De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Boris Johnson: “Betalen EU niet nodig bij no deal”

Het Laatste Nieuws

25/08/2019 - 14:19

De Britse premier Boris Johnson vindt dat zijn land wettelijk niet verplicht is om alle vertrekkosten te betalen aan de Europese Unie als er op 31...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Boris Johnson: “Bij no deal betalen we slechts klein deeltje van de Brexit-factuur” (25/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  Als Groot-Brittannië de Europese Unie eind oktober verlaat zonder akkoord, zullen de Britten maar een deeltje van de echtscheidingsfactuur betalen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson zondag gezegd in interviews in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz. Johnson ziet de kansen op een akkoord stijgen, maar benadrukt dat het Verenigd Koninkrijk zich voorbereidt op een “no deal”.
  [naar artikel]
 2. Boris Johnson gelooft in nieuwe Brexit-deal met EU voor 31 oktober (25/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Boris Johnson gaf maandagavond in een interview met de BBC toe dat hij de hulp van de EU nodig heeft om een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland te vermijden in het geval van een ‘no deal’-Brexit.
  [naar artikel]
 3. Kandidaat-premier Boris Johnson zal ‘brexitrekening' niet betalen totdat hij een betere deal krijgt (09/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson zweert dat hij de som geld die het Verenigd Koninkrijk Europa verschuldigd is na een brexit, zal achterhouden totdat de EU akkoord...
  [naar artikel]
 4. Boris Johnson: "Deal of niet, brexit komt er op 31 oktober" (25/06/2019 - VRT NWS)
  Brits kandidaat-premier Boris Johnson belooft dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie zal verlaten op 31 oktober, of dat nu met of zonder akkoord is. Dat heeft hij gezegd in een tv-interview met de Britse omroep BBC, en herhaald in radio-interviews vanmorgen. Johnson gaf wel toe dat hij de hulp van de EU nodig heeft om een harde grens tussen Ierland en Noord-Ierland te vermijden als het tot een "no deal" zou komen. 
  [naar artikel]
 5. Europese leiders aan Boris Johnson: ‘Morrel niet aan brexit-deal’ (07/09/2020 - Express)
  Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en brexit-onderhandelaar Michel Barnier roepen de Britse premier Boris Johnson op om de voorwaarden... The post Europese leiders aan Boris Johnson: ‘Morrel niet aan brexit-deal’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Onder tikkende klok staat Boris Johnson voor enorm dilemma (04/12/2020 - De Tijd)
  23:20 To deal or not to deal: dat blijft vier weken voor de brexithakbijl de vraag in de onderhandelingen over een handelsakkoord tussen de EU en Londen. Gaat premier Boris Johnson ervoor of niet? Beide par...
  [naar artikel]
 7. Boris Johnson weigert brexit-factuur te betalen (09/06/2019 - Metro)
  Voormalig Brits minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, de mogelijke opvolger van Theresa May als Brits premier, heeft gezegd dat hij weigert een “echtscheidingsrekening” van 39 miljard pond te betalen, tenzij betere brexit-voorwaarden worden aangeboden. Johnson deed de uitspraken in een interview met de Sunday Times. “Ik vond het altijd al opmerkelijk dat we moesten instemmen met de hele cheque voor een definitieve deal”, zei Johnson.”Voor het verkrijgen van een goede deal, is geld is een goed oplos- en smeermiddel.” Theresa May nam vrijdag ontslag als leider van de regerende conservatieve partij. De partij moet nu op zoek naar een opvolger voor May, die dan ook de nieuwe Britse premier wordt. May had op 24 mei haar ontslag aangeboden, omdat ze er niet in geslaagd was overeenstemming te creëren in het parlement over de brexit. Ze kondigde meteen aan waarnemend premier te blijven tot er een opvolger verkozen wordt, een proces dat naar verwachting tot twee maanden in beslag kan nemen. Johnson is een van de kandidaten. bron: Belga Het bericht Boris Johnson weigert brexit-factuur te betalen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Bom onder brexitgesprekken? Boris Johnson gelooft niet meer in diepgaand akkoord met EU (16/10/2020 - Knack)
  De Britse premier Boris Johnson zegt dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een 'no deal'-scenario. Toch blaast hij de gesprekken niet helemaal op.
  [naar artikel]
 9. EU niet onder de indruk van dreigementen Boris Johnson: “Laat Londen de No Deal maar leveren” (23/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Als Boris Johnson dacht dat de EU nerveus zou worden van zijn dreigement zonder akkoord uit de EU te stappen, raakt hij vandaag een illusie armer....
  [naar artikel]
 10. “Zonder akkoord betalen Britten maar deeltje van de scheidingsfactuur” (25/08/2019 - Metro)
  Als Groot-Brittannië de Europese Unie eind oktober verlaat zonder akkoord, zullen de Britten maar een deeltje van de echtscheidingsfactuur betalen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson vandaag gezegd in interviews in de marge van de G7-top in het Franse Biarritz. Johnson ziet de kansen op een akkoord stijgen, maar benadrukt dat het Verenigd Koninkrijk zich voorbereidt op een “no deal”. Het echtscheidingsakkoord dat Johnsons voorganger Theresa May met de EU sloot, voorzag dat de Britten 39 miljard pond zouden betalen, maar volgens Sky News zou Johnson bij een “no deal” slechts 9 miljard euro willen betalen. “Het echtscheidingsakkoord is dood”, zei Johnson en zonder Brexit deal zijn de Britten niet meer verplicht om de hele factuur te betalen. Johnson wil zoals bekend niet weten van de backstop uit het echtscheidingsakkoord – een vangnet om te voorkomen dat er tussen Ierland en Noord-Ierland opnieuw een harde grens komt. De EU wil die backstop niet schrappen en wil het akkoord niet globaal opnieuw onderhandelen. bron: Belga Het bericht “Zonder akkoord betalen Britten maar deeltje van de scheidingsfactuur” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Boris Johnson en EU?schieten meteen met scherp. ‘De beste deal is het EU-lidmaatschap. Wat nu komt is minder gunstig’ (04/02/2020 - De Morgen)
  De Brexit zal niet vanzelf gaan: Boris Johnson wil af van de EU-regels, en EU-onderhandelaar Barnier doet een ‘buitengewoon aanbod’, maar wel voor een prijs.
  [naar artikel]
 12. Boris Johnson: 'We moeten ons voorbereiden op no deal' (12/06/2019 - De Tijd)
  14:05 Als Conservatief kandidaat-partijleider en -premier wil Boris Johnson het brexitverdrag heronderhandelen, ook al is daar in Brussel amper nog appetijt of een gesprekspartner voor.
  [naar artikel]
 13. LIVE - ‘Now is the time to get this deal done’: Boris Johnson pleit voor brexit-deal in Lagerhuis (19/10/2019 - De Morgen)
  Donderdag raakten de EU en het VK het eens over een brexitdeal. Vandaag stemt het Britse Lagerhuis over die deal. Om de overeenkomst goed te keuren, moet Brits premier Boris Johnson 318 parlementsleden achter zijn voorstel krijgen. Maar zijn Conservatieve partij en de Ierse DUP, met wie hij samen regeert, kunnen maar 297 stemmen leveren. En die van de DUP zijn onzeker. Kan Johnson genoeg leden van de oppositie - onder wie Labour, de Liberal Democrats en de SNP uit Schotland - overtuigen om voor zijn deal te stemmen? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 14. Kan Boris Johnson zijn zin nog krijgen? (05/09/2019 - De Morgen)
  Het Lagerhuis wint de eerste slagen in de strijd met premier Boris Johnson. Toch is het geenszins zeker dat een no deal-brexit nu echt is voorkomen. Al heeft Johnson minder opties, hij hééft opties.
  [naar artikel]
 15. Boris Johnson weigert brexit-factuur te betalen (09/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voormalig Brits minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson, de mogelijke opvolger van Theresa May als Brits premier, heeft gezegd dat hij weigert een “echtscheidingsrekening” van 39 miljard pond te betalen, tenzij betere brexit-voorwaarden worden aangeboden. Johnson deed de uitspraken in een interview met de Sunday Times.
  [naar artikel]
 16. 'Conservatieve partij van Boris Johnson laat dreiging van brexit zonder deal vallen' (02/11/2019 - De Tijd)
  12:51 De Tories zouden in de campagne volop willen inzetten op de deal die Johnson sloot met de EU. Een scenario met een brexit zonder deal zou dan van tafel zijn.
  [naar artikel]
 17. Boris Johnson: “Grote kans op no deal-brexit” (10/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Brits premier Boris Johnson is er “een grote kans” dat er geen brexit-akkoord komt met de Europese Unie. Volgens hem kunnen Britse bedrijven zich best voorbereiden op een no deal, ook al blijven de onderhandelingen lopen.
  [naar artikel]
 18. Boris Johnson wil publieke omroep BBC op dieet zetten (16/02/2020 - Express)
  Brits premier Boris Johnson is van plan fors te besparen bij de openbare omroep BBC. Dat schrijft de Britse krant The Times zondag. Eerst en vooral zal het financieringsmodel voor de omroep herbekeken worden. Johnson wil de verplichte bijdrage via kijk- en luistergeld, zo’n 185 euro per jaar, laten schrappen. Tegenwoordig is het niet-betalen van […] The post Boris Johnson wil publieke omroep BBC op dieet zetten appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 19. Boris Johnson: “Verenigd Koninkrijk kan best verder leven met no-deal” (04/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het Verenigd Koninkrijk kan best verder leven met een no-deal als de onderhandelingen met de Europese Unie na de Brexit zouden vastlopen. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson zondag gezegd.
  [naar artikel]
 20. EU niet onder de indruk van dreigementen Boris Johnson: ‘Laat Londen de No Deal maar leveren’ (23/07/2019 - De Morgen)
  Als Boris Johnson dacht dat de EU nerveus zou worden van zijn dreigement zonder akkoord uit de EU te stappen, raakt hij dinsdag een illusie armer. ‘Laat hem de No Deal maar leveren’, zeggen zelfverzekerde ambtenaren in Brussel. ‘Laat Londen überhaupt iets leveren.’
  [naar artikel]
 21. Boris Johnson kan enkel winnen (19/10/2019 - De Tijd)
  01:00 De onnavolgbare brexitsaga beleeft na drie jaar zijn Super Saturday. Keurt het Britse parlement de nieuwe deal van premier Boris Johnson goed, dan is hij de redder des vaderlands. Sneuvelt het akkoord...
  [naar artikel]
 22. “Boris Johnson plant verkiezingen op 14 oktober als hij stemming verliest” (02/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft tegengesproken dat hij verkiezingen wil uitroepen als een motie tegen een no-deal brexit wordt aangenomen....
  [naar artikel]
 23. Johnson dreigt met 'no deal' (16/10/2020 - De Tijd)
  14:17 De Britse premier Boris Johnson bereidt zijn land voor op een 'no deal', een vertrek uit de Europese Unie zonder een handelsdeal. Toch sluit hij, ondanks dat ferme staaltje bluf, verder overleg met Eu...
  [naar artikel]
 24. Johnson: ‘We moeten ons voorbereiden op een brexit zonder deal’ (16/10/2020 - Express)
  Volgens de Britse premier Boris Johnson moet het Verenigd Koninkrijk zich voorbereiden op een brexit zonder deal. ‘Ik geloof niet... The post Johnson: ‘We moeten ons voorbereiden op een brexit zonder deal’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 25. Geen toeval: het stappenplan van Boris om het VK naar een No Deal te leiden (09/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Brexit lijkt uit te draaien op een open oorlog tussen de regering-Johnson en de EU. Met scherp en op de man werd dinsdagochtend over en weer geschoten, na een gesprek tussen Boris Johnson en Angela Merkel. De onderhandelingen zouden zo goed als dood en begraven zijn. Een nieuwe stap die wonderwel lijkt te passen in het strategisch plan van Boris Johnson dat dinsdagochtend aan het licht kwam, om de EU te verlaten zonder akkoord.
  [naar artikel]
 26. Johnson: “Deal of geen deal, brexit komt er eind oktober” (25/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Boris Johnson belooft dat het Verenigd Koninkrijk sowieso op 31 oktober de EU verlaat, ongeacht of er een brexitdeal is. "Mijn belofte is dat we op...
  [naar artikel]
 27. LIVE. Brits parlement blokkeert no deal-brexit, krijgt Boris Johnson zijn verkiezingen? (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na een verpletterende nederlaag gisteren in het Britse parlement, is het vandaag opnieuw spitsroeden lopen voor premier Boris Johnson. Het...
  [naar artikel]
 28. LIVE. Brits parlement blokkeert no deal-brexit, Boris Johnson vraagt vervroegde verkiezingen (04/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na een verpletterende nederlaag gisteren in het Britse parlement, is het vandaag opnieuw spitsroeden lopen voor premier Boris Johnson. Het...
  [naar artikel]
 29. Bom onder brexitgesprekken? Boris Johnson gelooft niet meer in akkoord met EU (16/10/2020 - Knack)
  De Britse premier Boris Johnson zegt dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een 'no deal'-scenario. Na de verklaring van de Europese leiders van donderdag gelooft hij niet dat er nog een handelsakkoord kan gesloten worden met de Europese Unie.
  [naar artikel]
 30. LIVE - Enorme tegenslag voor Boris Johnson: er valt vandaag geen beslissing over de brexit-deal (19/10/2019 - De Morgen)
  Donderdag raakten de EU en het VK het eens over een brexitdeal. Vandaag stemt het Britse Lagerhuis over die deal. Om de overeenkomst goed te keuren, moet Brits premier Boris Johnson 318 parlementsleden achter zijn voorstel krijgen. Maar zijn Conservatieve partij en de Ierse DUP, met wie hij samen regeert, kunnen maar 297 stemmen leveren. En die van de DUP zijn onzeker. Kan Johnson genoeg leden van de oppositie - onder wie Labour, de Liberal Democrats en de SNP uit Schotland - overtuigen om voor zijn deal te stemmen? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 31. Boris Johnson zegt dat Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een ‘no deal’ (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Britse premier Boris Johnson zegt dat het Verenigd Koninkrijk zich moet voorbereiden op een ‘no deal’-scenario. Na de verklaring van de Europese leiders van donderdag gelooft hij niet dat er nog een handelsakkoord kan gesloten worden met de Europese Unie.
  [naar artikel]
 32. Brits kandidaat-premier Johnson: ‘Deal of geen deal, brexit komt er eind oktober’ (25/06/2019 - De Morgen)
  Brits kandidaat-premier Boris Johnson belooft dat het Verenigd Koninkrijk sowieso op 31 oktober de EU verlaat, ongeacht of er een brexitdeal is. ‘Mijn belofte is dat we op 31 oktober de EU uitgaan’, zei Johnson in een interview met BBC News. Johnson maakt grote kans om het premierschap binnen te rijven.
  [naar artikel]
 33. Johnson: brexit gaat door eind oktober, deal of geen deal (10/09/2019 - Knack)
  In het Brits parlement is al enkele dagen een machtsstrijd tussen de regering van premier Boris Johnson en zijn tegenstanders aan de gang over de te volgen brexitstrategie. Volg alle ontwikkelingen hier.
  [naar artikel]
 34. “Boris Johnson stapt af van brexit zonder deal” (02/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson laat het idee van een brexit zonder overeenkomst varen. Dat schrijft hij in een verkiezingsmanifest voor zijn...
  [naar artikel]
 35. Al heeft Boris Johnson minder opties, hij hééft opties (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het Lagerhuis wint de eerste slagen in de strijd met premier Boris Johnson. Toch is het geenszins zeker dat een no deal-brexit nu echt is...
  [naar artikel]
 36. Boris Johnson betwist 'brexitfactuur' op G7 (25/08/2019 - De Tijd)
  15:08 Op de G7 heeft kersvers Brits premier Boris Johnson zich kritisch uitgelaten over de 'brexitfactuur' van 42 miljard euro, die Groot-Brittannië zou moeten betalen als het de EU verlaat.
  [naar artikel]
 37. Brexit-poker bereikt stilaan hoogtepunt: “Boris Johnson plant verkiezingen op 14 oktober als hij stemming verliest” (02/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse premier Boris Johnson heeft vanavond tegengesproken dat hij verkiezingen wil uitroepen als een motie tegen een no-deal brexit wordt...
  [naar artikel]
 38. Kandidaat-premier Boris Johnson zal ‘brexitrekening’ niet betalen tot er beter akkoord is (09/06/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson zweert dat hij de som geld die het Verenigd Koninkrijk Europa verschuldigd is na een brexit, zal achterhouden totdat de EU akkoord gaat met betere voorwaarden. Johnson is de voornaamste kandidaat om Theresa May op te volgen als premier van Groot-Brittannië en belooft het over een heel andere boeg te gooien in een interview met The Sunday Times.
  [naar artikel]
 39. Boris Johnson écht niet opgezet met wet die no-deal onmogelijk maakt (05/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Ondanks de tegenwerking van het Britse parlement denkt premier Boris Johnson er niet aan om de Europese Unie opnieuw om uitstel van de brexit te verzoeken. “Ik lig nog liever dood in een gracht”, zo verklaarde de Conservatieve premier donderdag aan journalisten toen hij aan de tand werd gevoeld over het wetsvoorstel dat een vertrek zonder akkoord wil verhinderen.
  [naar artikel]
 40. Boris Johnson waarschuwt EU: “Weigering om te heronderhandelen heroverwegen, of geen deal” (25/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe Britse premier Boris Johnson heeft donderdagmiddag voor het eerst het Britse Lagerhuis toegesproken. Hij deed er de plannen van zijn regering uit de doeken, en had ook een boodschap voor de Europese Commissie in petto. “Wij zijn klaar om te onderhandelen met de EU, waar en wanneer ze dat wil. Ik hoop dat Europa de huidige weigering heroverweegt, anders zullen we de EU zonder deal moeten verlaten.”
  [naar artikel]
 41. Premier Johnson dreigt alsnog met ‘No Deal’-Brexit (07/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kort voor de volgende gespreksronde over een Brexit-handelsakkoord heeft de Britse premier Boris Johnson de Europese Unie een deadline gesteld. Midden oktober moet er een akkoord zijn, zodat zo’n deal nog goedgekeurd kan worden. Anders komt er geen vrijhandelsakkoord tussen Groot-Brittannië en de EU, zei Johnson zondagavond in Londen.
  [naar artikel]
 42. Boris Johnson: ‘Tijd om ons voor te bereiden op een no-deal brexit op 1 januari’ (16/10/2020 - De Morgen)
  Het Verenigd Koninkrijk moet zich voorbereiden op een vertrek uit de Europese Unie zonder handelsakkoord. Dat heeft premier Boris Johnson gezegd, nadat brexitonderhandelaar David Frost al teleurgesteld was in de Europese houding bij de onderhandelingen.
  [naar artikel]
 43. Johnson schakelt versnelling hoger: deal met EU evalueren in juni (27/02/2020 - Express)
  In juni wil Boris Johnson evalueren of er voldoende vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen over de toekomstige relaties met de Europese Unie. Zo niet, dan zal de Britse regering zich voorbereiden op een ‘no deal-brexit’. Dinsdag bekrachtigde de Europese Unie nog het mandaat voor hoofdonderhandelaar Michel Barnier om de gesprekken aan te vatten. Het […] The post Johnson schakelt versnelling hoger: deal met EU evalueren in juni appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 44. Boris Johnson schermt met no deal-brexit (17/12/2019 - De Morgen)
  Boris Johnson wil wettelijk vastleggen dat de Britten de Europese Unie eind volgend jaar, aan het einde van de overgangsperiode, verlaten. Hiermee wil hij de Europese Unie onder druk zetten om zo snel mogelijk een vrijhandelsakkoord te sluiten.
  [naar artikel]
 45. Brits parlement keurt deal van premier Boris Johnson goed: weg naar brexit op 31 januari ligt nu volledig open (20/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het nieuw verkozen Britse parlement heeft zich uitgesproken over het brexitvoorstel dat premier Boris Johnson onderhandelde met de Europese Unie,...
  [naar artikel]
 46. Onderhandelaars zijn theater van Boris Johnson beu (19/09/2019 - De Morgen)
  De brexitonderhandelaars van de Europese Unie hebben de Britse premier Boris Johnson beleefd maar kordaat op zijn plaats gezet. ‘Er is maar héél weinig tijd meer. Het risico van een no-deal is zeer reëel.’
  [naar artikel]
 47. LIVE - ‘Boris Johnson trekt stemming in als amendement over uitstel wordt aangenomen’ (19/10/2019 - De Morgen)
  Donderdag raakten de EU en het VK het eens over een brexitdeal. Vandaag stemt het Britse Lagerhuis over die deal. Om de overeenkomst goed te keuren, moet Brits premier Boris Johnson 318 parlementsleden achter zijn voorstel krijgen. Maar zijn Conservatieve partij en de Ierse DUP, met wie hij samen regeert, kunnen maar 297 stemmen leveren. En die van de DUP zijn onzeker. Kan Johnson genoeg leden van de oppositie - onder wie Labour, de Liberal Democrats en de SNP uit Schotland - overtuigen om voor zijn deal te stemmen? Volg het hier live.
  [naar artikel]
 48. Johnson stuurt brexitoverleg naar nieuw dramatisch laagtepunt (16/10/2020 - De Tijd)
  21:08 De Britse premier Boris Johnson eist van Europa een 'radicale ommezwaai' om een no-deal te vermijden. Leidt de patstelling tot een drama of klimt Johnson toch weer uit de brexitgracht?
  [naar artikel]
 49. Al heeft Boris Johnson minder opties, hij hééft opties (05/09/2019 - De Morgen)
  Het Lagerhuis wint de eerste slagen in de strijd met premier Boris Johnson. Toch is het geenszins zeker dat een no deal-brexit nu echt is voorkomen. Al heeft Johnson minder opties, hij hééft opties.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy