanse varkenspest. “De oefeningen worden in andere kampen gehouden”, zei bevelhebber generaal Marc Thys van de Landcomponent van het Belgische leger vandaag. In Lagland zijn alle manoeuvres al sinds weken opgeschort. “Wij volgen de regels opgesteld door de Waalse regering”, zei Thys, volgens wie de opschorting van activiteiten wel eens tot Nieuwjaar kan duren. In het kamp zijn tot dusver drie everzwijnenkadavers aangetroffen. Eentje daarvan was aangetast door de Afrikaanse varkenspest. bron: Belga Het bericht Tot nader order geen manoeuvres in Lagland verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 37. Vlucht Brussels Airlines moet rechtsomkeer maken door gesloten luchtruim Soedan (11/04/2019 - Het Nieuwsblad)
  De crisis in Soedan heeft onaangename gevolgen voor de 214 passagiers die donderdag met Brussels Airlines op weg waren naar de Rwandese hoofdstad Kigali. Door de sluiting van het Soedanese luchtruim moet het vliegtuig terugkeren naar Brussel, zo bevestigt de luchtvaartmaatschappij.
  [naar artikel]
 38. Wagon tandradbaan van gletsjer Mont-Blanc ontspoort na menselijke fout (12/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De tandradbaan die toegang geeft tot de Mer de Glace-gletsjer van de Mont Blanc blijft tot nader order gesloten. Een treinstel raakte zondag...
  [naar artikel]
 39. Kinderen gaan steeds minder op internaat (24/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Er zijn dit schooljaar zo’n 9.500 scholieren die op Vlaamse internaten zitten. Scholen van het katholieke net zijn goed voor zo’n 6.950 internen, het gemeenschapsonderwijs telt iets meer dan 2.500 internaat-scholieren. Het aantal scholieren dat op internaat gaat, daalt al een paar jaar zachtjes.
  [naar artikel]
 40. 1 op de 3 scholieren is niet in orde met zijn fiets (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Zoals elk jaar gingen onze gemeenschapswachten de afgelopen maanden langs bij alle scholen om de fietsen van de scholieren te controleren.
  [naar artikel]
 41. Wekelijkse afvalophaling gaat door (17/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De wekelijkse afvalophaling gaat voorlopig gewoon door zoals gepland, maar de recyclageparken van limburg.net zijn gesloten tot nader order. Volg www.limburg.net/corona voor meer updates.
  [naar artikel]
 42. Crisis Soedan – VN gaat deel personeel uit land terugtrekken (05/06/2019 - Metro)
  De Verenigde Naties gaan hun niet-essentiële personeel uit Soedan terugtrekken. Dat kondigde een woordvoerster van de internationale organisatie aan. De VN blijft voorlopig wel actief in het Afrikaanse land. Ook Londen is gestart met de terugtrekking van een deel van haar ambassadepersoneel in Soedan. Aan de Britten wordt afgeraden om het land te bezoeken, door de toenemende onveiligheid. Woensdag raakte bekend dat er al meer dan honderd doden zijn gevallen bij geweld tegen betogers. Er is ook sprake van 300 gewonden. Het militaire bestuur in Soedan is bereid om te onderhandelen met de oppositie, maar die weigert vooralsnog om gesprekken aan te gaan. Er wordt gevreesd voor nog meer chaos en geweld. Bron: Belga   Het bericht Crisis Soedan – VN gaat deel personeel uit land terugtrekken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 43. Voorzitter van Italiaanse spelersvakbond wil Serie A stopzetten omwille van coronavirus (08/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  De voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond (AIC) Damiano Tommasi wil dat alle wedstrijden in de Serie A tot nader order worden afgelast vanwege het coronavirus. Hij vindt het geen goed idee dat de competitie verdergaat achter gesloten deuren.
  [naar artikel]
 44. Crisis Soedan – Defensieminister benoemd tot hoofd militaire overgangsraad (12/04/2019 - Metro)
  Minister van Defensie Awad Ahmed Benawf is donderdag benoemd aan het hoofd van de militaire overgangsraad in Soedan. Hij vervangt Omar al-Bashir, die door het leger is afgezet. Dat meldt de staatstelevisie. Adjunct van de overgangsraad wordt de stafchef van het leger, generaal Kamal Abdelmarouf, bericht de televisie. De twee legerleiders legden al de eed af. Bron: Belga   Het bericht Crisis Soedan – Defensieminister benoemd tot hoofd militaire overgangsraad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Café, restaurant, frietkot, alles moet dicht. Wat vindt de horeca daar zelf van? En gaan ze dat controleren? (13/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Niet alleen de scholen, maar ook alle cafés en restaurants sluiten verplicht de deuren. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdagavond beslist. De verplichte sluiting gaat vrijdagavond om middernacht in en duurt tot nader order tot en met vrijdag 3 april. Horeca Vlaanderen roept de re­gering op om werk te maken van een noodfonds.
  [naar artikel]
 46. Plopsa moet 175 medewerkers ontslaan: "Het is dramatisch" (31/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Alle Plopsa-parken blijven tot nader order gesloten en daarom stelde de directie alle werknemers, ook mensen met een seizoenscontract, tijdelijk werkloos. En net daar knelt het schoentje. De seizoensmedewerkers van de parken in De Panne en Coo tekenden eind februari hun contract om op 1 april te beginnen werken.
  [naar artikel]
 47. Peking en Moskou houden initiatief VN-Veiligheidsraad voor crisis Soedan tegen (05/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  China heeft, met steun van Rusland, bij de VN-Veiligheidsraad een tekst tegengehouden die de moord op burgers in Soedan veroordeelt en oproept om...
  [naar artikel]
 48. Soedan zoekt buitenlandse hulp om economische crisis op te lossen (02/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de bevolking in Soedan al een tweetal weken op straat komt tegen het regime van de Soedanese president Omar al-Bashir, kondigen de Soedanese...
  [naar artikel]
 49. Vlucht Brussels Airlines maakt rechtsomkeer door gesloten Soedanese luchtruim (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De crisis in Soedan heeft onaangename gevolgen voor de 214 passagiers die vandaag met Brussels Airlines op weg waren naar de Rwandese hoofdstad...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.