Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2020
17:13 uur

Chimpansees in Lagerhuis van Banksy geveild voor 11 miljoen euro

De Tijd

03/10/2019 - 22:55

22:52 In Londen is donderdagavond 'Devolved Parliamant' van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs ooit betaald voor een werk van Ba...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE TIJD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro (03/10/2019 - Metro)
  In Londen is donderdagavond “Devolved Parliamant” van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009. Op voorhand dacht veilinghuis Sotheby’s dat het zo’n 1,5 tot 2 miljoen pond (1,7 tot 2,2 miljoen euro) zou kunnen opleveren, maar dat werd na 13 minuten bieden bijna tien miljoen pond of 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs die ooit op een veiling betaald werd voor een werk van Banksy. Bron: Belga   Het bericht Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Brexit drijft Banksy-prijs op: "Chimpansees in Lagerhuis" verkocht voor recordbedrag van ruim 11 miljoen euro (04/10/2019 - VRT NWS)
  In Londen is gisterenavond "Devolved Parliamant" van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af.
  [naar artikel]
 3. Chimpansees in Lagerhuis: werk van Banksy wordt geveild (17/09/2019 - Metro)
  Begin oktober wordt in Londen een werk van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild: “Devolved Parliamant”, dat het Britse Lagerhuis vol chimpansees afbeeldt. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009 en zou meer dan 1,5 miljoen pond (1,7 miljoen euro) kunnen opleveren, bevestigt veilighuis Sotheby’s. Het veilighuis merkt op dat, ongeacht welke positie men inneemt in het brexit-debat, het werk “meer pertinent dan ooit” is. De veiling vindt plaats op 3 oktober in Londen. bron: Belga Het bericht Chimpansees in Lagerhuis: werk van Banksy wordt geveild verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Chimpansees in Lagerhuis: werk van Banksy wordt geveild (en kan 1,7 miljoen euro opleveren) (17/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Begin oktober wordt in Londen een werk van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild: “Devolved Parliamant", dat het Britse Lagerhuis vol...
  [naar artikel]
 5. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro (04/10/2019 - Metro)
  In Londen is ‘Devolved Parliamant’ van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009. Hoogste prijs ooit Op voorhand dacht veilinghuis Sotheby’s dat het zo’n 1,5 tot 2 miljoen pond (1,7 tot 2,2 miljoen euro) zou kunnen opleveren, maar dat werd na 13 minuten bieden bijna tien miljoen pond of 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs die ooit op een veiling betaald werd voor een werk van Banksy.   Dit bericht bekijken op Instagram   . Devolved Parliament I made this ten years ago. Bristol museum have just put it back on display to mark Brexit day. . “Laugh now, but one day no-one will be in charge.” Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op 28 Mrt 2019 om 7:41 (PDT) Lees ook : Fel bekritiseerde debuut-cd van Paris Hilton eindelijk ‘hot’ dankzij Banksy Het bericht Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 6. Brits Lagerhuis vol chimpansees van Banksy verkocht voor recordbedrag (03/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het vier meter brede werk van de anonieme kunstenaar Banksy, Devolved Parliament, is voor 11,1 miljoen euro verkocht in het Britse veilinghuis Sotheby’s.
  [naar artikel]
 7. Recordbedrag voor chimpansees in Lagerhuis: schilderij Banksy brengt meer dan 11 miljoen euro op (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een schilderij van de Britse kunstenaar Banksy heeft een recordbedrag opgebracht op een veiling bij Sotheby's in Londen. Het vier meter brede doek...
  [naar artikel]
 8. Monet-parodie van Banksy geveild voor meer dan 8 miljoen euro (21/10/2020 - De Morgen)
  Het werk ‘Show me the Monet’ van de Britse kunstenaar Banksy, een parodie op een bekend schilderij van de Franse schilder Claude Monet, is woensdag in Londen geveild voor 7,6 miljoen pond (8,5 miljoen euro). Dat heeft het veilinghuis Sotheby’s bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 9. Monet-parodie van Banksy geveild voor meer dan 8 miljoen euro (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het werk "Show me the Monet" van de Britse kunstenaar Banksy, een parodie op een bekend schilderij van de Franse schilder Claude Monet, is woensdag in Londen geveild voor 7,6 miljoen pond (8,5 miljoen euro). Dat heeft het veilinghuis Sotheby's bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 10. Monet-parodie Banksy brengt 8,5 miljoen euro op (22/10/2020 - De Tijd)
  11:42 Het werk 'Show me the Monet' van de Britse kunstenaar Banksy, een parodie op een bekend schilderij van de Franse schilder Claude Monet, is woensdag bij Sotheby's in Londen geveild voor 7,6 miljoen pon...
  [naar artikel]
 11. Banksy installeert duister kersttafereel in Bethlehem (22/12/2019 - Metro)
  Banksy heeft opnieuw van zich laten horen: de straatkunstenaar heeft in Bethlehem zijn visie gedeeld op de geboorte van Jezus. Opmerkelijk detail, het kersttafereel is te aanschouwen in het Walled Off Hotel, wat zich bevindt op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Maria, Jozef, Jezus, de os en de ezel, het lijkt erop dat Banksy een simpel kersttafereel heeft gecreëerd. Maar wie een tweede keer naar het kunstwerk kijkt, ziet dat er in het beton een gat in de vorm van een ster zit, maar tegelijkertijd ook lijkt op het gat dat een mortiergranaat achterlaat. Banksy gaf het kunstwerk de naam ‘Scar of Bethlehem’, een woordspeling op ‘Star of Bethlem’. De drie wijzen volgden, volgens de Bijbel, de ster naar de stad waar Jezus geboren was. Grensmuur Banksy koos het Walled Off Hotel in Bethlehem niet zomaar uit. Het hotel kon de deuren in 2017 openen dankzij financiering van de straatkunstenaar. Bijzonder aan het hotel is dat alle kamers uitkijken op de grensmuur die Israël om het Palestijnse gebied heen heeft gebouwd.   Dit bericht bekijken op Instagram   . . Scar of Bethlehem. A modified nativity set for the @walledoffhotel Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op 21 Dec 2019 om 2:48 (PST) Lees ook : Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro Het bericht Banksy installeert duister kersttafereel in Bethlehem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. 'De Ideale Wereld' weet hoe het écht zit met het hele Banksy-verhaal (10/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Banksy’s beroemde 'Balloon Girl' werd na een laatste bod van 19,1 miljoen euro meteen verscheurd. Een geniale stunt van Banksy zou je denken, maar...
  [naar artikel]
 13. Banksy maakt nieuw kunstwerk in geboortestad (14/02/2020 - Metro)
  In Bristol is een nieuw schilderwerk van Banksy opgedoken. Op de gevel van een huis is te zien hoe een meisje, in de stijl van de kunstenaar, rode bloemen katapulteert. De bloemen staan mogelijk in het teken van Valentijn. Gisteren is er een nieuw streetart-werk opgemerkt in Bristol, in het Verenigd Koninkrijk. Banksy schilderde het nieuwe werk op een witte gevel van een huis. Op de muur is te zien hoe een meisje met een katapult rode bloemen beschiet. Het werk lijkt sterk op andere die de kunstenaar eerder al maakte. Eén van die werken is ‘The Balloon Girl’, gemaakt in 2002. Ook daar is een zwart-wit meisje te zien met een fel gekleurd voorwerp, al ging het toen om een rode ballon. Valentijn Dat het werk gisteren werd ontdekt lijkt niet toevallig. Vandaag is het Valentijn en op 14 februari horen meestal rode bloemen. Het is niet het eerste werk van Banksy in zijn geboortestad. Eerder maakte hij ook tekeningen als ‘Mild Mild West’ en ‘Well Hung Lover’. Kelly Woodruff, de vrouw die in het huis woont waarop het schilderij gemaakt is, zegt het kunstwerk te willen beschermen. Lees ook: Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro Het bericht Banksy maakt nieuw kunstwerk in geboortestad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van miljoen euro (06/10/2018 - De Morgen)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1 miljoen euro was verkocht. Na de slag van de hamer kwam het canvas in slierten uit de onderkant van de lijst, waarin een kleine versnipperaar leek te zitten.
  [naar artikel]
 15. Koper biedt miljoen euro voor ‘Meisje met Ballon’, maar dat is zonder Banksy gerekend (06/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De rijke gasten van veilinghuis Sotheby’s in Londen wisten niet wat ze zagen, toen een schilderij van Banksy plots zichzelf begon te versnipperen. Er was net 1,1 miljoen euro geboden op het bekende doek van ‘Meisje met Ballon’. Duidelijk een streek van de eigenzinnige artiest, menen kunstkenners.
  [naar artikel]
 16. “Daar gaat hij, daar gaat hij… weg” (08/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  londenTijdens een veiling bij Sotheby’s in Londen heeft een kunstwerk van Banksy zichzelf vernietigd nadat het voor meer dan een miljoen euro was geveild. Het werk ging meteen door een versnipperaar, ingebouwd in het kader.
  [naar artikel]
 17. Schilderij van Munch geveild voor bijna 51 miljoen euro (15/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Het schilderij “Meisjes op de Brug” van Edvard Munch is bij Sotheby’s in New York geveild voor 54,5 miljoen dollar, omgerekend zo’n 50,6 miljoen euro. Dat is het tweede hoogste bedrag dat ooit voor een werk van de Noorse kunstenaar (1863-1944) is neergeteld, zo heeft het veilinghuis laten weten. “De Schreeuw” blijft recordhouder: één van de vier uitvoeringen van dat schilderij - één van de hoofdwerken van het expressionisme - ging in 2012 onder de hamer voor 119,9 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 111 miljoen euro.
  [naar artikel]
 18. Schilderij van Modigliani geveild voor meer dan 131 miljoen euro (15/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Ooit obsceen genoemd, nu geveild voor meer dan 131 miljoen euro. ‘Nu Couche (Sur Le Côté Gauche)’, een schilderij van de Italiaanse schilder Amadeo...
  [naar artikel]
 19. Chinese theepot geveild voor waanzinnige 1,2 miljoen euro na hevige strijd tussen 10 bieders (13/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een Chinese theepot uit een bescheiden huis in het Britse Dorset is geveild voor het onwaarschijnlijke bedrag van 1,2 miljoen euro. Een expert...
  [naar artikel]
 20. Zeldzame Ferrari voor recordbedrag van bijna 50 miljoen dollar geveild (27/08/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een rode Ferrari 250 GTO uit 1962 is dit weekend in Californië geveild voor 48,4 miljoen dollar (41,6 miljoen euro). Dat is het hoogste bedrag dat...
  [naar artikel]
 21. Banksy en het half-vernietigde meisje: was dat nu kunst of juist niet? (30/12/2018 - De Morgen)
  Wat vindt u van dat kunstwerk van Banksy dat zichzelf op 5 oktober vernietigde, vlak nadat het was geveild in Londen? Wieteke van Zeil helpt u aan argumenten voor als het ter sprake komt op oudejaarsavond.
  [naar artikel]
 22. Schilderij van Munch geveild voor bijna 51 miljoen euro (15/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het schilderij 'Meisjes op de Brug' van Edvard Munch is bij Sotheby's in New York geveild voor 54,5 miljoen dollar, omgerekend zo'n 50,6 miljoen
  [naar artikel]
 23. F1-bolide van Michael Schumacher voor recordbedrag geveild in New York (17/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Twee dagen nadat 'Salvator Mundi' van Leonardo Da Vinci in New York geveild werd voor maar liefst 450,3 miljoen dollar (382 miljoen euro), is er...
  [naar artikel]
 24. Banksy schenkt ngo kwart miljoen euro voor protest tegen wapenbeurs (16/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse kunstenaar Banksy schenkt de opbrengst van zijn werk 'Civilian drone strike' weg aan een ngo die zich inzet tegen wapenhandel. Het gaat
  [naar artikel]
 25. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van miljoen euro: "We zijn geBanksyd" (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1...
  [naar artikel]
 26. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van een miljoen euro: "We zijn geBanksyd" (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1...
  [naar artikel]
 27. Star Wars-robot R2-D2 voor 2,76 miljoen dollar geveild (29/06/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een R2-unit, samengesteld uit originele onderdelen die te zien waren in de Star Wars-reeks, is woensdag in Los Angeles geveild voor maar liefst 2,76 miljoen dollar (2,42 miljoen euro). Het veilinghuis geeft geen info over de koper.
  [naar artikel]
 28. Qatarees betaalt 3,6 miljoen euro voor muurschilderingen van Banksy (21/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een koper uit Qatar heeft 3,2 miljoen Britse pond (omgerekend een goeie 3,6 miljoen euro) neergeteld voor vijf muurschilderingen uit Liverpool
  [naar artikel]
 29. Black Strat gitaar van David Gilmour van Pink Floyd geveild voor bijna 4 miljoen euro, een absoluut record (21/06/2019 - VRT NWS)
  De beroemde zwarte gitaar van David Gilmour, decennialang de gitarist van Pink Floyd, is geveild voor bijna 4 miljoen euro. Nooit is op een veiling zoveel betaald voor een elektrische gitaar. Gilmour bood overigens 120 gitaren aan, die brachten samen 20 miljoen euro op. De opbrengst gaat naar een NGO, "Client Earth".
  [naar artikel]
 30. Diamant 'Roze Belofte' geveild voor bijna 27 miljoen euro (28/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een grote ovale diamant die bekendstaat als de 'Roze Belofte' is in Hongkong geveild voor omgerekend 26,9 miljoen euro. De diamant van 14,93 karaat...
  [naar artikel]
 31. Star Wars-robot R2-D2 voor 2,76 miljoen dollar geveild (29/06/2017 - De Redactie)
  Robot R2-D2, samengesteld uit originele onderdelen die te zien waren in de Star Wars-reeks, is in Los Angeles geveild voor maar liefst 2,76 miljoen dollar (2,42 miljoen euro). Het veilighuis geeft geen info over de koper.
  [naar artikel]
 32. Originele plaat uit Kuifje-album ‘Mannen op de Maan’ voor 1,55 miljoen euro geveild (19/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Een originele plaat uit het Kuifjesalbum ‘Mannen op de Maan’ (origineel: ‘On a marché sur la lune’) is zaterdag voor 1,55 miljoen euro geveild in Parijs. Het gaat om een recordbedrag voor één enkele plaat, zo meldt het veilinghuis Artcurial.
  [naar artikel]
 33. Originele plaat uit Kuifje-album ‘Mannen op de Maan’ voor 1,55 miljoen euro geveild (19/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Een originele plaat uit het Kuifjesalbum ‘Mannen op de Maan’ (origineel: ‘On a marché sur la lune’) is zaterdag voor 1,55 miljoen euro geveild in Parijs. Het gaat om een recordbedrag voor één enkele plaat, zo meldt het veilinghuis Artcurial.
  [naar artikel]
 34. West-Vlaamse prijsduif Armanda geveild voor meer dan 1 miljoen euro (17/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische duif Armando is geveild voor 1.252.000 euro. Het vorige record voor een duif stond op 400.000 euro. De veiling in het West-Vlaamse...
  [naar artikel]
 35. Gitaar van Kurt Cobain geveild voor recordbedrag van 6 miljoen dollar (21/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een gitaar van gewezen Nirvana-frontman Kurt Cobain is zaterdag voor 6,01 miljoen dollar (5,36 miljoen euro) geveild. Volgens het veilinghuis...
  [naar artikel]
 36. Gitaar van Kurt Cobain geveild voor recordbedrag van 6 miljoen dollar (21/06/2020 - De Morgen)
  Een gitaar van gewezen Nirvana-frontman Kurt Cobain is voor 6,01 miljoen dollar (5,36 miljoen euro) geveild. Volgens het veilinghuis Julien's Auctions in Beverly Hills gaat het om het hoogste bedrag dat ooit op een openbare verkoop werd neergeteld voor een gitaar.
  [naar artikel]
 37. Schilderij van Da Vinci geveild voor recordbedrag van 450,3 miljoen dollar (16/11/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Het schilderij “Salvator Mundi” van Leonardo Da Vinci is woensdag in New York geveild voor maar liefst 450,3 miljoen dollar (382 miljoen euro) - meer dan vier keer keer het verwachte bedrag. Het werk uit 1500 is daarmee het duurste schilderij dat ooit onder de hamer ging.
  [naar artikel]
 38. Schilderij van Da Vinci geveild voor recordbedrag van 450,3 miljoen dollar (16/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Het schilderij “Salvator Mundi” van Leonardo Da Vinci is woensdag in New York geveild voor maar liefst 450,3 miljoen dollar (382 miljoen euro) - meer dan vier keer keer het verwachte bedrag. Het werk uit 1500 is daarmee het duurste schilderij dat ooit onder de hamer ging.
  [naar artikel]
 39. Schilderij van Da Vinci geveild voor recordbedrag van 450,3 miljoen dollar (16/11/2017 - Knack)
  Het schilderij 'Salvator Mundi' van Leonardo Da Vinci is woensdag in New York geveild voor maar liefst 450,3 miljoen dollar (382 miljoen euro) - meer dan vier keer keer het verwachte bedrag. Het werk uit 1500 is daarmee het duurste schilderij dat ooit onder de hamer ging.
  [naar artikel]
 40. Gitaar van Kurt Cobain geveild voor recordbedrag van 6 miljoen dollar (21/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een gitaar van gewezen Nirvana-frontman Kurt Cobain is zaterdag voor 6,01 miljoen dollar (5,36 miljoen euro) geveild. Volgens het veilinghuis Julien’s Auctions in Beverly Hills gaat het om het hoogste bedrag dat ooit op een openbare verkoop werd neergeteld voor een gitaar.
  [naar artikel]
 41. Persoonlijke kunstcollectie Keith Haring geveild voor 4,6 miljoen dollar (02/10/2020 - De Standaard)
  In New York is de persoonlijke kunstcollectie van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring geveild voor 4,6 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 4 miljoen euro. Dat is drie keer meer dan Sotheby’s had verwacht, zo meldt het veilinghuis donderdagnacht.
  [naar artikel]
 42. Persoonlijke kunstcollectie Keith Haring geveild voor 4,6 miljoen dollar (02/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  In New York is de persoonlijke kunstcollectie van de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring geveild voor 4,6 miljoen dollar (ongeveer 4 miljoen euro). Dat is drie keer meer dan Sotheby’s had verwacht, zo meldt het veilinghuis donderdagnacht.
  [naar artikel]
 43. Filmposter van Dracula geveild voor bijna half miljoen euro (20/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Een originele poster van de filmklassieker Dracula uit 1931 is zondagavond in de Verenigde Staten onder de hamer gegaan voor 525.800 dollar (450.000 euro). Hij is daarmee de duurste filmposter ooit geveild, zo meldt veilinghuis Heritage Auctions uit Texas.
  [naar artikel]
 44. Marvel-strip uit 1939 geveild voor 1,2 miljoen dollar (22/11/2019 - Metro)
  Een strip van Marvel uit 1939 is op een veiling in het Amerikaanse Dallas voor 1,2 miljoen dollar (ruim een miljoen euro) verkocht. Volgens een woordvoerder van veilinghuis Heritage Auctions gaat het om de hoogste prijs voor een geveilde Marvel-strip. De koper deed per telefoon een bod op het stripboek. Het gaat om een oude verzamelaar van historische stripboeken. De eerste strip van de uitgeverij, die toen nog Timely heette, kostte in 1939 tien cent. Het kostbare stripboek werd in dat jaar gekocht in de Amerikaanse staat Pennsylvania en is nog in uitstekende staat. Het duurste stripboek ooit werd niet geveild, maar verkocht via eBay. Voor een strip van Superman werd in 2014 3,2 miljoen dollar (2,9 miljoen euro) betaald. Bron: Belga   Het bericht Marvel-strip uit 1939 geveild voor 1,2 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 45. Skelet van tyrannosaurus Stan geveild voor recordbedrag van 27 miljoen euro (07/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een skelet van een 12 meter lange tyrannosaurus rex is in New York geveild voor een recordbedrag van 31,8 miljoen dollar (omgerekend zo’n 27...
  [naar artikel]
 46. Zeldzame kom uit Qing-dynastie geveild voor meer dan 24 miljoen euro (03/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Als je 'm laat vallen, breekt hij net zo goed als een Ikea-kommetje van 3,99 euro, maar een Chinese verzamelaar had meer dan 24 miljoen euro veil...
  [naar artikel]
 47. Bugatti’s uit Lanakens schuurtje geveild voor 740.000 euro (08/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In Parijs zijn vanmiddag de drie unieke Bugatti’s die begin dit jaar ontdekt werden in een vervallen schuurtje in Neerharen (Lanaken) geveild voor een totaalbedrag van 740.000 euro. Een Bugatti 49 faux-Coupé Gangloff bracht 165.000 euro op, een Bugatti 40 werd geveild voor 160.000 euro en het topstuk, een unieke Bugatti 57 Graber Cabriolet uit 1937 ging onder de hamer voor 415.000 euro.
  [naar artikel]
 48. Herontdekt werk van Ensor voor 7,4 miljoen euro geveild (07/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  ‘Squelette arrêtant masques’, het herontdekte schilderij van de Belgische expressionist James Ensor, is voor 7.357.500 euro (inclusief veilingkosten) geveild in Parijs. Volgens veilinghuis Sotheby’s is dat het hoogste bedrag dat ooit voor een werk van Ensor is gegeven.
  [naar artikel]
 49. Banksy-kunstwerk vernietigt zichzelf tijdens veiling na bod van miljoen euro (06/10/2018 - Metro)
  Tijdens een veiling bij Sotheby’s in Londen heeft een kunstwerk van Banksy zichzelf vernietigd nadat een bod van meer dan een miljoen euro werd uitgebracht. Het beroemde schilderij “Girl with Balloon”, met een meisje met een ballon in de vorm van een hart, ging voor 1,042 miljoen pond (1,18 miljoen euro) onder de hamer. Enkele ogenblikken nadat het bod werd gedaan, verdween het canvas door een versnipperaar, die in het kader was ingebouwd. Banksy zelf plaatste een foto met het tafereel op Instagram, met het bijschrift “Going, going, gone…”. “Het lijkt erop dat we ‘ge-banksied’ (Banksy-ed) zijn”, reageerde Alex Branczik van Sotheby’s. Het veilinghuis heeft niet bekendgemaakt wie het schilderij gekocht heeft. Het is ook nog niet duidelijk of het contract tussen veilinghuis en de koper overeind blijft. Sotheby’s probeert nu te achterhalen wat de stunt juist te betekenen heeft. “We hebben in het verleden nog nooit zo’n situatie meegemaakt, dat een schilderij spontaan versnipperd werd nadat het bijna een record verbrak voor een werk van een artiest”, alus Branczik aan BBC. “We zijn druk bezig om uit te zoeken wat dit betekent in de context van een veiling.” Banksy is wereldberoemd geworden door zijn grafittikunstwerken in Groot-Brittannië. Vermoed wordt dat hij is opgegroeid in Bristol, maar ondanks de vele speculaties, is er geen verdere informatie over zijn identiteit bekend. Bron: Belga   Het bericht Banksy-kunstwerk vernietigt zichzelf tijdens veiling na bod van miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.