Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

25 November 2020
17:02 uur

KLM serveerde mogelijk met listeria besmette ontbijten in businessclass

Het Laatste Nieuws

09/10/2019 - 17:18

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft mogelijk met listeria besmette vleeswaren geserveerd bij het ontbijt in de businessclass van haar...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Listeria, een bacterie die zich schuilhoudt in onze cellen (14/07/2018 - VRT NWS)
  De listeria-bacterie is opnieuw in het nieuws verschenen omdat er mogelijk doden gevallen zijn door besmette diepvriesgroenten. Listeria is een taaie bacterie die gelukkig niet al te besmettelijk is, want de kans op overlijden bij een ernstige infectie wordt geschat op wel 25 procent. Vooral zwangere vrouwen, ouderen, kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen risico om besmet te raken.
  [naar artikel]
 2. Terugroepactie besmette diepvriesgroenten dreigt Greenyard 30 miljoen te kosten (17/07/2018 - De Morgen)
  Het Belgische bedrijf Greenyard schat de financiële gevolgen van de terugroepactie van mogelijk met listeria besmette diepvriesproducten op 30 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf deze ochtend voor beurs bekendgemaakt. 
  [naar artikel]
 3. Zes mensen in Spanje opgepakt na listeria-uitbraak die 193 mensen besmette (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse Guardia Civil heeft, in samenwerking met Europol, zes mensen gearresteerd die op de hoogte waren van een listeria-uitbraak in Spanje,...
  [naar artikel]
 4. Zo veel verschilt je vliegtuigmaaltijd met die van businessclass (29/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een vliegticket voor businessclass kost al gauw het dubbele van een economy-ticket, waarvoor naast meer beenruimte in een comfortabele zetel je
  [naar artikel]
 5. Listeria-uitbraak ook in ons land: bacterie gevonden in Belgische diepvriesgroenten (14/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  Het Belgische groentebedrijf Greenyard ligt volgens het Europees voedselagentschap aan de basis van een dodelijke listeria-uitbraak. Zeker negen Europeanen zouden gestorven zijn, na het eten van besmette diepvriesgroenten uit een Hongaarse fabriek van het­ ­bedrijf. Bij ons zijn geen slachtoffers ­gemeld, maar in diepvriesmaïs is de ­bacterie wel teruggevonden.
  [naar artikel]
 6. Listeria-uitbraak ook in ons land: bacterie gevonden in Belgische diepvriesgroenten (14/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  hasselt Het Belgische groentebedrijf Greenyard ligt volgens het Europees voedselagentschap aan de basis van een dodelijke listeria-uitbraak. Zeker negen Europeanen zouden gestorven zijn, na het eten van besmette diepvriesgroenten uit een Hongaarse fabriek van het bedrijf. Bij ons zijn geen slachtoffers gemeld, maar in diepvriesmaïs is de bacterie wel teruggevonden.
  [naar artikel]
 7. Grootschalige terugroepactie afgerond bij Greenyard na listeriabesmetting (17/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De grootschalige terugroeping van mogelijk met listeria besmette diepvriesproducten van het Belgische groentebedrijf Greenyard, is afgerond. Dat zegt woordvoerster van het federaal voedselagentschap (FAVV) Dorine Van Geert maandag.
  [naar artikel]
 8. Camembert uit de rekken gehaald wegens listeria (21/02/2020 - Het Nieuwsblad)
  Twee camembertproducten worden teruggeroepen omdat de kaas mogelijk besmet is met de bacterie listeria monocytogenes. De kazen zijn onder meer verkocht door supermarktketen Jumbo, zo meldt het federaal voedselagentschap (FAVV) vrijdag.
  [naar artikel]
 9. Waarom zweeg groentebedrijf Greenyard over listeria-doden? (14/07/2018 - De Standaard)
  Al op 3 juli was duidelijk dat er mogelijk een link is tussen negen overlijdens in Europa en de listeria­besmetting bij Greenyard Hongarije. Toch kwam dat pas vrijdag in België aan het licht. Het stort het ­groentebedrijf in een diepe crisis.
  [naar artikel]
 10. Besmette groenten maakten al negen dodelijke slachtoffers: aandeel van Belgisch bedrijf stilgelegd (13/07/2018 - Het Nieuwsblad)
  De terugroepactie van diepvriesgroenten van het Belgische bedrijf Greenyard blijkt ernstiger dan verwacht. Gevreesd wordt dat de groenten, afkomstig uit een Hongaarse fabriek, besmet zijn met een listeria, een bacterie die resistent is aan koude. Volgens het EFSA (European Food Safety Authority) vielen er door de besmette groenten sinds 2015 al negen dodelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 11. Besmette meloenen kosten al drie mensen het leven in Australië (03/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In Australië is een derde dodelijk slachtoffer gevallen ten gevolge van een listeria-besmetting. Zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een...
  [naar artikel]
 12. Besmette groenten maakten al negen dodelijke slachtoffers: aandeel van Belgisch bedrijf stilgelegd (13/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
  De terugroepactie van diepvriesgroenten van het Belgische bedrijf Greenyard, met hoofdkantoor in Sint-Katelijne-Waver, blijkt ernstiger dan verwacht. Gevreesd wordt dat de groenten, afkomstig uit een Hongaarse fabriek, besmet zijn met een listeria, een bacterie die resistent is aan koude. Volgens het EFSA (European Food Safety Authority) vielen er door de besmette groenten sinds 2015 al negen dodelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 13. Besmette groenten maakten al negen dodelijke slachtoffers: aandeel van Belgisch bedrijf stilgelegd (13/07/2018 - Het Belang van Limburg)
  De terugroepactie van diepvriesgroenten van het Belgische bedrijf Greenyard, met hoofdkantoor in Sint-Katelijne-Waver, blijkt ernstiger dan verwacht. Gevreesd wordt dat de groenten, afkomstig uit een Hongaarse fabriek, besmet zijn met een listeria, een bacterie die resistent is aan koude. Volgens het EFSA (European Food Safety Authority) vielen er door de besmette groenten sinds 2015 al negen dodelijke slachtoffers.
  [naar artikel]
 14. Greenyard verkoopt Hongaarse 'listeria-fabriek' (03/06/2019 - De Tijd)
  08:26 Het is de fabriek waar de diepvriesgroenten besmet waren met listeria.
  [naar artikel]
 15. Ontbijten alsof je uit dineren gaat: waarom bagels, pancakes, waffels en breakfast wraps op restaurant ons steeds meer verleiden (08/12/2018 - De Morgen)
  De plekken waar je buitenshuis kunt ontbijten schieten als paddenstoelen uit de grond, van on the go tot lazy weekendbrunch. Hier en daar kun je zelfs de hele dag lang in stijl ontbijten. Hoe dat komt, zoeken we uit met trendwatcher Herman Konings en culinair auteur Mara Grimm. Scroll verder voor de beste adressen.
  [naar artikel]
 16. Mogelijk besmet vlees teruggeroepen: hoe gevaarlijk is listeria en hoe lang duurt het voor je ziek wordt? (05/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. Eén vrouw kreeg er een miskraam door. Aldi besloot in ons land ook een product van hetzelfde bedrijf terug te roepen. Maar hoe gevaarlijk is listeria eigenlijk? Kan je er iets tegen ondernemen en hoe lang duurt het voor je je ziek gaat voelen?
  [naar artikel]
 17. Albert Heijn haalt maaltijdsalade uit de rekken na vondst listeria (07/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Albert Heijn roept maaltijdssalade met tonijn terug, nadat de listeria-bacterie is aangetroffen. Dat meldt het Federaal Agentschap...
  [naar artikel]
 18. Ook twee listeria-besmettingen in ons land door vlees uit Nederlandse fabriek (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Er zijn in ons land twee mensen besmet geraakt met exact dezelfde listeria-bacterie die in Nederland drie dodelijke slachtoffers maakte en een...
  [naar artikel]
 19. Albert Heijn haalt maaltijdsalade uit de rekken na vondst listeria (09/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Supermarktketen Albert Heijn roept maaltijdssalade met tonijn terug, nadat de listeria-bacterie is aangetroffen. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV).
  [naar artikel]
 20. Havermout, boterhammen of toch een smoothie? Dit is de gezondste manier om te ontbijten (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Chiabowls, hippe havermout, smoothies in alle kleurtjes en vooral geen brood. Wij zijn een beetje de weg kwijt als het op gezond ontbijten
  [naar artikel]
 21. Mogelijk 28 miljoen besmette eieren in Duitsland (16/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het aantal potentieel met fipronil besmette eieren in Duitsland ligt drie keer hoger dan tot nog toe gedacht. Dat meldt de Neue Osnabrücker
  [naar artikel]
 22. Albert Heijn haalt maaltijdsalade uit de rekken na vondst listeria: “Eet het product niet” (07/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Supermarktketen Albert Heijn roept maaltijdssalade met tonijn terug, nadat de listeria-bacterie is aangetroffen. Dat meldt het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV)
  [naar artikel]
 23. Listeria in eendenfilet: Delhaize roept verpakkingen 90 gram terug (17/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Winkelketen Delhaize heeft in verpakkingen van gekookte en gerookte eendenfilet de aanwezigheid van Listeria monocytogenes vastgesteld. Daarom laat...
  [naar artikel]
 24. Kotstudenten ontbijten gezonder dan studenten die thuis wonen (18/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Kotstudenten ontbijten gezonder dan hun collega's die niet op kot zitten. Dat is de conclusie van een onderzoek door de Christelijke Mutualiteit
  [naar artikel]
 25. Buurlanden bannen verwerkt Zuid-Afrikaans vlees na uitbraak van listeria (06/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Meerdere Afrikaanse landen hebben dinsdag de import van verwerkt vlees uit Zuid-Afrika gebannen na een uitbraak van listeria die aan minstens 180...
  [naar artikel]
 26. Delhaize roept kippensoepballetjes uit terug wegens listeria (28/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na een positieve test op de aanwezigheid van Listeria monocytogenes roept Delhaize kippensoepballetjes van het eigen merk terug van bij de consument. Het product is uit de winkelrekken gehaald, meldt de keten donderdagavond.
  [naar artikel]
 27. Beste studenten, enkele tips om gezond te ontbijten (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Niet dat we kotstudenten nog tips hoeven te geven, want volgens een recente rondvraag blijkt dat ze gezonder ontbijten dan hun studiegenoten die nog thuis wonen. Maar toch slaat dertig procent het ontbijt in de week af en toe over. "Gezond ontbijten is ook goedkoop, dus eigenlijk een win-win voor studenten", zegt Loïc Van Impe, die met zijn 'Kotfood'- Facebookpagina een hit is op het internet. "Ik durf ook mijn ontbijt al eens overslaan, maar als ik ontbijt, doe ik het goed".
  [naar artikel]
 28. Geitenkaas teruggeroepen wegens listeria-bacterie (04/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  De geitenkaas van de merken Bettine, Delhaize en Centurion wordt teruggeroepen wegens de aanwezigheid van de listeria-bacterie. Dat meldt het federaal voedselveiligheidsagentschap (FAVV).
  [naar artikel]
 29. Delhaize moet Italiaanse kippenreepjes uit de rekken halen wegens listeria (26/07/2016 - Het Nieuwsblad)
  Delhaize vraagt haar klanten om Italiaanse kippenreepjes van het merk Delhaize terug naar de winkel te brengen. Bij analyses voor kwaliteitscontrole van deze producten werd listeria teruggevonden. Dat meldt de supermarktketen dinsdag.
  [naar artikel]
 30. Oost-Vlaams bedrijf roept geitenkaas terug wegens listeria (22/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Het bedrijf De Zuivelarij uit het Oost-Vlaamse Berlare roept Berloumi-geitenkaas terug. Bij een controle werd Listeria Monocytogenes gevonden in de...
  [naar artikel]
 31. Colruyt roept Engelse bacon terug wegens listeria (20/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Colruyt roept Engelse bacon van zijn huismerk Boni Selection terug. Bij controles werd de aanwezigheid van Listeria monocytogenes vastgesteld.
  [naar artikel]
 32. Supermarkten moeten gebakken pastei uit de rekken halen wegens listeria (13/01/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het bedrijf Salaisons du Hainaut heeft, in overleg met het Federaal Voedselagentschap (FAVV), besloten gabakken pastei uit de rekken te halen wegens mogelijke besmetting met listeria. Dat meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 33. Na 3 Nederlandse doden ook bij ons vlees teruggeroepen: hoe gevaarlijk is listeria? (04/10/2019 - De Standaard)
  Drie mensen zijn in Nederland overleden door een listeriabesmetting in vleeswaren van producent Offerman. Eén vrouw kreeg er een miskraam door. Aldi besloot in ons land ook een product van hetzelfde bedrijf terug te roepen. Maar hoe gevaarlijk is listeria eigenlijk? Kan je er iets tegen ondernemen en hoe lang duurt het voor je je ziek gaat voelen?
  [naar artikel]
 34. Salmonella-uitbraak breidt nog uit: nu al 90 kinderen uit 30 scholen ziek (25/05/2018 - Het Belang van Limburg)
  Er zijn nu al 90 kinderen uit 30 scholen uit Oost- en West-Vlaanderen ziek geworden door een salmonellavergiftiging, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De traiteur uit Harelbeke die de maaltijden aan al die scholen serveerde, werd tijdelijk gesloten door het Federaal Voedselagentschap (FAVV). De kans bestaat dat het aantal besmette kinderen nog oploopt, want de traiteur leverde in totaal aan 120 scholen.
  [naar artikel]
 35. Salmonella-uitbraak breidt nog uit: nu al 90 kinderen uit 30 scholen ziek (25/05/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Er zijn nu al 90 kinderen uit 30 scholen uit Oost- en West-Vlaanderen ziek geworden door een salmonellavergiftiging, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De traiteur uit Harelbeke die de maaltijden aan al die scholen serveerde, werd tijdelijk gesloten door het Federaal Voedselagentschap (FAVV). De kans bestaat dat het aantal besmette kinderen nog oploopt, want de traiteur leverde in totaal aan 120 scholen.
  [naar artikel]
 36. Ook geitenkaas van Carrefour teruggeroepen wegens listeria-bacterie (06/11/2020 - Het Nieuwsblad)
  Ook de geitenkaas van het merk Carrefour worden teruggeroepen wegens de aanwezigheid van de listeria-bacterie. Dat meldt het federaal voedselveiligheidsagentschap (FAVV). Eerder werd de geitenkaas van Delhaize, Bettine en Centurion al teruggeroepen.
  [naar artikel]
 37. Colruyt roept Engelse bacon terug wegens listeria (20/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  Colruyt roept Engelse bacon van zijn huismerk Boni Selection terug. Bij controles werd de aanwezigheid van Listeria monocytogenes vastgesteld, en een besmetting daarmee kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen.
  [naar artikel]
 38. Colruyt roept Engelse bacon terug wegens listeria (20/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  Colruyt roept Engelse bacon van zijn huismerk Boni Selection terug. Bij controles werd de aanwezigheid van Listeria monocytogenes vastgesteld, en een besmetting daarmee kan gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen.
  [naar artikel]
 39. Ontbijten zou wel degelijk gezond kunnen zijn en je metabolisme een boost kunnen geven (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ontbijten zou volgens een nieuw Brits onderzoek specifieke gezondheidsvoordelen met zich kunnen meebrengen. Volgens de onderzoekers zou een dagelijks ontbijt het risico op diabetes type 2 en hart -en vaatziektes kunnen verminderen en zou het bij sommige testgroepen zelfs tot een betere vetverbranding kunnen leiden.
  [naar artikel]
 40. Aldi roept 'amusehapjes' terug: product bevat sporen van listeria (22/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Supermarktketen Aldi roept het product 'verse amusehapjes' terug omdat ze sporen van listeria bevatten, wat bij de consument tot listeriose kan...
  [naar artikel]
 41. Kippensoepballetjes van Bruynkens teruggeroepen wegens mogelijke aanwezigheid listeria (04/06/2020 - Het Nieuwsblad)
  De kippensoepballetjes van het merk Bruynkens, van 200 gram en 500 gram, worden teruggeroepen wegens de mogelijke aanwezigheid van listeria. Dat bericht het FAVV donderdag. Consumenten die de balletjes hebben gekocht, wordt gevraagd die niet op te eten en terug te brengen naar het verkooppunt.
  [naar artikel]
 42. Kotstudenten ontbijten gezonder dan studenten die thuis wonen (18/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Hoewel twee derde van de studenten elke dag ontbijt, blijkt uit het onderzoek dat slechts de helft het als een belangrijke maaltijd beschouwt. De meeste studenten ontbijten vooral uit gewoonte. Een derde van de studenten, vooral mannen, slaat het ontbijt soms over.
  [naar artikel]
 43. Aldi roept amusehapjes terug omdat ze sporen van listeria bevatten (22/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Supermarktketen Aldi roept het product “verse amusehapjes” terug omdat ze sporen van listeria bevatten, wat bij de consument tot listeriose kan leiden, een ernstige ziekte met een incubatietijd tot 8 weken. De symptomen zijn koorts en/of hoofdpijn, meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 44. Aldi roept amusehapjes terug omdat ze sporen van listeria bevatten (22/12/2017 - Het Nieuwsblad)
  Supermarktketen Aldi roept het product “verse amusehapjes” terug omdat ze sporen van listeria bevatten, wat bij de consument tot listeriose kan leiden, een ernstige ziekte met een incubatietijd tot 8 weken. De symptomen zijn koorts en/of hoofdpijn, meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht.
  [naar artikel]
 45. Ook twee listeria-besmettingen in ons land door vlees uit Nederlandse fabriek (24/10/2019 - De Morgen)
  Er zijn in ons land twee mensen besmet geraakt met exact dezelfde listeria-bacterie die in Nederland drie dodelijke slachtoffers maakte en een miskraam uitlokte. Dat blijkt uit onderzoek van Gezondheidsinstituut Sciensano, die een staal van de Nederlandse bacterie heeft vergeleken met stalen van Belgische patiënten. Dat melden Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg vandaag.
  [naar artikel]
 46. Echtgenote (82) Ter Beke-oprichter blijft achter beleid staan na vleesschandaal: “Listeria is zo oud als de mensheid. Zelfs Adam en Eva hadden er last van” (08/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Listeria is zo oud als de mensheid. Zelfs Adam en Eva hadden er last van.” Edith De Baedts (82), de echtgenote van wijlen Ter Beke-oprichter...
  [naar artikel]
 47. Fresh Concept roept peterselieworst terug vanwege mogelijke aanwezigheid listeria (25/12/2019 - Het Nieuwsblad)
  Het federaal voedselagentschap FAVV en Fresh Concept roepen peterselieworst terug vanwege de mogelijke aanwezigheid van listeria. Het product werd ondertussen uit de handel gehaald.
  [naar artikel]
 48. Na Aldi roept ook Albert Heijn vlees terug wegens mogelijke aanwezigheid listeria (06/10/2019 - VRT NWS)
  Ook Albert Heijn België roept vleesproducten terug wegens de mogelijke aanwezigheid van listeria. Dat meldt het Federaal Voedselagentschap.
  [naar artikel]
 49. Nog niet duidelijk of nog Belgische bedrijven vlees kregen dat mogelijk besmet is met listeria (05/10/2019 - VRT NWS)
  Het is nog altijd niet duidelijk of de Nederlandse vleeswarenproducent Offerman, naast Aldi, ook nog aan andere bedrijven in ons land vlees geleverd heeft. Dat zegt het Federaal Voedselagentschap FAVV. Het bedrijf heeft meer dan 300.000 kilo vlees teruggeroepen dat mogelijk besmet is met de listeriabacterie.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.