Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Wij gaan op zoek naar de lekkerste mosselen-friet: vanwaar komt de liefde van de Belg voor mosselen?

12/09/2019 - 16:45
"Mosselen, we kijken er elke zomer opnieuw naar uit. Ze horen in ons kookboek als mayonaise bij frieten. En ja, die willen we er in dit klassiek gerecht ook wel bij. Waar komt die liefde vandaan en waar eet je de lekkerste mosselen in de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. Je kan jouw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waar eet je de lekkerste mosselen-friet? Nomineer jouw favoriet (12/09/2019 - Gazet van Antwerpen)

Mosselen, we kijken er iedere zomer opnieuw naar uit. Waar eet jij de lekkerste mosselen van de hele provincie Antwerpen? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. [naar artikel]


2. Hier eet je de lekkerste mosselen-friet in Antwerpen (11/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

De Lekkerste Mosselen-Friet van de regio eet u in Schoten. De jury van deze smakelijke zoektocht koos na ernstige overweging en een extra proeverij voor restaurant Mosselino van ladychef Valérie Ipekdjian. De Engel uit Zandhoven en De Bomma uit Antwerpen bezetten plaatsen twee en drie. [naar artikel]


3. OVERZICHT. Van tapas tot mosselen: waar in Limburg eet je de lekkerste zomergerechtjes? (24/08/2023 - Het Belang van Limburg)

De hele zomer lang schuimden we wekelijks tal van Limburgse zaken af, op zoek naar de lekkerste paella, pasta vongole, tapasschotel, mosselen en meer heerlijk zomerse gerechten. Welke adresjes staken erbovenuit? Wij lijsten onze topscores voor je op. [naar artikel]


4. Lekkere mosseltjes gegeten? Dit kan je doen met de overschot (14/10/2019 - Gazet van Antwerpen)

Dit weekend las u in Gazet van Antwerpen alles over onze culinaire zoektocht naar De Lekkerste Mosselen-friet in jouw regio. Maar wat als je zelf mosselen hebt klaargemaakt en je hebt wel wat overschot? Daar kan je best nog een lekker gerechtje van maken. Wij trokken naar sterrenrestaurant ’t Fornuis bij chef-kok Johan Segers. [naar artikel]


5. Nieuw mosselseizoen van start: “Mensen rijden van de zee naar Lommel voor onze mosselen” (05/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Vandaag is het nieuwe mosselseizoen van start gegaan. Dat wil zeggen dat u opnieuw Zeeuwse mosselen van bodemcultuur kan bestellen op restaurant of in de winkel. Mosselen gekweekt in hangcultuur zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar volgens liefhebbers zijn mosselen van bodemcultuur de lekkerste. Wij gingen de nieuwe bodemschelpen alvast voor u proeven bij restaurant Diana in Lommel, gekend voor zijn uitstekende mosselen. [naar artikel]


6. Belgische friet serveer je nu ook met Belgische mosselen (21/07/2023 - De Standaard)

De mosselen die wij eten, komen meestal uit Nederland of Frankrijk. Maar nu zijn er ook Belgische mosselen uit de Noordzee, een project van Colruyt dat heel wat voeten in de aarde had. ‘De Noordzee is nogal turbulent. En de lokale politiek ook.’ [naar artikel]


7. Resto National: 1.200 keer mosselen met friet (21/07/2016 - Knack)

Op het Resto National op het Brusselse Vossenplein werden tijdens de nationale feestdag meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid. De avond wordt er afgesloten met Bruxelles Zingt, een reusachtige karaoke. [naar artikel]


8. Mosselen met witte wijn, carbonara of in een noedelsalade: Sergio Herman brengt hommage aan de smaak van Zeeland (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Mosselen met friet – zo kennen we ze allemaal, maar topkok Sergio Herman wil ons verder doen kijken en dromen. “Dit is liefde voor een van de mooiste smaken die Zeeland te bieden heeft.” [naar artikel]


9. Tips van de chef: hoe maak je de lekkerste mosselen klaar? En hoe herken je slechte exemplaren? “De kooktijd is afhankelijk van de grootte” (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu het mosselseizoen volop aan de gang is, staan we te popelen om het zwarte goud van de zee zelf weer te gaan proeven. Maar hoe maak je die mosselen het lekkerst klaar? Hoe herken je een slechte mossel? Wat mag je zeker niet doen? En hoeveel mosselen voorzie je per persoon? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke 7 dingen je moet letten én deelt een exclusief recept. “De mosselen moeten mooi blinken en niet te nat zijn.” [naar artikel]


10. Liefde van en voor mosselen (05/04/2019 - De Morgen)

Mosselen zijn net mensen: wonderlijke wezens. De documentaire L'amour des moules van de Nederlandse Willemiek Kluijfhout is een ode aan beide. [naar artikel]


11. Meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid op Resto National (21/07/2016 - Het Belang van Limburg)

Op het Resto National op het Brusselse Vossenplein werden tijdens de nationale feestdag meer dan 1.200 porties mosselen met friet bereid. De avond wordt er afgesloten met Bruxelles Zingt, een reusachtige karaoke. [naar artikel]


12. Sterrenchef Thijs Vervloet test mosselen aan de kust: “Hier denk je op geen enkel moment de beste te vinden én toch gebeurt het” (05/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Hét kustgerecht bij uitstek is zonder twijfel mossel met friet. Tweesterrenchef Thijs Vervloet van Colette - De Vijvers ging voor ons op zoek naar de beste pot mosselen natuur. En hij vond die op een heel onverwachte plek. [naar artikel]


13. Restaurants zijn nog niet open, maar er zijn wel al mosselen (26/05/2020 - Het Belang van Limburg)

In het Zeeuwse mosseldorp Bruinisse zijn de eerste mosselen geoogst. Dat deed de Zeeuwse mosselkweker Jan Bout. Het gaat om mosselen van de zogenoemde hangcultuur. Op de eerste mosselen van de bodemcultuur is het nog een maand wachten. [naar artikel]


14. Vlaanderen gaat weer mosselen kweken (13/08/2016 - De Tijd)

01:00 Over een paar jaar eet u mogelijk Belgische mosselen. Onder meer Colruyt en Sioen en onderzoekers starten dit najaar met de kweek van mosselen tussen de windmolens in de Noordzee. [naar artikel]


15. De beste mosselen eet je nu: 3 x heerlijke recepten (05/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een pot mosselen, het blijft een van de meest favoriete gerechten van zowat élke Belg. Zelf eet ik ze het liefst puur natuur, met wat ajuin, selder... [naar artikel]


16. Waarom de Ierse mosselen in promotie staan en de Zeeuwse (nog) niet: “Wie koopt dat nu?” (04/07/2018 - Gazet van Antwerpen)

Wanneer u in de supermarkt op zoek gaat naar Zeeuwse mosselen in promotie, bent u eraan voor de moeite. Het zijn de Ierse soortgenoten die met de aandacht en korting gaan lopen. Over hoe dat komt, zijn handelaars het absoluut niet eens. [naar artikel]


17. Hier eet je de beste mosselen van Antwerpen (23/06/2017 - Gazet van Antwerpen)

In deze rubriek gaat culinair auteur en foodie Luc Hoornaert op zoek naar vier uitstekende bereidingen van populaire gerechten. Deze week: mosselen. [naar artikel]


18. Een broodje of een pak friet, mosselen of sushi: waarmee krijg je meer calorieën binnen? (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Bestel jij eerder sushi dan mosselen, omdat je denkt dat dat liever voor je lijn is? Is een broodje gezond zoveel “gezonder” dan een pakje friet? En hoeveel calorieën krijg je nu eigenlijk écht binnen met zo’n frappuccino? UZA-hoofddiëtist Michaël Sels kijkt en vergelijkt. [naar artikel]


19. Onze wijnkenner Alain Bloeykens kiest tien wijnen die perfect bij een portie mosselen passen (13/08/2022 - Het Belang van Limburg)

Oké de mosselen mogen dan pas vanaf september stilaan op hun best zijn, tradities zijn er om in ere te houden. En voor de Belg is dat geen vakantie zonder mosselen. Daarom deze week tien wijnen die deze lekkernij gezelschap weten te houden met al evenveel suggesties qua bereiding. [naar artikel]


20. Eerste Belgische mosselen geoogst: "Smaken zoals een Zeeuwse mossel, maar met unieke nasmaak" (21/07/2023 - VRT NWS)

Mosselen-friet mag dan wel een typisch Belgisch gerecht zijn, maar de schaaldieren zelf komen niet van bij ons. Zeeboerderij Westdiep van de Colruyt wil daar verandering in brengen. De eerste (bescheiden) oogst is binnengehaald. "Ze zijn stevig van structuur en zeer sappig", zegt topchef Seppe Nobels die er al mee aan de slag kon. Het is voorlopig ook een dure lekkernij: drie keer duurder dan Zeeuwse mosselen. [naar artikel]


21. Eten voor minder dan 15 euro: mosselen met gember en chili bij Barrio (12/01/2019 - Gazet van Antwerpen)

In deze rubriek gaat foodie Luc Hoornaert op zoek naar de lekkerste gerechten die je voor minder dan 15 euro kan eten in een Antwerps restaurant, soms als voorgerecht, soms als hoofdgerecht of maaltijd en af en toe als dessert. Deze week eet hij bij Barrio mosselen met gember en chili voor 6 euro. [naar artikel]


22. PROMOJAGERS SUPERTIP. Supermarkten voeren mosseloorlog: In deze winkel moet je zijn voor de goedkoopste mosselen (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Mosselen met frietjes, veel Belgischer wordt het niet. Maar waar vind je de goedkoopste mosselen? Net zoals vorig jaar in juni zijn de Belgische supermarktketens een prijzenoorlog gestart op vlak van Zeeuwse “Super” mosselen. Albert Heijn zet ze op dit moment met de laagste prijs in de winkelrekken, maar andere winkelketens doen ook hun best. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!