Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 October 2020
17:06 uur

Brexit drijft Banksy-prijs op: "Chimpansees in Lagerhuis" verkocht voor recordbedrag van ruim 11 miljoen euro

VRT NWS

04/10/2019 - 06:36

In Londen is gisterenavond "Devolved Parliamant" van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro (04/10/2019 - Metro)
  In Londen is ‘Devolved Parliamant’ van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009. Hoogste prijs ooit Op voorhand dacht veilinghuis Sotheby’s dat het zo’n 1,5 tot 2 miljoen pond (1,7 tot 2,2 miljoen euro) zou kunnen opleveren, maar dat werd na 13 minuten bieden bijna tien miljoen pond of 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs die ooit op een veiling betaald werd voor een werk van Banksy.   Dit bericht bekijken op Instagram   . Devolved Parliament I made this ten years ago. Bristol museum have just put it back on display to mark Brexit day. . “Laugh now, but one day no-one will be in charge.” Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op 28 Mrt 2019 om 7:41 (PDT) Lees ook : Fel bekritiseerde debuut-cd van Paris Hilton eindelijk ‘hot’ dankzij Banksy Het bericht Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro (03/10/2019 - Metro)
  In Londen is donderdagavond “Devolved Parliamant” van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Het satirische werk beeld het Britse Lagerhuis vol chimpansees af. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009. Op voorhand dacht veilinghuis Sotheby’s dat het zo’n 1,5 tot 2 miljoen pond (1,7 tot 2,2 miljoen euro) zou kunnen opleveren, maar dat werd na 13 minuten bieden bijna tien miljoen pond of 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs die ooit op een veiling betaald werd voor een werk van Banksy. Bron: Belga   Het bericht Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Brits Lagerhuis vol chimpansees van Banksy verkocht voor recordbedrag (03/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het vier meter brede werk van de anonieme kunstenaar Banksy, Devolved Parliament, is voor 11,1 miljoen euro verkocht in het Britse veilinghuis Sotheby’s.
  [naar artikel]
 4. Chimpansees in Lagerhuis van Banksy geveild voor 11 miljoen euro (03/10/2019 - De Tijd)
  22:52 In Londen is donderdagavond 'Devolved Parliamant' van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild voor een recordbedrag van 11,1 miljoen euro. Dat is de hoogste prijs ooit betaald voor een werk van Ba...
  [naar artikel]
 5. Recordbedrag voor chimpansees in Lagerhuis: schilderij Banksy brengt meer dan 11 miljoen euro op (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een schilderij van de Britse kunstenaar Banksy heeft een recordbedrag opgebracht op een veiling bij Sotheby's in Londen. Het vier meter brede doek...
  [naar artikel]
 6. Chimpansees in Lagerhuis: werk van Banksy wordt geveild (17/09/2019 - Metro)
  Begin oktober wordt in Londen een werk van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild: “Devolved Parliamant”, dat het Britse Lagerhuis vol chimpansees afbeeldt. Het werk is 4,5 meter breed en bijna 2,8 meter hoog en is het grootste werk op canvas van de kunstenaar. Het dateert uit 2009 en zou meer dan 1,5 miljoen pond (1,7 miljoen euro) kunnen opleveren, bevestigt veilighuis Sotheby’s. Het veilighuis merkt op dat, ongeacht welke positie men inneemt in het brexit-debat, het werk “meer pertinent dan ooit” is. De veiling vindt plaats op 3 oktober in Londen. bron: Belga Het bericht Chimpansees in Lagerhuis: werk van Banksy wordt geveild verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Chimpansees in Lagerhuis: werk van Banksy wordt geveild (en kan 1,7 miljoen euro opleveren) (17/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Begin oktober wordt in Londen een werk van de wereldberoemde kunstenaar Banksy geveild: “Devolved Parliamant", dat het Britse Lagerhuis vol...
  [naar artikel]
 8. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van een miljoen euro: "We zijn geBanksyd" (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1...
  [naar artikel]
 9. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van miljoen euro: "We zijn geBanksyd" (06/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1...
  [naar artikel]
 10. Truitje van legendarische honkbalspeler Babe Ruth verkocht voor 4,9 miljoen euro (16/06/2019 - VRT NWS)
  Een truitje van de Amerikaanse honkballegende George Herman "Babe" Ruth junior is geveild voor een recordbedrag van ruim 4,9 miljoen euro. Het gaat om een grijs truitje met het opschrift "Yankees" dat Ruth eind jaren 20 - in zijn gouden jaren - droeg. 
  [naar artikel]
 11. Werk van Banksy versnippert zichzelf, Sotheby's: "We zijn gebanksyd" (06/10/2018 - VRT NWS)
  Op een veiling van Sotheby's in Londen hebben de bieders zich in een scène regelrecht uit "Mission impossible" gewaand toen een werk van de Britse kunstenaar Banksy zichzelf vernietigde. Het werk "Meisje met ballon" werd automatisch versnipperd nadat het voor 1,2 miljoen euro werd verkocht. "We zijn gebanksyd", vatte het veilighuis het onverwachte tafereel samen.
  [naar artikel]
 12. Anonieme bieder telt ruim 27 miljoen neer voor skelet van T-rex “Stan” (07/10/2020 - VRT NWS)
  Het skelet van Tyrannosaurus rex “Stan” is op een online veiling verkocht voor een recordbedrag van 31,8 miljoen euro, omgerekend ruim 27 miljoen euro. Dat is vier keer meer dan het vorige recordbedrag dat werd neergeteld voor een soortgelijk dino-skelet. Het nieuwe baasje van Stan wenst anoniem te blijven.
  [naar artikel]
 13. Koper "versnipperde" Banksy zet haar aankoop door (11/10/2018 - VRT NWS)
  De vrouw die het "versnipperde" kunstwerk van Banksy op een veiling binnenhaalde, zet haar aankoop door. Dat meldt Sotheby's. De prijs blijft onveranderd: 1,2 miljoen euro.
  [naar artikel]
 14. Kunstwerk van Banksy vernietigt zichzelf na bod van miljoen euro (06/10/2018 - De Morgen)
  Een werk van de beroemde kunstenaar Banksy heeft gisteravond tijdens een veiling in Londen zichzelf vernietigd, vlak nadat het voor ruim 1,1 miljoen euro was verkocht. Na de slag van de hamer kwam het canvas in slierten uit de onderkant van de lijst, waarin een kleine versnipperaar leek te zitten.
  [naar artikel]
 15. Gebouw op Champs-Elysées verkocht voor recordbedrag van 613 miljoen euro (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een pand op de Champs-Elysées is verkocht voor 613 miljoen euro: een recordbedrag voor vastgoed op de wereldberoemde laan in Parijs. De transactie...
  [naar artikel]
 16. Banksy plaatste jaren geleden al versnipperaar in schilderij: "Drang om te vernielen is ook creatieve drang" (07/10/2018 - VRT NWS)
  De Britse kunstenaar Banksy geeft toe dat hij zélf - jaren geleden al - een versnipperaar heeft ingebouwd in de kader van een van zijn werken. Het kunstwerk werd vrijdag voor 1,18 miljoen euro verkocht, maar het werk werd meteen na de verkoop automatisch versnipperd. 
  [naar artikel]
 17. Monet-parodie van Banksy geveild voor meer dan 8 miljoen euro (21/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het werk "Show me the Monet" van de Britse kunstenaar Banksy, een parodie op een bekend schilderij van de Franse schilder Claude Monet, is woensdag in Londen geveild voor 7,6 miljoen pond (8,5 miljoen euro). Dat heeft het veilinghuis Sotheby's bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 18. Dit is het duurste landschap ooit bij Sotheby's (09/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het schilderij "Eisberg" van de Duitse schilder Gerhard Richter werd gisteren in Londen verkocht voor een recordbedrag van 20,4 miljoen euro. Dat
  [naar artikel]
 19. Banksy installeert duister kersttafereel in Bethlehem (22/12/2019 - Metro)
  Banksy heeft opnieuw van zich laten horen: de straatkunstenaar heeft in Bethlehem zijn visie gedeeld op de geboorte van Jezus. Opmerkelijk detail, het kersttafereel is te aanschouwen in het Walled Off Hotel, wat zich bevindt op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Maria, Jozef, Jezus, de os en de ezel, het lijkt erop dat Banksy een simpel kersttafereel heeft gecreëerd. Maar wie een tweede keer naar het kunstwerk kijkt, ziet dat er in het beton een gat in de vorm van een ster zit, maar tegelijkertijd ook lijkt op het gat dat een mortiergranaat achterlaat. Banksy gaf het kunstwerk de naam ‘Scar of Bethlehem’, een woordspeling op ‘Star of Bethlem’. De drie wijzen volgden, volgens de Bijbel, de ster naar de stad waar Jezus geboren was. Grensmuur Banksy koos het Walled Off Hotel in Bethlehem niet zomaar uit. Het hotel kon de deuren in 2017 openen dankzij financiering van de straatkunstenaar. Bijzonder aan het hotel is dat alle kamers uitkijken op de grensmuur die Israël om het Palestijnse gebied heen heeft gebouwd.   Dit bericht bekijken op Instagram   . . Scar of Bethlehem. A modified nativity set for the @walledoffhotel Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op 21 Dec 2019 om 2:48 (PST) Lees ook : Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro Het bericht Banksy installeert duister kersttafereel in Bethlehem verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Schilderij van Basquiat brengt recordbedrag van 99,5 miljoen euro op (19/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het schilderij "Untitled" van Jean-Michel Basquiat is donderdag voor een recordbedrag van 110,5 miljoen dollar (99,5 miljoen euro) onder de hamer
  [naar artikel]
 21. Schilderij van Monet verkocht voor recordbedrag van 110,7 miljoen dollar (15/05/2019 - Metro)
  Een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar. Daarmee is het recordbedrag gebroken voor een impressionistisch kunstwerk, laat veilinghuis Sotheby’s dinsdag weten. Het gaat ook om een recordbedrag voor een werk van de Franse impressionist. Zeven gegadigden streden acht minuten lang voor “Meules”, een van de iconische schilderijen van hooibergen in Giverny. De hoogste bieder bood uiteindelijk 110,7 miljoen dollar. Bij de verkoop dinsdag in New York werd een prijs gehaald “die 44 keer hoger is dan de vorige recordbedrag van het werk”, klinkt het nog. De verkoop van 55 impressionistische en moderne kunstwerken bracht in totaal iets minder dan 350 miljoen dollar in het laatje. Naarst het werk van Monet werd ook een schilderij van Pablo Picasso verkocht voor 20,7 miljoen dollar. bron: Belga Het bericht Schilderij van Monet verkocht voor recordbedrag van 110,7 miljoen dollar verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. Recordbedrag voor apenschilderij Banksy (04/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een schilderij van de Britse kunstenaar Banksy heeft een recordbedrag opgebracht op een veiling bij Sotheby's in Londen. Het vier meter brede doek...
  [naar artikel]
 23. West-Vlaamse prijsduif Armando verkocht voor absoluut recordbedrag van 1.252.000 euro (17/03/2019 - VRT NWS)
  De Belgische prijsduif Armando is verkocht voor een recordbedrag van 1.252.000 euro. De prijs werd vanochtend tot dit immense bedrag opgedreven tijdens een harde biedingsoorlog. Het prijsbeestje werd per opbod verkocht door vader en zoon Joël en Dieter Verschoot, gereputeerde duivenmelkers uit Ingelmunster in West-Vlaanderen. Maar die zijn nu niet van plan om te gaan rentenieren.
  [naar artikel]
 24. Dit zijn de duurste schilderijen ooit verkocht op een veiling (16/11/2017 - VRT NWS)
  Op een veiling in New York is een historisch recordbedrag betaald voor een schilderij van Leonardo da Vinci. “Salvator mundi’, een portret van Jezus, leverde zo’n 380 miljoen euro op. Het schilderij "Nafea faa ipoipo" ("Wanneer zal je trouwen?") van Paul Gauguin was tot gisteren het duurste schilderij ooit. In 2015 legde een verzamelaar er  264 miljoen euro voor neer. “De kaartspelers” van Paul Cézanne werd in 2011 gekocht voor 229 miljoen euro. Cézanne schilderde het werk tussen 1890 en  1896 en vroeg zijn tuinman om te poseren.  
  [naar artikel]
 25. Skelet van "grootvader van T-rex" verkocht voor meer dan 3 miljoen euro (14/10/2020 - VRT NWS)
  Het skelet van een allosaurus is in Parijs verkocht voor meer dan 3 miljoen euro. Dat heeft veilinghuis Drouot getweet. Het skelet werd verkocht voor 3,07 miljoen euro. Beduidend hoger dan de 1 tot 1,2 miljoen euro die op voorhand werd geschat. De veilingmeester heeft geen informatie over de koper verstrekt.
  [naar artikel]
 26. Banksy maakt nieuw kunstwerk in geboortestad (14/02/2020 - Metro)
  In Bristol is een nieuw schilderwerk van Banksy opgedoken. Op de gevel van een huis is te zien hoe een meisje, in de stijl van de kunstenaar, rode bloemen katapulteert. De bloemen staan mogelijk in het teken van Valentijn. Gisteren is er een nieuw streetart-werk opgemerkt in Bristol, in het Verenigd Koninkrijk. Banksy schilderde het nieuwe werk op een witte gevel van een huis. Op de muur is te zien hoe een meisje met een katapult rode bloemen beschiet. Het werk lijkt sterk op andere die de kunstenaar eerder al maakte. Eén van die werken is ‘The Balloon Girl’, gemaakt in 2002. Ook daar is een zwart-wit meisje te zien met een fel gekleurd voorwerp, al ging het toen om een rode ballon. Valentijn Dat het werk gisteren werd ontdekt lijkt niet toevallig. Vandaag is het Valentijn en op 14 februari horen meestal rode bloemen. Het is niet het eerste werk van Banksy in zijn geboortestad. Eerder maakte hij ook tekeningen als ‘Mild Mild West’ en ‘Well Hung Lover’. Kelly Woodruff, de vrouw die in het huis woont waarop het schilderij gemaakt is, zegt het kunstwerk te willen beschermen. Lees ook: Chimpansees in Lagerhuis van Banksy verkocht voor meer dan 11 miljoen euro Het bericht Banksy maakt nieuw kunstwerk in geboortestad verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 27. Tot twintig procent boven de vraagprijs: de "immense" stormloop op de Gentse huizenmarkt houdt aan (02/11/2018 - Het Nieuwsblad)
  "Wie momenteel een woning tot 300.000 euro te koop zet in Gent mag zich aan niets minder dan een stormloop verwachten." De druk op de huizenmarkt in Gent blijft hoog, getuigt Hillewaere Vastgoed, een nieuwe immospeler in de stad. En dat drijft de prijs voor een huis gevoelig op. "Het gros van de woningen wordt verkocht voor 20 procent boven de vraagprijs."
  [naar artikel]
 28. Wat als een bezoeker de versnipperaar "aan" zet? Duits museum desactiveert "Love is in the bin" van Banksy (05/02/2019 - VRT NWS)
  Een Duits museum heeft de versnipperaar in het kunstwerk "Love is in the bin" van Banksy "gedesactiveerd". Bedoeling is te verhinderen dat het canvas uiteindelijk toch volledig zou vernietigd worden. Vorig jaar was het werk van Banksy wereldnieuws toen op een veiling van Sotheby's het schilderij "plots" voor twee derde versnipperd werd. 
  [naar artikel]
 29. Recordopbrengst voor "Eisberg" van Gerhard Richter (09/03/2017 - De Redactie)
  In Londen is het schilderij van de Duitse schilder voor een recordbedrag van 20,4 miljoen euro verkocht. Dat is het hoogste bedrag dat ooit voor een schilderij van een landschap is betaald op een veiling bij Sotheby's.
  [naar artikel]
 30. Recordbedrag aan huurpremies uitbetaald, maar gemiddeld bedrag daalt (29/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In 2017 zijn voor een recordbedrag van 17,4 miljoen euro huurpremies uitbetaald in Vlaanderen. Dat is 2 miljoen euro meer dan in 2015 en ruim een...
  [naar artikel]
 31. Netflix betaalt recordbedrag van 10 miljoen dollar voor 1 enkele politieke documentaire (11/02/2019 - VRT NWS)
  Netflix heeft 10 miljoen dollar (8,9 miljoen euro) betaald voor de rechten op "Knock down the house", een politieke documentaire. Daarmee legt de streamingdienst een recordbedrag op tafel.
  [naar artikel]
 32. Schilderij Basquiat voor recordbedrag van 99,5 miljoen euro geveild (19/05/2017 - De Redactie)
  Het schilderij "Untitled" was zo goed als onbekend vooraleer het door het veilinghuis enkele weken geleden werd onthuld. Het gaat om een recordbedrag voor de schilder.
  [naar artikel]
 33. Schilderij van Monet verkocht voor recordbedrag van 110,7 miljoen dollar (15/05/2019 - VRT NWS)
  Een schilderij van de Franse kunstschilder Claude Monet is op een veiling in New York verkocht voor 110,7 miljoen dollar. Daarmee is het recordbedrag gebroken voor een impressionistisch kunstwerk, laat veilinghuis Sotheby's  weten. Het gaat ook om een recordbedrag voor een werk van de Franse impressionist.
  [naar artikel]
 34. Vastgoedrecord voor Champs-Elysées: gebouw verkocht voor 613 miljoen euro (03/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een pand op de Champs-Elysées is verkocht voor 613 miljoen euro: een recordbedrag voor vastgoed op de wereldberoemde laan in Parijs. De transactie...
  [naar artikel]
 35. EU-professor Hendrik Vos: "Johnson moet waarschijnlijk zelf brexit-uitstel vragen tot januari 2020" (05/09/2019 - VRT NWS)
  Er komt waarschijnlijk opnieuw uitstel voor de brexit na de stemmingen gisteren in het Britse Lagerhuis, zegt professor Europese Politiek Hendrik Vos (UGent). "Het ziet ernaar uit dat premier Boris Johnson zelf naar Brussel moet om opnieuw uitstel te vragen", waarschijnlijk "tot 31 januari", zegt Vos. Momenteel staat de brexit nog gepland op 31 oktober, maar gisteren gaf de het Lagerhuis de voorzet om een brexit zonder akkoord met Europa onmogelijk te maken.
  [naar artikel]
 36. Franstalige ‘Music For Life’ haalt recordbedrag van bijna 5 miljoen euro op (23/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Viva for Life, de benefietactie van de Franstalige omroep RTBF, heeft dit jaar een recordbedrag van ruim 4,9 miljoen euro opgebracht. Dat is...
  [naar artikel]
 37. Solidariteitsactie RTBF levert recordbedrag van 6 miljoen euro op (08/10/2018 - Metro)
  De solidariteitsactie CAP 48 van de Franstalige openbare omroep RTBF heeft dit jaar ruim 6 miljoen euro opgebracht. Dat is zondag op de slotavond van de actie bekendgemaakt. Vorig jaar bracht de actie 5,8 miljoen euro op. De opbrengst gaat naar initiatieven voor mensen met een handicap, jongeren in moeilijkheden en kinderen die in armoede leven. bron: Belga Het bericht Solidariteitsactie RTBF levert recordbedrag van 6 miljoen euro op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 38. Banksy over brexit: "Ooit zal er niemand meer dit land besturen" (29/03/2019 - VRT NWS)
  "Nu kan je nog lachen, want ooit zal er niemand meer dit land besturen." Met deze omschrijving bij een kunstwerk van 10 jaar geleden, waarbij hij toen verwees naar het feit dat ooit apen het land zouden besturen, laat ook 'street art'-kunstenaar Banksy zijn mening horen over de brexit. Niet alleen publiceerde hij een foto op zijn Instagramaccount, ook stond hij toe dat de Museum & Art Gallery in Bristol het kunstwerk terug aan de muur mocht hangen.
  [naar artikel]
 39. Recent ontdekte Ensor onder de hamer voor recordbedrag van 7,4 miljoen euro (07/12/2016 - De Redactie)
  "Squelette arrêtant masques" werd nog maar recentelijk ontdekt. De waarde werd vooraf geschat op 1 tot 1,5 miljoen euro.
  [naar artikel]
 40. Gemiddeld huis kost ruim 303.000 euro: 16.000 euro duurder in één jaar (08/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het afgelopen kwartaal steeg de gemiddelde prijs van een woning in Vlaanderen tot een recordbedrag van ruim 303.000 euro. Daarmee is een huis al...
  [naar artikel]
 41. Originele Kuifje-tekening brengt recordbedrag van 1,5 miljoen euro op (20/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een originele tekening van Hergés strip 'Kuifje en de mannen op de maan' is gisteren in Parijs verkocht voor een recordbedrag van 1,55 miljoen
  [naar artikel]
 42. Spoeddebat in Britse Lagerhuis over "coalitie van de chaos" (05/12/2017 - VRT NWS)
  De regering van de Britse premier Theresa May zit in een crisis, nadat de premier gisteren zonder brexit-akkoord terugkwam uit Brussel.  Tijdens een spoeddebat in het Lagerhuis riep de Labouroppositie de regering op om toch na te denken over een zachte brexit in plaats van een harde. Ook gewone Britten uiten hun twijfels over de manier waarop de regering met de brexit omgaat.
  [naar artikel]
 43. Recordbedrag van 13,3 miljoen euro opgehaald tijdens 31ste editie van Télévie (28/04/2019 - Metro)
  De 31ste editie van Télévie, de jaarlijkse liefdadigheidsactie van de Franstalige zender RTL-TVI, heeft een nieuw recordbedrag van 13.315.462,48 euro opgeleverd, zo bleek zaterdag bij de slotshow. De geldophaling doet daarmee beter dan de editie 2018, toen ruim 12 miljoen euro binnenstroomde. Het geld gaat naar onderzoek in de strijd tegen kanker bij zowel kinderen als volwassenen. Peter van de actie was dit jaar de zanger M. Pokora. bron: Belga Het bericht Recordbedrag van 13,3 miljoen euro opgehaald tijdens 31ste editie van Télévie verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Franstalige solidariteitsactie CAP48 brengt recordbedrag van 6,7 miljoen euro op (12/10/2020 - Het Nieuwsblad)
  De Franstalige solidariteitsactie CAP48 heeft een recordbedrag van ruim 6,7 miljoen euro opgeleverd. Dat is zondagavond bekendgemaakt tijdens de slotuitzending op de openbare omroep RTBF. De opbrengst gaat naar mensen met een beperking en jongeren in moeilijkheden.
  [naar artikel]
 45. 'De Ideale Wereld' weet hoe het écht zit met het hele Banksy-verhaal (10/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Banksy’s beroemde 'Balloon Girl' werd na een laatste bod van 19,1 miljoen euro meteen verscheurd. Een geniale stunt van Banksy zou je denken, maar...
  [naar artikel]
 46. Londen geeft 120 miljoen euro uit voor nieuwe ferrylijnen na de brexit (29/12/2018 - VRT NWS)
  Het Britse ministerie voor Transport heeft de voorbije maanden voor 107 miljoen pond (120 miljoen euro) contracten afgesloten met drie ferrymaatschappijen. Londen vreest dat de haven van Dover zal "dichtslibben" bij een brexit zonder akkoord en hoopt dat te voorkomen door het ferryverkeer over het Kanaal te spreiden. Dat meldt de Britse omroep BBC. 
  [naar artikel]
 47. Viva for Life (Franstalige evenknie De Warmste Week) brengt recordbedrag van bijna 5 miljoen euro op (23/12/2018 - VRT NWS)
  Viva for Life, de benefietactie van de Franstalige omroep RTBF, heeft dit jaar een recordbedrag van ruim 4,9 miljoen euro opgebracht. Dat is bekendgemaakt in Nijvel. De opbrengst gaat naar de strijd tegen kinderarmoede.
  [naar artikel]
 48. Mondmaskerverkoop Think Pink levert al 500.000 euro op voor kankeronderzoek: "Zonder dat geld bestonden we niet meer" (10/06/2020 - VRT NWS)
  De mondmaskerverkoop van de borstkankercampagne Think Pink heeft tot nu toe al zo'n 520.000 euro winst opgeleverd. In totaal verkocht de organisatie de afgelopen weken ruim 2,5 miljoen mondmaskers aan gezinnen, bedrijven, steden en gemeenten.
  [naar artikel]
 49. Jasmine verkocht haar maagdelijkheid voor 1,2 miljoen euro: "Ik ga nog afspreken met die Wall Street-bankier" (30/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Jasmine verkocht haar maagdelijkheid voor 1,2 miljoen euro. Spijt heeft de 20-jarige Parisienne naar eigen zeggen niet. Meer zelfs: de date met...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.