Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Antwerpse horeca: “Foodtrucks en pop-ups zorgen voor veel frustraties”

01/12/2016 - 10:00
"De Antwerpse horeca heeft een nieuw platform: Horeca Antwerpen Gaat Lokaal. Met een eerste vergadering werden de krachten gebundeld, maar ook de klachten. Want er zijn er nogal wat. Zo zorgen de vele werven voor frustratie, net als de foodtrucks en pop-ups. Woordvoerder Davy Brocatus wil nu tot een werkplan komen voor een “meer werkbare horecasector”. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Na klachten van horeca-sector: fiscus klopt aan bij hippe foodtrucks (03/12/2016 - Het Nieuwsblad)

Wok, wafels of tapas op je feestje? Een foodtruck ­huren is dan een hippe optie. Maar dat is niet naar de zin van veel restaurants.“Te veel mensen beginnen met zo’n foodtruck en denken dat ze niet aan regels gebonden zijn”, zegt Horeca Vlaanderen. Nochtans moeten zij ook de normen van de witte kassa volgen. De fiscus gaat hier een omzendbrief voor rondsturen. [naar artikel]


2. Eten bij foodtrucks wordt duurder (10/11/2017 - De Tijd)

01:05 Foodtrucks moeten voortaan een hoger btw-tarief aan hun klanten aanrekenen, met een meer gepeperde rekening tot gevolg. Bovendien moeten succesvolle foodtrucks werken met een witte kassa. [naar artikel]


3. Btw-stijging voor foodtrucks? Dat zal u niet altijd voelen.  (10/11/2017 - VRT NWS)

Wie een hapje koopt aan een foodtruck, moest tot nu toe vaak maar 6 procent btw betalen. Nu moeten foodtrucks in een aantal gevallen 12 procent aanrekenen. En bij meer dan 25.000 euro jaaromzet,  moeten foodtrucks ook met een witte kassa werken.   [naar artikel]


4. De foodtrucks zijn geopend! (18/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het duel met de foodtrucks zorgt voor een mensenmassa. De duo's weten niet waar eerst te beginnen. [naar artikel]


5. Horeca-expert: “Alleen een terras openen, natuurlijk is dat rendabel” (16/04/2021 - Gazet van Antwerpen)

“De heropening van de terrassen is voor veel zaken een ongelooflijke opportuniteit. Maar er is ook serieus afgezien in de sector, en dat is nog niet voorbij.” Dat zegt de Antwerpse horeca-expert Tom De Pauw. Ook de Antwerpse schepen Koen Kennis (N-VA) houdt zijn hart vast: “We gaan nu zien hoeveel zaken het overleven.” [naar artikel]


6. Antwerpse horeca stapt naar rechtbank tegen verplichte sluiting (26/10/2020 - Express)

Na de Franstalige horeca-uitbaters stappen ook hun Antwerpse collega’s naar de rechtbank om de verplichte sluiting van de horeca juridisch... The post Antwerpse horeca stapt naar rechtbank tegen verplichte sluiting appeared first on Business AM. [naar artikel]


7. Antwerpse horeca niet opgezet met oproep aan Nederlanders om niet meer te komen: “Net blij dat ze ons redden” (21/12/2021 - Gazet van Antwerpen)

Horecazaken in Antwerpen en de Kempen krijgen sinds de lockdown in Nederland veel meer Nederlanders over de vloer. “Ik ben blij dat ze de horeca hier komen redden”, zegt Patrick Vanherck, uitbater van restaurant Huis De Colvenier in Antwerpen. Maar provinciegouverneur Cathy Berx roept Nederlanders net op om de Antwerpse horeca nu te mijden. [naar artikel]


8. Antwerpse horeca dreigt met gerechtelijke stappen tegen viroloog Marc Van Ranst (27/07/2020 - Het Belang van Limburg)

De Antwerpse groepering Help de Horeca dreigt met gerechtelijke stappen tegen viroloog Marc Van Ranst. Die laatste riep enkele dagen geleden op om weg te blijven uit Antwerpen en dat kan niet zo maar vindt de Antwerpse horeca. “We hebben al een advocaat onder de arm genomen.” [naar artikel]


9. Antwerpse horeca en handel probeert moed erin te houden: “Normaal is dit de drukste periode” (29/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Een lichtpuntje voor de lokale ondernemers: winkels mogen vanaf dinsdag weer open. Maar dat de horeca en contactberoepen de deuren gesloten moeten houden, heeft velen teleurgesteld. Handelaars en horeca-uitbaters in het Antwerpse proberen de moed erin te houden. Al is dat voor sommigen niet gemakkelijk. [naar artikel]


10. Antwerpse horeca wil bijsturing om drama te vermijden: “Amper 10% bezetting in hotels” (09/08/2020 - Gazet van Antwerpen)

“De bezetting in de Antwerpse hotels was dit weekend 10%. Dat is zelfs minder dan tijdens de lockdown. En daar komt bij dat ongeveer een derde van de horeca in de stad noodgedwongen tijdelijk sluit of de openingsuren flink aanpast. Deze situatie is nefast voor onze ondernemers”, zegt de plaatselijke voorzitter van Horeca Vlaanderen Davy Brocatus. De belangenorganisatie eist betere communicatie. [naar artikel]


11. Marktkramers maken zich zorgen: “Sluiting van horeca heeft invloed op onze omzet” (19/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

De markten zijn open, maar de gemoedstoestand van de marktkramers is al beter geweest. “Het is voor ons een domper dat de horeca gesloten is, omdat veel klanten de markt combineren met een koffie en een pannenkoek”, zegt marktkramer Luc Vanhove. [naar artikel]


12. Antwerpse horeca zegt “fuck you” tegen Berx: “Geen avondklok maar cafés dicht om 23u, wedden dat kaaien stampvol zullen zitten?” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat... [naar artikel]


13. Horeca herleeft en laat crisis achter zich (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Het zijn drukke dagen voor de horeca en drankenhandelaars. Het mooie weer speelt een grote rol, maar ook de vele toeristen in onze provincie zorgen ervoor dat er volop drank geleverd moet worden. Voor de horeca is het positief nieuws na een gitzwarte periode. Want de coronacrisis sloeg genadeloos hard toe, maar de horeca krabbelt stilaan recht. [naar artikel]


14. Horeca-ambassadeurs zorgen voor meer terrasruimte in Antwerpen (05/06/2020 - VRT NWS)

Horeca Antwerpen gaat horeca-ambassadeurs aanduiden die het openbaar domein in kaart moeten brengen. Daarmee kan de stad Antwerpen aan de slag om meer terrasruimte te creëren. De ambassadeur van een bepaalde regio wordt ook de spreekbuis van de horeca in het gebied. [naar artikel]


15. Kom naar ons Kaffee voor muziek, foodtrucks, ons Bier van A en véél meer (11/11/2016 - Gazet van Antwerpen)

Ons Kaffee naast de Antwerpse Opera is al meer een week open en wat voor een week! Kom zeker eens langs en kom alvast in de stemming via bovenstaande video. [naar artikel]


16. 1 op 3 foodtrucks niet in orde (29/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Een op de drie foodtrucks en eetkramen zijn niet in orde met de voedselveiligheid. Dat blijkt uit cijfers die CD&V heeft opgevraagd bij het FAVV [naar artikel]


17. Houthalen zoekt foodtrucks voor badgasten van De Plas (03/05/2023 - Het Belang van Limburg)

De gemeente Houthalen-Helchteren is op zoek naar uitbaters van foodtrucks die tijdens de zomermaanden aan De Plas eten en drank willen verkopen. De kantine waar dat voorheen kon, wordt afgebroken. [naar artikel]


18. Antwerpse horeca: “Dit gaan we voelen” (28/07/2020 - Metro)

De strengere coronamaatregelen in de provincie Antwerpen waartoe de provinciale crisiscel maandag besliste, zijn economisch gezien zorgwekkend voor de horeca. Dat meldt Horeca Vlaanderen dinsdag in een reactie. “Dit gaan we voelen”, zegt woordvoerster Kaatje Lucas. “Een sluiting zou natuurlijk nog erger geweest zijn, dus we zijn tevreden dat het dit geworden is en dat […] Het bericht Antwerpse horeca: “Dit gaan we voelen” verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


19. Paniek bij Antwerpse horeca: ‘Ze maken van ons het Bergamo van België’ (27/07/2020 - De Standaard)

Er heerst paniek in de Antwerpse horeca. Na oproepen om uit Antwerpen weg te blijven en nieuws over pieken van besmettingen regent het annuleringen en blijven nieuwe reserveringen uit. [naar artikel]


20. Een op de drie foodtrucks niet in orde (29/07/2016 - Het Belang van Limburg)

Een op de drie foodtrucks en eetkramen zijn niet in orde met de voedselveiligheid. Dat blijkt uit cijfers die CD&V heeft opgevraagd bij het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen), zo bericht VTM Nieuws vrijdag. [naar artikel]


21. Aangekomen als Syrische vluchteling maar nu runt Sally twee succesvolle restaurants: “Werken is de beste therapie” (11/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Een nieuwe campagne wil vrouwen warm maken voor het ondernemerschap. In ons land is minder dan 30% van de entrepreneurs een vrouw, en microkredietinstelling microStart wil dat cijfer omhoog. Veel aandacht gaat tegenwoordig naar hightech start-ups, maar daar kunnen veel vrouwen zich niet mee vereenzelvigen. Met kleinschalige buurtwinkels, horeca, dienstverlening en wellness vaak wel. Daarom zet microStart vrouwen uit die sectoren in de kijker. Een van hen is de Antwerpse Sally (41), weg uit Syrië sinds 2015 en vandaag succesvol onderneemster in de horeca, artiest en hevig pleitbezorger van minder financiële barrières om zaken te doen. “Iedereen zou moeten werken. Werken is de beste manier om je zorgen te vergeten.” [naar artikel]


22. Antwerpse horeca zegt “fuck you” tegen provincie Antwerpen: “Geen avondklok maar cafés dicht om 23u, wedden dat kaaien stampvol zullen zitten?” (07/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Met een actie op Facebook maakt de Antwerpse horeca duidelijk wat ze van de beslissingen van de provincie Antwerpen vinden. Heel wat... [naar artikel]


23. Horeca protesteert in Antwerps stadscentrum: “Geef ons perspectief” (01/03/2021 - Het Nieuwsblad)

Zo’n driehonderd zelfstandigen en werknemers uit de horeca verzamelden maandagavond een uur lang in het Antwerpse stadscentrum. Ze eisten perspectief in deze coronacrisis: een plan en een tijdlijn om de horeca weer op een veilige manier te openen. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!