Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2020
22:39 uur

Nieuwe software laat leerlingen betalen met hun handpalm

Het Belang van Limburg

04/09/2019 - 11:20

Perfect ID, een Kempense start-up, ontwikkelde voor de Sint-Bavoschool in Gent de software die het mogelijk maakt een broodje of een frisdrank via een handpalmscan te betalen. “Het is maar een van de vele mogelijkheden die deze biometrische technologie biedt”, zegt medezaakvoerder Gust Dierckx.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Broodje betalen kan weldra met de handpalm in de Sint-Bavohumaniora in Gent (29/08/2019 - VRT NWS)
  De Sint-Bavohumaniora in Gent wil een einde maken aan bonnetjes, maaltijdkaartjes en cash geld en start met betalingen met de handpalm. "We zijn de eerste school die betalingen met biometrische gegevens zal uitrollen", zegt directrice Hilde Allaert in "De wereld vandaag" op Radio 1. De leerlingen van de school zullen in oktober kunnen betalen met een handpalmscan, die gekoppeld is aan een rekening die de ouders online kunnen spijzen.
  [naar artikel]
 2. Bedrijf ontwikkelt handpalmsensor voor school: “Een handpalm verlies je niet zomaar” (04/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Perfect ID, een Kempense start-up, ontwikkelde voor de Sint-Bavoschool in Gent software die het mogelijk maakt om te betalen met een handpalmscan. “Het is maar een van de vele mogelijkheden.”
  [naar artikel]
 3. Gezondheid zit in een handpalm (16/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Je moet niet altijd naar een waarzegger gaan om via je handpalm meer te weten te komen over je eigen leven. Wist je dat de vorm en kleur van je...
  [naar artikel]
 4. Software voor alle Vlaamse leerlingen met dyslexie (13/10/2017 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) heeft 90.000 euro klaar om voorleessoftware te ondersteunen. Op die manier zouden de zowat 60.000 Vlaamse leerlingen met dyslexie geholpen zijn. Een hele verbetering zou dat zijn want op dit moment heeft maar een kwart van die leerlingen toegang tot de software.
  [naar artikel]
 5. Nieuwe software voor leerlingen met dyslexie (13/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) maakt 900.000 euro vrij zodat alle leerlingen met dyslexie via hun school toegang krijgen tot...
  [naar artikel]
 6. Nieuwe software voor leerlingen met dyslexie (13/10/2017 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Leerlingen te laat op school door vertragingen op buslijn 48 (13/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  Tientallen leerlingen uit de regio Houthalen-Helchteren komen regelmatig te laat bij het Agnetencollege in Peer omdat hun bus niet op tijd rijdt door wegenwerken. “De Lijn zegt te werken aan een nieuwe regeling.
  [naar artikel]
 8. Handpalmscan in Sint-Bavohumaniora in Gent wordt uitgesteld door "ongeruste ouders en nieuwe privacywet" (11/09/2019 - VRT NWS)
  De Sint-Bavohumaniora in Gent zou dit schooljaar uitpakken met een hightechsysteem, waarbij de leerlingen broodjes kunnen kopen door hun handpalm te laten scannen. Maar de plannen zijn uitgesteld, door ongeruste ouders en een nieuwe Europese privacyregelgeving.
  [naar artikel]
 9. Voorleessoftware voor alle leerlingen met dyslexie (13/10/2017 - Metro)
  Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) maakt 900.000 euro vrij zodat alle leerlingen met dyslexie via hun school toegang krijgen tot voorleessoftware, een tool die nodig is om leerstof te verwerken. 60.000 scholieren zijn daarbij gebaat. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vandaag. Zeven procent van de Vlaamse scholieren kampt met ernstige lees-, of schrijfproblemen – in totaal gaat het om 60.000 Vlaamse leerlingen. Die kinderen hebben allemaal nood aan de voorleessoftware, maar slechts 1 op de 4 leerlingen heeft er toegang toe. Het is niet zo dat er vandaag geen softwarepakketten worden bijgekocht door de Vlaamse overheid. “Maar met het huidige budget van 50.000 euro kunnen er jaarlijks slechts 70 pakketten van 5 USB-sticks toegekend worden”, geeft onderwijsminister Crevits (CD&V) toe. Daarom investeert de onderwijsminister nu 876.000 euro in het aankopen van de licenties van de software. Het voordeel: alle scholen en dus alle leerlingen kunnen die software voortaan gebruiken. bron: Belga
  [naar artikel]
 10. Nieuwe hard- en software (23/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Op 1 januari 2019 vormen de gemeenten Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek de gemeente Oudsbergen. Om de dienstverlening te optimaliseren worden de huidige hardware, software, servers en toebehoren, op beide locaties vervangen door volledig nieuwe hardware.
  [naar artikel]
 11. Leuvense software spoort longziektes op (10/09/2019 - De Tijd)
  13:53 De start-up Artiq ontwikkelde software om data uit longtesten bliksemsnel te analyseren en een diagnose te stellen. 'De software doet dat dubbel zo nauwkeurig als artsen zelf', klinkt het.
  [naar artikel]
 12. Leerlingen met beperking moeten meer betalen in zwembad, tenzij ze in diep bad gaan. "Maar dat kúnnen ze niet" (24/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Voor onze leerlingen wordt zwemmen in het nieuwe zwembad Sportoase in Oudenaarde onbetaalbaar", alarmeert Wim Van Nieuwenhuize, directeur van
  [naar artikel]
 13. Belgische slimme software laat mensen vlotter netwerken (27/09/2016 - De Tijd)
  18:27 U bezoekt soms een congres, maar u bent geen netwerker? Twee Belgische start-ups passen daar een mouw aan met slimme software die u met relevante contacten moet ‘matchen’.
  [naar artikel]
 14. Nieuwe software helpt artsen drankverslaving te ontdekken (29/03/2019 - De Morgen)
  De huisarts ziet het nog veel te weinig als een patiënt te veel drinkt. Nieuwe software moet dat probleem in ons land oplossen. Na een beknopte vragenlijst ziet de dokter meteen de juiste behandeling op het computerscherm verschijnen.
  [naar artikel]
 15. Rondleiding in nieuw Antwerps hotel van de toekomst: geen receptie, gsm is afstandsbediening (20/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De deuren openen en betalen met uw handpalm, of met uw gsm de verlichting op uw kamer en de televisie bedienen. Antwerpen heeft er nu wel een heel modern hotel bijgekregen in de Pelikaanstraat. Rechtover het Centraal station opent woensdag officieel het A-Stay hotel, waar technologie en duurzaamheid samengaan.
  [naar artikel]
 16. Nieuwe wet al meteen in koelkast: software digitale bouwaanvraag niet af (01/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Op 23 februari voert Vlaanderen de digitale bouwaanvraag in, maar er bestaat geen software die de gemeenten toelaat om die aanvragen te verwerken. Lokale overheden die op het nieuwe systeem hadden gerekend, dreigen zo een achterstand op te lopen in het behandelen van de dossiers.
  [naar artikel]
 17. Mogelijk nieuwe sjoemelsoftware bij Volkswagen (25/12/2018 - De Morgen)
  Volkswagen heeft mogelijk nieuwe, illegale softwarefuncties in dieselauto's gestopt. Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag hebben de Duitsers dat gedaan bij een recente software-update. De software zou het filteren van uitlaatgassen terugdraaien als een bepaalde hoeveelheid brandstof is verbruikt.
  [naar artikel]
 18. Zwembad in Poperinge laat software aanpassen om privacy bezoekers beter te beschermen (07/09/2017 - VRT NWS)
  Het stadsbestuur van Poperinge heeft de software laten aanpassen die in het zwembad de toegang van abonnees registreert. De Privacycommissie had heel wat kritiek op de manier waarop het nu gebeurde en dus werd er ingegrepen. 
  [naar artikel]
 19. “Laat elke winkeldief 181 euro betalen” (15/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Winkeldieven moeten zwaarder boeten. Het volstaat niet hen de prijs van de gestolen waren te laten betalen en hun naam op te schrijven. “Laat een...
  [naar artikel]
 20. "Nieuwe iPhone-software waarschuwt als u uw telefoon te veel gebruikt" (01/06/2018 - De Morgen)
  Spendeert u wel eens te veel tijd aan uw smartphone? Nieuwe software van Apple kan dat probleem voor u oplossen, volgens een nieuw gerucht waarover Bloomberg bericht. In de nieuwe versie van besturingssysteem iOS, die maandag gepresenteerd wordt, zou een tool zitten die u helpt uw iPhone en iPad af en toe weg te leggen.
  [naar artikel]
 21. Nieuwe software voorspelt twee uur op voorhand of uw huis zal overstromen (22/06/2019 - Het Belang van Limburg)
  AntwerpenVergeet code geel, oranje en rood. Nieuwe software maakt het weldra mogelijk om twee uur op voorhand te voorspellen welke straten zullen overstromen. “Door de combinatie van data kan dat zelfs tot op huisniveau.”
  [naar artikel]
 22. Antwerpse software laat klanten van Walmart juwelen ontwerpen (14/04/2017 - De Tijd)
  12:29 Online juweeltjes, kerstdecoratie of meubels naar eigen smaak tunen? Het Antwerpse Twikit maakt furore met software die dat mogelijk maakt. ‘Zelfs Walmart.com maakt gebruik van onze techniek.’
  [naar artikel]
 23. Zo vermijd je chronische nekpijn op het werk (28/04/2017 - Knack)
  Beeldschermen zijn alomtegenwoordig in ons leven. Ze presenteren de wereld in onze handpalm, maar bezorgen veel mensen ook een pijnlijke nek. Nieuwe inzichten brengen gelukkig verlichting.
  [naar artikel]
 24. Leerlingen krijgen nieuwe leerstof na de paasvakantie: maximaal 4 uur per dag bezig met taken (03/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De ‘preteaching’ van nieuwe leerstof na de paasvakantie moet doenbaar en haalbaar zijn voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Leerlingen zijn per...
  [naar artikel]
 25. Gesjacher met Vlaamse natuur: software voor natuuruitbreiding vol fouten (25/10/2017 - Knack)
  Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) heeft geen geluk met de software die ze zonder openbare aanbesteding laat ontwikkelen om haar werk te stroomlijnen. Het softwaremodel dat gebruikt moet worden om plekken te selecteren voor natuuruitbreiding zit volgens experts vol fouten.
  [naar artikel]
 26. Leerlingen knutselen tientallen kleurrijke vogelhuisjes (19/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een nieuwe lente: de leerlingen van de eerstegraadsschool hebben alvast hun best gedaan om de vogels een nieuwe nestplaats te geven.
  [naar artikel]
 27. Lubbeek laat nieuwe asielzoekers betalen (04/04/2019 - De Morgen)
  Lubbeek, waar Theo Francken burgemeester is, is de eerste gemeente die een administratieve vergoeding eist in ruil voor een tijdelijke inschrijving in het vreemdelingenregister. Asielzoekers moeten er voortaan 50 euro betalen.
  [naar artikel]
 28. De Block helpt oude dokters met gratis software uit nood (23/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) lanceert na de zomer nieuwe software om oudere dokters uit de nood te helpen. Dat
  [naar artikel]
 29. De Block helpt oude dokters met versimpelde en gratis software uit nood (23/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) lanceert na de zomer nieuwe software om oudere dokters uit de nood te helpen. Dat
  [naar artikel]
 30. Nieuwe digitale bouwaanvraag kan niet verwerkt worden, want er is geen software (01/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Op 23 februari moet in Vlaanderen de digitale bouwaanvraag (omgevingsvergunning) van start gaan, maar er bestaat geen software die de gemeenten
  [naar artikel]
 31. Vijf miljoen Duitse dieselwagens moeten nieuwe software krijgen (02/08/2017 - De Redactie)
  Na de dieseltop in Berlijn is er bekendgemaakt dat vijf miljoen Duitse dieselauto's nieuwe software moeten krijgen om de luchtkwaliteit te verbeteren.
  [naar artikel]
 32. Idee: korting als je online aankoop zelf gaat afhalen, meer betalen als je het thuis laat leveren (19/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Wie online bestelde producten thuis laat bezorgen, moet extra gaan betalen. Zo kan de wildgroei aan pakketbezorgers worden tegengegaan, claimen...
  [naar artikel]
 33. Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar (16/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar (17/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de software-update voor de toestellen van het type 737 MAX gereed. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Boeing heeft al 360 vlieguren gemaakt met toestellen met de vernieuwde software tijdens 207 vluchten. De software-update moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA voordat de toestellen weer de lucht in mogen. De FAA zegt de nieuwe software nog niet te hebben ontvangen, maar verwacht die binnen een week te hebben. Dan bekijkt de waakhond ook de documentatie en trainingen voor piloten die Boeing heeft aangepast. De 737 MAX-toestellen staan sinds maart wereldwijd aan de grond na twee dodelijke ongelukken binnen een half jaar. Bij de ongelukken in Indonesië en Ethiopië drukte een systeem dat overtrek van het toestel moest voorkomen herhaaldelijk de neus naar beneden. Dat systeem reageerde op foutieve data van een sensor. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing heeft software-update klaar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Akkoord over ondersteuningsmodel M-decreet: “Grote onrust weggenomen bij personeel” (18/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse meerderheidspartijen hebben een akkoord bereikt over het nieuwe ondersteuningsmodel voor leerlingen met specifieke noden in het gewone onderwijs. Dat nieuwe model moet ingaan vanaf 1 september 2017. Voor bepaalde groepen leerlingen (o.a. dove en blinde leerlingen) zal gewerkt worden met een financieel ‘rugzakje’ en er komt ook extra ondersteuning voor leerlingen met zorgnoden maar zonder medisch attest. Het is ook de bedoeling om de samenwerking over de netten heen te stimuleren.
  [naar artikel]
 36. Vlaanderen telt almaar meer kansarme leerlingen (29/05/2017 - De Redactie)
  In vijf jaar tijd zijn er in het secundair onderwijs vierduizend extra kwetsbare leerlingen bijgekomen, terwijl het totale aantal leerlingen ongeveer gelijk bleef. Dat blijkt uit het nieuwe onderwijsrapport van De Morgen.
  [naar artikel]
 37. Digi-assistent bibliotheek over software (31/01/2018 - Het Belang van Limburg)
  Voor computervragen over hardware en software ben je morgen, donderdag 1 februari, van 10 tot 11 uur welkom in de bibliotheek. Dan houdt de digi-assistent spreekuur. Vanaf nu gebeurt dat wel themagericht. Morgen ligt de focus op de keuze van software.
  [naar artikel]
 38. Van één pakje per dag naar permanent stoppen met roken: 40 leerlingen gaan de uitdaging aan (24/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Campus Zenit van de Talentenschool in Turnhout laat leerlingen al een hele week in een CO-meter blazen. Op die manier kunnen de jongeren bewijzen...
  [naar artikel]
 39. Onderzoek naar online kinderporno vanaf nu met slimme software (02/01/2020 - VRT NWS)
  Het politieteam dat online de meldingen van kinderporno onderzoekt, krijgt extra hulp van nieuwe slimme software. De analyse zal daardoor sneller gaan, want het programma kan bepalen welke beelden prioriteit moeten krijgen.
  [naar artikel]
 40. Inlichtingendiensten kunnen met nieuwe software voortaan in de diepste krochten van het internet graven (09/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De Staatsveiligheid en de militaire Adiv hebben voortaan krachtige software om tot in de diepste krochten van het internet naar informatie te...
  [naar artikel]
 41. Waarom Ariana Grande een “kleine barbecue” liet tatoeëren en iedereen vraagt om haar met rust te laten (31/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Haar nieuwe single “7 rings” is een gigantisch succes, dus besloot Ariana Grande dat te vieren met een tattoo. Ze dacht dat ze de titel van haar laatste nieuwe worp op haar handpalm had laten plaatsen, maar iemand is duidelijk de spellingscontrole vergeten.
  [naar artikel]
 42. Boeing heeft software-update voor 737 MAX-toestellen voorgesteld (27/03/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in Seattle de nieuwe software-update voor het toestel 737 MAX voorgesteld. De aanpassing werd twee weken geleden aangekondigd, nadat er de voorbije vijf maanden bij twee crashes met het nieuwe toestel bijna 350 mensen om het leven zijn gekomen.
  [naar artikel]
 43. Na de Meuris-heisa: "Laat leerlingen meebeslissen over schoolvoorstellingen” (15/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  “Betrek leerlingen bij de keuze voor de schoolvoorstellingen.” Dat zegt de Vlaamse Scholierenkoepel, nadat een voorstelling van Stijn Meuris dinsdagnamiddag danig uit de hand liep. In tal van Limburgse scholen gebeurt dat al, maar de evaluatie is niet overal positief. “Toen we de leerlingen lieten kiezen, keken we elke keer gewoon naar een film.”
  [naar artikel]
 44. Meester, laat ons met rust (28/03/2019 - De Morgen)
  De Vlaamse Scholierenkoepel neemt het niet langer dat leerkrachten leerlingen na de schooluren via digitale platformen als Smartschool bestoken met taken en opdrachten. Geen onbelangrijk signaal: 'Het welbevinden van de leerlingen heeft ook een invloed op hun prestaties.'
  [naar artikel]
 45. Houthalenaar maakt komaf met fake news met zelfgemaakte software (29/11/2018 - Het Belang van Limburg)
  Houthalenaar Maarten Schenk spoort online fake news op en corrigeert de artikels op zijn eigen site genaamd ‘Lead Stories’. Hij baseert zich op een eigen ontwikkelde software die laat zien welke online berichten populair zijn. Daarna gaat hij zelf op onderzoek om te kijken of de berichtgeving juist is of niet.
  [naar artikel]
 46. Basisschool De Brug (01/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De GO-school start haar nieuwe schooljaar in een nieuwe school. Deze ronde school telt dan ook heel wat nieuwe leerlingen. De kinderen werden ontvangen via de rode loper op het buitenplein. De leerkrachten ontvingen de leerlingen op een erg ludieke manier, wat met een voor een ontspannen sfeer zorgde.
  [naar artikel]
 47. Leerlingen Hasseltse school gaan via Facebook op zoek naar nieuwe juf (17/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De leerlingen van basisschool KIDS in Hasselt gingen via Facebook zelf op zoek naar een nieuwe juf. Met succes:een dag later staat er al een nieuwe leerkracht voor hun klas. Al mocht niet zomaar eender welke juffrouw hun nieuwe juf worden, want de kinderen hadden wel wat eisen.
  [naar artikel]
 48. Leerlingen barricaderen refter uit protest tegen hoge studiekosten (14/02/2017 - De Standaard)
  Een 50-tal leerlingen van de technische school TechnOV uit Vilvoorde hebben dinsdag op de middag de refter geblokkeerd uit protest tegen de hoge studiekosten. Het initiatief van de actie ging uit van de plaatselijke afdeling van de KAJ. De actievoerders - het ging vooral om leerlingen die les volgen in het 6e en 7e jaar - eisten dat het bedrag van 20 euro per jaar dat ze jaarlijks moeten betalen om de refter in te mogen, geschrapt wordt.
  [naar artikel]
 49. Leerlingen technische school Vilvoorde barricaderen refter omdat school te duur is (14/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een 50-tal leerlingen van de technische school TechnOV uit Vilvoorde hebben dinsdag op de middag de refter geblokkeerd uit protest tegen de hoge studiekosten. Het initiatief van de actie ging uit van de plaatselijke afdeling van de KAJ. De actievoerders - het ging vooral om leerlingen die les volgen in het 6e en 7e jaar - eisten dat het bedrag van 20 euro per jaar dat ze jaarlijks moeten betalen om de refter in te mogen, geschrapt wordt.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.