Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Bloem is een basisingrediënt in heel wat recepten voor brood en gebak. De afgelopen weken was er in winkels een tekort aan bloem: hoe kun je die dan eventueel vervangen voor een even lekker resultaat? “Kijk eerst zeker naar de functie van bloem in je basisrecept”, tipt Laura Verhulst, bekend van de Gentse vegan bakkerij Madam Bakster. Ze geeft verschillende alternatieven voor in brood, cake, koekjes en taart. Daarnaast deelt ze exclusieve bakrecepten om te testen. [naar artikel]
Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]
Onze reporter bezocht één van de laatste Belgische watermolens die nog bloem produceert. De vraag naar bloem valt daar amper bij te houden, want ook in het zuiden van ons land bakken ze brood als nooit tevoren. [naar artikel]
Wie in de supermarkt rondloopt en gezonde keuzes wil maken, weet vaak niet meer wat in de winkelkar te leggen. Eet je bijvoorbeeld best aardappelen of rijst? Wat gebeurt er als je tarwe inruilt voor spelt? En zijn groentechips gezonder dan gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige en foodfluencer Leroy van de Ree (29) passeert langs de winkelrekken, neemt 10 grote voedingsdilemma’s onder de loep en deelt 6 verrassende weetjes die iédereen moet kennen. “Mayonaise is helemaal niet ongezond.” [naar artikel]
Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood? [naar artikel]
Wie in de supermarkt rondloopt en gezonde keuzes wil maken, weet vaak niet meer wat in de winkelkar te leggen. Eet je bijvoorbeeld best aardappelen of rijst? Wat gebeurt er als je tarwe inruilt voor spelt? En zijn groentechips gezonder dan gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige en foodfluencer Leroy van de Ree (29) passeert langs de winkelrekken, neemt 10 grote voedingsdilemma’s onder de loep en deelt 6 verrassende weetjes die iédereen moet kennen. “Mayonaise is helemaal niet ongezond.” [naar artikel]
Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]
De beurswaakhond FMSA neemt de modegroep FNG onder de loep. Hij stelt zich vragen over het jaarverslag van 2018 en een reeks overnames, zo laat het... [naar artikel]
De beurswaakhond FMSA neemt de modegroep FNG onder de loep. Hij stelt zich vragen over het jaarverslag van 2018 en een reeks overnames, zo laat het... [naar artikel]
Opa’s brood, dat is de nieuwste creatie van bakkerij Vangrootloon. Met tarwe uit Tongeren dat tot bloem verwerkt wordt in Beringen, is het een 100 procent Limburgs brood. “Hiermee willen we de Limburgse korte keten ondersteunen.” [naar artikel]
De beurswaakhond FMSA neemt de modegroep FNG onder de loep. Hij stelt zich vragen over het jaarverslag van 2018 en een reeks overnames, zo laat het... [naar artikel]
Bloem gemaakt van wilde tarwe en gerst, gemengd met vermalen wortelknollen en water tot een deeg, en gebakken op een steen. Ziedaar het recept voor het oudste brood ter wereld dat Britse en Deense archeologen hebben kunnen ontrafelen. Het is 14.000 jaar oud en werd al gegeten nog voor mensen zich op een vaste plaats settelden. [naar artikel]
Wie een spaghetti bolognese wil klaarmaken, heeft vandaag de keuze uit witte pasta, volkorenpasta, een speltvariant of zelfs eentje op basis van linzen. Welke variant is daaruit dan de meest gezonde keuze? En wat is nu eigenlijk de aanbevolen hoeveelheid pasta per persoon? Diëtiste Sanne Mouha neemt de verschillende soorten onder de loep. “Als je niet glutenvrij moet eten, is die glutenvrije pasta al zeker geen aanrader.” [naar artikel]
Als u dit weekend naar de bakker gaat, zal u misschien merken dat uw brood iets meer kost dan gewoonlijk. Dat komt omdat een brood ruim 10 procent duurder wordt door de stijging van de prijs van de bloem, dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. En ook de energieprijzen zitten er voor iets tussen. [naar artikel]
Na drie maanden lockdown en veranderde eetgewoonten kijken veel mensen aan tegen overtollige coronakilo’s. Vaak grijpen ze dan naar ongezonde crashdiëten. Patiënten die het ziekenhuis mogen verlaten na een zware COVID-19-infectie zijn dan weer vaak ondervoed en hebben deskundig dieetadvies nodig om weer op krachten te komen. De ideale partner om je hierbij te helpen is de erkende diëtist, zegt de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten. Ze dringt er bij de overheid op aan dat een consult bij een diëtist in deze gevallen wordt terugbetaald. [naar artikel]
Wie zin heeft in brood gemaakt van krekels, moet maar eens een tripje naar Finland overwegen. Producent Fazer is de eerste die zo'n brood op de markt brengt. [naar artikel]
De beurswaakhond FMSA neemt de modegroep FNG onder de loep. Hij stelt zich vragen over het jaarverslag van 2018 en een reeks overnames, zo laat het moederbedrijf van onder meer schoenenketen Brantano maandag zelf weten. Het nieuws komt er een week na het plotse vertrek van CEO Dieter Penninckx om medische redenen. Operationeel directeur Manu Bracke nam het roer over. [naar artikel]
Als de politici in het parlement vertegenwoordigers moeten zijn van hun kiezers, zetelen er dan niet iets te veel witte mannen voor een gezond evenwicht? Prof. dr. Karen Celis, VUB-politicoloog, neemt onze democratie onder de loep en vertelt ons hoe we het nóg democratischer kunnen maken. [naar artikel]
Droog brood. Daar heeft Nic De Houwer uit Deurne zowaar een nummer en bijhorende videoclip over gemaakt. ‘Da brood van de Koolruit’ heet het lied. [naar artikel]
Eiwitrepen of proteïnebars kun je tegenwoordig overal kopen: van de supermarkt tot het tankstation. Ze worden neergezet als ‘gezonde snack voor onderweg’ of zelfs ter vervanging van een maaltijd. Maar zijn ze wel zo gezond? Helpen ze om af te vallen? En zijn ze voor iedereen allemaal even nuttig? HLN-diëtiste Sanne Mouha neemt zes bekende merken onder de loep en komt tot verrassende conclusies: “Deze reep bevat maar 0,3 gram suiker.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.