Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
BusinessAM

Binnenkort eten we zuivel en vlees gemaakt van microben

27/09/2019 - 06:56
" Wat doe je als het klimaat er steeds slechter aan toe is, maar mensen toch nog massaal vlees en zuivel willen blijven eten? Juist ja, je gaat op zoek naar alternatieven. Dat is toch wat de Fransman Thomas Jonas gedacht moet hebben. Hij ontdekte microben in het Amerikaanse nationale park Yellowstone die weleens uitkomst zouden […] Het bericht Binnenkort eten we zuivel en vlees gemaakt van microben verscheen eerst op Metro."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. We eten meer zuivel sinds de coronacrisis: “Melk blijft nog altijd het populairste product” (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een scheutje melk in je koffie, een plakje kaas op je boterham of boter om je vlees in te bakken: sinds de coronacrisis is het thuisverbruik van zuivel gemiddeld 7,4% gestegen tegenover 2019. Gemiddeld eet een Belg 4 keer zuivel per dag. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door iVox en GfK in opdracht van VLAM. “Zuivel neemt een belangrijke plaats in onze eetgewoonten in.” [naar artikel]


2. Vlees eten is slecht voor het milieu (02/06/2018 - Metro)

Wil je bijdragen aan een beter milieu? Dan eet je best geen vlees en zuivel meer. Volgens een nieuw onderzoek is deze producten vermijden de beste manier om de negatieve impact op het milieu te verminderen. De studie, uitgevoerd door wetenschappers van de universiteiten van Oxford en Zürich, richt zich op de schade die landbouw […] Het bericht Vlees eten is slecht voor het milieu verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


3. Tom (51) werd allergisch voor rood vlees en zuivel na tekenbeet, en ontdekte dat pas na 16 jaar (29/07/2023 - Het Belang van Limburg)

Amerika waarschuwt dat er een allergie voor rood vlees en zuivel in opmars is, die je krijgt na een tekenbeet. En nee, dat is geen broodjeaapverhaal: Vlaming Tom (51) liep het zelfs op in de Ardennen. “Toen ik onlangs zondigde met kaasfondue, lag ik erna een hele dag ziek op de zetel.” [naar artikel]


4. Is vegetarisch of veganistisch eten echt zo gezond als wordt beweerd? Professor bespreekt 7 feiten en fabels over vlees- en zuivelvervangers (11/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het is een boodschap die niet voor iedereen leuk is, maar die wel steeds meer door de wetenschap wordt onderschreven: wie zijn impact op milieu en klimaat wil verkleinen, kan het best weinig of geen vlees en zuivel consumeren. “We hebben altijd al vlees gegeten, we hebben het nodig”, klinkt het regelmatig. Maar klopt dat wel? Hoogleraar Gezondheid en Voeding Jaap Seidell neemt 7 gezondheidsclaims over een vlees- en zuivelarm (en klimaatvriendelijk) dieet onder de loep. [naar artikel]


5. Minder dierlijke producten eten is het allerbeste wat je voor de planeet kunt doen (01/06/2018 - De Morgen)

Wil je iets doen om de planeet te beschermen, dan is minder vlees en zuivel consumeren de keuze die het meest zoden aan de dijk zet. Dat toont de eerste grote en volgens insiders indrukwekkende studie naar de impact op onze omgeving van wat wij eten en drinken. [naar artikel]


6. Betalen we binnenkort een extra belasting op vlees? (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

De vleesindustrie heeft een gigantische impact op het milieu en te veel vlees eten kan ook negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Een... [naar artikel]


7. “Categoriek nee zeggen tegen vlees kan miljoenen levens redden” (03/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en... [naar artikel]


8. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)

De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]


9. Het leven vindt altijd een weg: microben over de hele wereld evolueren om plastic te eten (15/12/2021 - Express)

Volgens een nieuw onderzoek evolueren microben over de hele wereld om plastic te eten. De studie is de eerste grootschalige wereldwijde beoordeling van het plasticafbrekende vermogen van bacteriën. De onderzoekers scanden meer dan 200 miljoen genen die werden gevonden in DNA-monsters uit de oceanen maar ook in de bodem op land en ze vonden 30.000 […] [naar artikel]


10. Eten we binnenkort allemaal nepvlees? (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog... [naar artikel]


11. Tom (51) werd allergisch voor rood vlees en zuivel na tekenbeet: “Onlangs at ik kaasfondue, ik lag een hele dag ziek op de zetel” (29/07/2023 - Het Nieuwsblad)

Amerika waarschuwt dat er een allergie voor rood vlees en zuivel in opmars is, die je krijgt na een tekenbeet. En nee, dat is geen broodjeaapverhaal: Vlaming Tom (51) liep het zelfs op in de Ardennen. “Toen ik onlangs zondigde met kaasfondue, lag ik erna een hele dag ziek op de zetel.” [naar artikel]


12. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


13. Hendrik Dierendonck: ‘Het lijkt nu of vlees eten erger is dan drugs nemen’ (25/11/2022 - De Tijd)

21:55 Zelfs in Dubai eten ze zijn pâté en croûte. Maar de bekendste beenhouwer van ons land weet dat de wereld verandert, en dat beter vlees dus belangrijker is dan meer vlees. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]


14. “De huidige vleesconsumptie heeft weinig te maken met wat we vroeger aten”: zeven claims over veganistisch of vegetarisch eten onder de loep (11/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het is een boodschap die niet voor iedereen leuk is, maar die wel steeds meer door de wetenschap wordt onderschreven: wie zijn impact op milieu en klimaat wil verkleinen, kan het best weinig of geen vlees en zuivel consumeren. “We hebben altijd al vlees gegeten, we hebben het nodig”, klinkt het regelmatig. Maar klopt dat wel? Hoogleraar Gezondheid en Voeding Jaap Seidell neemt 7 gezondheidsclaims over een vlees- en zuivelarm (en klimaatvriendelijk) dieet onder de loep. [naar artikel]


15. Wim Ballieu: “Over 20 jaar eten we geen vlees meer” (16/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]


16. BV’s roepen op om geen vlees meer te eten (13/09/2017 - Het Belang van Limburg)

Met de recente gruwelijke beelden uit enkele slachthuizen in het achterhoofd, hebben enkele BV's in samenwerking met EVA vzw een open brief de wereld ingestuurd. Daarin drukken onder meer Veerle Baetens, Murielle Scherre en Clara Cleymans hun boosheid uit, maar roepen ze anderen ook op om net zoals hen niet langer vlees te eten. "Wij hebben allemaal de keuze gemaakt om geen dieren meer te eten en die beslissing werkt bevrijdend." [naar artikel]


17. Voedingswetenschapper Louise Fresco: 'Wie stopt met vlees eten omwille van het klimaat overschat zijn impact' (27/01/2023 - De Tijd)

22:48 Een overvloedig aanbod en tegenstrijdige informatie hebben onze relatie met het eten op ons bord verstoord. Vlees eten? Moet alles lokaal? En is er nog wel plaats voor landbouw in de Lage Landen? De N... [naar artikel]


18. ‘Allemaal veganist worden hoeft niet, veel minder vlees eten wel’: Tara Garnett (Oxford) (01/03/2022 - De Morgen)

Onze vleeshonger ligt de planeet zwaar op de maag. Hoeveel vlees kunnen we nog eten, en welk vlees dan? Of moeten we allemaal aan de linzen en de kweeksteak? Aan de Universiteit van Oxford onderzoekt Tara Garnett welke plaats er nog is voor vlees in een duurzaam dieet. [naar artikel]


19. "Ik eet veel vlees bij mijn vader, bij mijn moeder eet ik veel groenten" (07/03/2018 - VRT NWS)

Volgens de milieuorganisatie Greenpeace eten we te veel vlees. 400 gram per week zou volstaan, maar we eten meer dan het dubbele. Ook kinderen eten gemiddeld twee keer zoveel vlees als nodig. "Karrewiet" polste bij leerlingen uit basisschool Sint-Lukas in Schaarbeek naar hun eetgewoonten. [naar artikel]


20. Geen vlees eten kan miljoenen levens redden (03/01/2019 - Het Nieuwsblad)

Verschillende studies hebben in het verleden al aangetoond dat minder vlees eten gezonder en beter voor het milieu is. Helemaal geen vlees eten en volop kiezen voor andere bronnen van eiwitten kan miljoenen levens redden en de uitstoot van broeikasgassen drastisch verminderen. Dat maakt het World Economic Forum (WEF) donderdag bekend. [naar artikel]


21. ‘Het doet een beetje denken aan een drugslab’: deze bedrijven sleutelen dag in dag uit aan vlees zonder beest (02/03/2022 - De Morgen)

Gemaakt van planten, met een beetje hulp van microben of gekweekt in het lab. Om onze vleeshonger te stillen zonder dierenleed, sleutelen wetenschappers aan het ultieme nepvlees. [naar artikel]


22. Onderzoek: "Vlees en zuivel mijden is beste voor milieu" (01/06/2018 - De Morgen)

Vlees- en melkproducten vermijden is veruit de beste manier om je impact op het klimaat, maar ook op landgebruik en biodiversiteit te verminderen. Dat blijkt uit een nieuw, grootschalig onderzoek in Science. [naar artikel]


23. Eten we nog vlees in 2050? (04/04/2018 - VRT NWS)

Na het zoveelste schandaal in de vleessector rijst de vraag of mensen in de toekomst nog wel vlees zullen eten. Niet alleen de gezondheid en het dierenwelzijn spelen hierbij een rol, maar vooral het tegengaan van de klimaatverandering, zegt Greenpeace. [naar artikel]


24. Na dertig dagen zonder alcohol en plastic: Een maand lang zonder dierlijke producten (28/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Na een maand zonder alcohol, een plasticvrij mei en dertig dagen zonder vlees, gaat Try Vegan nog een stap verder. De campagne zet de Vlaming aan om een maand lang geen producten van dierlijke oorsprong te gebruiken. ”Veganistisch eten willen zeggen: geen vis of vlees, maar ook geen zuivel, eieren en kaas”, zegt Fien Louwagie van Try Vegan, dat op 1 oktober begint. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!