Het Antigifcentrum waarschuwt opnieuw voor de gevaren van huishoudmiddelen. Het centrum krijgt elk jaar namelijk meer oproepen binnen van incidenten met dergelijke producten. Dat schrijft De Standaard. Bijna de helft van alle oproepen gaat over kinderen. Zij drinken bijvoorbeeld nog te vaak van flesjes aftershave of eten van wascapsules. Daarom lanceert het Antigifcentrum nu ook een nieuwe campagne. [naar artikel]
De Zweedse meubelgigant Ikea betreedt de energiemarkt en verkoopt vanaf september groene stroom. Het bedrijf pakt zo opnieuw uit met zijn duurzame imago, maar experts wijzen erop dat de verkoop van wegwerpmeubels het milieu schaadt. Voor onze Ikea-meubels sneuvelt er elke seconde een boom, berekende een ngo. [naar artikel]
Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van "Ons vakmanschap drink je met verstand" zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing "Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid". Dat kondigt de sector aan. [naar artikel]
De klimaatcrisis schaadt nu al de gezondheid van foetussen, baby’s en zuigelingen over de hele wereld blijkt uit zes nieuwe onderzoeken. Wetenschappers ontdekten bijvoorbeeld dat hogere temperaturen verband houden met snelle gewichtstoename bij baby’s, wat het risico op obesitas op latere leeftijd verhoogt. Hogere temperaturen worden ook in verband gebracht met vroeggeboorte, wat levenslange gezondheidseffecten […] [naar artikel]
Dat voldoende bewegen cruciaal is voor een goede gezondheid, daar zijn wetenschappers het over eens. En ook steeds meer werkgevers raken overtuigd... [naar artikel]
En puntzak frietjes hier, een pizza daar. Het is snel gebeurd. We weten allemaal dat dit onze fysieke gezondheid niet bepaald ten goede komt, maar... [naar artikel]
Ook onze gezondheid heeft te lijden onder klimaatverandering. Experts roepen na de hitte- en overstromingsrecords van afgelopen zomer op tot actie. Wat zijn de grootste bedreigingen? [naar artikel]
“Bio is niet beter voor het milieu, niet beter voor je gezondheid en minstens één derde duurder dan gewone voeding en dat is wetenschappelijk niet te verantwoorden. Dat is de stelling van Stijn Bruers deze maand in EOS magazine. Bruers noemt zichzelf nochtans een milieu-activist en is doctor in de wetenschappen. [naar artikel]
Er is al veel gezegd en geschreven over de vermeende invloed die 5G op onze gezondheid zou hebben. Doemberichten op sociale media doen de nieuwe... [naar artikel]
5G blijft de gemoederen beroeren, als het niet geo-economisch of in complottheorieën over coronaverspreiding is, dan wel bij mensen die zich zorgen maken om hun gezondheid. Maar wat is er allemaal van waar? In onze provincie is 5G al uitgerold in onder meer Antwerpen, Mechelen, Lier en Geel. [naar artikel]
Het derde Nationaal Actieplan Leefmilieu-Gezondheid (NEHAP 3) is vanmorgen voorgesteld door federaal minister van Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo). Het plan focust op hoe we onze gezondheid kunnen verbeteren door het beïnvloeden van milieu- en klimaatfactoren. Want luchtvervuiling of andere risicofactoren nog altijd verantwoordelijk voor massa's vroegtijdige sterftes. [naar artikel]
Minder vlees, meer fruit en kraantjeswater. Het is slechts een greep uit de tips die de geüpdatete voedingsdriehoek ons geeft. Die zal voortaan ook de milieu-impact van onze voeding in rekening brengen. ‘Want wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.’ [naar artikel]
Van de schade aan het milieu, aan onze gezondheid of aan de economie die we berokkenen door ons te verplaatsen, betalen we soms amper de helft [naar artikel]
Gezondheid en milieu: beide zijn belangrijk. Maar wat als ze in conflict komen? [naar artikel]
Reclame voor alcohol krijgt een nieuwe educatieve boodschap. In plaats van “ons vakmanschap drink je met verstand” zullen commerciële boodschappen voor alcoholhoudende dranken voortaan gepaard gaan met de waarschuwing “alcoholmisbruik schaadt de gezondheid”. Dat kondigt de sector vandaag aan, maar ‘Het Belang van Limburg’ schrijft dat volgens federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke nog niets beslist is. [naar artikel]
De Vlaamse milieu-inspectie ontving vorig jaar ruim 2.500 klachten. Meer dan de helft daarvan gaat over geurhinder en geluidsoverlast, zo blijkt uit het Milieuhandhavingsrapport 2016 van de milieu-inspectie. [naar artikel]
Duurzame voeding heeft voor de hedendaagse consumenten meer te maken met gezondheid dan met ecologie. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Israëlische technologiebedrijf Tastewise. De studie is gebaseerd op een analyse van ongeveer twee miljard online sociale interacties, ruim drie miljard online recepten en de menu’s van nagenoeg 275.000 restaurants. ‘Vele merken […] The post Consument denkt bij duurzaam eten vooral aan gezondheid en niet aan milieu appeared first on Business AM. [naar artikel]
Je eet beter een stukje vis of mosselen dan een biefstuk of kippensaté. Tot die conclusie komt een team Zweedse wetenschappers, dat de voedingswaarde vis en zeevruchten vergeleek met kip, rund- en varkensvlees. Volgens de onderzoekers is enkel zeedieren eten beter voor de gezondheid én het milieu. [naar artikel]
Je eet beter een stukje vis of mosselen dan een biefstuk of kippensaté. Tot die conclusie komt een team Zweedse wetenschappers, dat de voedingswaarde van vis en zeevruchten vergeleek met kip, rund- en varkensvlees. Volgens de onderzoekers is enkel zeedieren eten beter voor de gezondheid én het milieu. [naar artikel]
Snurken is niet alleen slecht voor de gezondheid, ook uw relatie lijdt eronder, zo blijkt uit onderzoek van de VUB. Dat hoef je deze bedpartners van zware snurkers niet te vertellen: “ [naar artikel]
Wie na de werkuren frequent zijn mails naleest, schaadt daarmee mogelijk zijn persoonlijke mentale gezondheid en die van zijn partner. Ook de relatie zelf kan hieronder komen te lijden. Dat heeft een onderzoek van de Amerikaanse Academy of Management uitgewezen. [naar artikel]
Op het Sint-Katelijneplein in Brussel heeft milieu-organisatie Greenpeace zaterdagnamiddag het startschot gegeven van haar nieuwe wereldwijde campagne om de vleesconsumptie tegen 2050 met de helft te doen dalen. Niet alleen zou dat goed zijn voor onze gezondheid en het dierenwelzijn, ook het milieu zou er meer dan wel bij varen. Vandaag wordt in België immers nog te veel vlees, en dan vooral vlees van industriële productie, geconsumeerd, aldus Greenpeace. [naar artikel]
StuBru-presentator Stijn Van de Voorde loopt elke week voor de muziek uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.