De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Eén pakt uit met een paars-roos logo en "Blokken" verandert. Wat is er nog nieuw dit najaar?

VRT NWS

13/08/2019 - 11:07

Eén stelt vandaag de programma's van dit najaar voor, met als blikvanger een opvallend paars-roos logo waar de letters van Eén opnieuw vervangen worden door een cijfer. Nog drie weken geduld en dan mag Danira Boukhriss Terkissidis ons "Van Gils & gasten" doen vergeten, maakt Bart Peeters met Nora Gharib een nieuw muziekprogramma, presenteert Sven De Leijer een gloednieuwe quiz en laat Philippe Geubels met zich sollen in "Geub".


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Wat brengt het najaar van Ketnet? De vier nieuwe programma's (16/09/2018 - VRT NWS)
  Zender Ketnet pakt dit najaar uit met vier nieuwe programma's: "@elindo", "Buck", "#LikeMe" en "Campus 12". Ook de eerste bioscoopfilm van de reeks "Nachtwacht" komt uit in de zalen, getiteld "De poort der zielen", en "Het Gala van de Gouden K's" vindt plaats in het Sportpaleis van Antwerpen.  
  [naar artikel]
 2. "Geven jullie nu ook financieel advies?" Nieuw logo Sporza lijkt verdacht veel op dat van Deloitte (29/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sporza pakt vandaag uit met een nieuw logo. Eén probleem echter: het ontwerp met het groene puntje doet verdacht veel denken aan dat van Deloitte.
  [naar artikel]
 3. Nieuw logo, zelfde verhaal (14/04/2019 - De Morgen)
  De volle focus op het hart van de roos. Het nieuwe logo van sp.a moet de inhoudelijke vernieuwingsoperatie symboliseren. Alleen: die komt er pas later aan. Hoe zinvol is het om een logo aan te passen, als daar niet eerst een nieuw verhaal aan voorafgegaan is?
  [naar artikel]
 4. Twitter verandert van logo: geen vogeltje, maar een "X" (24/07/2023 - VRT NWS)
  Twitter heeft een nieuw logo: het bekende blauwe vogeltje wordt vervangen door een witte x op een donkere achtergrond. De naam komt van Elon Musk zijn bedrijf Xcorp. Later zal ook de naam Twitter vervangen worden door X.
  [naar artikel]
 5. Nieuw logo, nieuwe start voor sp.a (04/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Sp.a heeft vandaag haar nieuw logo onthuld. Het opgefriste logo, dat nog altijd de vertrouwde roos toont, moet een nieuwe start inluiden voor de...
  [naar artikel]
 6. Ewout Leys vestigt nieuw "Blokken"-record en stoot door naar 12e aflevering  (08/06/2018 - VRT NWS)
  Ewout Leys, een huisarts in opleiding, heeft vanavond een nieuw record gevestigd in "Blokken". Hij is er als eerste deelnemer sinds Saar Bossuyt in geslaagd een elfde keer het finalespel te spelen van de quiz op Eén en daarin ook het woord te vinden. Maandag begint hij aan zijn 12e aflevering. 
  [naar artikel]
 7. Nieuw logo voor Brussels Airlines (12/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines lanceert een nieuw logo. De rode bollen in een b-vorm, die sinds 2006 het logo vormden, worden vervangen door negen rode bollen in een vierkant. "We willen tonen dat we aan een nieuw hoofdstuk beginnen", zegt Kim Daenen, de woordvoerster van Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 8. Het najaar van Eén: deze tien gloednieuwe programma's komen op u af (10/08/2017 - De Redactie)
  De zender zet zwaar in op fictie van eigen makelij met het hartverwarmende "Tytgat Chocolat" en het psychologische "Tabula rasa". Eric Goens pakt -naast "Die huis"- ook uit met "Bargoens".
  [naar artikel]
 9. Deze Canvasprogramma's mag u dit najaar niet missen (07/08/2018 - VRT NWS)
  "Dank dat u bij ons was", "Voor de mannen" en "De val. Tien jaar na de crisis": het zijn slechts enkele programma's die dit najaar nieuw zijn in het programmaschema van Canvas dat vanochtend is voorgesteld. Wij zetten de nieuwkomers en de vaste waarden voor u op een rij. 
  [naar artikel]
 10. YouTube verandert voor het eerst van logo en krijgt deze nieuwe functies (30/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Videoplatform YouTube verandert van lay-out, en daar hoort ook een nieuw logo bij. Naast de uiterlijke vernieuwingen zullen er enkele nieuwe
  [naar artikel]
 11. Nieuw logo gemeente Schoten na week al afgevoerd na felle kritiek van inwoners (16/06/2023 - VRT NWS)
  Amper een week nadat de gemeente Schoten een nieuw logo lanceerde, heeft de gemeente het alweer afgevoerd omdat er felle kritiek was van inwoners. Het logo maakte deel uit van een volledig nieuwe huisstijl. Het bestond uit enkele vormen in de kleuren blauw, geel en groen die samen de letter "S" vormden. Maar voor de Schotenaar was de symboliek erachter ver zoek. "We hebben een inschattingsfout gemaakt", zegt burgemeester Maarten De Veuster (N-VA).
  [naar artikel]
 12. Verbouwen met de Planckaerts, dwars door Vlaanderen met Waes, en "hup Holland hup": dit zie je dit najaar bij Eén (18/08/2020 - VRT NWS)
  Televisiezender Eén pakt dit najaar uit met een mix van nieuwe programma’s, het vervolg van succestitels en enkele jubileumuitzendingen. Tom Waes, Dieter Coppens, Arnout Hauben, Philippe Geubels, Saartje Vandendriessche, Siska Schoeters: ze keren vanaf maandag 31 augustus allemaal terug op Eén. Daarnaast viert "Dagelijkse kost" zijn 10e verjaardag, is "Thuis" al een kwarteeuw te zien op televisie en komt er een speciale kerstaflevering van "FC De Kampioenen".
  [naar artikel]
 13. Frans productiehuis Newen neemt meerderheidsbelang in De Mensen ("Blokken", "Reizen Waes") (28/02/2019 - VRT NWS)
  Het Franse productiehuis Newen neemt een belang van 60 procent in productiehuis De Mensen, onder meer bekend van programma's als "Reizen Waes" en "Blokken", en fictiereeksen als "Beau séjour", "Professor T." en "Undercover".
  [naar artikel]
 14. SP.A start Operatie Vernieuwing met nieuw logo (04/01/2018 - De Standaard)
  ‘Een nieuw jaar, nieuwe tijden. Maar ook een nieuwe start voor de partij.’ Dat hoopt althans de SP.A, die in zwaar weer zit. Met een nieuw logo - wel nog steeds met de gekende roos - trapt ze de operatie af, in maart volgt een congres.
  [naar artikel]
 15. SP.A start Operatie Vernieuwing met nieuw logo (04/01/2018 - De Standaard)
  ‘Een nieuw jaar, nieuwe tijden. Maar ook een nieuwe start voor de partij.’ Dat hoopt althans de SP.A, die in zwaar weer zit. Met een nieuw logo - wel nog steeds met de gekende roos - trapt ze de operatie af, in maart volgt een congres.
  [naar artikel]
 16. De Morgen pakt uit met nieuw logo... of is het dat van Kuurne? (02/05/2017 - De Redactie)
  Op de voorpagina van De Morgen prijkt een nieuw logo waarmee de krant zich voortaan in de verf wil zetten. Alleen lijkt het een exacte kopie van het logo van de gemeente Kuurne in West-Vlaanderen.
  [naar artikel]
 17. Blokken-kandidaten spelen vanuit "hun kot": Eén past programmatie aan door corona (03/04/2020 - VRT NWS)
  Heel wat nieuws de komende weken bij Eén. Door de coronacrisis worden sommige programma's noodgedwongen anders aangepakt. Zo zullen de kandidaten van "Blokken" voortaan van thuis spelen. En voor wie meer wil bewegen, start een nieuw dagelijks programma met Saartje Vandendriessche.
  [naar artikel]
 18. Nieuw logo en merkidentiteit voor Citroën (27/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Franse automerk Citroën krijgt een nieuw logo en een nieuwe merkidentiteit. Het nieuwe logo is een interpretatie van het originele ovaal van 1919. Het moet moderner en grafischer ogen en aangepast zijn "aan de nieuwe digitale media". Dat heeft Citroën, onderdeel van autogroep Stellantis, dinsdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 19. Militairen uit Lombardsijde adopteren varaan "Charly" uit Pairi Daiza: "Ons logo is op hem geïnspireerd" (22/04/2022 - VRT NWS)
  De militairen van de nieuwe legercompagnie van Lombardsijde hebben een komodovaraan uit het dierenpark Pairi Daiza geadopteerd. "Hij is onze mascotte. Ons nieuw logo is op hem geïnspireerd."
  [naar artikel]
 20. VRT NU wordt VRT MAX: "VRT gaat radicaal digitaal"  (09/06/2022 - VRT NWS)
  Dit najaar verandert het online video- en audioplatform VRT NU naar VRT MAX. VRT NU is vijf jaar oud en aan vernieuwing toe. De nieuwe naam moet de VRT-content tot bij een nog breder, nieuw en vooral jong publiek brengen.
  [naar artikel]
 21. Canvas pakt dit najaar uit met "Culture club", "Wanderlust" en "De 16" (16/08/2016 - De Redactie)
  Naast terugkerende vertrouwde waarden is er ook ruimte voor nieuwe programma's. Een van de blikvangers is "Culture club", een wekelijkse culturele talkshow met Sofie Lemaire en Bent Van Looy.
  [naar artikel]
 22. 5.000e aflevering van "Blokken" gewonnen door Elise Stassen uit Brugge (10/12/2017 - VRT NWS)
   Elise Stassen uit Brugge heeft de 5.000e aflevering van "Blokken" gewonnen."Blokken" bestaat al 23 jaar en is daarmee de langstlopende quiz uit de Vlaamse televisiegeschiedenis. Vanavond zond Eén een speciale aflevering uit. Het ging om de finale van een spannende afvalrace tussen acht topkandidaten. 
  [naar artikel]
 23. Fastfoodketen Burger King krijgt na ruim 20 jaar nieuw logo (08/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Hamburgerketen Burger King krijgt een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Het is voor het eerst in meer dan twintig jaar dat het Amerikaanse fastfoodbedrijf zijn logo verandert.
  [naar artikel]
 24. Roos van de Lau wordt gestalkt op internet: "Dit is ziek!" (06/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Wie Roos Vandekerckhove (34) volgt op Instagram, krijgt met grote regelmaat een inkijk in haar glamoureuze leven in Los Angeles. Daar belandde Roos...
  [naar artikel]
 25. Nieuw record in "Blokken": Kiana Buttiens wint 12e (!) finale op rij, en speelt morgen voor de 13e keer mee (16/01/2020 - VRT NWS)
  Televisiequiz "Blokken" heeft een nieuwe recordhouder: Kiana Buttiens (25) uit Tienen stoot door naar haar 13e aflevering. Ze is de eerste kandidaat in de geschiedenis van het spel die 12 afleveringen op rij meespeelt en ook telkens het cruciale achtletterwoord vindt in de finale. Het trefwoord "muzikant" levert haar een ticket op voor een 13e deelname. De doctoraatsstudente kan de komende dagen haar kersverse record nog scherper stellen.
  [naar artikel]
 26. Wat is er nodig om een mooie roos te kweken? (14/02/2018 - VRT NWS)
  De rode roos is een echt symbool van de liefde. De bloem wordt vandaag op Valentijn dan ook goed verkocht. Rozenkweker Wim Scheers verklapt aan "Karrewiet"-reporter Roos wat er nodig is om een mooie roos te kweken.
  [naar artikel]
 27. Roos van 'de Lau' is nu influencer: "Dit is best hard werken, hoor" (13/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hoe het nog is met Roos Vandekerckhove (34)? Je weet wel, Roos van 'de Lau' - de broer van Astrid Coppens. Wel, héél goed: dat zie je op haar...
  [naar artikel]
 28. Stad Leuven heeft nieuw logo en nieuwe huisstijl: "Weerspiegelt het bijzondere DNA van onze stad" (11/01/2022 - VRT NWS)
  Leuven heeft vanmorgen zijn nieuwe logo voorgesteld. Het is een schijf, een soort van mozaïek die uit diverse kleuren bestaat, met daaronder de naam van de stad. "Fris en eigentijds, zoals Leuven vandaag is", verwoordt burgemeester Ridouani (Vooruit) het.
  [naar artikel]
 29. Het nieuwe logo van Eén lijkt wel erg goed op dat van radiozender Hasselt 1 (14/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Televisiezender Eén komt in het najaar niet alleen met een nieuwe huisstijl, maar ook met een nieuw logo. Maar niet iedereen is even gelukkig met de vormgeving. Het nieuwe logo, een paarse zeshoek met roze ‘1’ doet wel heel erg denken aan het logo van radiozender Hasselt 1.
  [naar artikel]
 30. Nieuw logo Bobbejaanland knipoogt naar oprichter Bobbejaan Schoepen (12/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) pakt uit met een gloednieuw logo. De hoed in dat logo knipoogt naar oprichter Bobbejaan Schoepen. “Als het park een grote evolutie doormaakt, dan is de lancering van een nieuw logo een logisch gevolg”, zegt Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland.
  [naar artikel]
 31. Nieuw logo Bobbejaanland knipoogt naar oprichter Bobbejaan Schoepen (12/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) pakt uit met een gloednieuw logo. De hoed in dat logo knipoogt naar oprichter Bobbejaan Schoepen. “Als het park een grote evolutie doormaakt, dan is de lancering van een nieuw logo een logisch gevolg”, zegt Peggy Verelst, commercieel directeur van Bobbejaanland.
  [naar artikel]
 32. Nieuw verbodsbord in bussen Madrid: "Mannen, benen spreiden niet toegelaten" (09/06/2017 - De Redactie)
  Naast de herkenbare verbodsbordjes "niet roken" en "niet eten", hangt er in het openbaar vervoer een ander merkwaardig logo: "benen niet spreiden".
  [naar artikel]
 33. CNN-logo na vechtpartij met Trump: "He grabbed me by the pixel" (04/07/2017 - De Redactie)
  Enkele dagen geleden sloeg Donald Trump in de marge van een worstelwedstrijd het CNN-logo in elkaar. Dat logo heeft nu gereageerd in een grappig filmpje.
  [naar artikel]
 34. Na Gouden Roos: "Zou kunnen dat er nieuwe reeks van "Sorry voor alles" komt" (14/09/2018 - VRT NWS)
  Adriaan Van den Hoof ("Sorry voor alles") en Dieter Coppens ("Down the road") zijn erg bij met de Gouden Roos die ze gisteren met hun programma gewonnen hebben.  Van den Hoof liet op Radio 1 en Studio Brussel uitschijnen dat er mogelijk nog een nieuwe reeks van "Sorry voor alles" gemaakt zal worden. 
  [naar artikel]
 35. Vier krijgt nieuw logo en wordt 4 (27/01/2017 - De Redactie)
  De commerciële zender start het nieuwe seizoen in een nieuw jasje. Op het programma staan onder meer een nieuwe reeks van "De mol" en "Gert late night", een talkshow gepresenteerd door Gert Verhulst vanop zijn jacht in Antwerpen.
  [naar artikel]
 36. Eén-programma "Down the road" wint prestigieuze Gouden Roos (13/09/2018 - VRT NWS)
  Het Eén-programma "Down the road" heeft in Berlijn een Gouden Roos gewonnen. "Down the road" volgt Dieter Coppens op een reis met zes mensen met het syndroom van Down.
  [naar artikel]
 37. Storm van negatieve reacties op nieuwe logo van stad Turnhout (11/01/2021 - VRT NWS)
  Het nieuwe logo van de stad Turnhout lokt een storm van negatieve reacties uit op sociale media. Veel mensen vinden het logo minder leesbaar of vinden het jammer dat er geen hert in te zien is, zoals op het wapenschild. Burgemeester Paul Van Miert (N-VA) had de reacties verwacht: "Een nieuw logo zorgt altijd voor opschudding en maakt iets los bij de mensen", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 38. Bartel Van Riet gaat huizen verbouwen op Vier (27/07/2016 - De Redactie)
  De presentateur van "Groenland" op Eén zal dit najaar te zien zijn als gastheer van het nieuwe verbouwprogramma "Ons eerste huis". Het gaat om de Vlaamse versie van de Nieuw-Zeelandse successerie "Our first home".
  [naar artikel]
 39. Vtm-programma "Groeten Uit" genomineerd voor Gouden Roos (21/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het televisieprogramma "Groeten Uit", waarin een Bekende Vlaming met zijn gezin terugkeerde in de tijd, maakt kans op een Gouden Roos. Dat heeft
  [naar artikel]
 40. NMBS lanceert opmerkelijke campagne: sokken en T-shirts met logo te koop (02/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De NMBS is een opmerkelijke merchandisecampagne gestart. Voortaan zijn onder meer sokken en vissershoedjes met het logo van de spoorwegmaatschappij te koop, net als T-shirts, sweaters of rugzakken met het logo van een station. "Het gaat om een test", legt de woordvoerder Dimitri Temmerman uit. "Na de zomer evalueren we dit".
  [naar artikel]
 41. Presentatrice en Nederlandse lijsttrekker in de clinch na "wijverige verwijten" (01/03/2017 - De Redactie)
  Op de Nederlandse televisie heeft presentatrice Eva Jinek het gisteren zwaar aan de stok gekregen met Jan Roos, de lijsttrekker van de Nederlandse partij VNL. Roos verweet Jinek niet objectief te zijn en dat schoot duidelijk in het verkeerde keelgat. Aanleiding voor de verhitte discussie waren de "westerse waarden" die Roos voorop stelde.
  [naar artikel]
 42. CD&V stelt aangepast logo en slagzin voor, maar kan dat de partij redden? Coens: "Er is beterschap op komst" (23/04/2022 - VRT NWS)
  CD&V heeft vandaag op haar partijcongres een nieuw logo en slagzin gelanceerd. "Van het volk en voor het volk", is de nieuwe slogan van de partij. CD&V beleeft als centrumpartij een moeilijke tijd, met teleurstellende peilingen en een voorzitter van wie de positie door sommige militanten in vraag wordt gesteld. "Aan onze partijgenoten die vandaag twijfelen: het donkerste uur is dat vlak voor de zonsopgang", aldus voorzitter Coens in zijn speech.
  [naar artikel]
 43. Kandidaten van "Blokken" komen weer naar de studio, maar worden gescheiden door plexiglas (04/05/2020 - VRT NWS)
  Vanavond zullen de kandidaten van de Eén-quiz "Blokken" opnieuw in de studio zitten en niet meer van thuis deelnemen. Uiteraard wordt daarbij maximaal rekening gehouden met de veiligheidsvoorschriften.
  [naar artikel]
 44. Ben Crabbé viert 5.000e "Blokken" met strijd tussen topkandidaten (16/11/2017 - VRT NWS)
  Op 10 december is "Blokken" aan de 5.000e aflevering toe. Om dit jubileum te vieren, nodigt Ben Crabbé de 4 sterkste vrouwen en de 4 sterkste mannen van de laatste 1.000 afleveringen uit voor een afvalrace.
  [naar artikel]
 45. 5.000e aflevering van "Blokken" haalt ruim 1.500.000 kijkers (11/12/2017 - VRT NWS)
  Gisteravond hebben ruim anderhalf miljoen mensen naar de 5.000e aflevering van "Blokken" op Eén gekeken. De populaire quiz met Ben Crabbé haalde daarmee een marktaandeel van 57,5 procent.
  [naar artikel]
 46. Hechtel-Eksel krijgt een nieuw logo, en het oogt vertrouwd
  (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Hechtel-Eksel pakt uit met een nieuw logo en een uniforme huisstijl. Hiermee wil het beleid het samengaan van gemeente en OCMW in één organisatie uitdragen naar de buitenwereld. Voor het ontwerp werd beroep gedaan op Bernard Keunen, die 15 jaar geleden al het vorige logo ontwierp.
  [naar artikel]
 47. Kan corona zich via minuscule deeltjes in lucht verspreiden? "Ik zou niet vliegen", zegt professor bouwfysica Blokken (25/06/2020 - VRT NWS)
  Kan het coronavirus via de lucht verspreid worden, of niet? De wetenschap heeft daar nog geen eenduidig antwoord op. In "Terzake" pleitte professor bouwfysica Bert Blokken alleszins voor ventilatie. "In het verleden zijn aërosolen bij andere virussen ook belangrijk gebleken", vertelt hij.
  [naar artikel]
 48. Kuststeden kibbelen over "de" stad aan zee (07/10/2016 - De Redactie)
  De stad Oostende heeft sinds kort een nieuw logo en noemt zich niet langer "Stad aan zee" maar "De stad aan zee". Het mag best wat chauvinistischer, vinden ze daar. Dat is echter niet naar de zin van Blankenberge en Nieuwpoort, die ook de titel van stad dragen.
  [naar artikel]
 49. Nieuw logo Leuven verdeelt de stad: van "automerk" tot "kunstig" (12/01/2022 - VRT NWS)
  Het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl van de stad Leuven dat gisteren voorgesteld werd, zorgt voor gemengde reacties. De 12 jaar oude afbeelding van het historische stadhuis heeft plaats moeten maken voor een kleurrijkere en modernere look: een ronde mozaïek met veel kleuren. De reacties zijn verdeeld, maar bijna iedereen mist herkenbaarheid.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy