Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

18 January 2021
07:29 uur

[VIDEO] - Mathilde: "De persoonlijke contacten die we hier hadden, ongelooflijk!"

De Redactie

30/11/2016 - 19:45

Koning Filip en Koningin Mathilde hebben hun staatsbezoek aan Nederland afgerond. Op deze derde en laatste dag dompelde Filip zich onder in innovatie op de High Tech Campus in Eindhoven. En Mathilde trok met Máxima naar Utrecht, naar het vernieuwde stationsgebouw.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE REDACTIE

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Serge Pauwels kan het niet geloven: "Ongelooflijk wat onze ploeg hier overkomt" (08/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ongelooflijk wat onze ploeg hier overkomt", reageerde Serge Pauwels, ploegmaat van ritwinnaar Steve Cummings, na de zevende etappe in de Tour.
  [naar artikel]
 2. Chris Lomme (81) over heruitzendingen van "Schipper naast Mathilde": "Zo ouderwets! Dat hadden ze niet mogen doen" (30/04/2020 - VRT NWS)
  Bang is actrice Chris Lomme niet tijdens deze coronapandemie, maar ze is wel erg voorzichting. Naar de supermarkt gaan gebeurt met handschoenen en een mondmasker. Van de heruitzendingen van "Schipper naast Mathilde" is Lomme geen fan. "Die reeks is zo ouderwets. Ik krijg wel veel mailtjes van mensen die met plezier opnieuw kijken."
  [naar artikel]
 3. [VIDEO] - "Natuurlijk steekt het dat Trump de Britten pas als 9e belt" (14/11/2016 - De Redactie)
  Niemand in Groot-Brittannië die zulke goede contacten met Donald Trump heeft als Nigel Farage."Dat doet zeer", zegt Lia van Bekhoven. "Vooral bij de Britse premier Theresa May."
  [naar artikel]
 4. [VIDEO] - Filip en Mathilde zingen mee op "Stille nacht" (21/12/2016 - De Redactie)
  Op het koninklijk paleis in Brussel is vanmiddag het traditionele kerstconcert gehouden. Opvallend was dat behalve koning Filip en koningin Mathilde en hun 4 kinderen, ook prinses Astrid en haar man Lorenz er opnieuw bij waren. Vorig jaar gaven ze nog verstek.
  [naar artikel]
 5. Koningin Mathilde lanceert oproep tegen cyberpesten: "Jij bent de held, niét de pester" (06/02/2018 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde lanceert vandaag, op Safer Internet Day, een persoonlijke oproep naar jongeren om cyberpesten aan te pakken. "Aarzel niet om de pester te wijzen op zijn fout gedrag. Jij bent de held, niet de pester. Want cyberpesten is echt niet oké", zegt ze onomwonden.  
  [naar artikel]
 6. Jambon betreurt exit verlenging aanhoudingstermijn: "Ongelooflijk dat het is weggestemd" (16/06/2017 - De Redactie)
  "Er zijn specialisten komen zeggen dat ze die verlenging echt wel nodig hadden. Maar de Kamer heeft er anders over beslist", reageert de minister van Binnenlandse Zaken.
  [naar artikel]
 7. Koningin Mathilde in Ghana: "Ontmoeting met kindbruid was een heel emotioneel moment voor mij" (09/02/2018 - VRT NWS)
  De Belgische koningin Mathilde heeft op de tweede en laatste dag van haar bezoek aan Ghana een gastcollege gegeven aan de universiteit. Ze reisde naar Ghana op vraag van de Verenigde Naties om te kijken hoe de Ghanezen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN werken. Van haar tweedaagse bezoek aan Ghana was haar pakkendste ontmoeting met een kindbruidje. "Het was een heel emotioneel moment. Dat meisje lacht niet. Ik heb een dochter van haar leeftijd en de kindbruiden zijn echt een probleem hier in Ghana", aldus Mathilde.
  [naar artikel]
 8. Bedrijfsmoestuin zaait succes: "Zelfs na een negatief evaluatiegesprek kan het helpen" (26/07/2018 - De Morgen)
  Het groen tekent zich steeds vaker af op het bedrijfsbeton. De voorbije jaren maakten Brusselse bedrijven grote investeringen in kantoormoestuinen. "Ongelooflijk hoeveel positieve energie ik hier uithaal."
  [naar artikel]
 9. [VIDEO] - Will Tura: "Hij speelde de intro van "Eenzaam zonder jou" aan de telefoon" (22/08/2016 - De Redactie)
  Hoewel Toots een wereldster was, bleef hij een bescheiden en warm man. Will Tura beschouwt hem als een persoonlijke vriend.
  [naar artikel]
 10. "Je zit tussen vier muren, je zit gevangen", coronacrisis zorgt voor heropflakkering eenzaamheidsvirus bij ouderen  (29/09/2020 - VRT NWS)
  De coronacrisis veroorzaakt ook een opflakkering van het eenzaamheidsvirus. En ook hier zijn ouderen vaak het zwaarst getroffen. Velen voelen zich eenzaam omdat sociale contacten wegvielen of bepaalde activiteiten niet meer mochten. Intussen lijken ook het najaar en de kerstperiode onder druk te komen. "Terzake" ging langs bij enkele ouderen die het moeilijk hadden tijdens de lockdown.
  [naar artikel]
 11. "Draaien naar rechts? Of was het toch naar links?" (22/06/2018 - VRT NWS)
  Het was een zonnige dag en het werd dan ook een feestelijke bedoening, de viering van "The Order of the Garter" op Windsor Castle begin deze week. "De Orde van de Kousenband" is dan ook de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk. Maar hoezeer deze wachters, nochtans tot in de puntjes uitgedost, ook vooraf geoefend hadden, toch liep het voor een talrijk opgekomen publiek even volledig mis. "Dit is toch ongelooflijk", reageerde Mike Goodwin die de beelden maakte.
  [naar artikel]
 12. Koning Filip leest voor: "Er waren eens een man en een vrouw die alles hadden..." (20/11/2017 - VRT NWS)
  De koning die in de klas komt voorlezen, het is een bijzonder moment in de basisschool van Kampenhout. Gewoonlijk is het koningin Mathilde die de "Voorleesweek" op gang trekt, maar dit jaar zet de campagne de voorleespapa's centraal. "Vandaag ben ik geen koning Filip, maar gewoon een vader," stak onze vorst van wal.  
  [naar artikel]
 13. Carton: "Dat ik hier ben, is al heel mooi" (15/08/2016 - Sporza)
  De 22-jarige Louise Carton begint morgen in de reeksen van de 5 km aan haar Olympische Spelen. "Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn persoonlijke besttijd kan verbeteren."
  [naar artikel]
 14. Terugblik 2016 - Peter: "Abrini liep hier, ik had hem -bij wijze van spreken- kunnen pakken" (25/12/2016 - De Redactie)
  Het tv-jaaroverzicht op Eén blikte met krachtige beelden en verhalen terug op een tumultueus 2016. Hier geven we een aantal persoonlijke verhalen extra aandacht. Vandaag: Peter, de securityagent die - zonder het te beseffen - op enkele meters van "de man met het hoedje" stond.
  [naar artikel]
 15. Filip en Mathilde ontvangen een "bindi" (09/11/2017 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn op vijfdaags bezoek in India. In Mumbai bracht het personeel van het hotel waar het koninklijk paar logeert, een bindi aan op het voorhoofd van Filip en Mathilde. De legende wil dat een bindi de dragers ervan beschermt.
  [naar artikel]
 16. Red Lions vol voor de jackpot: "Hier ons hele leven voor gewerkt" (17/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Red Lions stunten tegen Nederland? Neen, dat is een verkeerde woordkeuze. "We wisten dat we dit konden, het is wel ongelooflijk dat het nu op
  [naar artikel]
 17. EU-Commissievoorzitter Juncker ontgoochelt: "Kloof met wat Greta Thunberg heeft gezegd, is ongelooflijk groot" (21/02/2019 - VRT NWS)
  Anekdotisch en niet echt to the point. Zo kan je de speech van Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker noemen. Hij nam vanmorgen het woord na het Zweedse "klimaatmeisje" Greta Thunberg. "De kloof tussen hen was ongelooflijk groot", stelt de Belgische klimatoloog Jean-Pascal van Ypersele.
  [naar artikel]
 18. Een tabel voor al uw contacten en een "quarantaineattest" van de huisarts: dit weten we nu over contactopsporing (04/05/2020 - VRT NWS)
  Formeel is er nog niet beslist wie in Vlaanderen de opdracht zal krijgen om de contacten van coronapatiënten na te gaan. Maar VRT NWS hoort al uit goede bron dat net zoals in Brussel de vijf landelijke mutualiteiten daar samen met een groep callcentra voor zouden instaan. Er is vandaag ook een document opgesteld waarin u uw contacten kan oplijsten. Het is niet verplicht om dat standaard te in te vullen, maar het kan wel nuttig zijn. Alles over "contact tracing" op een rij.
  [naar artikel]
 19. Koning Filip over 20 jaar verloving en huwelijk: "Belgen hebben Mathilde verwelkomd alsof het hun eigen verloofde was" (25/11/2019 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde blikken in een interview met de RTBF terug op hun verloving en hun huwelijk, binnenkort 20 jaar geleden. De Franstalige openbare omroep zendt het volledige gesprek pas vrijdag uit, maar in bovenstaande video kunt u alvast een fragment bekijken.
  [naar artikel]
 20. Filip en Mathilde krijgen cricketles van Indiaas cricketicoon (10/11/2017 - VRT NWS)
  Het was de allereerste keer dat koning Filip een cricketbat hanteerde, maar het moment was wel perfect gekozen. Op zijn rondreis in India samen met koningin Mathilde kregen onze vorsten in Mumbai een workshop van de legendarische cricketster Virendar Sehwag. "Ik had het gevoel dat ik nog te veel tennis speelde", grapte Mathilde achteraf.  
  [naar artikel]
 21. "Koningin Mathilde móet de mooiste zijn" (25/03/2017 - De Redactie)
  Dinsdag gaat ons koningspaar op staatsbezoek naar Denemarken. Wij hadden een gesprek met topontwerpers Edouard Vermeulen en Fabienne Delvigne over pasbeurten en weersomstandigheden.
  [naar artikel]
 22. Aantal chatgesprekken Druglijn meer dan verdubbeld sinds lockdowns: "Chatten is discreter wanneer huisgenoten thuis zijn" (23/12/2020 - VRT NWS)
  Sinds de eerste lockdown in maart zijn de vragen via de chatservice van De Druglijn meer dan verdubbeld. De hulp- en infolijn beantwoordt vragen over verschillende soorten verslavingen, gaande van illegale drugs, drank tot gokken en gamen. Vooral de maanden waarin de coronamaatregelen werden verstrengd, hadden een effect op het aantal contacten met De Druglijn. "Het aantal contacten fluctueerde duidelijk met de pieken van de coronabesmettingen en met de lockdownperiodes."
  [naar artikel]
 23. Beke stuurt aan op ontslag Francken (29/12/2017 - VRT NWS)
  CD&V-partijvoorzitter suggereert dat het goed zou zijn moest staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) ontslag nemen. "In het verleden hebben CD&V-ministers ontslag genomen toen de schijn ontstond dat ze gelogen hadden, ook al was dat niet zo", aldus Beke in "De ochtend" op Radio 1. "Maar dat is een kwestie van persoonlijke deontologie."
  [naar artikel]
 24. Mathilde: "Zorg graag voor kinderen" (22/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde brengt voor Unicef een bezoek aan het Aziatisch land Laos. Ze hoopt dat de Laotiaanse regering door haar aanwezigheid inziet
  [naar artikel]
 25. [VIDEO] - "Hoe de dames kussen met die grote hoedjes aan, leuk!" (28/11/2016 - De Redactie)
  Niet alle Nederlanders vinden het staatsbezoek van Filip en Mathilde aan Willem-Alexander en Máxima zinvol. Maar leuk is het wel.
  [naar artikel]
 26. " type="video" width="568" height="316 expirationDate="20191007220000"" templateId="HBVLTHEOPLAYER" previewImage="false"> Disney gee (08/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Disney heeft een eerste teaser vrijgegeven van de live-actionversie van ‘Mulan’.
  [naar artikel]
 27. [VIDEO] - Geniaal moment. Peeters tegen Gilbert: "Hier, pak nog wat gellekes" (02/04/2017 - Sporza)
  Philippe Gilbert kan in volle finale alle aanmoedigingen gebruiken om zichzelf te overtreffen. Wilfried Peeters weet raad: "Hier, pak nog wat gellekes".
  [naar artikel]
 28. Koningin Mathilde: "Muziek kan jongeren op weg helpen in het leven" (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Koningin Mathilde heeft de naar haar vernoemde prijs voor het eerst aan twee winnaars uitgereikt. Zowel Un!k als Commusaic werd door de vorstin...
  [naar artikel]
 29. "Godgeklaagd dat België "nee" zegt tegen kernwapengesprekken" (28/10/2016 - De Redactie)
  Oud-minister Bert Anciaux (SP.A) steekt zijn kritiek op de tegenstem van België niet onder stoelen of banken. "België loopt ongelooflijk mee met de kernmogendheden."
  [naar artikel]
 30. "Wooooooow" - "Vertel het aan vrouw, man en kind" (08/03/2017 - Sporza)
  De stuntzege van Barcelona heeft in de sportwereld heel wat tweets uitgelokt. Bekijk hier wat onder meer Lukaku, Henry en Owen over de comeback te zeggen hadden.
  [naar artikel]
 31. "We gaan sterven, dude": Beangstigende video toont hoe twee Amerikanen door vuurzee rijden en nipt aan de dood ontsnappen (16/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een half uur voor Michael (Mike) Vien en Layton Smith deze video maakten in Loma Rica, Californië hadden ze naar de lokale sheriff gebeld. "Moeten...
  [naar artikel]
 32. Koning Filip en koningin Mathilde als Alice in Wonderland bij "Steracteur sterartiest" (30/11/2017 - VRT NWS)
  Koning Filip en koningin Mathilde hebben een bezoek gebracht aan de provincie Vlaams-Brabant. Daarbij gingen ze langs bij Videohouse in Vilvoorde waar onder anderen het Eén-programma "Steracteur sterartiest" wordt opgenomen. Ons koningspaar werd op sleeptouw genomen door presentatrice Danira Boukhriss. Zelf zingen en dansen zat er helaas niet in, maar ons koningspaar vindt de finale van de talentenjacht alvast "spannend".
  [naar artikel]
 33. Royals die aan stijl niet inboeten: Victoria's gerecycleerde avondjurk en de mondmaskers van Mathilde mét "upgrade" (21/06/2020 - VRT NWS)
  We brengen u elke zondag wat er leeft bij royals in binnen- en buitenland. Niemand minder dan "Twilight"-actrice Kirsten Stewart zal de gelaagde emoties weergeven van prinses Diana in de film "Spencer". Kroonprinses Victoria is tien jaar getrouwd en trok voor een fotosessie een jurk aan... van tien jaar geleden. Ook koningin Mathilde koos voor een "upgrade", maar dan van een van haar mondmaskers. En Maud Angelica blikt terug op de begrafenis van haar vader Ari Behn.
  [naar artikel]
 34. Bogaert: "F-16-rapporten hadden naar het parlement moeten komen" (19/04/2018 - VRT NWS)
  Binnen de meerderheid is er unanimiteit: de F-16-straaljagers kunnen niet langer mee dan gedacht. Maar CD&V-Kamerlid Hendrik Bogaert vindt wél dat minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) en de legertop sneller bepaalde documenten naar het parlement hadden moeten brengen. "Hier is een politieke inschattingsfout gemaakt. Het parlement moet beslissen over dergelijke zaken", aldus Bogaert in "De ochtend" op Radio 1.
  [naar artikel]
 35. Koningin Mathilde: "Het is wel aanpassen zonder Elisabeth" (11/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderen die het nest verlaten, dat is ook voor onze royals een lastig moment. Koningin Mathilde liet alvast weten dat het aanpassen is in het...
  [naar artikel]
 36. [VIDEO] - Filip en Mathilde op staatsbezoek in "schoolvoorbeeld" Denemarken (28/03/2017 - De Redactie)
  Twee dagen lang bezoeken ze de stad die als voorbeeld van duurzame ontwikkeling geldt. Het laatste staatsbezoek van ons land dateert al van meer dan 20 jaar geleden.
  [naar artikel]
 37. "Over eten" op het staatsbanket: "De tafeldekking is als een militair defilé waar iedereen netjes gelijnd staat" (19/12/2018 - VRT NWS)
  Vanavond biedt "Over Eten" een unieke blik achter de schermen van het staatsbanket in het koninklijk kasteel van Laken, een maand geleden, ter ere van de Franse president Emmanuel Macron. De tafeldekking, de bediening, alles is strikt geregeld en tot in de puntjes voorbereid. En het menu werd naar verluidt gekozen door koningin Mathilde zelf. Bekijk de video voor een voorsmaakje. De volledige uitzending is vanavond te zien op Eén, om 20.40 uur.
  [naar artikel]
 38. Onze huisanalist Stef Wijnants: "De VAR bereikte dit weekend een ongelooflijk dieptepunt" (03/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  De VAR bereikte op speeldag 17 een ongelooflijk dieptepunt.
  [naar artikel]
 39. Grosemans: "Als we F-16-documenten openbaar konden maken, hadden we dat gedaan" (18/04/2018 - VRT NWS)
  Karolien Grosemans (N-VA), de voorzitter van de Kamercommissie Defensie, is het niet eens met de kritiek van de oppositie dat de F-16-auditrapporten openbaar gemaakt moeten worden. "Als dat kon, hadden we het wel gedaan", zegt Grosemans in "De ochtend" op Radio 1. "Het gaat om documenten waar in grote letters op staat: "highly confidential" en "for official use only", ik denk dat die woorden duidelijk zijn."
  [naar artikel]
 40. Thomas Meunier: "We hadden gewoon wereldkampioen moeten worden" (12/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  "We hadden de kans om hier wereldkampioen te worden, het is niet gelukt. De ontgoocheling is groot, maar we moeten nu aan iets anders denken, in de...
  [naar artikel]
 41. Davy Roef: "Vooraf hadden we voor deze uitslag getekend" (26/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Anderlecht-doelman Davy Roef kon vrede nemen met het 2-2 gelijkspel dat paars-wit in Rostov uit de brand sleepte."Vooraf hadden we hier zeker
  [naar artikel]
 42. Koningin Mathilde leest voor in een school in Aarschot: "Ik ben echt blij hier vandaag te kunnen zijn om jullie twee boeken voor te lezen" (24/11/2020 - VRT NWS)
  Koningin Mathilde heeft deze voormiddag voorgelezen voor een klas uit Aarschot. De koningin doet dat elk jaar naar aanleiding van de Voorleesweek en die begint vandaag. De organisatoren willen vooral ouders aanzetten om ook voor te lezen, en boeken bespreekbaar te maken.
  [naar artikel]
 43. Nick Cave in gesprek met zijn fans in Antwerpen: "Schoonheid vind je overal", "werk hard" en "mediteer" (30/05/2019 - VRT NWS)
  Een avond vol wijze woorden was het: "Conversations with Nick Cave" in de Roma in Antwerpen. Een avond ook waar de fans die een felbegeerd ticket hadden kunnen bemachtigen, al heel lang naar uitkeken.  De aanwezigen mochten de Australische singer-songwriter vragen wat ze wilden en dat  leverde intense, maar ook humoristische momenten. De reddingsboei tussen al die emoties en persoonlijke verhalen: zijn onverwoestbare muziek. 
  [naar artikel]
 44. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke raadt aan contacten nog meer te beperken: “Hou het bij zo weinig mogelijk contacten” (04/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  Frank Vandenbroucke (sp.a) raadt aan om voorzichtiger te zijn en onze “contacten zo veel mogelijk te beperken”. Nochtans zei de kersverse minister van Volksgezondheid eerder nog op de Franstalige zender RTL-TVi dat het aangeraden was om persoonlijke contacten buiten het gezin te beperken tot drie andere personen. Is het dan binnenkort gedaan met de regel van 5 nauwe contacten?
  [naar artikel]
 45. [VIDEO] - "De Walen zijn minder boertig tegen het establishment" (09/12/2016 - De Redactie)
  Waarom doen de linkse partijen het electoraal minder goed dan de rechtse? Daarover hadden professor Europese politiek Hendrik Vos en Jan Peumans (N-VA) het in "De afspraak op vrijdag".
  [naar artikel]
 46. Russische tienersensatie: "Ik zal mijn beste spel moeten spelen om Goffin te kunnen kloppen" (03/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Het is ongelooflijk", lachte Rublev. "Ik lachte er laatst nog mee dat ik ooit eens de tweede week wilde halen op een Grand Slam en nu is het al
  [naar artikel]
 47. "Geen wit en geel, en geen té hoge hakken in de koffer van Mathilde" (10/10/2016 - De Redactie)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn op staatsbezoek in Japan. Het land staat bekend voor zijn strikt protocol en dat heeft ook Edouard Vermeulen ervaren.
  [naar artikel]
 48. [VIDEO] - Jens Franssen op de zeedijk: "Hier is bijna niemand meer" (13/01/2017 - De Redactie)
  In Oostende ligt de dijk er verlaten bij. "Je voelt dat de storm nu echt heviger aan het worden is," zegt Jens Franssen. "Er wordt verwacht dat het water deze middag recht op onze kustlijn inbeukt. Het is op dit ogenblik ook verboden om op het strand te wandelen."
  [naar artikel]
 49. Koningin Mathilde bezoekt sloppenwijk: "Dit is heel speciaal voor mij" (08/11/2017 - VRT NWS)
  Tijdens het koninklijke staatsbezoek aan India heeft koningin Mathilde een sloppenwijk bezocht. In de wijk Dakshinpuri in New Delhi loopt een project van het Internationaal Centrum voor Research over Vrouwen, waarvan Mathilde erelid is. Het centrum voorziet in een opleiding om meisjes zelfzekerder te maken, zodat ze werk kunnen vinden en een andere toekomst hebben dan alleen maar uitgehuwelijkt te worden.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.