Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

06 July 2020
18:52 uur

Sint-Helena zoekt parttime Napoleon-impersonator

Het Laatste Nieuws

31/08/2019 - 01:34

Het Britse eilandje Sint-Helena dat in het midden van de Atlantische oceaan ligt, zoekt een Napoleon Bonaparte-impersonator. De voorkeur gaat uit...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Lijnvliegtuig landt vandaag voor het eerst op afgelegen eiland Sint-Helena (14/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op het afgelegen Britse eilandje Sint-Helena, dat bekendheid verwierf als de plek waar Napoleon Bonaparte zijn laatste levensjaren in ballingschap...
  [naar artikel]
 2. Maak kennis met Longwood House: het huis op Sint-Helena dat Napoleon "doodde" (15/01/2020 - VRT NWS)
  Sint-Helena wil zich aantrekkelijker maken voor toeristen. Het geïsoleerde eiland in het zuiden van de Atlantische Oceaan is de plek waar de Franse heerser Napoleon Bonaparte in 1821 overleed. Belangrijkste trekpleister is Longwood House waar de verbannen keizer zijn laatste dagen doorbracht. Opmerkelijk: volgens een denkpiste veroorzaakte dat huis (mee) zijn dood.
  [naar artikel]
 3. Lijnvliegtuig landt voor het eerst op afgelegen eiland Sint-Helena (14/10/2017 - VRT NWS)
  Op het afgelegen Britse eilandje Sint-Helena, dat bekendheid verwierf als de plek waar Napoleon Bonaparte zijn laatste levensjaren in ballingschap doorbracht, landt vandaag voor het eerst een lijnvliegtuig. Zo komt voor de 4.500 bewoners van het vulkaaneiland een einde aan eeuwen van isolement.
  [naar artikel]
 4. Lijnvliegtuig landt voor het eerst op afgelegen eiland Sint-Helena (14/10/2017 - Metro)
  Op het afgelegen Britse eilandje Sint-Helena, dat bekendheid verwierf als de plek waar Napoleon Bonaparte zijn laatste levensjaren in ballingschap doorbracht, landt zaterdag voor het eerst een lijnvliegtuig. Zo komt voor de 4.500 bewoners van het vulkaaneiland een einde aan eeuwen van isolement. Sint-Helena ligt in het zuiden van de Atlantische Oceaan, grofweg in het midden tussen de Afrikaanse westkust en Zuid-Amerika. Het eiland is een van de laatste plekken op aarde die slechts na een lange bootreis bereikbaar zijn. De RMS St Helena levert om de drie weken voedsel en drank, post en andere producten aan. Het schip heeft vijf dagen nodig om vanuit Kaapstad Sint-Helena te bereiken. Maar daar komt vandaag dus verandering in. Om 13.15 uur plaatselijke tijd (15.15 uur in België) landt in Sint-Helena een commercieel lijntoestel. Vlucht SA8131 van maatschappij Airlink zal vertrekken in het Zuid-Afrikaanse Johannesburg en na een tussenlanding in Windhoek (Namibië) op de gloednieuwe luchthaven van Sint-Helena landen. De bouw van de luchthaven was een huzarenstukje. Om de bijna 2 kilometer lange landingsbaan aan te kunnen leggen, moest een berg afgegraven worden en een vallei opgehoogd worden. Normaal gezien had de luchthaven al in 2016 ingehuldigd moeten worden, maar de onvoorspelbare weersomstandigheden gooiden roet in het eten. De opening van de luchthaven werd toen voor onbepaalde tijd uitgesteld. Bron: Belga  
  [naar artikel]
 5. Helena Vanloon speelde 10 jaar Marleen in 'Lili en Marleen': "Ik hoop nog altijd op een nieuwe tv-rol" (19/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Wie de Sint-Annakapel of Keizerskapel in de Antwerpse Keizerstraat bezoekt, heeft veel kans dat Helena Vanloon (51) de deur opent. De Limburgse...
  [naar artikel]
 6. Parttime werken = fulltime genieten (17/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nog nooit begonnen zoveel mensen parttime te werken. Liefst 44% van de nieuwe arbeidsovereenkomsten is deeltijds, tegenover 38% vorig jaar. Meer
  [naar artikel]
 7. Parttime werken = fulltime genieten (17/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Nog nooit begonnen zoveel mensen parttime te werken. Liefst 44% van de nieuwe arbeidsovereenkomsten is deeltijds, tegenover 38% vorig jaar. Meer
  [naar artikel]
 8. Niemand geeft Helena (28) een job, dus begint ze bedrijfje in veganistische hondenkoekjes: “Ik combineer mijn twee passies, bakken en honden” (13/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De 28-jarige Helena Dzikanowice won met ‘Buddy’ de Bizidee Award in de categorie ‘small’. Helena, die een verstandelijke beperking heeft, verkoopt vanaf eind januari volgend jaar gezonde en veganistische hondenkoekjes, op basis van appels of zoete aardappelen.
  [naar artikel]
 9. Vliegen naar een van ‘s werelds meest geïsoleerde eilanden is nu mogelijk (17/10/2017 - Express)
  De Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij SA Airlink is gestart met een verbinding tussen Johannesburg en het eiland Saint-Helena. Daarmee is één van de meest geïsoleerde locaties op de planeet gemakkelijker bereikbaar geworden. Gehoopt wordt dat de nieuwe verbinding een belangrijke impuls kan worden voor het lokale toerisme. Tot nu toe was Saint-Helena, vooral bekend als uiteindelijk verbanningsoord van Napoleon Bonaparte, alleen met een boottocht van zeven dagen bereikbaar. Met het vliegtuig neemt de reis naar het eiland, gelegen op 1.930 kilometer buiten de kust van Angola en Namibië, zes uur in beslag. Saint-Helena is Brits grondgebied en telt ruim vierduizend inwoners. De bevolking moet vooral van het toerisme leven. De economie van het eiland steunde oorspronkelijk op de teelt van vlas, dat gebruikt werd in de koordenmakerij. Op dit ogenblik is de bevolking van het eiland echter grotendeels afhankelijk van steun van de Britse overheid. Om zelfbedruipend te kunnen worden, diende het eiland volgens een Brits overheidsrapport een sterkere toeristische industrie uit te bouwen. Beslist werd daarom op het eiland een luchthaven te bouwen. Tot nu toe was het eiland immers uitsluitend bereikbaar met de pakketboot St-Helena. De maritieme verbinding, die vanuit Kaapstad vertrekt, wordt in februari volgend jaar stopgezet. Strafkolonie De aanleg van Saint-Helena Airport, waarvoor een investering van 380 miljoen dollar werd voorzien, bleek echter geen sinecure. Bedoeling was om de luchthaven in mei vorig jaar al in gebruik te nemen. Uit testvluchten bleek echter dat bij de landing rekening moest worden gehouden met onvoorziene en gevaarlijke windstoten. Daardoor moet de verbinding met een aantal restricties rekening houden. Saint-Helena werd in het begin van de zestiende eeuw door Portugese zeevaarders ontdekt. Het eiland was gedurende verscheidene eeuwen een tussenhalte voor de schepen van de Britse East India Company. Saint-Helena zou echter ook berucht worden als strafkolonie. Onder meer duizenden Zuid-Afrikaanse boerenguerilla’s en hooggeplaatste Zoeloe’s werden door de Britse autoriteiten naar het eiland gestuurd. Ook Napoleon Bonaparte werd, na zijn nederlaag in Waterloo, naar Saint-Helena verbannen. Hij zou er ook overlijden. Het oorspronkelijke graf van Napoleon vormt één van de toeristische attracties van het eiland. Dat geldt ook voor Longwood House, de laatste woonplaats van de voormalige Franse keizer. SA Airlink biedt één keer per week een vlucht naar Saint-Helena aan. (mah) The post Vliegen naar een van ‘s werelds meest geïsoleerde eilanden is nu mogelijk appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 10. “Helena wil één ding: dansen” (22/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  TONGERENNa een schijnbaar vlekkeloze zwangerschap werd Helena, de dochter van Donny Wellens en Els Goessens, acht jaar geleden geboren met acht vingertjes en een vreemde knik in haar onderbeen. Het gevolg van een zeldzame chromosoomafwijking bij vader Donny. Voor de ouders was het vechten om Helena’s invaliditeit erkend te krijgen. Een dure strijd, waarbij ze nu steun krijgen van de Tongerse vereniging Zorgenkind Prosperke. Met een benefiet wil die geld inzamelen voor een scharnierend kniegewricht zodat ook Helena, net als andere meisjes van haar leeftijd, kan dansen.
  [naar artikel]
 11. Youca Action Day: Helena en Katerina stewardess voor één dag (18/10/2018 - VRT NWS)
  Helena en Katerina zijn twee van de meer dan 15.000 jongeren tussen 15 en 19 jaar die vandaag niet in hun klas te vinden waren. Ze staken de handen uit de mouwen voor het goede doel, op de zogenoemde Youca Action day, wat vroeger de Zuiddag heette. Helena en Katerina kregen een job voor één dag bij  Brussels Airlines, een ervaring om nooit te vergeten.
  [naar artikel]
 12. Waarom Helena Christensen een moderne Moeder Teresa is (07/04/2019 - De Morgen)
  Model en fotografe Helena Christensen is het gezicht van de laatste anti-Aidscampagne van Red-label, een initiatief van U2-zanger Bono.
  [naar artikel]
 13. Helena Almeida stapt uit het canvas (09/09/2016 - De Tijd)
  16:24 In Portugal is Helena Almeida een van de bekendste en meest gewaardeerde hedendaagse kunstenaars. Ze transformeerde schilderkunst en fotografie in heuse performances. De tentoonstelling ‘Corpus’ in Wi...
  [naar artikel]
 14. Schimmige gothicsfeertjes bij de bliepende acid van Helena Hauff (10/08/2018 - De Morgen)
  De Duitse elektronicaproducer Helena Hauff tekent met Qualm voor een prachtig, stilistisch en consistent album dat hoog gaat scoren op de elektronische jaarlijsten.
  [naar artikel]
 15. De politieke moordzomer: de aanslag op Napoleon (10/08/2017 - Knack)
  Napoleon Bonaparte viel bijna ten prooi aan een 'machine infernale'.
  [naar artikel]
 16. Dertienjarige is parttime scholier, parttime actrice in VTM-reeks (10/11/2016 - Het Nieuwsblad)
  De opnames voor de nieuwe VTM-reeks ‘De Bende van Jan de Lichte’ zijn enkele weken geleden gestart. Sofie De Brée (13) uit Beernem wist er een van de rollen te bemachtigen en is in 2018 te zien op het scherm. Dat ze daar lessen voor moest missen, neemt ze er graag bij. “Ik heb gelukkig super vriendinnen die alles voor mij bijhouden.”
  [naar artikel]
 17. Waterloosteek van Napoleon geveild (18/06/2018 - VRT NWS)
  Een tweekantige hoed van Napoleon  is verkocht voor 350.000 euro op een veiling in Lyon, precies 203 jaar na zijn nederlaag in Waterloo op 18 juni 1815.
  [naar artikel]
 18. Hugo Raspoet, zanger van 'Helena', op 77-jarige leeftijd overleden (03/10/2018 - Knack)
  Zanger Hugo Raspoet is vooral de geschiedenis ingegaan met zijn liedje Helena, een definitief statement van het kleinkunstgenre.
  [naar artikel]
 19. Helena Lambrecht over vader Christophe: “Het gebeurt nog vaak dat ik denk: even papa bellen” (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op zondag 5 mei verloor Helena Lambrecht (17) wat haar het dierbaarst was. Christophe Lambrecht - presentator op Studio Brussel, maar vooral: haar...
  [naar artikel]
 20. Hoed Napoleon voor 350.000 euro verkocht (18/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een steek die de Franse keizer Napoleon op het slagveld van Waterloo heeft achtergelaten, is in Lyon geveild. Een verzamelaar betaalde 350.000 euro...
  [naar artikel]
 21. Antwerpse CD&V-dynastie Suykerbuyk-Caluwé breidt uit met kleindochter Helena (28/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Peetvader Herman Suykerbuyk (84) uit Essen verdiende zijn sporen in de nationale en lokale politiek. Zoon Jan, dochter Leen, en schoonzoon Ludwig Caluwé staan op 14 oktober allemaal op een CD&V-lijst. Met Helena Caluwé is er nu ook een derde generatie.
  [naar artikel]
 22. Helena Bonham Carter vroeg hulp helderziende voor ‘The Crown’: “Prinses Margaret was blij dat ik het was” (07/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Helena Bonham Carter (53) bereidt zich graag goed voor op een rol en daar trekt ze alle mogelijke registers voor open. Dat vertelt de actrice op...
  [naar artikel]
 23. Lijnvliegtuig landt vandaag voor het eerst op afgelegen eiland Sint-Helena (14/10/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/Wch8K35kXV7Y1v6xj67QhCzjEHk/diocontent/53334125/_crop/0/281/5184/2928/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 24. “Een logeerpartijtje met James Bond”: ‘The Crown’-actrice Helena Bonham Carter over bijzonder bezoekje aan The Queen (12/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort is Helena Bonham Carter (53) te zien als prinses Margaret in de Netflix-serie ‘The Crown’. Maar de actrice is geen onbekende voor het...
  [naar artikel]
 25. Leukemiepatiëntje Helena (4) ziet droom in vervulling gaan: “Haar grootste wens is om op een eenhoorn te rijden” (08/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het 4-jarige leukemiepatiëntje Helena Hessels uit Nijlen krijgt zondag de verrassing van haar leven. In samenwerking met non-profitorganisatie Make-A-Wish ontwikkelde VR Base in Mechelen een spel waarbij ze tussen de eenhoorns kan wandelen en zelfs kan vliegen op een van de sprookjesdieren.
  [naar artikel]
 26. H&M slaat de handen ineen met Helena Christensen (24/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Deense schone, Helena Christensen (50), slaat de handen ineen met H&M. Het topmodel uit de nineties ontwierp een collectie en maakte de...
  [naar artikel]
 27. Helena Lambrecht over vader Christophe: “Na zijn dood heb ik lang gedacht dat ik nooit meer gelukkig zou kunnen zijn” (03/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op zondag 5 mei verloor Helena Lambrecht (17) wat haar het dierbaarst was. Christophe Lambrecht - presentator op Studio Brussel, maar vooral: haar...
  [naar artikel]
 28. Jonathan (9) en Helena (13) eerste kinderen met huwelijksakte (24/07/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Jonathan Dierickx (9) en zijn zus Helena (13) gaan de Mechelse geschiedenis in als de eerste kinderen met een huwelijksakte. Daarmee wil de stad kinderen een belangrijkere rol geven in het huwelijk van hun ouders.
  [naar artikel]
 29. Dochter Helena (17) neemt op radio afscheid van Christophe Lambrecht (10/05/2019 - Gazet van Antwerpen)
  “Het is onwerkelijk dat je me niet meer elke dag kan knuffelen. Ik ben zo blij dat je onze papa was, je was mijn soulmate.” Met een pakkende boodschap nam Helena (17), de dochter van de overleden presentator Christophe Lambrecht, vrijdagochtend op Studio Brussel afscheid van haar vader.
  [naar artikel]
 30. Dochter Helena (17) neemt op radio afscheid van Christophe Lambrecht (10/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  “Het is onwerkelijk dat je me niet meer elke dag kan knuffelen. Ik ben zo blij dat je onze papa was, je was mijn soulmate.” Met een pakkende boodschap nam Helena (17), de dochter van de overleden presentator Christophe Lambrecht, vrijdagochtend op Studio Brussel afscheid van haar vader.
  [naar artikel]
 31. Tweehonderd jaar na de slag: Waterloo als massaspektakel (10/04/2019 - De Morgen)
  Johan Op de Beeck is de auteur van de tweedelige Napoleon-biografie Van strateeg tot keizer en Van keizer tot mythe, en van Waterloo. Laatste 100 dagen van Napoleon.
  [naar artikel]
 32. Leukemiepatiëntje Helena (4) kreeg haar ritje op een vliegende eenhoorn: “Mijn grootste droom is uitgekomen” (14/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De grote wens van Helena Hessels uit Nijlen werd dit weekend werkelijkheid dankzij Make a Wish en VR Base in Mechelen. Het 4-jarige leukemiepatiëntje droomde ervan om eens op een eenhoorn te vliegen. Samen met haar broers en zussen kon ze ook door een wei met de sprookjesdieren wandelen.
  [naar artikel]
 33. Kleinkunstzanger Hugo Raspoet, bekend van ‘Helena’, overleden (03/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  Hugo Raspoet is op 77-jarige leeftijd overleden. De Vlaamse kleinkunstzanger en gitarist was vooral bekend van zijn lied Helena. Dat meldt Radio 1.
  [naar artikel]
 34. Dubbelslag voor De Buyst: Belg klopt Trentin in Memorial Frank Vandenbroucke en wint Napoleon Games Cup (03/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Jasper De Buyst heeft Binche-Chimay-Binche, beter bekend als de Memorial Frank Vandenbroucke, op zijn naam geschreven. Dat is de afsluiter van de Napoleon Games Cup. De Buyst was op de hellende laatste meters in Binche sneller dan Matteo Trentin en Tom Devriendt. De Buyst pakt ook de zege in het eindklassement van de Napoleon Games Cup.
  [naar artikel]
 35. Politie zoekt getuigen van ongeval met vluchtmisdrijf in Sint-Truiden (10/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De lokale politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken zoekt getuigen van een verkeersongeval met vluchtmisdrijf dat donderdagochtend rond 07.45 uur gebeurde op het kruispunt van de Hasseltsesteenweg met Schurhoven. Een 71-jarige vrouw op de fiets werd er ter hoogte van het woonzorgcentrum ‘t Meiland aangereden door een onbekend voertuig. De vrouw werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.
  [naar artikel]
 36. [VIDEO] - "De penis van napoleon ligt bij de zoon van een Amerikaanse uroloog" (24/01/2017 - De Redactie)
  Bart Van Loo heeft een nieuwe theatertournee rond Napoleon Bonaparte. In "Van Gils & Gasten" kwam hij op de proppen met een opmerkelijk verhaal over het lid van de voormalige Franse keizer.
  [naar artikel]
 37. Punch Powertrain zoekt 300 mensen (04/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De producent van traploze versnellingsbakken Punch Powertrain in Sint-Truiden zoekt dit jaar nog 200 tot 300 nieuwe werknemers. Dat zegt topman Cor van Otterloo in een gesprek met onze redactie.
  [naar artikel]
 38. Mettepenningen zet De Bie aan de deur bij Marlux-Napoleon Games (02/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De wegen van ploegleider Danny De Bie en Marlux-Napoleon Games scheiden vanaf vandaag. Het team van manager Jurgen Mettepenningen maakte het nieuws...
  [naar artikel]
 39. Gezin is doodongerust na verdwijning trouwe hond: “Wie brengt onze Kars levend en wel terug thuis?” (10/01/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het gezin van Helena Menten uit het dorp Meuzegem is de wanhoop nabij. Hun trouwe viervoeter Kars is al bijna twee maanden vermist. Ondanks talloze zoekacties en oproepen is er nog steeds geen spoor van de bruine bordercollie. “We zijn echt bang dat iemand hem gestolen heeft”, zegt een emotionele Helena.
  [naar artikel]
 40. Helena Bonham Carter krijgt vaste rol in nieuw seizoen 'The Crown' (04/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Helena Bonham Carter (51) krijgt een vaste rol in het derde seizoen van de Netflix-hitserie 'The Crown'. De actrice, bekend van 'The King's Speech'...
  [naar artikel]
 41. Protheses voor Helena (8) zijn peperduur: "Daarom willen we haar invalide laten verklaren" (08/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  De achtjarige Helena Willems uit Tongeren heeft een beenprothese en een handprothese nodig. Haar onderbeen werd geamputeerd en ze mist drie vingers aan één hand. Toch wordt ze door de overheid niet invalide verklaard. Haar familie start nu een geldinzamelactie want de kosten lopen hoog op.
  [naar artikel]
 42. Ouders Tongerse Helena (8): "Willen haar invalide laten verklaren want protheses zijn duur" (08/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De achtjarige Helena Willems uit Tongeren heeft een beenprothese en een handprothese nodig. Haar onderbeen werd geamputeerd en ze mist drie vingers aan één hand. Toch wordt ze door de overheid niet invalide verklaard. Haar familie start nu een geldinzamelactie want de kosten lopen hoog op.
  [naar artikel]
 43. De prime minister en de parttime staatsman (13/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 44. Daarom verloor Napoleon de Slag bij Waterloo (25/08/2018 - Het Nieuwsblad)
  At Waterloo Napoleon did surrender, zong ­ABBA. En dat kwam niet alleen door te sterke ­tegenstanders, maar ook door de staat van het slagveld. Dat was bijzonder modderig door hevige regens, waardoor de troepen zich vastliepen.
  [naar artikel]
 45. Trump-adviseur Steve Bannon heeft een schilderij van zichzelf als Napoleon (12/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Steve Bannon, topstrateeg in het Witte Huis, bezit een olieverfschilderij van zichzelf, gekleed als Napoleon Bonaparte. Bannon kreeg het
  [naar artikel]
 46. GP Jef Scherens-Rondom Leuven zoekt opvolger voor Dimitri Claeys (18/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zondag vindt de 51e editie plaats van de GP Jef Scherens-Rondom Leuven. Deze categorie 1.1-wedstrijd maakt ook deel uit van de Napoleon Games Cycling Cup en is meteen de zevende manche uit de reeks van tien.
  [naar artikel]
 47. Maaseikse actrice Helena Vanloon wordt weer herkend als Marleentje (29/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het best bekeken VTM-programma van deze zomer is ‘Lili & Marleen’, waarvan de zesde jaargang voor de derde keer loopt. Helena Vanloon (52), de actrice uit Maaseik die in Antwerpen woont, wordt twintig jaar na de eerste uitzending weer volop herkend als Marleentje, het brave weesmeisje uit Limburg.
  [naar artikel]
 48. Uw voorvader vocht voor Napoleon? Dan is deze man u ontzettend dankbaar (29/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Wie vermoedt dat een van zijn voorouders ooit in het leger van Napoleon vocht, neemt best eens contact op met Bert Gevaert. De classicus wil een boek samenstellen met álle Brugse Napoleonisten, liefst 262. “Mijn ultieme droom: hun memoires terugvinden.” Ondertussen kon hij al één foto bemachtigen.
  [naar artikel]
 49. Mettepenningen stelt nieuwe hoofdsponsor voor voor veldritteam (31/05/2017 - Sporza)
  Jurgen Mettepenningen, manager van Marlux-Napoleon Games, heeft een vervanger voor Napoleon Games gevonden dat eind 2017 stopt als sponsor. Bingoal komt in de plaats.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.