Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

20 October 2020
08:39 uur

Recordbedrag voor apenschilderij Banksy

Het Laatste Nieuws

04/10/2019 - 00:33

Een schilderij van de Britse kunstenaar Banksy heeft een recordbedrag opgebracht op een veiling bij Sotheby's in Londen. Het vier meter brede doek...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Recordbedrag voor chimpansees in Lagerhuis: schilderij Banksy brengt meer dan 11 miljoen euro op (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een schilderij van de Britse kunstenaar Banksy heeft een recordbedrag opgebracht op een veiling bij Sotheby's in Londen. Het vier meter brede doek...
  [naar artikel]
 2. Brexit drijft Banksy-prijs op: "Chimpansees in Lagerhuis" verkocht voor recordbedrag van ruim 11 miljoen euro (04/10/2019 - VRT NWS)
  In Londen is gisterenavond "Devolved Parliamant" van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af.
  [naar artikel]
 3. Brits Lagerhuis vol chimpansees van Banksy verkocht voor recordbedrag (03/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het vier meter brede werk van de anonieme kunstenaar Banksy, Devolved Parliament, is voor 11,1 miljoen euro verkocht in het Britse veilinghuis Sotheby’s.
  [naar artikel]
 4. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy geveild voor 11 miljoen euro (03/10/2019 - De Tijd)
  22:52 In Londen is donderdagavond 'Devolved Parliamant' van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs ooit betaald voor een werk van Ba...
  [naar artikel]
 5. Kunstwerk Banksy vernietigt zichzelf op veiling (07/10/2018 - De Morgen)
  Een kunstwerk van de beroemde anonieme straatkunstenaar Banksy heeft zichzelf vernietigd, kort nadat het vrijdag op een veiling van Sotheby’s voor een recordbedrag was verkocht. In de onderkant van de dikke lijst bleek een kleine versnipperaar te zijn aangebracht, die het linnen doek voor ongeveer de helft tot lange repen reduceerde.
  [naar artikel]
 6. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro (04/10/2019 - Metro)
  In Londen is ‘Devolved Parliamant’ van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009. Hoogste prijs ooit Op voorhand dacht veilinghuis Sotheby’s dat het zo’n 1,5 tot 2 miljoen pond (1,7 tot 2,2 miljoen euro) zou kunnen opleveren, maar dat werd na 13 minuten bieden bijna tien miljoen pond of 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs die ooit op een veiling betaald werd voor een werk van Banksy.   Dit bericht bekijken op Instagram   . Devolved Parliament I made this ten years ago. Bristol museum have just put it back on display to mark Brexit day. . “Laugh now, but one day no-one will be in charge.” Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op 28 Mrt 2019 om 7:41 (PDT) Lees ook : Fel bekritiseerde debuut-cd van Paris Hilton eindelijk ‘hot’ dankzij Banksy Het bericht Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Ceci n'est pas BANKSY (11/04/2019 - De Morgen)
  'Banksy komt naar Antwerpen' kopten een aantal media over de aankomende expo The Art of Banksy. In werkelijkheid heeft de Britse street artist niets met de ongeautoriseerde tentoonstelling te maken. 'Als Banksy al naar Antwerpen komt, zal het met een sloophamer zijn.'
  [naar artikel]
 8. Valentijnswerk Banksy al na 48 uur vernield (15/02/2020 - De Morgen)
  Een nieuw werk van de geheimzinnige Britse graffitikunstenaar Banksy is nauwelijks twee dagen na zijn ontdekking al beschadigd. De tekening van Banksy is beklad met roze graffiti.
  [naar artikel]
 9. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro (03/10/2019 - Metro)
  In Londen is donderdagavond “Devolved Parliamant” van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009. Op voorhand dacht veilinghuis Sotheby’s dat het zo’n 1,5 tot 2 miljoen pond (1,7 tot 2,2 miljoen euro) zou kunnen opleveren, maar dat werd na 13 minuten bieden bijna tien miljoen pond of 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs die ooit op een veiling betaald werd voor een werk van Banksy. Bron: Belga   Het bericht Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. 'De Ideale Wereld' weet hoe het écht zit met het hele Banksy-verhaal (10/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Banksy’s beroemde 'Balloon Girl' werd na een laatste bod van 19,1 miljoen euro meteen verscheurd. Een geniale stunt van Banksy zou je denken, maar...
  [naar artikel]
 11. Banksy in het museum, Picasso in de straat: Waarom street art niet in hokjes past (14/01/2017 - Knack)
  'The Art of Banksy', een verzameling ongeautoriseerd werk van Brits straatkunstenaar Banksy, strijkt neer in Antwerpen. Eén grote commerce, of een schoolvoorbeeld van street art anno 2017?
  [naar artikel]
 12. [VIDEO] - Wie is Banksy volgens jou? (14/01/2017 - De Redactie)
  Banksy heeft tot op vandaag het mysterie weten te behouden rond zijn identiteit. De Londense graffiti-artiest stelt vanaf dit weekend tentoon in Antwerpen. Maar wie is Banksy? Er zouden vier mogelijke antwoorden op die vraag zijn. We zetten ze voor u op een rij.
  [naar artikel]
 13. Expo van Banksy geopend in Antwerpen (14/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen is een tentoonstelling met werk van de Britse straatkunstenaar Banksy geopend. Banksy is vooral bekend
  [naar artikel]
 14. Kunt u de echte Banksy van de copycats onderscheiden? (13/01/2017 - De Redactie)
  In Antwerpen opent zaterdag de tentoonstelling "The art of Banksy". Zijn kunstwerken zijn wereldberoemd en Banksy heeft ook heel wat andere graffiti-kunstenaars geïnspireerd. Kunt u de echte Banksy-werken van de andere onderscheiden?
  [naar artikel]
 15. Move over, Banksy! HIER IS BAMBI (29/03/2019 - De Morgen)
  Er is 'een vrouwelijke Banksy'. Ze noemt zichzelf Bambi en werd bekend toen Kanye West een werk van haar als huwelijkscadeau aan Kim Kardashian gaf. Maar wie is Bambi? Net als Banksy wil ze anoniem blijven. De wildste geruchten doen intussen de ronde: misschien gaat het zelfs om popzangeres Adele.
  [naar artikel]
 16. Zeldzame beelden: straatartiest Banksy toont hoe hij Londense metro beschildert (15/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Kunstenaar Banksy heeft onlangs een Londens metrostel onder handen genomen. Dat blijkt uit bovenstaande beelden die Banksy zelf op zijn Instagrampagina deelde. Ook al zien we hem in actie, door zijn verhullende outfit blijft zijn identiteit onbekend.
  [naar artikel]
 17. Valentijnswerk Banksy al na 48 uur vernield (15/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuw werk van de geheimzinnige Britse graffitikunstenaar Banksy, is nauwelijks twee dagen na zijn ontdekking al beschadigd. De tekening van...
  [naar artikel]
 18. Banksy deelt video van politie die hem wegjaagt in Venetië (23/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Britse streetartkunstenaar Banksy postte gisteren een opmerkelijk filmpje op zijn Instagram-account.
  [naar artikel]
 19. Werk van beroemde kunstenaar Banksy draagt plots mondmasker (25/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het kunstwerk ‘The girl with the pierced eardrum’ van Banksy ziet er anders uit dan toen het verscheen in 2014.
  [naar artikel]
 20. Copyright is dan toch niet voor ‘losers’: Banksy opent webshop om zijn auteursrecht te beschermen (17/10/2019 - De Morgen)
  Jarenlang had Banksy lak aan auteursrecht. ‘Copyright is for losers’, was een van motto’s die de anonieme straatkunstenaar op muren had gezet. Maar vanaf donderdag is daar verandering in gekomen: Banksy heeft een webshop geopend om zijn auteursrecht te beschermen.
  [naar artikel]
 21. Banksy verliest patent op eigen werk (17/09/2020 - Express)
  De mysterieuze Britse graffitikunstenaar Banksy heeft zijn patent op zijn gekende graffitithema ‘de bloemengooier’ verloren. Omdat hij anoniem is, kan... The post Banksy verliest patent op eigen werk appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 22. Door Banksy gefinancierd reddingsschip lanceert noodoproep: “Er is al een persoon overleden op de boot” (29/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amper twee dagen nadat de Britse kunstenaar Banksy bekendmaakte dat hij de Louise Michel, een reddingsboot voor vluchtelingen, zou financieren,...
  [naar artikel]
 23. Reddingsschip Banksy in nood, Italiaanse kustwacht reageert. VN roept op tot “dringende ontscheping” (30/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Amper twee dagen nadat de Britse kunstenaar Banksy bekendmaakte dat hij de Louise Michel, een reddingsboot voor vluchtelingen, zou financieren,...
  [naar artikel]
 24. Weer nieuw recordbedrag op spaarboekjes (04/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Maand op maand staat er in België een recordbedrag aan geld op de spaarboekje, ondanks de extreem lage opbrengst. Dat is voor januari niet anders. Het recordbedrag bedraagt nu meer dan 283 miljard euro, zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 25. Weer nieuw recordbedrag op spaarboekjes (04/03/2020 - Het Nieuwsblad)
  Maand op maand staat er in België een recordbedrag aan geld op de spaarboekje, ondanks de extreem lage opbrengst. Dat is voor januari niet anders. Het recordbedrag bedraagt nu meer dan 283 miljard euro, zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 26. Authentieke werken van straatkunstenaar Banksy onder de veilinghamer (11/05/2017 - De Redactie)
  Van deuren over stukken muur tot schetsen op papier: het gaat om erg uiteenlopende tekeningen van de anonieme kunstenaar. Geïnteresseerden kunnen al een echte Banksy in huis halen voor 10.000 dollar.
  [naar artikel]
 27. Antwerpen verwacht 50.000 bezoekers voor Banksy-expo (13/01/2017 - De Tijd)
  18:13 Hoewel ze maar half geslaagd is, rekent de stad Antwerpen op een blockbustereffect voor de tentoonstelling ‘The art of Banksy’ in de Stadsfeestzaal.
  [naar artikel]
 28. Weg met Batman en Superman: Banksy toont in kunstwerk de echte helden van nu (07/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Het universiteitsziekenhuis van Southampton heeft een werk van de illustere straatartiest Banksy ontvangen. De opbrengsten van een veiling gaan naar de gezondheidszorg.
  [naar artikel]
 29. Banksy maakt brexit-tekening (08/05/2017 - De Tijd)
  07:39 De Britse graffitikunstenaar Banksy heeft in de haven van Dover een muurschildering aangebracht die is geïnspireerd op de brexit.
  [naar artikel]
 30. Banksy eert Basquiat (18/09/2017 - VRT NWS)
  In Londen heeft Banksy twee muurtekeningen gemaakt vlakbij de tentoonstelling van de Amerikaanse kunstenaar Basquiat.
  [naar artikel]
 31. Banksy kiepert Batman en Spiderman letterlijk de prullenmand in: kinderen spelen voortaan met verpleegsterpop (07/05/2020 - VRT NWS)
  De Britse kunstenaar Banksy heeft opnieuw toegeslagen. Deze keer trakteerde hij of zij (over Banksy's identiteit is niets geweten) het zorgpersoneel van het Southampton General Hospital op een schildering. Het werk toont een jongetje in "salopette" dat speelt met een superheldenpop. Deze keer vliegt een verpleegster mét mondmasker en handschoenen moedig door de lucht.
  [naar artikel]
 32. Banksy nu ook aan het werk in Parijs? Liefhebbers tellen al 6 werken (24/06/2018 - VRT NWS)
  Het lijkt erop dat de Britse street artist Banksy zijn actieterrein deze week verlegd heeft naar de straten van Parijs. Liefhebbers van zijn werk hebben in de Franse hoofdstad in enkele dagen tijd al 6 werken gespot die ze aan hem toeschrijven.  Het zou de eerste keer zijn dat Banksy in Parijs werkt. 
  [naar artikel]
 33. Wat als een bezoeker de versnipperaar "aan" zet? Duits museum desactiveert "Love is in the bin" van Banksy (05/02/2019 - VRT NWS)
  Een Duits museum heeft de versnipperaar in het kunstwerk "Love is in the bin" van Banksy "gedesactiveerd". Bedoeling is te verhinderen dat het canvas uiteindelijk toch volledig zou vernietigd worden. Vorig jaar was het werk van Banksy wereldnieuws toen op een veiling van Sotheby's het schilderij "plots" voor twee derde versnipperd werd. 
  [naar artikel]
 34. Verpleegster is heldin in nieuw kunstwerk van Banksy (06/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het nieuwste werk van Banksy verkiest een jongetje een verpleegster boven Batman en Spiderman als superheld. Het nieuwe schilderij, dat sinds...
  [naar artikel]
 35. Banksy mag geen prints uitdelen aan anti-May-stemmers (07/06/2017 - De Tijd)
  12:14 De Britse kunstenaar Banksy mag geen prints weggeven aan kiezers uit Bristol die niet voor Theresa May stemmen.
  [naar artikel]
 36. Banksy, de artiest die ons met één tekening een geweten schopt (04/09/2020 - De Standaard)
  Banksy sponsort een boot die vluchtelingen uit de Middellandse Zee redt. Het begrip ‘geëngageerde kunst’ wordt daardoor wel echt tastbaar. Of is hij geen kunstenaar meer, maar een activist?
  [naar artikel]
 37. Is Banksy toch Robert Del Naja? (23/06/2017 - De Redactie)
  Wie is de mysterieuze graffiti-artiest Banksy? Al meer dan 20 jaar slaagt hij erin anoniem te blijven. Nu lijkt het erop dat de Britse dj Goldie zijn mond voorbij heeft gepraat.
  [naar artikel]
 38. Banksy is hier (en toch ook niet) (14/01/2017 - De Tijd)
  08:00 Hoe ironisch is het dat de meest antikapitalistische kunstenaar van deze tijd zijn beste werken te kijk laat zetten in een Antwerps shoppingcenter? Portret van Banksy. Fenomeen. Boodschapper. Guerilla...
  [naar artikel]
 39. Banksy duikt op in Venetië als straatverkoper (23/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De mysterieuze straatartiest Banksy duikt op in Venetië. Het werk ‘Venice in oil’ is volgens een video even verschenen tussen marktkramers in de...
  [naar artikel]
 40. Zelf ook even zeefdruk van Banksy shredden? Nooit doen! (09/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Kunstexperts luiden de noodklok. Steeds meer eigenaars van een zeefdruk van Girl With Balloon van de Britse guerrillakunstenaar Banksy verminken...
  [naar artikel]
 41. Grote expositie van Banksy komt naar Antwerpen (16/12/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Banksy, de mysterieuze Britse street-artkunstenaar, exposeert binnenkort in Antwerpen. Wat, waar en wanneer blijft voorlopig nog een geheim.
  [naar artikel]
 42. Banksy ontmaskerd? Don't believe the hype (10/04/2019 - De Morgen)
  'Ik heb Banksy gevonden', post de New Yorkse dj Jon Henry op Twitter. De Britse guerillakunstenaar, die dezer dagen The Big Apple onveilig maakt, zou ontmaskerd zijn. Alweer.
  [naar artikel]
 43. Duistere Banksy duikt op in Bethlehem (22/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Aan de vooravond van Kerstmis heeft graffitikunstenaar Banksy zijn visie op de geboorte van Jezus onthuld in Bethlehem, op de door Israël bezette...
  [naar artikel]
 44. Koper vernietigd werk Banksy nu toch blij met aankoop (11/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De koper van het Banksy-schilderij dat zichzelf vernietigde op een veiling, heeft besloten het kunstwerk te houden. De Europese kunstverzamelaar...
  [naar artikel]
 45. Kunstwerk Banksy voor Bataclan gestolen (28/01/2019 - De Standaard)
  Een afbeelding op de nooduitgang van de Parijse concertzaal Bataclan is dit weekend gestolen. Vanwege de stijl wordt het werk aan de Britse streetartist Banksy toegeschreven.
  [naar artikel]
 46. Banksy-kunst voor het goede doel: raad het gewicht van een bootje met vluchtelingen (17/12/2018 - VRT NWS)
  Streetartist Banksy stelt een sculptuur tentoon in een Londense pop-up-liefdadigheidswinkel. Wie in ruil voor een gift het juiste gewicht raadt, mag het werk mee naar huis nemen.
  [naar artikel]
 47. Gestolen Banksy uit concertzaal Bataclan gevonden in verlaten boerderij (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Italiaanse politie heeft een gestolen werk teruggevonden van de mysterieuze kunstenaar Banksy. De afbeelding van een rouwend meisje was vorig...
  [naar artikel]
 48. Schaart Banksy zich achter klimaatbeweging met dit nieuwe werk in Londen? (26/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In het centrum van Londen is graffiti opgemerkt dat mogelijk van de hand is van de mysterieuze straatartiest Banksy. Britse media melden dat het...
  [naar artikel]
 49. Banksy op garagemuur verkocht voor “bedrag van zes cijfers” (18/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een graffitiwerk van Banksy dat ‘plots’ opdook op de muur van een garage in Wales is voor een bedrag van zes cijfers van eigenaar gewisseld. De...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.