Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Comfortfood voor groot en klein: broodje gehaktbal met een exotische twist

12/08/2019 - 12:02
"Zin in quality time met de kinderen? Serveer dit broodje gehaktbal en het hele gezin schuift breed glimlachend aan tafel. Comfortfood pur sang, met..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Comfortfood op maandag: een bourgondische boerencroque (23/04/2018 - De Morgen)

Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]


2. Decadente comfortfood kan wél licht en voedzaam zijn: 3 ovengerechten die het bewijzen (27/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een drukke werkdag of luilekker weekend? Ovengerechten kan je gemakkelijk op voorhand maken. En comfortfood hoeft, in tegenstelling tot wat je vast denkt, helemaal geen zware kost te zijn. Deze recepten met een gezonde twist bewijzen het, en doen je ongetwijfeld watertanden. [naar artikel]


3. De gourmet croque omgeturnd tot comfortfood: met boerenbrood, mozzarrella, groenten en boerengehakt (23/04/2018 - De Morgen)

Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]


4. Geproefd: De Lou in Pelt serveert high tea met een twist (25/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Hongerklopje tussen lunch en diner? Dan is er de high tea. Bij De Lou in Pelt geven ze er een eigen twist aan. Na de soep geniet je van een stevige portie speciale boterhammen met exotische inspiratie. [naar artikel]


5. Ovenschotel met prei wordt écht winterse comfortfood dankzij deze simpele twist (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een oer-Belgische ovenschotel met gehakt, prei en puree is sowieso al hartverwarmend. Maar gebruik knolselder als basis voor de puree en de... [naar artikel]


6. 2 hondjes overleden na eten van vergiftigde gehaktbal: “Mijn dochters weten met hun verdriet geen blijf” (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

18 maart zal voor Cindy en haar twee dochters een zwarte dag blijven. Twee van haar drie hondjes overleden na het eten van een vergiftigde gehaktbal. Tot op vandaag heeft ze nog steeds geen idee wie er achter deze brutale daden zit, maar het gezin blijft wel met groot verdriet achter. “Ik kan gewoon niet vatten dat er iemand rondloopt die zoiets zou doen”. [naar artikel]


7. Rollen maar: Wim Ballieu legt in ‘Bal National’ uit hoe je de perfecte gehaktbal maakt (19/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere gehaktbal kan al eens smaken op een koude winterdag en daar denken ze bij tv-zender njam! alvast net zo over. In samenwerking met Wim Ballieu (37) van Balls & Glory lanceert de zender namelijk het gloednieuwe programma ‘Bal National’. [naar artikel]


8. Oeps, foutje! Klant betaalt 1401,40 euro voor klein brood (03/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Een klant moest in het Nederlandse Dordrecht een wel erg groot bedrag neertellen voor een bruin broodje: 1401,40 euro. Normaal ben je hier [naar artikel]


9. Gehaktbal met spijkers in hondenhok gegooid (06/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Een hond uit het Nederlands-Limburgse Kronenberg is vrijdag maar net van de dood gered. Onbekenden hadden een gehaktbal met spijkers in zijn hok gegooid. Dat schrijft eigenares Kim Bouten op Facebook. Op het bericht over hond Ice is al honderden keren gereageerd, ook wordt de Facebook-post massaal verspreid. [naar artikel]


10. "Dit broodje woog wel opvallend meer dan normaal" (25/08/2017 - De Redactie)

Een broodje salami met tomaat. Dat zal toch niemand verdacht vinden, moet deze Britse vrouw gedacht hebben toen ze afgelopen weekend de paardenrennen in Nottinghamshire wilde bijwonen. Maar toen de veiligheidsmedewerkers van de Southwell Racecourse vroegen om het broodje van dichterbij te mogen bekijken, viel hen onmiddellijk op hoe zwaar dat was. Het broodje bleek lang niet zo onschuldig als gedacht. [naar artikel]


11. Schiet- en steekpartij in de VS om een broodje kip: ‘Ik zal deze klotetent kapotschieten’ (05/11/2019 - De Morgen)

In Amerika wordt gevochten om een broodje kip. Zo’n twee maanden nadat een nieuwe sandwich van fastfoodketen Popeyes uitverkocht raakte, is hij weer terug. Maar binnen een dag leidde het gevecht om het broodje te bemachtigen, tot een steekpartij tussen klanten. [naar artikel]


12. Comfortfood deluxe: dit is het ultieme recept voor de ultieme stamppot (25/02/2019 - Het Laatste Nieuws)

Stamppot met ei, zure room en garnalen is een oer-Hollands gerecht, maar ook hier in Vlaanderen geliefd als ‘tatjespap’. Comfortfood van de... [naar artikel]


13. “Het zijn nostalgische gerechten die herinneringen oproepen”: dit doet comfortfood met jou en daarom verlang je ernaar in de winter (16/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]


14. Verlangen we echt meer naar comfortfood in de winter of beelden we ons dat in? “Het lokt deze mentale en lichamelijke reactie uit” (16/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]


15. Combineer witloof, garnalen en puree voor dit ultieme bordje Belgische comfortfood (17/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Wij, Belgen, zijn keien in comfortfood: onze stoofpotjes, frietjes en chocolade zijn wereldwijd geliefd. Maar wist je dat je ook met witloof en... [naar artikel]


16. De troost van comfortfood: waarom kaas, ijs of pizza zo’n knuffel voor de ziel is (16/02/2020 - De Morgen)

Heeft u het voorbije valentijnsweekend als single doorgebracht met een pot Ben & Jerry’s op schoot? Als de kilte om ons hart toeslaat, warmen we ons aan comfortfood. Maar helpt het ook echt? En is het aantal calorieën recht evenredig met de troost die het biedt? [naar artikel]


17. Deze gevulde aubergines met een exotische twist proeven naar vakantie (29/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

De klassieke gevulde aubergines steken we dit keer in een Turks jasje. Wat munt, yoghurt en couscous erbij en je waant je zo in de zonovergoten... [naar artikel]


18. Puddinglollies en ander comfortfood tegen kinderverdriet (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Heeft je kleintje last van een klein dipje? Dan kunnen knuffels en troostende woorden wonderen doen. Maar ook even lekker in de zetel kruipen met... [naar artikel]


19. Zo smaakte de prehistorie: voedingsbedrijf kweekt gehaktbal van lang uitgestorven mammoet (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Was je altijd al benieuwd hoe een mammoet smaakte? Vow, een bedrijf dat vlees kweekt uit cellen, heeft een gehaktbal van mammoetvlees gemaakt. Voorlopig heeft nog niemand kunnen proeven van de wollige prehistorische olifant, maar volgens experts vormt kweekvlees wel de toekomst: “Dit kan het klimaat redden en dieren hoeven niet meer te lijden.” [naar artikel]


20. Een gehaktbal van mammoetvlees: kweekvleesbedrijf stelt nieuwste creatie voor (28/03/2023 - VRT NWS)

Het Australische kweekvleesbedrijf Vow heeft in Amsterdam zijn nieuwste creatie voorgesteld: een gehaktbal gemaakt van mammoetvlees. Tenminste, een soort van mammoetvlees. Het gebruikte mammoeten-en olifanten-DNA om stamcellen van schapen "mammoeteiwit" te doen produceren. Hol nu niet meteen naar de winkel, want daar zal je de mammoetenbal niet snel vinden. Het blijft bij een eenmalig experiment. [naar artikel]


21. Jeroen Meus maakt comfortfood geïnspireerd op verschillende continenten (18/01/2024 - Het Belang van Limburg)

Ik weet niet hoe het met u zit, maar in januari maak ik vaak comfortfood, om die laatste echt donkere weken wat pit te geven. Deze week serveer ik een heerlijke Japanse bowl, een geweldige Zuid-Italiaanse soep en een visje uit de Noordzee. [naar artikel]


22. Bye bye winterblues: van deze gezonde comfortfood van Sandra Bekkari word je instant blij (19/01/2020 - Het Laatste Nieuws)

Donkere dagen, miezerig weer... Dan wil je comfortfood, warm en gezellig eten waar je instant blij van wordt. Bonus: deze hartverwarmende recepten... [naar artikel]


23. Vrouw vergeet sandwich aan te geven bij douane en krijgt boete: “Duurste broodje ooit” (21/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een Subway-broodje bleek behoorlijk prijzig, toen een vrouw van de Australische douane een boete kreeg van 1.812 euro. Ze overtrad de strenge bioveiligheidswetten door het broodje – per ongeluk - het land in te brengen zonder het eerst aan te geven. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!