Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Diepenbeekse snoepproducent verovert markt met vegan marshmallows

21/08/2019 - 18:19
"De Diepenbeekse marshmallowmaker BARÚ brengt een veganversie van hun alom bekende snoepje uit onder de naam ‘Mallow Puffs’. “Dierenwelzijn mag geen issue meer zijn als je lekker wil snoepen”, klinkt het."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Takeaway tip: in Diepenbeekse frituur eet je een vegan hamburger, boulet én zelfs stoofvlees (16/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Lekkere vegan frituursnacks zoals een boulet, hamburger of stoofvlees: ze zijn amper te vinden in de meeste frituren. Frituur Lutselus in Diepenbeek maakte er komaf mee en serveert tal van plantaardige snacks. Ze startten onlangs ook met een vegan foodtruck die op vraag tot bij jou komt. [naar artikel]


2. World Vegan Day | 5 Belgische topwinkels voor vegan producten (01/11/2023 - De Tijd)

07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]


3. Limburgse ondernemers openen vegan frituren (09/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Twee Limburgse horecaondernemers beginnen dit jaar met een vegan frituur. Zowel de zaakvoerders van restaurant Lento als de uitbater van frituur Lutselus geloven in plantaardig gebakken frietjes als gat in de markt. “Met vegan bouletten, stoofvlees en curryworsten.” [naar artikel]


4. Hasselt als nieuw vegan walhalla: “Veganisme is meer dan een hype” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]


5. Koken met Ian Thomas: dat is vegan hotdogs, vegan pizza en vegan hamburgers (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]


6. Van tuinhuis tot fietsenstalling: jong Tongers bedrijf Telluria verovert de markt (14/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Het Tongerse metaalverwerkende bedrijf Telluria is nauwelijks vijf jaar actief in metalen tuinhuizen en andere overkappingen, maar verovert stilaan de markt. Voorlopige kers op de taart: tien fietsenstallingen voor Genk Green Logistics op de voormalige Ford-site. [naar artikel]


7. Plantaardig beginnen eten? November is dé maand om vegan een kans te geven (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]


8. Plant of plastic: hoe plantaardig is vegan leer echt en is het echt duurzamer dan klassiek leer? (01/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Zowel grote modehuizen en ketens als kleinere nichemerkjes werken steeds vaker met vegan leer: beter voor de dieren, ja, maar is het ook zo duurzaam als we denken? Een overzicht van de verschillende soorten die je op de markt vindt. [naar artikel]


9. Marshmallows geproefd: “Vaak veel te zoet, alleen goed voor op de BBQ” (14/08/2020 - Het Belang van Limburg)

Meesterchocolatier Dominique Persoone van The Chocolate Line in Brugge en Antwerpen proeft voor ons twaalf marshmallows. Wat hij verwacht is een lawine aan suiker, wat hij hoopt is een snoepje met echte smaken. Het werd jammer genoeg het eerste.Tine Bral, foto’s Wim Daneels [naar artikel]


10. 500 bezoekers genieten van vegan food (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]


11. Hema brengt vegan rookworst op de markt (12/04/2019 - Metro)

Hema is goed bezig op gebied van duurzaamheid. Zo plant de winkelketen om tegen volgend jaar geen wegwerpplastic meer te gebruiken en wordt er alleen nog duurzaam katoen gebruikt tijdens de productie. En Hema zet nu weer een nieuwe stap in de goede richting: vegan rookworst. Veel vegetariërs en veganisten zijn dat niet omdat ze […] Het bericht Hema brengt vegan rookworst op de markt verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


12. Familie uit Diepenbeek verovert TikTok: al meer dan 1 miljoen kijkers voor “Jerusalema”-video (02/09/2020 - VRT NWS)

De Diepenbeekse familie Hendrikx verovert de app TikTok met een video waarin de hele familie de “Jerusalema Challenge” doet. Meer dan 1 miljoen mensen bekeken de video al. Het liedje, en het typische dansje, is een ware hype geworden op sociale media. [naar artikel]


13. OPROEP. In welke Limburgse restaurants kan je lekker vegan eten? (14/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Veganuary moedigt mensen aan om het jaar vegan te starten en in de maand januari geen dierlijke producten te consumeren. Maar waar in Limburg kan je terecht voor een lekker vegan etentje? [naar artikel]


14. Wij wagen ons aan plantaardig koken: kunnen de vegan worstenbroodjes onze verwachtingen inlossen? (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]


15. Het is ‘world vegan day’. Vegan comfortfood bestellen vanuit je luie zetel? Hier moet je zijn (01/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag vieren we World Vegan Day en meteen ook het startschot van Try Vegan, want de hele maand november staat in het teken van de veganistische keuken. Ben je wel nieuwsgierig maar heb je vandaag even geen zin om zelf in de supermarkt de etiketten af te speuren? Laat je dan verrassen door alles wat de plantenwereld te bieden heeft zonder je luie zetel te verlaten dankzij deze heerlijke vegan takeout adresjes. Van pizza tot frietjes, want op zondag mag dat comfortfood zijn. [naar artikel]


16. Beste vegan restaurant en winkel van het land liggen in Hasselt (28/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Voor het vierde jaar op rij heeft de BE Vegan, een vereniging die veganisme promoot, de Belgian Vegan Awards uitgereikt. Bij het lijstje winnaars twee Hasseltse concepten: restaurant Lento en dessertenwinkel Peas. [naar artikel]


17. GETEST. Onze redacteurs proeven vegan visvervangers uit de supermarkt: “Dit ruikt écht naar de zee” (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?” [naar artikel]


18. Krijg je een vitaminetekort als je vegan eet? En mag je nog kaas eten? 5 feiten en fabels van elkaar gescheiden voor World Vegan Day (01/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Op 1 november is het World Vegan day en met die dag start meteen de Try Vegan-challenge die nog loopt tot en met 30 november. Een maand waarin we aangemoedigd worden om een keertje in de week plantaardig te eten. Volgens onderzoek eet bijna 1 op de 4 Belgen wekelijks één vegan maaltijd. Maar hoe begin je daaraan? En loop je dan geen vitaminetekort op? We delen tips en scheiden vijf feiten van fabels. “Het is veel minder ingewikkeld dan je denkt.” [naar artikel]


19. Van kaneelrollen tot junkfood: deze 11 Belgische ondernemingen wonnen een Belgian Vegan Award (18/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Ook in ons kleine Belgenland ijveren heel wat ondernemers voor een groenere wereld. Een nobel doel dat pluimen verdient. Dus zetten de Belgian Vegan Awards elk jaar een aantal ondernemingen in de bloemetjes. Van vegan kaneelrollen tot vegan junkfood: dit jaar vielen deze elf toppers in de prijzen. [naar artikel]


20. Hasselts restaurant Lento opent in Leuven de eerste vegan frituur van het land (13/05/2023 - Het Belang van Limburg)

De zaakvoerders van het bekende Hasseltse vegan restaurant Lento breiden uit en openen in september de eerste veganistische frituur van België, vlak bij de Oude Markt in Leuven. “In Pepas verkopen we typisch Belgische frituursnacks, zonder smaakverschil.” [naar artikel]


21. Deze marshmallows zijn digestief én dessert ineen (19/12/2016 - Het Belang van Limburg)

In Angelsaksische landen is het een traditie om boven een vuurtje marshmallows te roosteren als er iets te vieren valt, maar bij het Britse The Marshmallowist tillen ze het snoepje naar een hoger niveau. Daar bewijzen ze dat het ook prima kan dienen als afsluiter voor bij pakweg de koffie na het feestmaal. Met deze twee recepten kom je alvast origineel uit de hoek en sla je twee vliegen in één klap. [naar artikel]


22. Van deze zoetigheden wist je niet dat ze vegan zijn (16/01/2021 - Metro)

Dit jaar doet er een recordaantal aan mensen mee aan ‘Veganuary’. Door de hele maand januari veganistisch te eten, willen ze hun steentje bijdragen aan het milieu, dierenwelzijn en hun eigen gezondheid. Een veganistische dieet bestaat natuurlijk grotendeels uit groenten en fruit, maar dat wil niet zeggen dat je eens niet lekker mag snoepen. Er zijn bovendien […] Het bericht Van deze zoetigheden wist je niet dat ze vegan zijn verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


23. Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. [naar artikel]


24. ’t Goei Leven: onze reporter (en carnivoor) test vegan restaurant Funky Jungle (22/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het Mechelse vegan restaurant Funky Jungle werd onlangs genomineerd voor de Vegan Award als Best Lunch Place. Ze haalden het jammer genoeg niet van een aantal van hun collega’s uit Gent en Brussel, maar niettemin een prestatie om trots op te zijn. En alleszins ook genoeg om ons, als vleeseter, nieuwsgierig te maken naar vegan. [naar artikel]


25. GEPROEFD. In deze sterrenzaak eet je een vegan menu met het mooiste uitzicht over Maastricht (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Vegan adresjes schieten als paddenstoelen uit de grond, maar op sterrenniveau blijft het aanbod uiterst beperkt. Rantrée in Maastricht is het eerste sterrenrestaurant van beide Limburgen dat een volledig vegan menu aanbiedt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!