Vorsers van de universiteit van Glasgow hebben bekendgemaakt dat ze een ‘artificiële tong’ hebben gemaakt die de subtiele nuances van whisky kan analyseren om de kwaliteit ervan te controleren of namaak te bestrijden. [naar artikel]
De Heerse Whisky Club liet vorige maandag de liefhebbers proeven van exclusieve whisky’s van Gordon & MacPhail, een wereldspeler op het vlak van malt whisky’s. [naar artikel]
De Gezinsbond van Herk-de-Stad houdt vandaag een whiskytasting. Er vallen diverse whisky’s te proeven. [naar artikel]
De Heerse Whisky Club organiseert op maandag 13 maart een exclusieve degustatie van Douglas Laing Whisky. [naar artikel]
De leden van de Breese Whisky Club en Huis Aerts organiseren op zondag 19 november de zesde editie van hun Whisky & Spirits Festival. [naar artikel]
Het verschil tussen voedingsproducten van een A-merk en van een huismerk is niet te proeven, hoewel consumenten dat wel verwachten. Dat moet blijken uit een onderzoek van de Gentse universiteit bij een honderdtal mensen naar de smaak van yoghurt. [naar artikel]
Is het een echt of een nep-Rolexhorloge, een namaak- of een originele Gucci-handtas? De cel Namaak van de Federale overheid stelt vast dat het voor de consument almaar moeilijker wordt om het verschil te zien. Én dat frauduleuze .be-webshops zich als een olievlek uitbreiden. [naar artikel]
Bij Stokerij De Molenberg in Blaasveld (Willebroek) verwachten ze zaterdag duizenden mensen voor de Molenbergfeesten. Voor 250 gelukkigen wordt het zelfs een extra bijzondere ervaring, want zij kunnen in primeur proeven van de eerste geturfde whisky van ons land die traditioneel gestookt werd. Al heet die officieel nog spirit in plaats van whisky, want het drankje moet eerst nog voort rijpen op vat vooraleer de rokerige variant van Stokerij De Molenberg helemaal klaar is. [naar artikel]
Whiskyliefhebbers opgelet, want de drank bestaat nu ook in Capri Sun-achtige zakjes. Het product werd gelanceerd door een Londense whisky-bar. De zakjes maken deel uit van een nieuw project van de bar, namelijk Whisky Me. Wie zich er voor inschrijft, krijgt maandelijks een thuisbezorging van een geselecteerde whisky in het handige formaat. De dienst is […] [naar artikel]
Ben je nieuwsgierig naar whisky en wil je het geheim van het stookproces leren kennen? Dan ben je van harte welkom op de whiskytasting van de Gezinsbond van Herk-de-Stad vrijdag 13 oktober in gemeenschapscentrum De Markthallen. [naar artikel]
De Heerse Whisky club organiseert vandaag (maandag 8 augustus) een degustatieavond van Plantation Rum, één van de beste rums ter wereld. [naar artikel]
De Heerse Whisky Club liet vorige maandag de rumliefhebbers proeven van Plantation Rum, één van de beste rums ter wereld. [naar artikel]
Proeven we straks het verschil niet meer tussen vleesvervangers en echt vlees? Volgens een rapport van de Nederlandse Consumentenbond leunen vleesvervangers steeds dichter aan bij hun tegenhangers. Qua smaak én voedingswaarde. [naar artikel]
De Heerse Whisky club organiseert op donderdag 24 november een exclusieve degustatie van ABK6 cognac, een van de beste cognacs ter wereld. [naar artikel]
Neos Ham organiseerde in Genebos een Whisky proefnamiddag. “En met succes want we mochten ongeveer 40 geïnteresseerden ontvangen in zaal Sint-Jan”, zo vertelt secretaris Karel Cools. De aanwezigen kregen eerst de nodige theoretische uitleg van de Whiskyclub van Diest en Ham. [naar artikel]
Kunstmatige intelligentie bestaat en zal blijven bestaan. Alleen, het heeft ook grote economische gevolgen. In het nieuws: de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie zal sommige economieën meer ten goede komen dan andere. De details: De Verenigde Staten staan bovenaan de lijst van landen die naar verwachting het meest zullen profiteren van kunstmatige intelligentie, volgens een onderzoek […] [naar artikel]
Van een te warm ovenhapje tot een hete koffie: iedereen heeft zijn tong wel eens verbrand aan eten door er iets te enthousiast van te willen proeven. Maar hoe laat je de pijn zo snel mogelijk stoppen en wat doe je beter niét? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft advies. [naar artikel]
De financiële toezichthouder FSMA waarschuwt voor frauduleuze beleggingen in whisky. Het gaat volgens de financiële waakhond om een variant van de malafide beleggingsvoorstellen in wijn. De voorbije weken waren de volgende malafide websites actief on ons land: www.epargne-whisky.com www.whisky-prestige.com ‘De slachtoffers worden opgebeld door een verkoper die hen beleggingen in whisky aanbiedt’, legt de FSMA […] The post Oplichters gesignaleerd: pas op met beleggingen in whisky appeared first on Business AM. [naar artikel]
In juli betaalde de 36-jarige Chinees Zhang Wei maar liefst 9.999 Zwitserse frank (ongeveer 8.500 euro) voor één glas whisky in het Zwitserse hotel Waldhaus am See. Die whisky blijkt nu eigenlijk compleet waardeloos te zijn. Het ging om een Macallan single malt uit 1878, een fles die ongeopend naar schatting zo’n 260.000 euro waard […] [naar artikel]
De uitgeweken Nederlander Leon Boelens uit Retie, die gedurende twee jaar verdacht werd van het verkopen van namaak, is vrijgesproken. De Kortrijkse strafrechter achtte het niet bewezen dat het effectief om namaak ging. [naar artikel]
Morgen, zondag 18 november, organiseert de Breese Whisky club in samenwerking met Huis Aerts een whisky- en spirtisfestival in het stadhuis van Bree. [naar artikel]
Vorige maandag organiseerde Whisky Club Heers een degustatieavond van Springbank, een van de oudste whisky distilleerderijen van Schotland. [naar artikel]
Vandaag, zondag 17 november, van 11 tot 18 uur organiseert de Breese Whisky Club haar derde whisky & spiritsfestival in het stadhuis. [naar artikel]
In het West-Vlaamse Moorsele zijn twee flessen met de oudste whisky ter wereld verkocht. Prijskaartje: 93.000 euro per fles. Hoe kun je zelf beleggen in whisky en daar een aardig zakcentje aan overhouden? Whisky-expert Robin Dedoncker geeft enkele nuttige inzichten en advies. “Een gemiddelde verzamelfles die de moeite waard is kost tussen de 500 en 2.000 euro.” [naar artikel]
De Gouden Carolus Single Malt is de eerste Belgische whisky die het certificaat ‘koosjer’ krijgt. Na een intense samenwerking met het Antwerpse rabbinaat en de Joodse whisky- en wijnhandel CEDEV werd onder het toeziend oog van de rabbijn en een van zijn inspecteurs voor de eerste keer de koosjere whisky afgevuld.ward bosmans [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.