Wok, wafels of tapas op je feestje? Een foodtruck huren is dan een hippe optie. Maar dat is niet naar de zin van veel restaurants.“Te veel mensen beginnen met zo’n foodtruck en denken dat ze niet aan regels gebonden zijn”, zegt Horeca Vlaanderen. Nochtans moeten zij ook de normen van de witte kassa volgen. De fiscus gaat hier een omzendbrief voor rondsturen. [naar artikel]
01:05 Foodtrucks moeten voortaan een hoger btw-tarief aan hun klanten aanrekenen, met een meer gepeperde rekening tot gevolg. Bovendien moeten succesvolle foodtrucks werken met een witte kassa. [naar artikel]
Wie een hapje koopt aan een foodtruck, moest tot nu toe vaak maar 6 procent btw betalen. Nu moeten foodtrucks in een aantal gevallen 12 procent aanrekenen. En bij meer dan 25.000 euro jaaromzet, moeten foodtrucks ook met een witte kassa werken. [naar artikel]
Het duel met de foodtrucks zorgt voor een mensenmassa. De duo's weten niet waar eerst te beginnen. [naar artikel]
“De heropening van de terrassen is voor veel zaken een ongelooflijke opportuniteit. Maar er is ook serieus afgezien in de sector, en dat is nog niet voorbij.” Dat zegt de Antwerpse horeca-expert Tom De Pauw. Ook de Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA) houdt zijn hart vast: “We gaan nu zien hoeveel zaken het overleven.” [naar artikel]
Na de Franstalige horeca-uitbaters stappen ook hun Antwerpse collega’s naar de rechtbank om de verplichte sluiting van de horeca juridisch... The post Antwerpse horeca stapt naar rechtbank tegen verplichte sluiting appeared first on Business AM. [naar artikel]
Horecazaken in Antwerpen en de Kempen krijgen sinds de lockdown in Nederland veel meer Nederlanders over de vloer. “Ik ben blij dat ze de horeca hier komen redden”, zegt Patrick Vanherck, uitbater van restaurant Huis De Colvenier in Antwerpen. Maar provinciegouverneur Cathy Berx roept Nederlanders net op om de Antwerpse horeca nu te mijden. [naar artikel]
De Antwerpse groepering Help de Horeca dreigt met gerechtelijke stappen tegen viroloog Marc Van Ranst. Die laatste riep enkele dagen geleden op om weg te blijven uit Antwerpen en dat kan niet zo maar vindt de Antwerpse horeca. “We hebben al een advocaat onder de arm genomen.” [naar artikel]
Een lichtpuntje voor de lokale ondernemers: winkels mogen vanaf dinsdag weer open. Maar dat de horeca en contactberoepen de deuren gesloten moeten houden, heeft velen teleurgesteld. Handelaars en horeca-uitbaters in het Antwerpse proberen de moed erin te houden. Al is dat voor sommigen niet gemakkelijk. [naar artikel]
“De bezetting in de Antwerpse hotels was dit weekend 10%. Dat is zelfs minder dan tijdens de lockdown. En daar komt bij dat ongeveer een derde van de horeca in de stad noodgedwongen tijdelijk sluit of de openingsuren flink aanpast. Deze situatie is nefast voor onze ondernemers”, zegt de plaatselijke voorzitter van Horeca Vlaanderen Davy Brocatus. De belangenorganisatie eist betere communicatie. [naar artikel]
De markten zijn open, maar de gemoedstoestand van de marktkramers is al beter geweest. “Het is voor ons een domper dat de horeca gesloten is, omdat veel klanten de markt combineren met een koffie en een pannenkoek”, zegt marktkramer Luc Vanhove. [naar artikel]
Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat... [naar artikel]
Het zijn drukke dagen voor de horeca en drankenhandelaars. Het mooie weer speelt een grote rol, maar ook de vele toeristen in onze provincie zorgen ervoor dat er volop drank geleverd moet worden. Voor de horeca is het positief nieuws na een gitzwarte periode. Want de coronacrisis sloeg genadeloos hard toe, maar de horeca krabbelt stilaan recht. [naar artikel]
Horeca Antwerpen gaat horeca-ambassadeurs aanduiden die het openbaar domein in kaart moeten brengen. Daarmee kan de stad Antwerpen aan de slag om meer terrasruimte te creëren. De ambassadeur van een bepaalde regio wordt ook de spreekbuis van de horeca in het gebied. [naar artikel]
Ons Kaffee naast de Antwerpse Opera is al meer een week open en wat voor een week! Kom zeker eens langs en kom alvast in de stemming via bovenstaande video. [naar artikel]
Een op de drie foodtrucks en eetkramen zijn niet in orde met de voedselveiligheid. Dat blijkt uit cijfers die CD&V heeft opgevraagd bij het FAVV [naar artikel]
De gemeente Houthalen-Helchteren is op zoek naar uitbaters van foodtrucks die tijdens de zomermaanden aan De Plas eten en drank willen verkopen. De kantine waar dat voorheen kon, wordt afgebroken. [naar artikel]
De strengere coronamaatregelen in de provincie Antwerpen waartoe de provinciale crisiscel maandag besliste, zijn economisch gezien zorgwekkend voor de horeca. Dat meldt Horeca Vlaanderen dinsdag in een reactie. “Dit gaan we voelen”, zegt woordvoerster Kaatje Lucas. “Een sluiting zou natuurlijk nog erger geweest zijn, dus we zijn tevreden dat het dit geworden is en dat […] Het bericht Antwerpse horeca: “Dit gaan we voelen” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Er heerst paniek in de Antwerpse horeca. Na oproepen om uit Antwerpen weg te blijven en nieuws over pieken van besmettingen regent het annuleringen en blijven nieuwe reserveringen uit. [naar artikel]
Een op de drie foodtrucks en eetkramen zijn niet in orde met de voedselveiligheid. Dat blijkt uit cijfers die CD&V heeft opgevraagd bij het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen), zo bericht VTM Nieuws vrijdag. [naar artikel]
Een nieuwe campagne wil vrouwen warm maken voor het ondernemerschap. In ons land is minder dan 30% van de entrepreneurs een vrouw, en microkredietinstelling microStart wil dat cijfer omhoog. Veel aandacht gaat tegenwoordig naar hightech start-ups, maar daar kunnen veel vrouwen zich niet mee vereenzelvigen. Met kleinschalige buurtwinkels, horeca, dienstverlening en wellness vaak wel. Daarom zet microStart vrouwen uit die sectoren in de kijker. Een van hen is de Antwerpse Sally (41), weg uit Syrië sinds 2015 en vandaag succesvol onderneemster in de horeca, artiest en hevig pleitbezorger van minder financiële barrières om zaken te doen. “Iedereen zou moeten werken. Werken is de beste manier om je zorgen te vergeten.” [naar artikel]
Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat... [naar artikel]
Zo’n driehonderd zelfstandigen en werknemers uit de horeca verzamelden maandagavond een uur lang in het Antwerpse stadscentrum. Ze eisten perspectief in deze coronacrisis: een plan en een tijdlijn om de horeca weer op een veilige manier te openen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.