Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

13 June 2021
12:57 uur

Antwerpen maakt kennis met vernieuwde Handelsbeurs tijdens Urban Walk

VRT NWS

13/10/2019 - 17:44

Na drie jaren werken, heeft de Handelsbeurs voor het eerst in 20 jaar de deuren geopend voor het brede publiek tijdens de Urban Walk Antwerpen. Andere plekken waar de wandelaars voorbijkwamen waren de Bourlaschouwburg, Cinema Cartoon's, het Hof van Liere en de Opera.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. IN BEELD. Wandelaars krijgen primeur van gerenoveerde Handelsbeurs (13/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  In de Antwerpse binnenstad vindt vandaag de Urban Walk plaats, een tocht van 12 km met haltes op enkele verrassende locaties. Het hoogtepunt is onmiskenbaar de gerenoveerde Handelsbeurs, die nog maar een week open is.
  [naar artikel]
 2. Gerenoveerde Handelsbeurs open voor grote publiek: “Precies Spanje in het klein” (14/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het eerst in meer dan vijftien jaar wandelde er zondag nog eens een massa volk door de gerenoveerde Antwerpse Handelsbeurs. De primeur was voor de deelnemers van de allereerste Urban Walk Antwerpen, een twaalf kilometer lange wandeling door de stad. Alle vijfduizend monden vielen open.
  [naar artikel]
 3. De terugkeer van een icoon: Handelsbeurs bijna klaar voor het enige vijfsterrenhotel van ’t Stad (05/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De Handelsbeurs is voor een bedrag van 12 miljoen euro in al haar glorie hersteld. Na twintig jaar gedwongen sluiting kunnen er weer evenementen plaatsvinden. Het eindejaarsdefilé van de Modeacademie is een optie en volgende week al passeert hier de Urban Walk. In het najaar opent ook het bijbehorende restaurant en in het voorjaar het sluitstuk van het project, het Marriott Autograph Hotel, het enige vijfsterrenhotel van ’t Stad.
  [naar artikel]
 4. De stad ontdekken op wandelschoenen in Urban Walk: “Je kan maar beter niet te lang twijfelen” (25/01/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Na het succes van de Urban Trail komt er op zondag 29 maart nu ook een Urban Walk in Mechelen. Zo’n vijfduizend wandelaars leggen een parcours van tien kilometer af dat hen dwars door verschillende historische gebouwen en bezienswaardigheden leidt. De organisatie telt twee dagen nadat de inschrijvingen van start gingen al meer dan 1.500 deelnemers.
  [naar artikel]
 5. Een ervaring om niet snel te vergeten: bloed geven in de vernieuwde Handelsbeurs van Antwerpen (12/09/2020 - VRT NWS)
  In Antwerpen kunnen mensen vandaag bloed gaan geven in de gerestaureerde Handelsbeurs. Erfgoedorganisatie Herita en het Rode Kruis hebben daarvoor de handen in elkaar geslagen. Bloed geven op een bijzondere locatie, daarmee hoopt het Rode Kruis nieuwe bloeddonoren aan te trekken. Wat de bloedgevers er zelf van vinden, dan ontdek je in bovenstaande video.
  [naar artikel]
 6. Bijzonder modedefilé in de Handelsbeurs (02/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Binnenkort vindt er opnieuw een evenement plaats in vernieuwde Handelsbeurs. Een select publiek zal er binnen twee weken kunnen genieten van een defilé. Het gaat om een organisatie van modehuis Ann Demeulemeester.
  [naar artikel]
 7. Urban Trail maakt al drie locaties bekend, en het zijn niet de minste (18/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De organisatie van de Antwerpse Urban Trail heeft vandaag de eerste locaties bekendgemaakt voor de editie van volgend jaar, op 15 maart. Dat belooft een topeditie te worden, met onder andere passages in de Handelsbeurs, het nieuwe Provinciehuis en het Vlinderpaleis. Het wordt al de achtste editie van de Urban Trail, een evenement waarbij je kan joggen doorheen iconische Antwerpse gebouwen.
  [naar artikel]
 8. Maak kennis met het vernieuwde Red Star Line Museum in Antwerpen (21/09/2018 - VRT NWS)
  Het Red Star Line Museum in Antwerpen bestaat 5 jaar en grijpt die gelegenheid aan om de verhalen te vertellen van nieuwkomers in Antwerpen. Ook de Amerikaanse nazaten van emigranten getuigen, in een vernieuwde opstelling. Het museum heropent met een feestelijk weekend.
  [naar artikel]
 9. K3 neemt clip op in vernieuwde Handelsbeurs (06/12/2019 - Gazet van Antwerpen)
  K3 palmde vrijdagmorgen de Handelsbeurs in. Dit voor de opname van en bijzondere clip. In de clip zullen namelijk verschillende pleegkinderen en hun (pleeg)ouders figureren. Onder de noemer Studio100steboven wil Studio 100 helpen om Pleegzorg in de kijker te zetten, en zo ook de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Vlaanderen een steuntje in de rug geven, want die zijn erg nodig.
  [naar artikel]
 10. Tanguy Ottomer schrijft boek over Handelsbeurs: “Elke Antwerpenaar heeft een verhaal over deze plek” (06/08/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bij elk uitzonderlijk gebouw hoort minstens één boek. En omdat er over de Handelsbeurs de jongste decennia weinig noemenswaardig geschreven is, heeft stadsgids Tanguy Ottomer er meteen een stevige joekel van gemaakt. “Op vraag van de mensen die nu de Handelsbeurs uitbaten en in twee talen. Tijdens mijn onderzoek voor het boek heb ik ontdekt hoeveel er nog over de Handelsbeurs te leren valt.”
  [naar artikel]
 11. Helmut Lotti geeft eerste optreden van 2020 in Antwerpen voor ‘Handelsbeurs Unplugged’: “Spannend en misschien zelfs wat akelig” (10/10/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Voor het eerst dit jaar laat Helmut Lotti nog eens van zich horen. Met gitaar, piano en drums met brushes in een absolute minimumbezetting. De locatie leent zich daar toe: de fraai opgesmukte Handelsbeurs in het centrum van Antwerpen, waar hij donderdag- en zaterdagavond optreedt voor diner chantant ‘Handelsbeurs Unplugged’.
  [naar artikel]
 12. België maakt kennis met vernieuwde Pixies (09/04/2019 - De Morgen)

  [naar artikel]
 13. Omwonenden Handelsbeurs Antwerpen "ten einde raad" door lawaaioverlast en lossen en laden van vrachtwagens (04/02/2020 - VRT NWS)
  Verschillende omwonenden van de Handelsbeurs in Antwerpen zijn naar de provincie gestapt om beroep aan te tekenen tegen de omgevingsvergunning van de Handelsbeurs. Zij klagen over geluidsoverlast. Andere omwonenden willen ook overleg met de uitbaters en de stad om betere afspraken te maken rond het laden en lossen door leveranciers, want zij ondervinden van 's ochtends tot 's avonds hinder door vrachtwagens.
  [naar artikel]
 14. Milieuvergunning Handelsbeurs Antwerpen geschorst (16/03/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de milieuvergunning van de Handelsbeurs in Antwerpen geschorst. De beslissing heeft zowel betrekking op het hotel als de evenementenlocatie, waardoor voorlopig geen activiteiten meer kunnen plaatsvinden.
  [naar artikel]
 15. Buurt klaagt over Handelsbeurs: “Dit is niet leefbaar” (04/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Buurtbewoners van de Handelsbeurs in Antwerpen zijn de geluidsoverlast beu. Ze hebben een procedure opgestart om de vergunning van de evenementenhal te laten vernietigen, want de evenementen met muziek houden de omwonenden uit hun slaap.
  [naar artikel]
 16. LIVE. Volg de sfeer tijdens de Urban Trail in Antwerpen (12/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Negenduizend lopers en duizend wandelaars geven weer het beste van zichzelf in de straten van Antwerpen. Tienduizend man, plus nog eens duizenden toeschouwers lang de kant, dat zorgt voor een hele organisatie. Wij zorgen ervoor dat u niets hoeft te missen van de sfeer tijdens de Antwerp Urban Trail.
  [naar artikel]
 17. Urban Choir trapt concertenreeks in Kaffee van Antwerpen af (03/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het Urban Choir van Let's Go Urban heeft woensdagavond de aftrap gegeven van onze reeks concerten in het Kaffee van Antwerpen.
  [naar artikel]
 18. De Wever over Let’s Go Urban: “We moeten het niet erger maken dan het is” (27/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Burgemeester Bart De Wever (N-VA), schepenen Nabilla Ait Daoud (N-VA), Koen Kennis (N-VA) en Jinnih Beels (Vooruit) werden maandagavond tijdens de Antwerpse gemeenteraad onder vuur genomen door de oppositie. Er kwamen heel wat vragen over de subsidies en de controles in het dossier van Let’s Go Urban (LGU). De Wever gaf wel toe dat de stad Antwerpen een slecht figuur slaat in dit dossier. “Het is een slecht dossier, maar we moeten het niet erger maken dan het is.”
  [naar artikel]
 19. De Wever over Let’s Go Urban: “We moeten het niet erger maken dan het is” (27/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Burgemeester Bart De Wever (N-VA), schepenen Nabilla Ait Daoud (N-VA), Koen Kennis (N-VA) en Jinnih Beels (Vooruit) werden maandagavond tijdens de Antwerpse gemeenteraad onder vuur genomen door de oppositie. Er kwamen heel wat vragen over de subsidies en de controles in het dossier van Let’s Go Urban (LGU). De Wever gaf wel toe dat de stad Antwerpen een slecht figuur slaat in dit dossier. “Het is een slecht dossier, maar we moeten het niet erger maken dan het is.”
  [naar artikel]
 20. Vergeet de urban trails, hier is de farm run (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)
  Vergeet de urban trails, op 3 mei kan je in Borgloon deelnemen aan een Farm Run & Walk, een nieuw evenement waarbij je kan lopen en wandelen door landbouwbedrijven.
  [naar artikel]
 21. LEGO-expo "Bricks in the City" komt in de kerstvakantie naar de Handelsbeurs: "Eindelijk ook in Antwerpen" (17/12/2020 - VRT NWS)
  De tentoonstelling "Bricks in the City" van Dirk Denoyelle en Amazings, komt deze kerstvakantie naar de Handelsbeurs. Er zullen meer dan 80 kunstwerken uit legoblokjes te zien zijn. "Ik heb met de tentoonstelling al in Kortrijk en in Parijs gestaan, en nu eindelijk ook in de prachtige Handelsbeurs", zegt legoprofessional Dirk Denoyelle aan Radio 2 Antwerpen.
  [naar artikel]
 22. Stad Antwerpen gaat op zoek naar opvolger Let’s Go Urban (30/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De stad Antwerpen wil via een open oproep op zoek gaan naar een nieuwe partner om een gelijkaardige werking op te zetten als Let’s Go Urban (LGU) in het Urban Center in de Antwerpse wijk Kiel.
  [naar artikel]
 23. Restaurant opent in Handelsbeurs: dineren op een van de mooiste plekken in Antwerpen (13/02/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de voormalige Schippersbeurs in Antwerpen, een zijbeuk van de imposante Handelsbeurs, is een gloednieuw restaurant geopend. Fiera heet de nieuwe zaak. Het prachtig gerenoveerde zestiende-eeuwse gebouw is een uitzonderlijke setting voor het restaurant. Bezoekers kunnen nu dineren op een van de mooiste plekken in de stad.
  [naar artikel]
 24. Omwonenden Handelsbeurs vechten vergunning aan om einde te maken aan geluidsoverlast (26/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Een tiental omwonenden van de Handelsbeurs is naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen gestapt met het verzoek om de vergunning van de nv Handelsbeurs onontvankelijk te verklaren. Het dispuut draait vooral om lawaaihinder.
  [naar artikel]
 25. Inspectie stelt vragen bij cadeau stad Antwerpen aan nv Handelsbeurs (25/05/2020 - Apache)
  De stad Antwerpen geeft nog maar eens een cadeautje aan de nv Handelsbeurs. Deze keer van 250.000 euro. De Inspectie Financiën vroeg recent om die geplande investeringstoelage te heroverwegen, maar de stad legde dat advies naast zich neer. In het omstreden dossier luisterden politici en vastgoedwereld de voorbije jaren al bijzonder nauw. Het Antwerps college
  [naar artikel]
 26. Nafi Thiam viert terugkeer in competitie op Urban Memorial Van Damme in Antwerpen (06/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Nafissatou Thiam viert zaterdag tijdens de Urban Memorial op de Groenplaats in Antwerpen haar rentree in competitie nadat ze een tweetal weken buiten strijd was met een blessure aan de linkerknie, zo maakten de organisatoren donderdag bekend.
  [naar artikel]
 27. Schepenen Ait Daoud en Kennis steeds meer onder vuur rond Let’s Go Urban: “Eer aan zichzelf houden en ontslag nemen” (18/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Vanuit de Antwerpse oppositie komen steeds meer vragen over de verantwoordelijkheid van schepen van Jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) en schepen van Financiën Koen Kennis (N-VA) in het dossier Let’s Go Urban (LGU). “Het is niet meer dan normaal dat de verantwoordelijken opstappen”, zegt Sam Van Rooy (Vlaams Belang).
  [naar artikel]
 28. Antwerpen zoekt nieuwe hoofdgebruiker voor Urban Center (30/04/2021 - De Tijd)
  15:37 De stad Antwerpen gaat op zoek naar een nieuwe hoofdgebruiker voor het Urban Center, nadat ze de samenwerking met Sihame El Kaouakibi's jongerenorganisatie Let's Go Urban had stopgezet.
  [naar artikel]
 29. Nieuwe start voor Antwerpse Handelsbeurs: weer artiesten en evenementen na perikelen rond vergunning (29/05/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De omgevingsvergunning van de nv Handelsbeurs Antwerpen werd in maart geschorst, maar nu is er nu een nieuwe vergunning goedgekeurd. Er kunnen nu opnieuw evenementen doorgaan. Op 9 juni kan bijgevolg ook het restaurant Fiera weer de deuren openen op de historische locatie. De zaak zal ook artiesten als Jef Neve en Stan van Samang uitnodigen voor akoestische optredens tijdens haar ‘diners’.
  [naar artikel]
 30. Let’s Go Urban vraagt faillissement aan (18/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Let’s Go Urban vraagt faillissement aan De vzw achter Let’s Go Urban (LGU), het Antwerpse jongerenproject van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi, staat dicht bij de stopzetting. Annemie Moens, de voorlopig bewindvoerder van de vzw, heeft officieel het faillissement aangevraagd. De ondernemingsrechtbank in Antwerpen neemt op 27 mei een beslissing. De faillissementsaanvraag hing in de lucht sinds de stad Antwerpen alle […] Lees dit artikel: Let’s Go Urban vraagt faillissement aan
  [naar artikel]
 31. Inhuldiging van vernieuwde districtshuis Borgerhout is extra reden om te vieren voor Koen Kennis (16/01/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het vernieuwde districtshuis van Borgerhout is dinsdag ingehuldigd. Ook het stadsloket verhuist volgende week naar het gerenoveerde gebouw op het Moorkensplein. Ook schepen Koen Kennis (N-VA) was aanwezig en die had ook nog een extra reden om te vieren.
  [naar artikel]
 32. Vaste stek voor jongerenorganisatie "Let's Go Urban" ingehuldigd in Antwerpen (22/09/2018 - VRT NWS)
  In de Antwerpse wijk Kiel is vanavond de nieuwe thuishaven van de populaire jongerenorganisatie "Let's Go Urban" ingehuldigd. Volgens de initiatiefnemers gaat het om het eerste "urban center" van ons land. Het is in ieder geval de eerste volwaardige vaste stek voor "Let's Go Urban", dat tijdens de eerste tien jaar van zijn werking nog noodgedwongen versnipperd over de hele stad actief was.
  [naar artikel]
 33. UCI maakt 14 crossen van vernieuwde Wereldbeker bekend: enter Overijse, exit Zolder (31/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De UCI heeft de veertien crossen van de vernieuwde en uitgebreide Wereldbeker bekendgemaakt. Overijse, Zonhoven, Wachtebeke, Antwerpen en Diegem...
  [naar artikel]
 34. Stad Antwerpen zoekt overnemer voor Let's Go urban (30/04/2021 - VRT NWS)
  Nu de stad Antwerpen de samenwerking met Let's Go Urban, het jongeren- en dansproject van Vlaams volksvertgenwoordigster Sihame El Kaouakibi, heeft stopgezet, wordt er een overnemer gezocht. Op termijn moet er een nieuw project komen op het Antwerpse Kiel voor "urban culture", zeg maar stedelijke hiphopcultuur.
  [naar artikel]
 35. Handelsbeurs verwelkomt beste Belgische modefotografen (01/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  De Handelsbeurs in Antwerpen zorgt deze zomer voor een onverwachte blikvanger. Iconobelge presenteert in de zelden toegankelijke pronkzalen op de bovenverdieping het beste van de Belgische modefotografie. “Er is geen betere combinatie denkbaar van architectuur, mode en fotografie”, zegt organisatrice Kaat Celis.
  [naar artikel]
 36. Antwerpen zet samenwerking met Let's Go Urban stop (26/04/2021 - Knack)
  De stad Antwerpen zet een punt achter de samenwerking met Let's Go Urban, de vzw van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi. Dat is maandagnamiddag beslist door het college van burgemeester en schepenen.
  [naar artikel]
 37. Jambon bekogeld met tomaten tijdens uitreiking Ultimas (18/02/2020 - De Morgen)
  Op de uitreiking van de Ultimas daagde Luc Tuymans niet op om zijn prijs in ontvangst te nemen. Meer nog, hij schonk zijn prijzengeld weg aan Let’s Go Urban, een urban dansstudio in Antwerpen.
  [naar artikel]
 38. Urban sporten komt naar Antwerpen (06/04/2019 - De Morgen)
  Aan lantaarnpalen of fietsrekken hangen en over muurtjes klauteren: urban sporten slaat ook aan in België. Begin 2013 vindt in Antwerpen de eerste Urbanathlon plaats: een loopwedstrijd van 12 kilometer vol hindernissen.
  [naar artikel]
 39. Dit heeft het Havenhuis te bieden tijdens de Antwerp Urban Trail (09/03/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Nog drie nachtjes slapen en het is zover. Duizenden lopers zullen zondag Antwerpen inpalmen voor de Antwerp Urban Trail. Eén van de blikvangers op het rijkgevulde parcours is ongetwijfeld het Havenhuis. Wij sommen even op wat deze trekpleister allemaal te bieden heeft tijdens de avontuurlijke looptocht.
  [naar artikel]
 40. Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduisterd (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van de 3,5 miljoen euro aan investeringstoelages die de stad Antwerpen de voorbije jaren uitgaf aan de renovatie van het Urban Center op het Kiel - de vaste stek van Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi - is 350.000 euro verduisterd. Dat meldt ATV op basis van het auditrapport van de stedelijke inspectie Financiën. De informatie wordt ons ook bevestigd in stadhuiskringen. Nog volgens het onderzoek zou El Kaouakibi zichzelf 100.000 euro per jaar aan loon hebben toegekend. Het rapport – én eventuele consequenties voor Let’s Go Urban – worden morgen op het schepencollege besproken.
  [naar artikel]
 41. De Wever: “De kans dat we Let’s Go Urban nog gaan ondersteunen, wordt kleiner” (04/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  De kans dat de stad Antwerpen de samenwerking en de concessie van Let’s Go Urban in het Urban Center stopzet, wordt met de dag groter. De subsidies aan deze vzw werden al bij het uitbreken van het schandaal rond Sihame El Kaouakibi opgeschort.
  [naar artikel]
 42. Audit stad Antwerpen over Let's Go Urban toont gesjoemel aan: 350.000 euro verdwenen (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)
  Er is voor 350.000 euro geld verduisterd van de subsidies die de stad Antwerpen toekende aan Let's Go Urban, de jongeren-vzw van Sihame El Kaouakibi. Dat blijkt uit het auditonderzoek dat de inspectie financiën uitvoerde in opdracht van het stadsbestuur, en dat ATV kon inkijken. De onderneemster en politica kende zichzelf ook een riant loon toe van 100.000 euro per jaar. Het Antwerpse schepencollege hakt morgen de knoop door of het Let's Go Urban in de toekomst nog blijft steunen.
  [naar artikel]
 43. Stormloop op Ringdagen in Handelsbeurs: burgers ontdekken Oosterweelverbinding en overkapping (26/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Het was gisteren over de koppen lopen in de gerenoveerde Antwerpse Handelsbeurs. Daar trapten intendant Alexander D’Hooghe, de stad Antwerpen, de Vlaamse overheid en Lantis de eerste van twee nieuwe Ringdagen af. Bedoeling is om alle burgers een update te geven over de Oosterweelverbinding en haar leefbaarheidsprojecten.
  [naar artikel]
 44. Audit stad Antwerpen na heisa rond El Kaouakibi: 350.000 euro voor Let’s Go Urban verduisterd (15/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van de 3,5 miljoen euro aan investeringstoelages die de stad Antwerpen de voorbije jaren uitgaf aan de renovatie van het Urban Center op het Kiel - de vaste stek van Let’s Go Urban, het jongerenproject van Sihame El Kaouakibi - is 350.000 euro verduisterd. Dat meldt ATV op basis van het auditrapport van de stedelijke inspectie Financiën. De informatie wordt ons bevestigd in stadhuiskringen. Nog volgens het onderzoek zou El Kaouakibi zichzelf 100.000 euro per jaar aan loon hebben toegekend. Het rapport – én eventuele consequenties voor Let’s Go Urban – worden morgen op het schepencollege besproken.
  [naar artikel]
 45. Stad Antwerpen zoekt opvolger voor Let’s Go Urban: “Jeugdaanbod in de wijken blijft gegarandeerd” (30/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Antwerpse stadsbestuur gaat op zoek naar een nieuwe partner die de werking van Let’s Go Urban kan voortzetten in het Urban Center op het Kiel. “We garanderen de continuïteit van het jeugdaanbod in onze wijken.”
  [naar artikel]
 46. Stad Antwerpen zoekt opvolger voor Let’s Go Urban: ‘Jeugdaanbod in de wijken blijft gegarandeerd’ (30/04/2021 - De Morgen)
  Het Antwerpse stadsbestuur gaat op zoek naar een nieuwe partner die de werking van Let’s Go Urban kan voortzetten in het Urban Center op het Kiel. ‘We garanderen de continuïteit van het jeugdaanbod in onze wijken.’
  [naar artikel]
 47. Stad Antwerpen onderzoekt verdere werking Let’s Go Urban (23/04/2021 - Het Nieuwsblad)
  Let’s Go Urban, de vzw die Sihame El Kaouakibi heeft opgericht, heeft een antwoord gegeven op de ingebrekestelling van de stad Antwerpen. Het is maar een stap in de procedure, maar wel belangrijk voor de verdere werking van Let’s Go Urban. Het Antwerpse schepencollege baseert zich hierop om een beslissing te nemen over de verdere werking.
  [naar artikel]
 48. Audit stad Antwerpen over Let’s Go Urban toont gesjoemel aan: 350.000 euro verdwenen (15/04/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Er is voor 350.000 euro geld verduisterd van de subsidies die de stad Antwerpen toekende aan Let’s Go Urban, de jongeren-vzw van Sihame El Kaouakibi. Dat blijkt uit het auditonderzoek dat de inspectie Financiën uitvoerde in opdracht van het stadsbestuur. ATV kon dat onderzoek inkijken. De onderneemster en politica kende zichzelf ook een riant loon toe van 100.000 euro per jaar. Het Antwerpse schepencollege hakt morgen de knoop door of het Let’s Go Urban in de toekomst nog blijft steunen.
  [naar artikel]
 49. Stad Antwerpen zet samenwerking met Let’s Go Urban stop (26/04/2021 - De Morgen)
  De Stad Antwerpen zal geen geld meer investeren in Let’s Go Urban, het jongerendansproject van Sihame El Kaouakibi. Dat heeft het schepencollege beslist. Intussen klinkt de roep om de politieke verantwoordelijkheid voor ‘Sihamegate’ steeds luider.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.