De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Amerikaanse vicepresident Mike Pence kondigt tijdelijk staakt-het-vuren in Syrië aan

Knack

17/10/2019 - 20:01

De Verenigde Staten en Turkije hebben een akkoord bereikt over een wapenstilstand in Syrië. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence aangekondigd na ontmoetingen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in de Turkse hoofdstad Ankara.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP KNACK

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vicepresident Pence kondigt staakt-het-vuren in Syrië aan (17/10/2019 - Metro)
  Turkije en de Verenigde Staten zijn een staakt-het-vuren in Syrië overeengekomen, zo heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence vandaag bekendgemaakt na ontmoetingen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Ankara. Turkije zal zijn militaire operatie op pauze zetten om de Syrisch-Koerdische milities gedurende 120 uur de gelegenheid te geven zich terug te trekken uit de “veiligheidszone”. Daarna zal de operatie eindigen, zei Pence. Bron: Belga   Het bericht Vicepresident Pence kondigt staakt-het-vuren in Syrië aan verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 2. Mike Pence: 'Turkije akkoord met tijdelijk staakt-het-vuren in Syrië' (17/10/2019 - Knack)
  De Verenigde Staten en Turkije hebben een akkoord bereikt over een tijdelijke wapenstilstand in Syrië. Dat zegt de Amerikaanse vicepresident Mike Pence na ontmoetingen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in de Turkse hoofdstad Ankara.
  [naar artikel]
 3. Turkije en Verenigde Staten kondigen tijdelijk staakt-het-vuren aan in Syrië (17/10/2019 - VRT NWS)
  Turkije zal zijn offensief in het noorden van Syrië 120 uren stopzetten om de Koerdische YPG-strijders de tijd te geven om zich terug te trekken. Daarover hebben de Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan een akkoord bereikt.
  [naar artikel]
 4. ‘120 uur rust' in Noord-Syrië na deal Pence en Erdogan (17/10/2019 - De Tijd)
  22:20 De vicepresident van de VS Mike Pence en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan hebben een akkoord gesloten over een staakt-het-vuren in het noorden van Syrië. Er komt een tijdelijke rustperiode.
  [naar artikel]
 5. Turkije stemt in met staakt-het-vuren van 5 dagen in Noord-Syrië (17/10/2019 - De Morgen)
  De Turkse president Recep Erdogan en de Amerikaanse vicepresident Mike Pence zijn donderdag een deal overeengekomen over een rustperiode rond de Turkse inval in Noord-Syrië. De afspraak houdt in dat de Turken hun activiteiten in Syrië voor 120 uur opschorten zodat de Koerdische YPG-troepen zich kunnen terugtrekken. Alle militaire operaties worden stilgelegd, zo maakte Pence bekend.
  [naar artikel]
 6. Turkse inval in Syrië – Geen staakt-het-vuren maar opschorting van operatie, zegt Turkse minister (17/10/2019 - Metro)
  “We schorten de operatie op. Dit is geen staakt-het-vuren”, zo heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, gezegd over de Turkse legeroperatie in het noorden van Syrië. “We kunnen het offensief enkel stopzetten als alle terroristische elementen zich volledig terugtrekken uit dit gebied”, zei hij op een persconferentie kort nadat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence in Ankara had verklaard dat Turkije en de Verenigde Staten een staakt-het-vuren in Syrië waren overeengekomen. De Syrisch-Koerdische troepen zullen zich 35 kilometer van de grens terugtrekken, zei Pence. Deze “veiligheidszone” zal onder Turkse militaire controle komen te staan, aldus Cavusoglu. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Geen staakt-het-vuren maar opschorting van operatie, zegt Turkse minister verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. VS en Turkije hebben akkoord over staakt-het-vuren in Syrië (17/10/2019 - Knack)
  De Verenigde Staten en Turkije hebben een akkoord bereikt over een wapenstilstand in Syrië. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence aangekondigd na ontmoetingen met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in de Turkse hoofdstad Ankara.
  [naar artikel]
 8. Trump kiest opnieuw voor vicepresident Mike Pence als “running mate” (19/08/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat vicepresident Mike Pence opnieuw zijn “running mate” wordt voor de verkiezingscampagne van 2020. “Ik ben erg blij met Mike Pence - ik denk dat Mike Pence een uitzonderlijke vicepresident is”, zei Trump aan journalisten in Washington op zondag.
  [naar artikel]
 9. Rusland kondigt tijdelijk staakt-het-vuren aan (05/03/2022 - De Tijd)
  08:48 Op dag tien van de oorlog in Oekraïne kondigt Rusland voor vanochtend een tijdelijk staakt-het-vuren aan om de burgers ordentelijk de steden Marioepol en Volnovakha te laten evacueren. De NAVO past in...
  [naar artikel]
 10. Toekomstig vicepresident Mike Pence wil Obamacare herroepen (04/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident in spe Mike Pence heeft het tot zijn hoogste prioriteit gemaakt om de gezondheidshervorming van de huidige regering
  [naar artikel]
 11. Amerikaanse vicepresident Mike Pence bevestigt plannen voor Amerikaanse troepenafbouw in Afghanistan (04/01/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten overwegen om troepen terug te trekken uit Afghanistan. Dat bevestigde de Amerikaanse vicepresident Mike Pence gisterenavond...
  [naar artikel]
 12. 'Do not touch' op NASA-materiaal: daar móest VS-vicepresident Mike Pence toch eens aankomen (08/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Tegendraadsheid? Niet goed gelezen? Of was het gewoon sterker dan hemzelf? Feit is dat de Amerikaanse vicepresident Mike Pence bij een bezoek aan
  [naar artikel]
 13. Live: Amerikaanse vicepresident Mike Pence ontmoet premier Michel (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is aangekomen in België. Ons land vormt de tweede halte op een Europese rondreis die ongeruste Europese
  [naar artikel]
 14. Amerikaanse vicepresident Mike Pence ontmoet premier Michel (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is aangekomen in België. Ons land vormt de tweede halte op een Europese rondreis die ongeruste Europese
  [naar artikel]
 15. [VIDEO] - Toekomstig Amerikaans vicepresident Mike Pence zwaar uitgejouwd (19/11/2016 - De Redactie)
  De Republikein Mike Pence, die als running mate van Donald Trump verkozen is tot vicepresident van de VS , is gisterenavond zwaar uitgejouwd op straat. Bij het verlaten van een voorstelling op Broadway werd Pence opgewacht door tientallen manifestanten. "Mike Pence, go away!", was hun duidelijke boodschap.
  [naar artikel]
 16. Toekomstige vicepresident Mike Pence wil Obamacare herroepen (04/01/2017 - Knack)
  De Amerikaanse vicepresident in spe Mike Pence heeft het tot zijn hoogste prioriteit gemaakt om de gezondheidshervorming van de huidige regering af te schaffen aan het begin van zijn nieuwe functie.
  [naar artikel]
 17. Huidig vicepresident Mike Pence gaat wél naar inauguratie Joe Biden (10/01/2021 - De Morgen)
  In tegenstelling tot president Donald Trump zal de Amerikaanse vicepresident Mike Pence wel aanwezig zijn bij de inauguratie van president Joe Biden op 20 januari. Dat maakte een medewerker van Pence bekend.
  [naar artikel]
 18. Erdogan wil dan toch Pence ontmoeten (16/10/2019 - Metro)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zal de Amerikaanse vicepresident Mike Pence morgen wel ontmoeten, zo heeft het Turkse presidentschap laten weten. De Amerikaanse president Donald Trump stuurde Pence naar Turkije om een staakt-het-vuren in Syrië te bewerkstelligen. Erdogan had aan de zender Sky News gezegd dat Pence en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo enkel door hun Turkse ambtgenoten zouden worden ontvangen. De president “is wel degelijk van plan de Amerikaanse delegatie te ontmoeten”, twitterde de communicatiedirecteur van het Turkse presidentschap, Fahrettin Altun. De Amerikaanse vicepresident en buitenlandminister reizen vandaag naar Turkije om te bemiddelen in het militaire conflict tussen Turkije en de Koerden in Syrië. Ook de nationale veiligheidsadviseur Robert O’Brien gaat mee. “Ik zal hen niet ontmoeten”, had Erdogan na een vergadering in het parlement met de leden van de regeringspartij verklaard. “Ze zullen hun ambtgenoten ontmoeten. Ik spreek enkel met Trump, als hij komt.” Erdogan zei ook dat hij nog moet beslissen of hij volgende maand al dan niet naar de Verenigde Staten gaat. President Trump heeft hem voor een bezoek op 13 november in het Witte Huis uitgenodigd. Tegenover de parlementsleden van zijn partij had Erdogan elke onderhandeling met de Koerdische troepen uitgesloten. Hij eist dat ze de wapens neerleggen en zich van de Turkse grens terugtrekken. Bron: Belga   Het bericht Erdogan wil dan toch Pence ontmoeten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Amerikaans vicepresident Pence bezoekt concentratiekamp van Dachau (19/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence en zijn familie hebben zondagochtend het voormalige concentratiekamp van Dachau bezocht. Het is het eerste officiële bezoek van Pence aan Duitsland. Later zondag reist de vicepresident verder naar ons land.
  [naar artikel]
 20. Pastoor bekritiseert 'shithole'-uitspraken Donald Trump, diepgelovige vicepresident Mike Pence zit er ongemakkelijk bij (16/01/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De pastoor van de kerk in Maryland waar de Amerikaanse vicepresident Mike Pence deel uitmaakt van de congregatie, heeft de mis zondag aangegrepen...
  [naar artikel]
 21. “Koerden hebben zich volledig teruggetrokken uit Syrische grenszone” (23/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De commandant van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), Mazlum Abdi, heeft aan de Amerikaanse vicepresident Mike Pence gezegd dat alle Koerdische troepen zich hebben teruggetrokken uit de Syrische grenszone met Turkije, vlak voor de deadline van het staakt-het-vuren. Dat heeft de entourage van Pence dinsdag laten weten.
  [naar artikel]
 22. Trump kiest opnieuw voor vicepresident Mike Pence als “running mate” (19/08/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat vicepresident Mike Pence opnieuw zijn “running mate” wordt voor de verkiezingscampagne van 2020. “Ik ben erg blij met Mike Pence – ik denk dat Mike Pence een uitzonderlijke vicepresident is”, zei Trump aan journalisten in Washington op zondag. De campagnes voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020, zijn in volle gang. Er wordt verwacht dat Trump en Pence de kandidaten zullen zijn van de Republikeinse partij. De 60-jarige Pence staat bekend als conservatief, hij is tegen abortus en homorechten. De drie voorgangers van Trump hebben elk acht jaar lang met dezelfde vicepresident geregeerd, Barack Obama deed dat met Joe Biden (2009-2017), George W. Bush met Dick Cheney (2001-2009) en Bill Clinton met Al Gore (1993-2001). Bron: Belga   Het bericht Trump kiest opnieuw voor vicepresident Mike Pence als “running mate” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 23. Trump kiest opnieuw voor vicepresident Mike Pence als “running mate” (19/08/2019 - Metro)
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangegeven dat vicepresident Mike Pence opnieuw zijn “running mate” wordt voor de verkiezingscampagne van 2020. “Ik ben erg blij met Mike Pence – ik denk dat Mike Pence een uitzonderlijke vicepresident is”, zei Trump aan journalisten in Washington op zondag. De campagnes voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020, zijn in volle gang. Er wordt verwacht dat Trump en Pence de kandidaten zullen zijn van de Republikeinse partij. De 60-jarige Pence staat bekend als conservatief, hij is tegen abortus en homorechten. De drie voorgangers van Trump hebben elk acht jaar lang met dezelfde vicepresident geregeerd, Barack Obama deed dat met Joe Biden (2009-2017), George W. Bush met Dick Cheney (2001-2009) en Bill Clinton met Al Gore (1993-2001). Bron: Belga   Het bericht Trump kiest opnieuw voor vicepresident Mike Pence als “running mate” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 24. Staakt-het-vuren Syrië al meteen geschonden (27/02/2018 - De Tijd)
  13:05 Een tijdelijk staakt-het-vuren in het Syrische Oost-Ghouta is dinsdag van bij de start niet nageleefd, meldt de VN, waardoor het onmogelijk bleek hulpconvooien te sturen.
  [naar artikel]
 25. Halfnaakte vrouwen tegen Trump: protesten in Brussel tijdens bezoek van vicepresident Mike Pence (20/02/2017 - Gazet van Antwerpen)
  Een honderdtal betogers troepten maandagochtend om half tien samen op het Schumanplein om hun zeg te kunnen doen over het Amerikaanse beleid van president Trump. Dat deden ze naar aanleiding van de komst van Amerikaanse vicepresident Mike Pence. Twee halfnaakte vrouwen van Femen riepen hun boodschap om ter luidst: “Grijp patriarchie bij de ballen” en “Hou Pence uit de broek” riepen ze.
  [naar artikel]
 26. Halfnaakte vrouwen tegen Trump: protesten in Brussel tijdens bezoek van vicepresident Mike Pence (20/02/2017 - Het Nieuwsblad)
  Een honderdtal betogers troepten maandagochtend om half tien samen op het Schumanplein om hun zeg te kunnen doen over het Amerikaanse beleid van president Trump. Dat deden ze naar aanleiding van de komst van Amerikaanse vicepresident Mike Pence. Twee halfnaakte vrouwen van Femen riepen hun boodschap om ter luidst: “Grijp patriarchie bij de ballen” en “Hou Pence uit de broek” riepen ze.
  [naar artikel]
 27. Israël kondigt staakt-het-vuren af in Gaza (20/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Israël kondigt staakt-het-vuren af in Gaza Het veiligheidskabinet van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een staakt-het-vuren van 11 dagen in Gaza aangekondigd. Dat vernam het persagentschap Associated Press donderdagavond van Israëlische media. Meer nieuws volgt… Lees dit artikel: Israël kondigt staakt-het-vuren af in Gaza
  [naar artikel]
 28. Mike Pence nu grote zondebok voor Trump-aanhangers: “Executeer de verraders” (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De meute die het Amerikaanse Congres aanviel, was op zoek naar vicepresident Mike Pence. Nu is Pence de man die kan beslissen of het nog verantwoord is Donald Trump op zijn post te laten.
  [naar artikel]
 29. Amerikaans vicepresident Pence brengt verrassingsbezoek aan troepen in Irak (23/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zaterdag een verrassingsbezoek gebracht aan de Amerikaanse troepen in Irak. Pence bezocht de Amerikaanse legerbasis van Ain al-Assad, in het westen van het land.
  [naar artikel]
 30. Turkse inval in Syrië – Koerden bereid om staakt-het-vuren te respecteren (commandant) (18/10/2019 - Metro)
  De Koerden in het noorden van Syrië zijn bereid om het staakt-het-vuren te respecteren dat Turkije en de Verenigde Staten overeen zijn gekomen. Dat heeft de commandant van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), Mazlum Abdi, gezegd. Volgens de SDF is het bestand al van kracht sinds 22 uur lokale tijd (21 uur in België) in het noordoosten van Syrië. De SDF zijn een alliantie van verscheidene Koerdische en Arabische milities. Onder hen ook de door Turks president Recep Tayyip Erdogan geviseerde Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG). “Wij zijn bereid om het staakt-het-vuren te respecteren”, zei Abdi tijdens een telefonisch interview op de Koerdische zender Ronahi. Dankzij het akkoord kunnen vluchtelingen terugkeren naar hun huis, aldus de commandant nog. Hij stelt dat het akkoord er is gekomen dankzij de internationale druk. Eerder op de avond liet de Amerikaanse vicepresident Mike Pence weten dat de VS en Turkije een staakt-het-vuren waren overeengekomen. Turkije zal zijn militaire operatie op pauze zetten om de Syrisch-Koerdische milities gedurende vijf dagen de kans te geven zich terug te trekken uit de “veiligheidszone”. Daarna zal de operatie eindigen, aldus Pence. Met de uitvoering van het staakt-het-vuren zullen de Verenigde Staten geen nieuwe sancties aan Turkije opleggen. Na een permanent bestand zullen de VS de Amerikaanse sancties die al van kracht zijn, intrekken, zei Pence nog. Voor de eerste fase van dit bestand eindigt, zal Erdogan nog een ontmoeting hebben met de Turkse president Vladimir Poetin op 22 oktober in Sotsji. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze daar aan een eigen deal werken. Op Twitter liet de Amerikaanse president Donald Trump weten dat dankzij het akkoord “miljoenen levens gered zullen worden”. “Meer levens zullen gered worden wanneer we het terrorisme verslagen… Ik heb er vertrouwen in dat deze gezamenlijke inspanning vrede en de stabiliteit zal bevorderen in onze regio”, reageerde Erdogan. Bron: Belga   Het bericht Turkse inval in Syrië – Koerden bereid om staakt-het-vuren te respecteren (commandant) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Noord-Koreanen zeggen ontmoeting met Amerikaanse vicepresident Pence op laatste moment af (21/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In de marge van de Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang was een ontmoeting gepland tussen de Amerikaanse vicepresident Mike Pence en...
  [naar artikel]
 32. Syrische Koerden verwijten Turkije schending van staakt-het-vuren (24/10/2019 - Metro)
  Syrische Koerden hebben Turkije en zijn bondgenoten verweten het broze staakt-het-vuren in het noorden van Syrië te hebben verbroken op drie plaatsen in de buurt van de stad al-Hassaka. Dat heeft een woordvoerder van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), Moestafa Bali, vandaag via Twitter gezegd. Ook het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten spreekt van inbreuken op de wapenstilstand. Turkije heeft nog niet gereageerd. De commandant van de Syrische Democratische Strijdkrachten, Mazloem Abdi, had dinsdag aan de Amerikaanse vicepresident Mike Pence gezegd dat alle Koerdische troepen zich hebben teruggetrokken uit de Syrische grenszone met Turkije. De Turken hadden daarop laten weten dat een hervatting van het offensief tegen de Koerdische troepen in Noord-Syrië niet nodig zou zijn. “Het is in dit stadium niet nodig om een nieuwe operatie uit te voeren”, zei het Turkse ministerie van Defensie dinsdagavond in een verklaring, eraan toevoegend dat de Koerdische terugtrekking door de VS was bevestigd. Maar volgens de Koerden is er dus toch nog gevochten. Intussen heeft Rusland gevraagd dat de Verenigde Staten zijn resterende troepen in Syrië terugtrekt. bron: Belga Het bericht Syrische Koerden verwijten Turkije schending van staakt-het-vuren verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 33. Trump en Poetin praten meer dan 2 uur en kondigen staakt-het-vuren aan in Syrië (07/07/2017 - De Redactie)
  Het gesprek tussen de twee wereldleiders duurde veel langer dan verwacht, maar er komt dus een gedeeltelijk staakt-het-vuren in Syrië. Ook de vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen kwam aan bod.
  [naar artikel]
 34. Amerikaanse vicepresident Pence bevestigt plannen voor troepenafbouw in Afghanistan (04/01/2019 - Knack)
  De Verenigde Staten overwegen om troepen terug te trekken uit Afghanistan. Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence officieel bevestigd in een interview op tv-zender Fox News.
  [naar artikel]
 35. FBI doorzoekt huis Mike Pence (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Na de vondst van geheime regeringsdocumenten in het privéhuis van voormalig Amerikaans vicepresident Mike Pence heeft de FBI de woning doorzocht. Dat hebben Amerikaanse media vrijdag gemeld. Pence was zelf niet aanwezig, maar een van zijn advocaten tekende wel present in het huis in de Amerikaanse staat Indiana.
  [naar artikel]
 36. Trump wilde dat Mike Pence de verkiezingsresultaten ongeldig verklaarde, ook al had Pence die macht niet (31/01/2022 - Express)
  Voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump zegt in zijn nieuwsbrief openlijk dat zijn vicepresident Mike Pence de verkiezingsresultaten in 2020 had moeten terugroepen. Volgens Trump heeft Biden dankzij fraude de verkiezingen gewonnen, maar daar is geen bewijs voor. Dat vicepresident Mike Pence in staat zou zijn geweest om op eigen houtje Bidens verkiezingsoverwinning […]
  [naar artikel]
 37. Mike Pence: “Akkoord met Turkije over staakt-het-vuren in Syrië” (17/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten en Turkije hebben een akkoord bereikt over een tijdelijke staking van het Turkse offensief in het noorden van Syrië. Dat deelt...
  [naar artikel]
 38. Vicepresident Mike Pence stapt op tijdens American football (09/10/2017 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft een American football-match in zijn eigen staat Indiana nog voor het begin verlaten. Bij het volkslied gingen enkele spelers op één knie zitten, uit protest tegen het politiegeweld tegen zwarte medeburgers. Pence vertrok meteen naar de luchthaven. Via twitter liet hij weten dat hij niet bij een evenement wil zijn dat de Amerikaanse vlag en het volkslied niet respecteert. President Trump twitterde daarna dat hij Pence had gezegd om op te stappen als er een speler op de knieën zou gaan.
  [naar artikel]
 39. Amerikaanse vicepresident Pence gevaccineerd tegen corona (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zich vandaag, live op televisie, laten inenten tegen het coronavirus. De publieke vertoning was opgezet om het nationale vertrouwen in het vaccin (Pfizer/BioNTech) te vergroten.
  [naar artikel]
 40. Amerikaanse vicepresident Pence gevaccineerd tegen corona (18/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence (61) heeft zich vandaag, live op televisie, laten inenten tegen het coronavirus. De publieke vertoning was opgezet om het nationale vertrouwen in het vaccin (Pfizer/BioNTech) te vergroten.
  [naar artikel]
 41. PORTRET. Mike Pence: van radiotalkshowhost tot vicepresident (09/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Donald Trump vergat hem bijna te bedanken tijdens zijn overwinningsspeech, maar Mike Pence zal binnenkort wel degelijk de eed afleggen als de nieuwe Amerikaanse vicepresident. De christelijke Republikein, in zijn jonge jaren nog een katholieke Democraat, moet voor rust en standvastigheid zorgen naast president Trump.
  [naar artikel]
 42. PORTRET. Mike Pence: van radiotalkshowhost tot vicepresident (09/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Donald Trump vergat hem bijna te bedanken tijdens zijn overwinningsspeech, maar Mike Pence zal binnenkort wel degelijk de eed afleggen als de nieuwe Amerikaanse vicepresident. De christelijke Republikein, in zijn jonge jaren nog een katholieke Democraat, moet voor rust en standvastigheid zorgen naast president Trump.
  [naar artikel]
 43. VS-vicepresident Pence bezoekt smerige, overbevolkte migrantenopvang in Texas (13/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft vrijdag een bezoek gebracht aan een overbevolkt, stinkend centrum in Texas waar bijna 400 mensen...
  [naar artikel]
 44. Amerikaanse vicepresident Pence stapt op bij NFL-wedstrijd na spelersprotest tijdens volkslied (09/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zondag tijdens een American Football-wedstrijd (NFL) het stadion verlaten omdat verschillende spelers...
  [naar artikel]
 45. Mike Pence: "Het mij een eer om bij u te zijn" (19/02/2017 - De Redactie)
  Dat heeft de Amerikaanse vicepresident Mike Pence gezegd op een gezamenlijke persconferentie met premier Charles Michel op het kasteel van Hertoginnedal.
  [naar artikel]
 46. Vicepresident Mike Pence negeert “niet aanraken”-bordje bij NASA (08/07/2017 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen kinderen kunnen het niet laten om overal aan te komen. Tijdens een bezoek aan het ruimtevaartagentschap NASA legde de Amerikaanse vicepresident Mike Pence zijn hand op een toestel, vlak naast een brief waarop stond dat de “kritische ruimtevaarthardware” niet aangeraakt mag worden.
  [naar artikel]
 47. Mike Pence al geland in Brussel (19/02/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vicepresident Mike Pence is al geland Brussels Airport, veel vroeger dan verwacht. Op sociale media zijn beelden opgedoken van Air
  [naar artikel]
 48. Mike Pence gaat wel naar inauguratie Biden (10/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In tegenstelling tot president Donald Trump zal de Amerikaanse vicepresident Mike Pence wel aanwezig zijn bij de inauguratie van president Joe Biden op 20 januari. Dat maakte een medewerker van Pence bekend.
  [naar artikel]
 49. Geweld Syrië – Russisch leger kondigt staakt-het-vuren af in Idlib (09/01/2020 - Metro)
  Het Russische leger heeft donderdag een staakt-het-vuren afgekondigd in de regio van Idlib, de provincie in het noordwesten van Syrië, die geldt als een bolwerk van jihadi’s. Het staakt-het-vuren is een onderdeel van een Russisch-Turks akkoord. Dat zegt het Russische Verzoeningscentrum voor Syrië, dat deel uitmaakt van het leger. Hoewel de wapenstilstand eigenlijk al in augustus was aangekondigd, voerde het Syrische regime, dat gesteund wordt door Moskou, de jongste weken nog herhaaldelijk dodelijke bombardementen uit in Idlib. Sommige van de rebellen in de provincie krijgen de steun van Ankara. Door de bombardementen ontstond een vluchtelingenstroom naar Turkije. De Russische president Vladimir Poetin en zijn Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan hadden woensdag een ontmoeting. Een dag eerder had Ankara Rusland nog opgeroepen om “de aanvallen van het regime te stoppen”. Bron: Belga   Het bericht Geweld Syrië – Russisch leger kondigt staakt-het-vuren af in Idlib verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy