“Spaghetti bolognese bestaat niet.” En al zeker niet met paprika, champignons of – het ergst van al - gruyèrekaas. Op Radio 1 heeft de Genkse chef Peppe brandhout gemaakt van het pseudo-Italiaanse gerecht. Maar wie weet kan jij Peppe wel bekeren? [naar artikel]
Na stoofvlees, vol-au-vent en frieten moet spaghetti bolognese wel het favoriete gerecht van alle Vlamingen zijn. Reken Lara Laporte daar maar bij: zij proeft al een jaar lang spaghetti’s over heel Vlaanderen voor haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Alle reviews lees je hier. Deze week op het menu? La Cantina Italiana, waar je naar ’t schijnt de lekkerste spaghetti van Limburg eet. Maar of het charmante restaurant die reputatie ook kan waarmaken? [naar artikel]
Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en heeft iedereen er ook een uitgesproken mening over. Sommigen willen de pasta het liefst met zo veel... [naar artikel]
De Spanjaarden zijn nog maar net bekomen van televisiekok Jamie Oliver, die de culinaire trots van de natie tot in het diepst van zijn ziel beledigde door chorizo bij de paella te doen, of het is aan de Italianen om boos te zijn op de Britten. Volgens de bekende Italiaanse kok Antonio Carluccio heeft men in Groot-Bittannië de spaghetti bolognese vakkundig om zeep geholpen. Meer zelfs, in de authentieke Italiaanse keuken bestaat zelfs geen spaghetti bolognese, zegt Carluccio. [naar artikel]
De spaghetti bolognese van het intussen verdwenen studentencafé Alma is herrezen. Chef-kok Nicolas Moreels van restaurant De Pottenbrug kreeg de allereerste uitbater van den Alma zover dat hij letterlijk mee in de potten mocht roeren. [naar artikel]
“Bolognese is mijn favoriete gerecht en mijn absolute maatstaf voor de kwaliteit van een restaurant”, aldus Lara Laporte. Daarom richtte ze de blog... [naar artikel]
Spaghetti bolognese: iedereen lust hem en iedereen heeft er ook een uitgesproken mening over. Lara Laporte (27) weet er alles van. Ze blogt erover... [naar artikel]
Vanavond wordt de laatste scène tussen hartsvriendinnen Joy Anna Thielemans en Moora Vander Veeken in ‘Thuis’ uitgezonden. Dat zette Joy Anna ertoe aan om een prachtige ode aan haar beste vriendin te posten op Instagram. [naar artikel]
Heerlijk, zo’n versgedraaid bolletje vanille-ijs. Maar waar in Limburg eet je de beste? Laat het ons weten, en maak kans op één jaar gratis ijs in jouw favoriete zaakje. [naar artikel]
Spaghetti bolognese staat op de kaart in zowat elke brasserie, maar waar smaakt de Vlaamse versie van de Italiaanse ragù alla bolognese het best? Wij stuurden de Limburgse pizzakoning Rocco Cagliostro naar zeven plaatsen om te proeven: “Deze lijkt op die van mijn nonna.” [naar artikel]
Ben jij de klassieke spaghetti bolognese al beu? Vervang de spaghetti dan eens door courgetti. Zo heb je veel meer groenten op je bord en eet je [naar artikel]
Frietjes, stoofvlees en vol-au-vent zijn Vlaamse klassiekers. Maar een goede spaghetti bolognese doet ons hart minstens zo snel slaan. Lara Laporte... [naar artikel]
Het team ‘8 op een rij’ uit Sint-Amands verkocht 1.430 liter verse spaghettisaus. Met de opbrengst wordt een deel van het inschrijvingsgeld betaald van de vijf ploegen die in het voorjaar de 1000 km voor Kom op Tegen Kanker rijden. [naar artikel]
Het moet maar eens afgelopen zijn met al die gerechten die de indruk wekken uit Bologna te komen. Het beroemdst is natuurlijk spaghetti bolognese.... [naar artikel]
Vergeet de spaghetti bolognese, vanavond eten we een herfstpasta. Je maakt een sausje met pompoen, champignons, feta en wat krokante hazelnoten. [naar artikel]
Spaghetti bolognese staat met stip op nummer één als het favoriete gerecht van vele Vlamingen. Dat is zeker zo bij Lara Laporte: zij proeft al een jaar lang spaghetti’s over heel Vlaanderen voor haar blog ‘Spaghetti Blogonaise’. Speciaal voor NINA trekt ze nu langs de Vlaamse eethuizen die volgens de NINA-lezers de beste bolo serveren. Alle reviews lees je hier. Deze week op het menu? Carlito in het West-Vlaamse Tielt. [naar artikel]
Vzw Prinses Harte riep gisteren via Facebook op de spaghettisaus, die ze verkochten voor het goede doel, niet op te eten. De saus bevat namelijk... [naar artikel]
Weinig gerechten ter wereld zijn universeler dan een bord dampende spaghetti met een diepe dikke saus op basis van tomaat en vlees. Een beetje geraspte Parmezaanse kaas erover en het feest voor jong en oud kan beginnen. De bekendste is ongetwijfeld de bolognese die een heel eigen leven is gaan leiden, en als een soort van merknaam gebruikt wordt wanneer men het over een spaghetti met vleessaus heeft. Het recept uit Bologna is natuurlijk niet zo goed als dat uit Milaan of Rome, en in Italië bestaan er duizend-en-een verschillende variaties. Waar vind je opmerkelijke spagbols of bolo’s in Antwerpen? [naar artikel]
Chef Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen in Aalter test samen met zoontje Casper (12) en dochtertje Liv (6) twaalf lasagnes bolognese uit de supermarkt. Casper heeft zich voorgenomen om de laagjes lasagne te tellen, Liv wil vooral lekker gehakt proeven en papa Broes gaat op zoek naar een mooi gelaagde lasagne met beet en een lekkere, complexe smaak. Wat geen van de drie wil, is een papperige boeltje dat alleen goed is om de honger te stillen. [naar artikel]
De spaghetti bolognese en het stoofvlees met frieten bannen ten voordele van vegetarische en exotische alternatieven? Dat pikken de Leuvense studenten niet. Gisteren trok een groepje naar studentenrestaurant Alma 2 om hun favoriete gerechten terug te eisen. [naar artikel]
Na stoofvlees, vol-au-vent en frieten moet spaghetti bolognese wel het favoriete gerecht van alle Vlamingen zijn. Reken Lara Laporte daar maar bij:... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.