Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

22 September 2020
23:43 uur

Geen gerechtelijk onderzoek naar lege groepspot Thomas Cook

Het Nieuwsblad

03/10/2019 - 13:49

De Belgische curatoren starten geen gerechtelijk onderzoek naar de internationale groepspot van de Britse Thomas Cook Group. Die is enkele dagen na het faillissement van de Britse groep leegegemaakt, hoewel daar ook miljoenen van de Belgische dochter op stonden. Zo kwam ook Thomas Cook Retail België in nesten, hoewel dat bedrijf voorheen geen financiële problemen kende.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Thomas Cook – Thomas Cook België laat dinsdag geen klanten vertrekken (24/09/2019 - Metro)
  Thomas Cook België laat dinsdag 24 september geen klanten vertrekken. Dat heeft het bedrijf maandagavond laat bekendgemaakt in een persbericht. Eerder op de avond had Brussels Airlines gemeld dat het dinsdag twee retourvluchten naar Enfidha (Tunesië) en Djerba annuleert die de luchtvaartmaatschappij uitsluitend voor de touroperator uitvoert. “Thomas Cook België betreurt het enorm dat als gevolg van deze beslissing de vakantie van haar klanten die dinsdag zouden vertrekken niet kan doorgaan”, klinkt het. Alle pakketvakanties van Thomas Cook en Neckermann zijn verzekerd via het Garantiefonds Reizen, benadrukt de touroperator. Ook Thomas Cook Nederland meldde maandagavond alle vertrekkende vluchten dinsdag te schrappen. bron: Belga Het bericht Thomas Cook – Thomas Cook België laat dinsdag geen klanten vertrekken verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Onderzoek naar boekhouder Thomas Cook (01/10/2019 - De Tijd)
  15:09 De Britse toezichthouder op de boekhoudsector gaat zich buigen over het werk van EY bij Thomas Cook.
  [naar artikel]
 3. Vliegtuigmaatschappijen, vakantieoorden en taxibedrijven: failliet Thomas Cook sleurt hele sector mee (24/09/2019 - Het Nieuwsblad)
  Nu Thomas Cook failliet is en Thomas Cook België geen reizen meer uitvoert, worden ook andere sectoren hard getroffen. Want alle Thomas Cook-reizigers kwamen terecht in vliegtuigen, hotels en taxibusjes van andere bedrijven. Die nu plots een pak minder klanten krijgen.
  [naar artikel]
 4. Thomas Cook – Thomas Cook Nederland schrapt dinsdag alle vertrekkende vluchten (23/09/2019 - Metro)
  De reis van Nederlanders die op dinsdag met vakantie zouden gaan via Thomas Cook Nederland gaat niet door. De reisorganisatie meldt dat de vertrekken komen te vervallen. Reizigers die vertrekken vanaf woensdag vinden volgens het bedrijf binnenkort meer informatie op de website van Thomas Cook, neckermann.nl en sgr.nl. Thomas Cook Nederland heeft inmiddels bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) melding gedaan van financieel onvermogen. Maar er is volgens een woordvoerster nog geen sprake van een faillissement. bron: Belga   Het bericht Thomas Cook – Thomas Cook Nederland schrapt dinsdag alle vertrekkende vluchten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Hoe Thomas Cook bleef teren op een idee uit de 19de eeuw (23/09/2019 - De Morgen)
  ‘Hij bracht reizen naar de miljoenen’, leest de gedenksteen van de Britse toerismepionier Thomas Cook. Nu de naar hem vernoemde vakantiegigant Thomas Cook na 178 jaar ten grave wordt gedragen, moet daar misschien een lijntje bijkomen: ‘Vandaag kunnen ze het ook zonder hem.’
  [naar artikel]
 6. Faillissement Thomas Cook verpest huwelijk van... Thomas Cook: “Ze hadden ons iets speciaals beloofd” (23/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Na het faillissement van de Britse tak van de reisgroep Thomas Cook is, naast de vakantieplannen van duizenden Britten, ook het huwelijk van Thomas Cook in het water gevallen. De naamgenoot van het bedrijf uit Hucknall (Nottinghamshire) zou over vier dagen trouwen, maar is nu gestrand in Griekenland.
  [naar artikel]
 7. Hele sector meegesleurd in de val (25/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  BrusselNu Thomas Cook failliet is en Thomas Cook België geen reizen meer uitvoert, worden ook andere sectoren hard getroffen. Want alle Thomas Cook-reizigers kwamen terecht in vliegtuigen, hotels en taxibusjes van andere bedrijven. Die nu plots een pak minder klanten krijgen.
  [naar artikel]
 8. Vakbonden Thomas Cook België pessimistisch: ‘Eén procent kans op oplossing’ (23/09/2019 - De Morgen)
  Wie maandagochtend het nummer van Thomas Cook draaide, kreeg vlot iemand aan de lijn. In tegenstelling tot de Britse tak van touroperator Thomas Cook, dat de boeken zondagnacht neerlegde, gingen de kantoren van de reisgigant in België gewoon open. Geen vuiltje aan de lucht, leek het.
  [naar artikel]
 9. Curatoren onderzoeken: waarom stortte Thomas Cook België nog miljoenen door naar failliete Britse poot? (03/10/2019 - VRT NWS)
  Na het Britse faillissement van touroperator Thomas Cook blijkt de Belgische poot nog 5 à 6 miljoen euro naar Engeland te hebben doorgestort via een automatisch systeem van "cashpooling". Dat schrijft De Standaard en bevestigt een van de curatoren van Thomas Cook. Mét het geld in kas had Thomas Cook België (nog) niet de boeken moeten neerleggen, klinkt het.
  [naar artikel]
 10. Onderzoek naar wie 5 à 6 miljoen uit de kas van Thomas Cook België liet versluizen naar Verenigd Koninkrijk (03/10/2019 - De Morgen)
  De curatoren van Thomas Cook België willen laten onderzoeken wie verantwoordelijk is voor het doorsluizen van 5 à 6 miljoen euro naar Engeland. Dat schrijft De Standaard vandaag.
  [naar artikel]
 11. Onderzoek naar wie 5 à 6 miljoen uit de kas van Thomas Cook België liet versluizen naar Verenigd Koninkrijk (03/10/2019 - De Morgen)
  De curatoren van Thomas Cook België willen laten onderzoeken wie verantwoordelijk is voor het doorsluizen van 5 à 6 miljoen euro naar Engeland. Dat schrijft De Standaard vandaag.
  [naar artikel]
 12. Onderzoek naar wie 5 à 6 miljoen uit de kas van Thomas Cook België liet halen (03/10/2019 - De Morgen)
  De curatoren van Thomas Cook België willen laten onderzoeken wie verantwoordelijk is voor het doorsluizen van 5 à 6 miljoen euro naar Engeland. Dat schrijven de Mediahuis-kranten vandaag.
  [naar artikel]
 13. Thomas Cook failliet: reizen vanuit België gaan door, maar geen nieuwe boekingen meer mogelijk (23/09/2019 - De Morgen)
  Nu de Britse touroperator Thomas Cook met onmiddellijke ingang alle activiteiten heeft stopgezet, start een gigantische operatie om honderdduizenden reizigers thuis te krijgen. Voor Belgische reizigers in het buitenland - een 10.000-tal - zijn er volgens Thomas Cook België voorlopig geen gevolgen.
  [naar artikel]
 14. Minister Beke ontvangt top Thomas Cook België (23/09/2019 - Metro)
  Vicepremier en minister van Werk, Economie en Consumentenzaken Wouter Beke (CD&V) zal vandaag samenzitten met de top van Thomas Cook België. De evaluatievergadering komt er nadat de Thomas Cook-groep afgelopen nacht de boeken heeft neergelegd. De activiteiten van Thomas Cook in België blijven voorlopig gewoon operationeel. Aan de vergadering met minister Beke zouden al zeker de ceo en de financieel directeur van Thomas Cook België deelnemen. “De bedoeling is na te gaan wat de toestand is en wat er kan gebeuren”, zegt de woordvoerster van Beke. De vergadering vindt waarschijnlijk rond de middag plaats, afhankelijk van de agenda van de betrokkenen. Zo is vanochtend om 9 uur een ondernemingsraad bij Thomas Cook België van start gegaan. Op het kabinet-Beke luidt het dat Thomas Cook België tegen dit soort gebeurtenissen verzekerd is. “Wat natuurlijk niet wegneemt dat het geen pretje is als je reis in het water valt.” bron: Belga Het bericht Minister Beke ontvangt top Thomas Cook België verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 15. Brussels Airlines schrapt in oktober 105 vluchten na faillissement Thomas Cook (26/09/2019 - De Morgen)
  Brussels Airlines zal in oktober 105 vluchten schrappen door het wegvallen van Thomas Cook. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten. Intussen is ook bekendgemaakt dat de 75 medewerkers van Thomas Cook België en Thomas Cook Retail hun baan verliezen.
  [naar artikel]
 16. 75 werknemers verliezen baan, curatoren ontmantelen failliete deel (26/09/2019 - Metro)
  De curatoren van de vennootschappen van Thomas Cook die failliet verklaard zijn, hebben de 75 medewerkers van Thomas Cook België en Thomas Cook Retail laten weten dat hun contract verbroken wordt en dat ze dus hun baan verliezen. “We gaan geen verderzetting doen van de activiteiten en geen (reis)producten ontwikkelen”, zei curator Hans De Meyer na afloop. “Het is een ontmanteling van de vennootschappen zoals door de rechtbank gevraagd.” De Gentse ondernemingsrechtbank verklaarde woensdag drie vennootschappen van Thomas Cook failliet: Thomas Cook België, Thomas Cook Retail en Thomas Cook Financial Services. Voor de vierde vennootschap,Thomas Cook Retail België, wordt eind deze week of begin volgende week een WCO-aanvraag ingediend, in de hoop op een doorstart. Die vennootschap is met 501 medewerkers verantwoordelijk voor de Neckermann-kantoren en Thomas Cook-kantoren. bron: Belga   Het bericht 75 werknemers verliezen baan, curatoren ontmantelen failliete deel verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 17. Thomas Cook schrapt Egyptisch hotel waar twee doden vielen (06/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Reisorganisator Thomas Cook schrapt tot nader order het Steigenberger Aqua Magic Hotel in de Egyptische badplaats Hurghada uit zijn aanbod. In dat hotel werd enkele weken geleden een Brits koppel dood aangetroffen. De oorzaak van hun overlijden is nog onbekend. Een eigen onderzoek van Thomas Cook bracht wel verhoogde waarden van de E.coli-bacterie aan het licht.
  [naar artikel]
 18. Millennials kunnen het ook zonder toerismepionier Thomas Cook (23/09/2019 - De Morgen)
  ‘Hij bracht reizen naar de miljoenen’, leest de gedenksteen van de Britse toerismepionier Thomas Cook. Nu de naar hem vernoemde vakantiegigant Thomas Cook na 178 jaar ten grave wordt gedragen, moet daar misschien een lijntje bijkomen: ‘Vandaag kunnen ze het ook zonder hem.’
  [naar artikel]
 19. 40 banen op de tocht bij Thomas Cook? (30/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB), de luchtvaartmaatschappij van Thomas Cook voor de Belgische markt, wordt opgenomen in Brussels Airlines.
  [naar artikel]
 20. Faillissement Thomas Cook duidelijk voelbaar in Spaanse hotels, ook Nederlandse Thomas Cook definitief failliet (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal hotelovernachtingen in Spanje is na het faillissement van de Britse reisorganisatie Thomas Cook aanzienlijk teruggelopen. Dat blijkt uit...
  [naar artikel]
 21. Thomas Cook laat vandaag geen klanten vertrekken (24/09/2019 - De Morgen)
  Thomas Cook België laat vandaag geen klanten vertrekken. Dat heeft het bedrijf gisteren laat bekendgemaakt. Eerder op de avond had Brussels Airlines gemeld dat het vandaag twee retourvluchten naar Enfidha (Tunesië) en Djerba annuleert. In Marokko werd een crisiscel opgericht om gestrande reizigers op te vangen, en Buitenlandse zaken heeft een noodnummer voor Thomas Cook-reizigers in het buitenland.
  [naar artikel]
 22. Minister Beke ontvangt top Thomas Cook België, Garantiefonds Reizen is paraat (23/09/2019 - Knack)
  De evaluatievergadering komt er nadat de Thomas Cook-groep zondagnacht de boeken heeft neergelegd. De activiteiten van Thomas Cook in België blijven voorlopig gewoon operationeel.
  [naar artikel]
 23. Thomas Cook schrapt hotel waar doden vielen uit zijn aanbod (06/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Reisorganisator Thomas Cook schrapt tot nader order het Steigenberger Aqua Magic Hotel in de Egyptische badplaats Hurghada uit zijn aanbod. In dat hotel werd enkele weken geleden een Brits koppel dood aangetroffen. De oorzaak van hun overlijden is nog onbekend. Een eigen onderzoek van Thomas Cook bracht wel verhoogde waarden van de E.coli-bacterie aan het licht.
  [naar artikel]
 24. Thomas Cook koopt tijd en vraagt deels faillissement aan: klanten kunnen nog niet op reis vertrekken (24/09/2019 - De Morgen)
  Het doek is nog niet gevallen voor Thomas Cook België. De activiteiten worden gedeeltelijk voortgezet, zo hebben de vakbonden bevestigd. Thomas Cook België gaat de handelsrechter vragen om bescherming tegen de schuldeisers. 75 jobs zouden wel in het gedrang komen. Klanten kunnen voorlopig wel nog niet op reis vertrekken. ‘Alle klanten die een pakketreis hadden geboekt via Neckermann of Thomas Cook moeten zich naar het Garantiefonds Reizen wenden’, zegt woordvoerster Leen Segers. Op dit moment heeft Thomas Cook België zo’n 13.400 klanten op een vakantiebestemming.
  [naar artikel]
 25. Thomas Cook Retail België is failliet (30/09/2019 - Metro)
  Er is geen oplossing gevonden om een doorstart te realiseren voor Thomas Cook Retail België en zijn circa 500 werknemers. Het wordt een faillissement. Dat is maandag aangekondigd tijdens een ondernemingsraad op de hoofdzetel van de touroperator in Zwijnaarde, zo vernam Belga van een vakbondsbron. Vorige week waren al drie vennootschappen van Thomas Cook België, samen goed voor 75 werknemers, failliet verklaard. Geen doorstart Het was de bedoeling om met de vierde vennootschap, Thomas Cook Retail België, een doorstart te realiseren. Die vennootschap was met 501 medewerkers verantwoordelijk voor de Neckermann-winkels en Thomas Cook-shops. CEO Jan Dekeyser had eind vorige week aan de vakbonden gezegd dat er tegen vandaag/maandag 5 miljoen euro moest worden gevonden, maar dat is dus blijkbaar niet gelukt. Lees ook : Vijf miljoen euro nodig tegen maandag, anders weinig hoop op doorstart Thomas Cook Het bericht Thomas Cook Retail België is failliet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Thomas Cook schrapt reizen naar Sharm-el-Sheikh vanwege veiligheidssituatie (07/06/2018 - VRT NWS)
  Touroperator Thomas Cook laat de vakanties van een duizendtal klanten naar het Egyptische vakantieoord Sharm-el-Sheikh gratis omboeken of annuleren. "De beslissing komt er na de annulatie van de Brussels Airlines-vluchten naar de bestemming, gebaseerd op een veiligheidsevaluatie van de Sinaï-regio", zegt Thomas Cook woensdagavond laat in een persbericht.
  [naar artikel]
 27. Ruzie tussen piloten Brussels Airlines en Thomas Cook (26/01/2018 - VRT NWS)
  Er is nog steeds geen akkoord over het statuut dat piloten moeten krijgen die voor Thomas Cook Airlines Belgium werkten, maar nu zijn overgeheveld naar Brussels Airlines. Dat schrijft De Tijd en is bevestigd aan onze redactie. Sinds november voert Brussels Airlines alle vakantievluchten uit voor touroperator Thomas Cook. 40 piloten en 120 cabinemedewerkers kwamen zo bij Brussels Airlines terecht.
  [naar artikel]
 28. Ook Duitse reisorganisator Thomas Cook vraagt noodkrediet (24/09/2019 - Metro)
  De Duitse reisorganisator Thomas Cook GmbH heeft de regering om een noodkrediet gevraagd. Eerder deed ook vakantievlieger Condor dat, een andere Duitse dochter van de Britse reisgroep Thomas Cook plc die de boeken heeft neergelegd. De aanvraag werd gisteren ingediend, aldus een woordvoerster van Thomas Cook GmbH. Ze zei niets over de omvang van het gevraagde noodkrediet. De Duitse regering zal de aanvragen bekijken. Bron: Belga   Het bericht Ook Duitse reisorganisator Thomas Cook vraagt noodkrediet verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 29. Doek valt donderdag definitief voor werknemers failliete onderdelen Thomas Cook (26/09/2019 - Metro)
  De zowat 75 werknemers van de Thomas Cook-vennootschappen die vandaag failliet werden verklaard, worden morgen officieel in kennis gesteld van de faling en van hun ontslag. Voor hen is het verhaal dan helemaal voorbij, zo werd bij een vakbondsbron vernomen. De bonden zaten vandaag samen met de curatoren van de vennootschappen. De aankondiging zal morgen gebeuren bij Thomas Cook België in Zwijnaarde. Om 9.30 uur is daar een personeelsvergadering gepland voor de betrokken werknemers, zegt de vakbondsbron. De curatoren zullen hen er toespreken. “Er was geen mogelijkheid om de activiteiten voort te zetten”, klinkt het. De Gentse ondernemingsrechtbank verklaarde vandaag drie vennootschappen van Thomas Cook failliet: Thomas Cook België, Thomas Cook Retail en Thomas Cook Financial Services. Die zijn samen goed voor een 75-tal werknemers. Voor een vierde entiteit, Thomas Cook Retail België, zal een van de komende dagen de WCO-procedure worden opgestart, in de hoop op een doorstart. Deze vennootschap is met 501 medewerkers verantwoordelijk voor de Neckermann-kantoren en Thomas Cook-kantoren. Bron: Belga   Het bericht Doek valt donderdag definitief voor werknemers failliete onderdelen Thomas Cook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 30. Doek valt donderdag definitief voor werknemers failliete onderdelen Thomas Cook (25/09/2019 - Metro)
  De zowat 75 werknemers van de Thomas Cook-vennootschappen die vandaag failliet werden verklaard, worden morgen officieel in kennis gesteld van de faling en van hun ontslag. Voor hen is het verhaal dan helemaal voorbij, zo werd bij een vakbondsbron vernomen. De bonden zaten vandaag samen met de curatoren van de vennootschappen. De aankondiging zal morgen gebeuren bij Thomas Cook België in Zwijnaarde. Om 9.30 uur is daar een personeelsvergadering gepland voor de betrokken werknemers, zegt de vakbondsbron. De curatoren zullen hen er toespreken. “Er was geen mogelijkheid om de activiteiten voort te zetten”, klinkt het. De Gentse ondernemingsrechtbank verklaarde vandaag drie vennootschappen van Thomas Cook failliet: Thomas Cook België, Thomas Cook Retail en Thomas Cook Financial Services. Die zijn samen goed voor een 75-tal werknemers. Voor een vierde entiteit, Thomas Cook Retail België, zal een van de komende dagen de WCO-procedure worden opgestart, in de hoop op een doorstart. Deze vennootschap is met 501 medewerkers verantwoordelijk voor de Neckermann-kantoren en Thomas Cook-kantoren. bron: Belga Het bericht Doek valt donderdag definitief voor werknemers failliete onderdelen Thomas Cook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Doek valt donderdag definitief voor werknemers failliete onderdelen Thomas Cook (25/09/2019 - Metro)
  De zowat 75 werknemers van de Thomas Cook-vennootschappen die vandaag failliet werden verklaard, worden morgen officieel in kennis gesteld van de faling en van hun ontslag. Voor hen is het verhaal dan helemaal voorbij, zo werd bij een vakbondsbron vernomen. De bonden zaten vandaag samen met de curatoren van de vennootschappen. De aankondiging zal morgen gebeuren bij Thomas Cook België in Zwijnaarde. Om 9.30 uur is daar een personeelsvergadering gepland voor de betrokken werknemers, zegt de vakbondsbron. De curatoren zullen hen er toespreken. “Er was geen mogelijkheid om de activiteiten voort te zetten”, klinkt het. De Gentse ondernemingsrechtbank verklaarde vandaag drie vennootschappen van Thomas Cook failliet: Thomas Cook België, Thomas Cook Retail en Thomas Cook Financial Services. Die zijn samen goed voor een 75-tal werknemers. Voor een vierde entiteit, Thomas Cook Retail België, zal een van de komende dagen de WCO-procedure worden opgestart, in de hoop op een doorstart. Deze vennootschap is met 501 medewerkers verantwoordelijk voor de Neckermann-kantoren en Thomas Cook-kantoren. bron: Belga   Het bericht Doek valt donderdag definitief voor werknemers failliete onderdelen Thomas Cook verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 32. Thomas Cook zet alle activiteiten stop, maar blijft in België voorlopig wel operationeel (23/09/2019 - De Morgen)
  De noodlijdende touroperator Thomas Cook staakt met onmiddellijke ingang alle activiteiten. Dat meldt de Britse burgerluchtvaartautoriteit CAA. ‘Alle boekingen bij Thomas Cook, waaronder vluchten en vakanties, zijn nu geannuleerd’, meldt de instantie op Twitter. De ondergang van het bedrijf treft zo’n 600.000 vakantiegangers. In ons land blijft Thomas Cook voorlopig wel operationeel.
  [naar artikel]
 33. Thomas Cook overweegt verkoop luchtvaartactiviteiten (07/02/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Britse reisorganisatie Thomas Cook denkt na over de toekomst van haar luchtvaartmaatschappijen. Alle opties worden in overweging genomen en op termijn zullen er knopen worden doorgehakt, zo heeft topman Peter Fankhauser aangekondigd bij de voorstelling van kwartaalcijfers. Thomas Cook is op zoek naar meer financiële flexibiliteit na een moeilijk zomerseizoen. Een verkoop van de luchtvaarttak zou extra cash opleveren.
  [naar artikel]
 34. Lufthansa brengt bod uit op Condor (Thomas Cook) (07/05/2019 - De Tijd)
  14:26 De moeder van Brussels Airlines sluit niet uit een gooi te doen naar de hele luchtvaarttak van het Britse reisconcern Thomas Cook.
  [naar artikel]
 35. Thomas Cook: 'Boetes zijn niet logisch' (21/02/2017 - De Tijd)
  18:05 De luchtvaartmaatschappijen TUI fly en Thomas Cook Airlines dringen aan op een snelle en definitieve oplossing voor de vluchten van en naar Brussels Airport.
  [naar artikel]
 36. Thomas Cook Airlines Belgium slaat laatste keer vleugels uit (27/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Met een vlucht Tenerife-Brussel valt in de nacht van vrijdag op zaterdag het doek over Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB). Vijftien jaar lang vloog de Belgische luchtvaartmaatschappij het gros van de klanten van Thomas Cook, Neckermann en Pegase naar hun vakantiebestemming, maar vanaf zaterdag neemt Brussels Airlines de fakkel over.
  [naar artikel]
 37. Verkooppunten Thomas Cook België failliet: 500 werknemers verliezen wellicht hun job (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er is geen oplossing gevonden om een doorstart te realiseren voor Thomas Cook Retail België. Het bedrijf had tegen vandaag 5 miljoen euro nodig,...
  [naar artikel]
 38. Het einde van Thomas Cook in 5 vragen (23/09/2019 - De Tijd)
  22:28 Het Britse moederbedrijf van Thomas Cook en Neckermann België is failliet. Belgen kunnen geen reizen meer boeken bij de touroperator en Brussels Airlines schrapt de eerste vluchten. De kans is klein d...
  [naar artikel]
 39. Faillissement van Thomas Cook verpest huwelijk van... Thomas Cook (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na het faillissement van de Britse tak van de reisgroep Thomas Cook is - naast de vakantieplannen van duizenden Britten - ook het huwelijk van...
  [naar artikel]
 40. Wat nekte Thomas Cook eigenlijk? Een opstapeling van problemen (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Reisorganisatie Thomas Cook kampte al een tijd met een veelvoud aan problemen, waar het uiteindelijk geen oplossing voor wist te vinden. Gisteren...
  [naar artikel]
 41. Chinese reisgigant wil noodlijdend Thomas Cook kopen (29/08/2019 - De Morgen)
  Thomas Cook, het oudste reisbureau ter wereld en grondlegger van de pakketreis, komt waarschijnlijk in Chinese handen. Het zwaar noodlijdende bedrijf dreigt te zwichten onder een enorme schuldenlast. Om een faillissement te voorkomen wordt Thomas Cook opgebroken: het Chinese Fosun Tourism krijgt het merendeel van de reisorganisatie.
  [naar artikel]
 42. Gestrande reizigers van Thomas Cook in Orlando kunnen gratis naar Sea World (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Klanten van Thomas Cook die door het failliet van de moedermaatschappij van de touroperator vastzitten in de Amerikaanse staat Florida en niet...
  [naar artikel]
 43. OPROEP: Op reis met Thomas Cook en problemen? Vertel ons uw ervaring (24/09/2019 - VRT NWS)
  Het nieuws rond het faillissement van Thomas Cook Groot-Brittannië begint meer en meer gevolgen te hebben voor Belgische reizigers. Zo heeft Brussels Airlines vandaag vier vluchten geschrapt die uitgevoerd worden in opdracht van Thomas Cook. Bent u op vakantie met Thomas Cook of moet u nog vertrekken en ervaart u hinder? Laat ons uw ervaring weten via onderstaand formulier. Buitenlandse Zaken heeft intussen een noodnummer geopend voor wie in het buitenland getroffen is: +32 2 501 40 00.
  [naar artikel]
 44. Thomas Cook failliet: reizen vanuit België gaan door, maar geen nieuwe boekingen meer mogelijk (23/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nu de Britse touroperator Thomas Cook met onmiddellijke ingang alle activiteiten heeft stopgezet, start een gigantische operatie om...
  [naar artikel]
 45. Al 200 oproepen naar noodnummer van Buitenlandse Zaken voor Thomas Cook-reizigers (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens Thomas Cook verblijven er vandaag nog een kleine 13.000 Belgische klanten in het buitenland, vooral op bestemmingen rond de Middellandse...
  [naar artikel]
 46. Thomas Cook naarstig op zoek naar extra geld (12/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het aandeel van de noodlijdende Britse reisorganisator Thomas Cook speelde vandaag bijna een kwart van zijn waarde kwijt, nadat de onderneming had...
  [naar artikel]
 47. Live - Thomas Cook koopt tijd en vraagt deels faillissement aan: 75 jobs in gevaar (24/09/2019 - De Morgen)
  Het doek is nog niet gevallen voor Thomas Cook België. De activiteiten worden gedeeltelijk voortgezet, zo hebben de vakbonden bevestigd. Thomas Cook België gaat de handelsrechter vragen om bescherming tegen de schuldeisers. 75 jobs zouden wel in het gedrang komen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.