Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Met deze superieure champignonsaus bij je stukje wild blaas je iedereen van tafel

14/10/2019 - 12:02
"Even belangrijk als een lekker stukje vlees is een sublieme saus voor erbij. En als je wild klaarmaakt, ligt de lat wel heel hoog. Dan komt deze..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Scoren aan tafel met een klassieker: kip in romige champignonsaus (10/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Thank God It's Friday! Na een drukke werkweek is een stukje kip met een zelfgemaakte champignonsaus altijd welkom. Het is snel klaar én een echte [naar artikel]


2. Van Albert Heijn tot de lokale poelier: waar scoor je het goedkoopste wild? En eet de Vlaming dit type vlees nog veel? (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van fazant tot hert en konijn: het wildseizoen is volop aan de gang. Dat soort stukken vlees zijn niet altijd even goedkoop: merken de poeliers en supermarkten dat de Vlaming bespaart op hun stukje wild? Of zijn die wildprijzen minder wild geworden dan we denken? We vroegen het aan een authentieke poelier en aan vijf grote supermarktketens. “Deze soort wild vlees is de helft goedkoper en minstens even lekker.” [naar artikel]


3. Eet de Vlaming nog veel wild? En is het duurder geworden? 5 supermarktketens én poelier vergeleken (14/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van fazant tot hert en konijn: het wildseizoen is volop aan de gang. Dat soort stukken vlees zijn niet altijd even goedkoop: merken de poeliers en supermarkten dat de Vlaming bespaart op hun stukje wild? Of zijn die wildprijzen minder wild geworden dan we denken? We vroegen het aan een authentieke poelier en aan vijf grote supermarktketens. “Deze soort wild vlees is de helft goedkoper en minstens even lekker.” [naar artikel]


4. Onze wijnkenner selecteert de beste wijnen bij wild: “Analyseer eerst je gerecht, en kies dan pas je wijn” (12/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Het zit in onze genen, wanneer de herfst in het land is zijn we verlekkerd op een stukje wild. Maar welke wijn drink je erbij? Niet zo eenvoudig want er bestaan niet alleen veel soorten wild, ook de bereiding én garnituur zijn vaak doorslaggevend voor de wijnkeuze. Daarom dat we niet alleen voor rood kiezen maar ook enkele witte wijnen opnemen in onze selectie. Van rasechte Franse klassiekers tot meer exotisch getinte exemplaren. Voor een keer wat duurder geprijsd, omdat wild synoniem is voor feest aan tafel. En om het nog wat completer te maken: bij elke wijn een wildsuggestie. [naar artikel]


5. Hoe maak je wild lekker en toegankelijk klaar? HLN-chef Piet Huysentruyt: “Zet het vuur niet hoger, dat helpt niet” (03/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

De tijd van een heerlijk stukje wild op je bord is weer aangebroken, maar welke soorten zijn betaalbaar, hoe begin je eraan als je het nog nooit hebt klaargemaakt en hoe herken je een écht goed stuk wild? HLN-chef Piet Huysentruyt beantwoordt zes vragen over wild en deelt drie exclusieve recepten. En poelier René Hermans tipt hoe betaalbaar wild kan zijn. “Een hertensteak maak je even makkelijk klaar als een steak van rund.” [naar artikel]


6. Met een stukje wild in de mix maak je deze ultieme herfstlasagne (30/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Lasagne is zo al comfortfood pur sang, maar in het wildseizoen kan er nog een schepje bovenop. Til de Italiaanse klassieker naar een nog hoger... [naar artikel]


7. 1.500 gratis feestmaaltijden voor kansarme Gentenaars: “Iedereen heeft recht op een fijne eindejaarsperiode” (28/12/2017 - Het Nieuwsblad)

1.500 kalkoenfilets met champignonsaus, evenveel porties aardappel­gratin en potjes chocomousse. In het vernieuwde Balenmagazijn in de Maïsstraat valt geen tijd te verliezen om de feestmaaltijden op tijd bij kansarme Gentenaars te krijgen. “Het moet in deze periode in élk huis feest zijn”, luidt het. [naar artikel]


8. Zo serveer je het meest sappige stukje parelhoen deze feestdagen (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wild scoort altijd tijdens de feestdagen. Parelhoen is supermals en sappig: jackpot dus. Plus, met een pittige marinade in de mix maak je dat mooie... [naar artikel]


9. Een gevoelige blaas door thuiswerk? 'Neem ook je drinkgedrag eens onder de loep' (15/12/2021 - Knack)

Is telewerk de oorzaak van een luie blaas of 'thuiswerkblaas' vanwege de voortdurende nabijheid van een toilet? Volgens uroloog Frank Van der Aa (UZ Leuven) zijn er mogelijk andere factoren verantwoordelijk. [naar artikel]


10. Proeven van het wildseizoen? 3 trendy herfstgerechten met everzwijn, hert en eend (20/11/2021 - Het Laatste Nieuws)

Wild is weer helemaal hip en trending want het wildseizoen is volop aan de gang. Hét moment bij uitstek om te genieten van heerlijke klassiekers met een lekker stukje vlees. Voor wie het deze herfst net iets spannender wil, serveren we jullie alvast deze drie vleesgerechten met een kwinkslag. Succes gegarandeerd! [naar artikel]


11. Chirurg vindt telefoonkabel terug in blaas van patiënt (08/06/2020 - Het Belang van Limburg)

Enkele artsen uit het Guwahati ziekenhuis in Noord-India waren verbijsterd toen ze een telefoonlader van maar liefst zestig cm lang terugvonden in de blaas van een man. De man bleek gekend te zijn voor het inslikken van vreemde objecten. [naar artikel]


12. Sterrenchef proeft 12 diepvrieskroketten en de goedkoopste blijkt de op één na beste: “Ik zou ze zonder gêne thuis serveren” (17/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij de kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]


13. Hier kan wild de baan niet meer oversteken zonder waarschuwing voor bestuurders (08/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Het wilddetectiesysteem op de N76 Weg naar Opglabbeek in Meeuwen, dat waarschuwt weggebruikers ter hoogte van de wild oversteekplaats via dynamische verkeersborden, is sinds deze morgen geactiveerd. Het systeem moet verkeersongevallen met groot wild vermijden, zonder het leefgebied van de wilde dieren te versnipperen. [naar artikel]


14. Ecoloog Ruurd Jelle van der Leij: ‘Iedereen kan zijn eigen natuurgebiedje maken’ (09/06/2023 - De Tijd)

17:01 De Nederlandse ecoloog Ruurd Jelle van der Leij doet niet mee aan het doemdenken over de natuur. Drie jaar geleden kocht hij een doods grasland om er een wild stukje natuur van te maken. Vandaag kronk... [naar artikel]


15. DE GROTE TEST. Sterrenchef proeft 12 diepvrieskroketten en de goedkoopste blijkt de op één na beste: “Ik zou ze zonder gêne thuis serveren” (17/12/2022 - Gazet van Antwerpen)

Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij het kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]


16. Zo blaas je voorspel nieuw leven in: “Het beste hulpmiddel wordt vaak onderschat of zelfs vergeten” (01/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

Soms wordt het al eens overgeslagen of vergeten in de slaapkamer: het voorspel. Terwijl het juist heel leuk kan zijn en voor sommigen zelfs noodzakelijk is. Met deze tips van klinisch seksuologe en relatietherapeut Vanessa Muyldermans blaas je het voorspel met een vingerknip nieuw leven in. [naar artikel]


17. Filmmakers hebben miljoenen over om zijn leven te verfilmen: hoe iedereen een stukje van Luke Littler wil (06/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Drie weken geleden was hij voor het grote publiek nog een onbekende, nu is Luke Littler (16) niet meer weg te denken uit het dagelijkse nieuws. De jonge dartssensatie is ‘hot’, en iedereen wil een stukje van hem. Van David Beckham tot het productiehuis van bokser Anthony Joshua, dat miljoenen voor hem over heeft. [naar artikel]


18. Topchef Luc Bellings proeft 10 kant-en-klare sauzen en buist de helft : “Dit is geen saus, maar een dikke brij” (16/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een goede saus kan niet ontbreken bij een heerlijk stukje vlees of vis. Peper- en champignonsaus zijn de meest gekozen sauzen om onze feestgerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze doet de naam peperroomsaus oneer aan”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 10 binnen die 2 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]


19. Academici sturen 'superieure politieagenten' wandelen (11/04/2019 - De Morgen)

Alle rectoren van de Vlaamse hogescholen en universiteiten eisen dat de regering de inspecties van hun richtingen - visitaties in het jargon - onmiddellijk stop zet. Hun protestbrief ligt op tafel bij de regeringonderhandelaars. [naar artikel]


20. Van Pispaleis tot ‘snelzeiker’: waarom je je met een volle blaas in Antwerpen best naar de dichtstbijzijnde kerk haast (17/02/2024 - Gazet van Antwerpen)

Heb je in Antwerpen last van een volle blaas, zonder centjes? Dan is de kerk waarschijnlijk je beste optie. Een boeiend verhaal over de geschiedenis van de pissijn. [naar artikel]


21. “Er is een gevecht gaande om de filmrechten op z’n leven te kopen”: hoe iedereen een stukje van Luke Littler wil (06/01/2024 - Het Laatste Nieuws)

Drie weken geleden was hij voor het grote publiek nog een onbekende, nu is Luke Littler (16) niet meer weg te denken uit het dagelijkse nieuws. De jonge dartssensatie is ‘hot’, en iedereen wil een stukje van hem. Van David Beckham tot het productiehuis van bokser Anthony Joshua, dat miljoenen voor hem over heeft. [naar artikel]


22. Lege blaas verhoogt overlevingskansen bij ongeval (12/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zit je binnenkort lang in de wagen? Dan ga je best even plassen voor je vertrekt. Het is namelijk niet alleen vervelend om met een volle blaas in de auto te zitten, maar het kan bij een ongeval ook voor ernstigere letsels zorgen, dat beweert TikTokker ‘Med Explained 2 You’. [naar artikel]


23. Waarom ‘Wild Wild Country’ het zotste op uw scherm is (29/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Het meest onvoorstelbare op uw scherm is een zesdelige documentaire over waargebeurde feiten. ‘Wild Wild Country’, een Netflix-reeks over een sekte rond een Indische goeroe die een utopische stad in het platteland van de Amerikaanse staat Oregon wil oprichten, is een verhaal dat we u niet willen onthouden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!