Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

26 November 2020
09:57 uur

Brussels Airlines haalt passagiers Thomas Cook in Tunesië alsnog op

Het Belang van Limburg

24/09/2019 - 16:53

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal woensdag in totaal 350 passagiers gaan ophalen in de Tunesische stad Enfidha en op het eiland Djerba. Het gaat om de toeristen die er waren gestrand nadat datzelfde Brussels Airlines haar dinsdag geplande vluchten had geschrapt omwille van de financiële problemen bij touroperator Thomas Cook België.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Brussels Airlines haalt passagiers in Tunesië alsnog op (24/09/2019 - Metro)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zal morgen in totaal 350 passagiers gaan ophalen in de Tunesische stad Enfidha en op het eiland Djerba. Het gaat om de toeristen die er waren gestrand nadat datzelfde Brussels Airlines haar vandaag geplande vluchten had geschrapt omwille van de financiële problemen bij touroperator Thomas Cook België. De luchtvaartmaatschappij besliste de vluchten naar Enfidha en Djerba, volledig voorbehouden voor Thomas Cook-klanten, te schrappen omwille van “de moeilijke financiële situatie van Thomas Cook Belgium en het feit dat de touroperator zijn achterstallige betalingen van de laatste weken niet kan nakomen”. Maar nu zal Brussels Airlines de passagiers die daardoor niet konden terugkeren naar België, morgen alsnog ophalen. De maatschappij heeft daarover afspraken gemaakt met het Garantiefonds Reizen. “Er zullen twee vluchten ingelegd worden”, aldus woordvoerster Maaike Andries. De vliegtuigen zullen leeg naar Tunesië vliegen en met samengeteld 350 reizigers terugkeren. bron: Belga Het bericht Brussels Airlines haalt passagiers in Tunesië alsnog op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Brussels Airlines dreigt honderdduizenden passagiers te verliezen door Thomas Cook (24/09/2019 - Metro)
  Als touroperator Thomas Cook België de boeken moet neerleggen, kan dat ook zware gevolgen hebben voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Zij nam in 2017 de vliegactiviteiten van de touroperator over en vervoert sindsdien honderdduizenden Thomas Cook-reizigers per jaar. Om hoeveel reizigers het precies gaat, wordt vandaag bij Brussels Airlines niet gepreciseerd. Maar in 2017 werd aangekondigd dat Brussels Airlines en Thomas Cook/Neckermann jaarlijks “meer dan een miljoen vliegtuigzetels naar de zon” zouden aanbieden. En Brussels Airlines zou ongeveer 80 procent van de mensen gaan vervoeren die bij Thomas Cook een vliegvakantie boekten. De luchtvaartmaatschappij nam eind 2017 het grootste deel over van de Belgische luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium, waaronder twee vliegtuigen en de 160 piloten en boordpersoneelsleden. Een woordvoerster van Brussels Airlines bevestigt vandaag nog eens dat er voorlopig geen extra vluchten geschrapt worden, naast de twee retourvluchten vandaag van en naar Tunesië die volledig bestemd waren voor Thomas Cook-reizigers. De gemengde vluchten (met klanten van Brussels Airlines en van de touroperator) gaan gewoon door, zegt woordvoerster Kim Daenen. Wat er de komende dagen zal gebeuren, wordt nog bekeken. Brussels Airlines staat ook in contact met het Garantiefonds Reizen om indien nodig hulp te bieden bij het repatriëren van gestrande vakantiegangers. bron: Belga   Het bericht Brussels Airlines dreigt honderdduizenden passagiers te verliezen door Thomas Cook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Brussels Airlines dreigt honderdduizenden passagiers te verliezen door Thomas Cook (25/09/2019 - Metro)
  Als touroperator Thomas Cook België de boeken moet neerleggen, kan dat ook zware gevolgen hebben voor luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. Zij nam in 2017 de vliegactiviteiten van de touroperator over en vervoert sindsdien honderdduizenden Thomas Cook-reizigers per jaar. Om hoeveel reizigers het precies gaat, wordt vandaag bij Brussels Airlines niet gepreciseerd. Maar in 2017 werd aangekondigd dat Brussels Airlines en Thomas Cook/Neckermann jaarlijks “meer dan een miljoen vliegtuigzetels naar de zon” zouden aanbieden. En Brussels Airlines zou ongeveer 80 procent van de mensen gaan vervoeren die bij Thomas Cook een vliegvakantie boekten. De luchtvaartmaatschappij nam eind 2017 het grootste deel over van de Belgische luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium, waaronder twee vliegtuigen en de 160 piloten en boordpersoneelsleden. Een woordvoerster van Brussels Airlines bevestigt vandaag nog eens dat er voorlopig geen extra vluchten geschrapt worden, naast de twee retourvluchten vandaag van en naar Tunesië die volledig bestemd waren voor Thomas Cook-reizigers. De gemengde vluchten (met klanten van Brussels Airlines en van de touroperator) gaan gewoon door, zegt woordvoerster Kim Daenen. Wat er de komende dagen zal gebeuren, wordt nog bekeken. Brussels Airlines staat ook in contact met het Garantiefonds Reizen om indien nodig hulp te bieden bij het repatriëren van gestrande vakantiegangers. Bron: Belga   Het bericht Brussels Airlines dreigt honderdduizenden passagiers te verliezen door Thomas Cook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Thomas Cook stuurt meerderheid klanten op reis met Brussels Airlines (20/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airlines zal vanaf eind oktober ongeveer 80 procent van de vliegtuigreizigers van reisorganisator Thomas Cook België vervoeren. Dat komt omdat Brussels Airlines de meeste activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) overneemt. “De grootste uitbreiding in de geschiedenis van Brussels Airlines”, zei Bernard Gustin, de topman van de luchtvaartmaatschappij, woensdag tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 5. Brussels Airlines annuleert Thomas Cook-vluchten en dreigt half miljoen passagiers te verliezen (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het dreigende faillissement van Thomas Cook België zou ook een grote opdoffer zijn voor Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij vervoert...
  [naar artikel]
 6. Brussels Airlines dreigt half miljoen passagiers te verliezen indien Thomas Cook België failliet gaat (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het dreigende faillissement van Thomas Cook Belgium zou ook een grote opdoffer zijn voor Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij vervoert...
  [naar artikel]
 7. Brussels Airlines annuleert eerste Thomas Cook-vluchten en dreigt half miljoen passagiers te verliezen (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het dreigende faillissement van Thomas Cook België zou ook een grote opdoffer zijn voor Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij vervoert...
  [naar artikel]
 8. Ruzie tussen piloten Brussels Airlines en Thomas Cook (26/01/2018 - VRT NWS)
  Er is nog steeds geen akkoord over het statuut dat piloten moeten krijgen die voor Thomas Cook Airlines Belgium werkten, maar nu zijn overgeheveld naar Brussels Airlines. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Sinds november voert Brussels Airlines alle vakantievluchten uit voor touroperator Thomas Cook. 40 piloten en 120 cabinemedewerkers kwamen zo bij Brussels Airlines terecht.
  [naar artikel]
 9. Brussels Airlines dreigt half miljoen passagiers te verliezen indien Thomas Cook Belgium failliet gaat (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het dreigende faillissement van Thomas Cook Belgium zou ook een grote opdoffer zijn voor Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij vervoert...
  [naar artikel]
 10. Brussels Airlines voert morgen alle vluchten uit (24/09/2019 - Metro)
  Brussels Airlines gaat morgen alle vluchten laten doorgaan. Vandaag werden twee retourvluchten die de luchtvaartmaatschappij uitsluitend voor Thomas Cook uitvoert, nog geschrapt. De vluchten van morgen zijn “mixed flights”, waarop een deel van de passagiers geboekt heeft bij de touroperator. Of die klanten zullen mogen opstappen, hangt af van de situatie bij Thomas Cook België, zegt de woordvoerster van Brussels Airlines. Maar voor de klanten die terugkeren van hun vakantiebestemming is er geen probleem, klinkt het nog. Eerder deelde Brussels Airlines al mee dat ze de 350 vakantiegangers van Thomas Cook Belgium die normaal gezien vandaag uit Tunesië (Enfidah en Djerba) zouden terugkeren, morgen gaat ophalen. De maatschappij heeft hierover afspraken gemaakt met het Garantiefonds Reizen. bron: Belga Het bericht Brussels Airlines voert morgen alle vluchten uit verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Brussels Airlines neemt Thomas Cook Airlines Belgium over (30/03/2017 - Knack)
  Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB), de luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook voor de Belgische markt, wordt ingelijfd door Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 12. Brussels Airlines schrapt in oktober 105 vluchten na faillissement Thomas Cook (26/09/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines zal in oktober 105 vluchten schrappen door het wegvallen van Thomas Cook. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten. Intussen is ook bekendgemaakt dat de 75 medewerkers van Thomas Cook België en Thomas Cook Retail hun baan verliezen.
  [naar artikel]
 13. Brussels Airlines slokt Thomas Cook Airlines op (12/04/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines neemt zijn sectorgenoot Thomas Cook Airlines België over. Zo'n 160 piloten en cabinemedewerkers gaan mee over, maar bij het grondpersoneel staan 40 banen op de tocht.
  [naar artikel]
 14. Brussels Airlines neemt Thomas Cook Airlines over (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas Cook Airlines Belgium, de Belgische luchtvaartmaatschappij van het gelijknamige reisagentschap, wil opgenomen worden in Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 15. Thomas Cook zadelt Brussels Airlines op met halflege vliegtuigen (24/09/2019 - De Tijd)
  15:19 Thomas Cook België laat geen nieuwe pakketreizigers vertrekken. Daarom zitten sommige vliegtuigen van Brussels Airlines maar halfvol. 'De impact voor ons is groot', zegt Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 16. 40 banen op de tocht bij Thomas Cook? (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB), de luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook voor de Belgische markt, wordt opgenomen in Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 17. Brussels Airlines schrapt 105 vluchten door problemen bij Thomas Cook (26/09/2019 - VRT NWS)
  Brussels Airlines zal in oktober 105 vluchten schrappen door de problemen met Thomas Cook. Dit heeft gevolgen voor 3.500 Brussels Airlines-klanten. Het gaat enerzijds om bestemmingen die geschrapt worden en anderzijds om bestemmingen waar minder vaak naartoe gevlogen zal worden. De passagiers van Brussels Airlines krijgen de keuze: ofwel kiezen ze een vlucht op een ander moment, ofwel kiezen ze een andere bestemming ofwel krijgen ze hun geld terug.
  [naar artikel]
 18. Piloten Brussels Airlines en Thomas Cook Airlines clashen (26/01/2018 - De Tijd)
  01:17 Bij Brussels Airlines woedt een hevige discussie over de carrièrekansen van de overgekomen piloten van Thomas Cook Airlines Belgium. 'Het is een emotionele kwestie.'
  [naar artikel]
 19. Thomas Cook Airlines Belgium slaat laatste keer vleugels uit (27/10/2017 - Metro)
  Met een vlucht Tenerife-Brussel valt in de komende nacht het doek over Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB). Vijftien jaar lang vloog de Belgische luchtvaartmaatschappij het gros van de klanten van Thomas Cook, Neckermann en Pegase naar hun vakantiebestemming, maar vanaf morgen neemt Brussels Airlines de fakkel over. Brussels Airlines maakte eind maart bekend dat het de meeste activiteiten wilde overnemen van TCAB, de Belgische luchtvaartmaatschappij van reisorganisator Thomas Cook. Honderdzestig piloten en cabinemedewerkers, twee vliegtuigen (Airbus A320) en alle slots worden nu, bij de start van het winterseizoen in de luchtvaart, overgedragen. Dat betekent wel het einde van de luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium. Opgericht in 2002, vindt in de nacht van vrijdag op zaterdag de laatste vlucht plaats. Passagiers uit het Spaanse vakantie-eiland Tenerife landen normaal gezien rond 1.30 uur op Zaventem. Door de overname wordt Brussels Airlines de belangrijkste partner van reisorganisator Thomas Cook. De luchtvaartmaatschappij zal 80 procent van de vliegtuigreizigers van Thomas Cook vervoeren. Tot nu toe was dat maar 18 procent. Met de omvorming van TCAB-routes tot lijnverbindingen van Brussels Airlines, verdubbelt het aantal zonbestemmingen van de maatschappij tot 51. Morgen al voert Brussels Airlines vakantiegangers van Thomas Cook naar elf bestemmingen. Naar aanleiding daarvan zijn ’s namiddags enkele festiviteiten gepland rond de vlucht naar de Egyptische badplaats Hurghada, een nieuwe bestemming voor Brussels Airlines. bron: Belga  
  [naar artikel]
 20. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wil Thomas Cook Airlines Belgium overnemen (30/03/2017 - De Redactie)
  Als het tot een akkoord komt, zouden de 160 piloten en cabinemedewerkers van Thomas Cook Airlines Belgium overgaan naar Brussels Airlines. 40 arbeidsplaatsen bij het grondpersoneel zouden verdwijnen.
  [naar artikel]
 21. Luchtvaartmaatschappij Thomas Cook België wil opgenomen worden in Brussels Airlines (30/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB), de luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook voor de Belgische markt, wordt opgenomen in Brussels Airlines. Beide bedrijven maakten de intentie hiervoor donderdagochtend bekend. Veertig banen bij het grondpersoneel van TCAB gaan verloren, de procedure voor collectief ontslag is opgestart.
  [naar artikel]
 22. VLM Airlines neemt resterende werknemers Thomas Cook Airlines Belgium over (31/05/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Er is een oplossing gevonden voor de veertig grondpersoneelsleden van luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium die niet worden overgenomen door Brussels Airlines. Zij kunnen terecht bij SHS Aviation, dat onder de merknaam VLM Airlines wil gaan opereren, zo is woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 23. VLM Airlines neemt resterende werknemers Thomas Cook Airlines Belgium over (31/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is een oplossing gevonden voor de veertig grondpersoneelsleden van luchtvaartmaatschappij Thomas Cook Airlines Belgium die niet worden overgenomen door Brussels Airlines. Zij kunnen terecht bij SHS Aviation, dat onder de merknaam VLM Airlines wil gaan opereren, zo is woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 24. Brussels Airlines annuleert vluchten en dreigt half miljoen passagiers te verliezen (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het dreigende faillissement van Thomas Cook België zou ook een grote opdoffer zijn voor Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij vervoert...
  [naar artikel]
 25. 40 jobs sneuvelen bij Thomas Cook door fusie met Brussels Airlines: “Ramp voor personeel” (30/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB), de luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook voor de Belgische markt, wordt opgenomen in Brussels Airlines. Beide bedrijven maakten de intentie hiervoor donderdagochtend bekend. Veertig banen bij het grondpersoneel van TCAB gaan verloren, de procedure voor collectief ontslag is opgestart. “Dit is een ramp voor de tweehonderd getroffen personeelsleden”, klinkt het bij de vakbonden.
  [naar artikel]
 26. Brussels Airlines schrapt in oktober meer dan 100 vluchten (26/09/2019 - Metro)
  Brussels Airlines zal vanaf 10 oktober en tot het einde van die maand in totaal 105 vluchten schrappen door het wegvallen van de reizen van touroperator Thomas Cook. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij gezegd. Het gaat om vluchten van en naar typische vakantiebestemmingen, zoals de Griekse eilanden en de Canarische Eilanden, die vooral gevuld werden met vakantiegangers van Thomas Cook. Maar de beslissing heeft ook gevolgen voor zowat 3.500 passagiers van Brussels Airlines zelf, zegt woordvoerster Maaike Andries. Voor hen zal een oplossing worden gezocht. bron: Belga   Het bericht Brussels Airlines schrapt in oktober meer dan 100 vluchten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Thomas Cook Airlines Belgium slaat laatste keer vleugels uit (27/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met een vlucht Tenerife-Brussel valt in de nacht van vrijdag op zaterdag het doek over Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB). Vijftien jaar lang vloog de Belgische luchtvaartmaatschappij het gros van de klanten van Thomas Cook, Neckermann en Pegase naar hun vakantiebestemming, maar vanaf zaterdag neemt Brussels Airlines de fakkel over.
  [naar artikel]
 28. Brussels Airlines annuleert eerste Thomas Cook-vluchten, noodnummer geopend voor gestrande Belgen (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het dreigende faillissement van Thomas Cook België zou ook een grote opdoffer zijn voor Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij vervoert...
  [naar artikel]
 29. Gevolgen Thomas Cook voor Brussels Airlines: meer dan 100 vluchten geschrapt (26/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Brussels Airlines zal vanaf 10 oktober en tot het einde van die maand in totaal 105 vluchten schrappen door het wegvallen van de reizen van touroperator Thomas Cook. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij gezegd.
  [naar artikel]
 30. Brussels Airlines bibbert om klanten Thomas Cook (23/09/2019 - De Tijd)
  16:59 Als de Belgische tak van Thomas Cook omvalt, dreigt luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines honderdduizenden klanten per jaar te verliezen.
  [naar artikel]
 31. Thomas Cook-reizigers keren vervroegd terug uit Tunesië (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Voor een aantal mensen die op reis zijn in Tunesië, zal de vakantie enkele dagen minder lang duren dan gepland. Met één vlucht van Brussels Airlines worden dinsdag vakantiegangers van Thomas Cook teruggevlogen vanuit Djerba en Enfidha, die normaal pas donderdag, vrijdag of zaterdag zouden terugkeren. Dat staat op de website van het Garantiefonds Reizen. De getroffen reizigers kunnen een vergoeding vragen voor de gemiste vakantiedagen.
  [naar artikel]
 32. Thomas Cook-reizigers keren vervroegd terug uit Tunesië (30/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Voor een aantal mensen die op reis zijn in Tunesië, zal de vakantie enkele dagen minder lang duren dan gepland. Met één vlucht van Brussels Airlines worden dinsdag vakantiegangers van Thomas Cook teruggevlogen vanuit Djerba en Enfidha, die normaal pas donderdag, vrijdag of zaterdag zouden terugkeren. Dat staat op de website van het Garantiefonds Reizen. De getroffen reizigers kunnen een vergoeding vragen voor de gemiste vakantiedagen.
  [naar artikel]
 33. Brussels Airlines mag reeks activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium overnemen (12/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische Mededingingsautoriteit stemt in met de gedeeltelijke integratie van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) in Brussels Airlines. De transactie zorgt niet voor een significante beperking van de mededinging op de markt voor passagiersvervoer met lijnvluchten volgens vaste dienstregeling en de markt voor groothandelsverkoop van vliegtuigstoelen aan touroperatoren, luidt het in een persbericht.
  [naar artikel]
 34. Brussels Airlines mag reeks activiteiten van Thomas Cook Airlines Belgium overnemen (12/09/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische Mededingingsautoriteit stemt in met de gedeeltelijke integratie van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) in Brussels Airlines. De transactie zorgt niet voor een significante beperking van de mededinging op de markt voor passagiersvervoer met lijnvluchten volgens vaste dienstregeling en de markt voor groothandelsverkoop van vliegtuigstoelen aan touroperatoren, luidt het in een persbericht.
  [naar artikel]
 35. Thomas Cook – Brussels Airlines annuleert dinsdag twee retourvluchten naar Enfidha en Djerba (23/09/2019 - Metro)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines annuleert dinsdag twee retourvluchten die de luchtvaartmaatschappij uitsluitend voor de touroperator uitvoert. Het gaat om retourvluchten naar Enfidha (Tunesië) en Djerba. Reden voor de annulaties zijn “de moeilijke financiële situatie van Thomas Cook Belgium en het feit dat de touroperator zijn achterstallige betalingen van de laatste weken niet kan nakomen”, meldt Brussels Airlines maandagavond. De Belgische luchtvaartmaatschappij bekijkt momenteel haar vluchtplan voor de komende weken en maanden en zal “zo snel mogelijk informeren over eventuele wijzigingen in haar vluchtaanbod”. bron: Belga Het bericht Thomas Cook – Brussels Airlines annuleert dinsdag twee retourvluchten naar Enfidha en Djerba verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Brussels Airlines schrapt vier vluchten van Thomas Cook België "wegens achterstallige betalingen" (23/09/2019 - VRT NWS)
  Brussels Airlines gaat morgen vier vluchten schrappen die uitgevoerd worden in opdracht van Thomas Cook, "wegens achterstallige betalingen". Dat meldt het bedrijf zelf. Het gaat om vluchten van en naar Tunesië.
  [naar artikel]
 37. Brussels Airlines schrapt meer dan 100 vluchten en niet alleen Thomas Cook-klanten zijn het slachtoffer (26/09/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Brussels Airlines zal vanaf 10 oktober en tot het einde van die maand in totaal 105 vluchten schrappen door het wegvallen van de reizen van touroperator Thomas Cook. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij gezegd.
  [naar artikel]
 38. Brussels Airlines schrapt meer dan 100 vluchten en niet alleen Thomas Cook-klanten zijn het slachtoffer (26/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airlines zal vanaf 10 oktober en tot het einde van die maand in totaal 105 vluchten schrappen door het wegvallen van de reizen van touroperator Thomas Cook. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij gezegd.
  [naar artikel]
 39. Brussels Airlines schrapt in oktober meer dan 100 vluchten na faillissement Thomas Cook (26/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Brussels Airlines zal vanaf 10 oktober en tot het einde van die maand in totaal 105 vluchten schrappen door het wegvallen van de reizen van touroperator Thomas Cook. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij gezegd.
  [naar artikel]
 40. Brussels Airlines annuleert vluchten voor Thomas Cook (23/09/2019 - De Tijd)
  21:15 Brussels Airlines annuleert dinsdag twee retourvluchten voor Thomas Cook naar de Tunesische bestemmingen Enfidha en Djerba.
  [naar artikel]
 41. Thomas Cook – Thomas Cook België laat dinsdag geen klanten vertrekken (24/09/2019 - Metro)
  Thomas Cook België laat dinsdag 24 september geen klanten vertrekken. Dat heeft het bedrijf maandagavond laat bekendgemaakt in een persbericht. Eerder op de avond had Brussels Airlines gemeld dat het dinsdag twee retourvluchten naar Enfidha (Tunesië) en Djerba annuleert die de luchtvaartmaatschappij uitsluitend voor de touroperator uitvoert. “Thomas Cook België betreurt het enorm dat als gevolg van deze beslissing de vakantie van haar klanten die dinsdag zouden vertrekken niet kan doorgaan”, klinkt het. Alle pakketvakanties van Thomas Cook en Neckermann zijn verzekerd via het Garantiefonds Reizen, benadrukt de touroperator. Ook Thomas Cook Nederland meldde maandagavond alle vertrekkende vluchten dinsdag te schrappen. bron: Belga Het bericht Thomas Cook – Thomas Cook België laat dinsdag geen klanten vertrekken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Thomas Cook laat vandaag geen klanten vertrekken (24/09/2019 - De Morgen)
  Thomas Cook België laat vandaag geen klanten vertrekken. Dat heeft het bedrijf gisteren laat bekendgemaakt. Eerder op de avond had Brussels Airlines gemeld dat het vandaag twee retourvluchten naar Enfidha (Tunesië) en Djerba annuleert. In Marokko werd een crisiscel opgericht om gestrande reizigers op te vangen, en Buitenlandse zaken heeft een noodnummer voor Thomas Cook-reizigers in het buitenland.
  [naar artikel]
 43. Brussels Airlines moet overheidssteun terugbetalen (24/03/2017 - De Tijd)
  16:58 De federale regering vraagt de 19 miljoen euro staatssteun terug die het in 2014 aan de luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines, TUI fly en Thomas Cook Airlines gaf.
  [naar artikel]
 44. Welke gevolgen heeft de malaise bij Thomas Cook België voor Brussels Airlines? "Dit kunnen ze missen als kiespijn" (24/09/2019 - VRT NWS)
  Als ook de Belgische tak van de reisorganisatie Thomas Cook failliet zou gaan, is dat geen goed nieuws voor Brussels Airlines. Dat zei onze luchtvaartspecialist Riadh Bahri in "De wereld vandaag" op Radio 1.
  [naar artikel]
 45. Brussels Airlines annuleert vluchten van Thomas Cook (23/09/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines annuleert twee vluchten die het namens Thomas Cook uitvoert. Het gaat voorlopig om twee retourvluchten naar Enfidha en Djerba.
  [naar artikel]
 46. Brussels Airlines schrapt volgende maand 105 vluchten door het wegvallen van Thomas Cook (26/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Brussels Airlines zal in oktober 105 vluchten schrappen door het wegvallen van Thomas Cook. Dadelijk meer.
  [naar artikel]
 47. VLM Airlines neemt deel werknemers en vlieglicentie Thomas Cook Airlines Belgium over (31/05/2017 - Het Nieuwsblad)
  SHS Aviation, de Nederlandse holding die het failliete VLM Airlines overnam, neemt de delen van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) over die niet naar Brussels Airlines gaan. Daarbij niet alleen de 40 TCAB-werknemers wier job in gevaar was, maar ook de vlieglicentie van TCAB voor A320-vliegtuigen. Dat is woensdag bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 48. Belgische divisie Thomas Cook Airlines in handen Brussels Airlines (30/03/2017 - Express)
  Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines neemt het grootste deel van de Belgische activiteiten van Thomas Cook Airlines over. Dat hebben de twee maatschappijen bekend gemaakt. Door de transactie zullen twee vliegtuigen van Thomas Cook Airlines Belgium in de vloot van Brussels Airlines worden opgenomen. Drie andere toestellen worden overgeheveld naar Thomas Cook Group. Tevens werd aangekondigd dat honderdzestig medewerkers, waaronder piloten en cabinepersoneel, de overstap naar Brussels Airlines zullen kunnen maken. Bij het grondpersoneel van Thomas Cook zouden wel een veertigtal arbeidsplaatsen verloren gaan. Aanbod Door de samenwerking van de twee maatschappijen zullen de klanten een grotere keuze aan bestemmingen, vluchten en vertrekdata krijgen aangeboden. Brussels Airlines neemt ook alle slots van Thomas Cook Airlines Belgium over. De activiteiten zouden vanaf november dit jaar door Brussels Airlines worden georganiseerd. Daarmee wordt Brussels Airlines de belangrijkste luchtvaartmaatschappij voor klanten van Thomas Cook België. Daarbij koesteren beide partijen de ambitie om de volgende drie jaar gezamenlijk nieuwe verbindingen aan te bieden voor vakanties op verre bestemmingen in Noord-Amerika, de Caraïben, Afrika en Azië. Bernard Gustin, chief executive van Brussels Airlines, wijst erop dat de fusie tot belangrijke voordelen zal leiden. “De combinatie van het netwerk en de expertise van Brussels Airlines met het vakantieaanbod van Thomas Cook zal het aanbod voor de klanten verder verbeteren,” benadrukt de topman. Hij voegt eraan toe dat Brussels Airlines door de samenwerking aan het publiek eenenvijftig vakantiebestemmingen zal kunnen aanbieden. Dat betekent een verdubbeling van het huidige aanbod. Onder meer worden nieuwe verbindingen op bestemmingen zoals Cabo Verde, Gran Canaria, Lanzarote en Egypte aangekondigd. Door de fusie krijgt Thomas Cook Airlines Belgium anderzijds de kans om zijn vliegtuigen ook buiten het traditionele vakantieseizoen tijdens de zomer een hogere bezettingsgraad te garanderen. De overname moet nog wel door de autoriteiten worden goedgekeurd. The post Belgische divisie Thomas Cook Airlines in handen Brussels Airlines appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.