Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]
Een drukke werkdag of luilekker weekend? Ovengerechten kan je gemakkelijk op voorhand maken. En comfortfood hoeft, in tegenstelling tot wat je vast denkt, helemaal geen zware kost te zijn. Deze recepten met een gezonde twist bewijzen het, en doen je ongetwijfeld watertanden. [naar artikel]
Gourmet croques zijn hip en daar zijn wij blij om: de mogelijkheden zijn eindeloos en allemaal even lekker. Voor die dagen waarop je nood hebt aan stevige comfortfood, creëerden we een bourgondische boerencroque. Met gehakt, mozzarella en groenten ertussen wordt zo'n gegrild broodje een echte geluksbrenger. [naar artikel]
Hongerklopje tussen lunch en diner? Dan is er de high tea. Bij De Lou in Pelt geven ze er een eigen twist aan. Na de soep geniet je van een stevige portie speciale boterhammen met exotische inspiratie. [naar artikel]
Een oer-Belgische ovenschotel met gehakt, prei en puree is sowieso al hartverwarmend. Maar gebruik knolselder als basis voor de puree en de... [naar artikel]
18 maart zal voor Cindy en haar twee dochters een zwarte dag blijven. Twee van haar drie hondjes overleden na het eten van een vergiftigde gehaktbal. Tot op vandaag heeft ze nog steeds geen idee wie er achter deze brutale daden zit, maar het gezin blijft wel met groot verdriet achter. “Ik kan gewoon niet vatten dat er iemand rondloopt die zoiets zou doen”. [naar artikel]
Een lekkere gehaktbal kan al eens smaken op een koude winterdag en daar denken ze bij tv-zender njam! alvast net zo over. In samenwerking met Wim Ballieu (37) van Balls & Glory lanceert de zender namelijk het gloednieuwe programma ‘Bal National’. [naar artikel]
Een klant moest in het Nederlandse Dordrecht een wel erg groot bedrag neertellen voor een bruin broodje: 1401,40 euro. Normaal ben je hier [naar artikel]
Een hond uit het Nederlands-Limburgse Kronenberg is vrijdag maar net van de dood gered. Onbekenden hadden een gehaktbal met spijkers in zijn hok gegooid. Dat schrijft eigenares Kim Bouten op Facebook. Op het bericht over hond Ice is al honderden keren gereageerd, ook wordt de Facebook-post massaal verspreid. [naar artikel]
Een broodje salami met tomaat. Dat zal toch niemand verdacht vinden, moet deze Britse vrouw gedacht hebben toen ze afgelopen weekend de paardenrennen in Nottinghamshire wilde bijwonen. Maar toen de veiligheidsmedewerkers van de Southwell Racecourse vroegen om het broodje van dichterbij te mogen bekijken, viel hen onmiddellijk op hoe zwaar dat was. Het broodje bleek lang niet zo onschuldig als gedacht. [naar artikel]
In Amerika wordt gevochten om een broodje kip. Zo’n twee maanden nadat een nieuwe sandwich van fastfoodketen Popeyes uitverkocht raakte, is hij weer terug. Maar binnen een dag leidde het gevecht om het broodje te bemachtigen, tot een steekpartij tussen klanten. [naar artikel]
Stamppot met ei, zure room en garnalen is een oer-Hollands gerecht, maar ook hier in Vlaanderen geliefd als ‘tatjespap’. Comfortfood van de... [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Nu het kouder wordt, grijpen we weer meer naar comfortfood: warme, geurige gerechten die troost en gezelligheid bieden. Voor de ene is dat de dampende pompoensoep van de bomma, voor de andere een ovenschotel met een smeuïge kaaskorst. Waarom snakken we naar comfortfood? Is het altijd ongezond? En heb je de neiging om er meer van te eten? Onderzoeker Nathalie Weltens (KU Leuven) en psycholoog Sofie Michielsen (UPC KU Leuven) leggen uit. [naar artikel]
Wij, Belgen, zijn keien in comfortfood: onze stoofpotjes, frietjes en chocolade zijn wereldwijd geliefd. Maar wist je dat je ook met witloof en... [naar artikel]
Heeft u het voorbije valentijnsweekend als single doorgebracht met een pot Ben & Jerry’s op schoot? Als de kilte om ons hart toeslaat, warmen we ons aan comfortfood. Maar helpt het ook echt? En is het aantal calorieën recht evenredig met de troost die het biedt? [naar artikel]
De klassieke gevulde aubergines steken we dit keer in een Turks jasje. Wat munt, yoghurt en couscous erbij en je waant je zo in de zonovergoten... [naar artikel]
Heeft je kleintje last van een klein dipje? Dan kunnen knuffels en troostende woorden wonderen doen. Maar ook even lekker in de zetel kruipen met... [naar artikel]
Was je altijd al benieuwd hoe een mammoet smaakte? Vow, een bedrijf dat vlees kweekt uit cellen, heeft een gehaktbal van mammoetvlees gemaakt. Voorlopig heeft nog niemand kunnen proeven van de wollige prehistorische olifant, maar volgens experts vormt kweekvlees wel de toekomst: “Dit kan het klimaat redden en dieren hoeven niet meer te lijden.” [naar artikel]
Het Australische kweekvleesbedrijf Vow heeft in Amsterdam zijn nieuwste creatie voorgesteld: een gehaktbal gemaakt van mammoetvlees. Tenminste, een soort van mammoetvlees. Het gebruikte mammoeten-en olifanten-DNA om stamcellen van schapen "mammoeteiwit" te doen produceren. Hol nu niet meteen naar de winkel, want daar zal je de mammoetenbal niet snel vinden. Het blijft bij een eenmalig experiment. [naar artikel]
Ik weet niet hoe het met u zit, maar in januari maak ik vaak comfortfood, om die laatste echt donkere weken wat pit te geven. Deze week serveer ik een heerlijke Japanse bowl, een geweldige Zuid-Italiaanse soep en een visje uit de Noordzee. [naar artikel]
Donkere dagen, miezerig weer... Dan wil je comfortfood, warm en gezellig eten waar je instant blij van wordt. Bonus: deze hartverwarmende recepten... [naar artikel]
Een Subway-broodje bleek behoorlijk prijzig, toen een vrouw van de Australische douane een boete kreeg van 1.812 euro. Ze overtrad de strenge bioveiligheidswetten door het broodje – per ongeluk - het land in te brengen zonder het eerst aan te geven. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.