Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

07 May 2021
00:46 uur

Rachel en Jill Green herbeleven "iconische scène" uit "Friends"

VRT NWS

22/10/2019 - 07:09

Ze zijn vrijwel ontelbaar, de quotes/scènes die dankzij de populaire tv-serie "Friends" onsterfelijk werden. Denk maar aan "We’re on a break", "Joey doesn’t share food", "She’s your lobster", "How you doin'?", "But they don't know that we know they know we know!" of "Unagi!" Of de quote die Jill Green, de jongere zus van Rachel, uitsprak toen ze haar oudere zus terechtwees omdat die laatste haar jaloersheid na Jills interesse in Ross niet meer kon wegsteken. De desbetreffende actrices, Reese 'Jill' Witherspoon en Jennifer 'Rachel' Aniston deden zopas het "iconische moment" nogmaals herleven tijdens een interview. Tot jolijt van de fans, want het filmpje werd intussen meer dan 5 miljoen keer bekeken op de Instagramaccount van Witherspoon.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Emma Geller-Green wordt 18: "Dat Jennifer Aniston mijn moeder is, leuk toch, niet?" (16/05/2020 - VRT NWS)
  Afgelopen maandag werd nog de 25e verjaardag van Ben Geller gevierd, vandaag is het de beurt aan Emma Geller-Green, dochter van Rachel en Ross, die 18 jaar geleden in de populaire tv-serie "Friends" geboren werd en vandaag dus 18 kaarsjes mag uitblazen. Emma werd gespeeld door de tweeling Cali en Noelle Sheldon, die, ook al herinneren ze zich niets van de opnames, op basis van de verhalen van hun ouders toch leuke herinneringen overgehouden hebben aan "Friends".
  [naar artikel]
 2. Het geheim van het succes van "Friends": herkenbaarheid, nostalgie en vrij open over seks (22/09/2019 - VRT NWS)
  Televisieserie "Friends" is een kwarteeuw oud, maar heeft amper aan populariteit ingeboet. Steeds meer jongeren vallen voor de charmes van Chandler, Joey, Monica, Phoebe, Rachel en Ross. Wat is het geheim van die blijvende populariteit en hoe hebben de avonturen van het zestal de tand des tijds doorstaan? "Een nieuwe "Friends" zou je nu niet meer kunnen maken."
  [naar artikel]
 3. Toen Julie de nieuwe liefde van Ross in "Friends" werd: "Ik werd ronduit uitgejouwd!" (26/06/2019 - VRT NWS)
  Op het moment dat Rachel het in de Amerikaanse tv-serie "Friends" helemaal zag zitten om haar liefde aan Ross te betuigen, bracht die laatste na een reis in China een nieuw liefje mee, collega-paleontologe Julie. Hoe sympathiek ze ook was, voor Rachel was ze onmiddellijk "a manipulative  bitch". Ook het publiek dat de studio-opnames bijwoonde kon haar maar matig smaken. Zo vertelde actrice Lauren Tom, die de rol van Julie in het 2e seizoen van “Friends” vertolkte, in een interview met de Amerikaanse nieuwswebsite Today. De hatelijke reacties die ze kreeg, had ze alvast niet verwacht.
  [naar artikel]
 4. 15 jaar na "Friends": daar is Emma, baby van Rachel en Ross, weer… (27/03/2019 - VRT NWS)
  De horrorfilm "Us" van regisseur Jordan Peele en met Oscarwinnares Lupita Nyong’o en Golden Globe-winnares Elisabeth Moss in de hoofdrollen, die vorige week in de VS in wereldpremière ging, kende een geweldige start. Het openingsweekend leverde ruim 70 miljoen dollar op en zo komt “Us”, volgens The Hollywood Reporter, in de top 5 van beste 'horror-openingen' ooit terecht. Zeker even opvallend was de aanwezigheid van een oude bekende in de film, of beter gezegd, van 2 oude bekenden die ruim 15 jaar geleden één rol voor hun rekening namen. Emma, de piepjonge dochter van Ross Geller en Rachel Green in "Friends", duikt in "Us" immers als tweeling opnieuw op. Noelle en Cali Sheldon zijn alvast blij opnieuw in de schijnwerpers te staan.
  [naar artikel]
 5. Vliegtuigje met sterren uit "Friends" maakt noodlanding (16/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een privévliegtuig met aan boord actrices Jennifer Aniston en Courteney Cox, Rachel en Monica uit "Friends", heeft vrijdag een noodlanding gemaakt...
  [naar artikel]
 6. VIDEO. Vliegtuigje met sterren uit "Friends" maakt noodlanding (16/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een privévliegtuig met aan boord actrices Jennifer Aniston en Courteney Cox, Rachel en Monica uit "Friends", heeft vrijdag een noodlanding gemaakt...
  [naar artikel]
 7. Ex-presidentskandidate Jill Stein: "Trump is een "lame duck"" (27/03/2017 - De Redactie)
  In een gesprek met "Terzake" haalt Jill Stein, in 2016 nog presidentskandidaat voor de Amerikaanse Green Party, uit naar het huidige Amerikaanse kiessysteem: “In een democratie mag de strijd niet gaan tussen een partij die je langzaam wurgt en een partij die een pistool tegen je hoofd zet”.
  [naar artikel]
 8. Jennifer Aniston fantaseert over terugkeer "Friends": "Fijnste job ooit" (02/08/2018 - VRT NWS)
  De Amerikaanse actrice Jennifer Aniston heeft met haar collega's Courteney Cox en Lisa Kudrow al gepraat over een mogelijke terugkeer van de populaire reeks "Friends". Dat zegt ze in een interview met InStyle. Haar rol van Rachel noemt ze haar "fijnste job ooit".  
  [naar artikel]
 9. Iconische tv- en filmrollen konden er helemaal anders uitgezien hebben… (20/10/2018 - VRT NWS)
  Naast 'poster boys' Mark-Paul Gosselaar en Mario Lopez speelde Tiffani Amber Thiessen eind jaren tachtig, begin jaren 90 een van de belangrijkste rollen in de populaire sitcom "Saved by the bell". Het was voor de tiener, nog geen 20 toen, het begin van een opmerkelijke tv-carrière met rollen in "Beverly Hills, 90210" en "White collar". Maar die carrière had nog opmerkelijker kunnen zijn, mocht de rol van Rachel Green in "Friends" niet nipt aan haar neus voorbijgegaan zijn. Ook zij deed auditie voor die rol, zo verklapte ze onlangs op radiozender SiriusXm. Maar ze "verloor" van Jennifer Aniston. Ook andere, nu wereldberoemde acteurs/actrices en zangers/zangeressen zagen belangrijke rollen aan hun neus voorbijgaan. 
  [naar artikel]
 10. 25 jaar geleden maakte ook "Paul, the Wine Guy" zijn debuut in "Friends" (21/09/2019 - VRT NWS)
  Morgen is het 25 jaar geleden dat 6 vrienden aan het Amerikaanse publiek voorgesteld werden, toen tv-zender NBC op 22 september 1994 voor het eerst "Friends" uitzond. Maar niet elke tv-recensent kon de fratsen van Monica, Joey, Chandler, Phoebe, Ross en Rachel even goed smaken en de reacties waren, op zijn zachtst gezegd, erg verdeeld. Al had John Allen Nelson, die zich in die eerste aflevering als "Paul, the Wine Guy" onsterfelijk maakte, onmiddellijk door dat de uiterst toegewijde cast van "Friends" tot grootse dingen in staat zou zijn.
  [naar artikel]
 11. Vrouw die "Boogie Wonderland", "September" en "Friends"-titelsong schreef, overleden (25/12/2019 - VRT NWS)
  De Amerikaanse singer-songwriter Allee Willis is overleden. Haar naam zegt u misschien niets, maar ze is de vrouw die grote hits zoals "Boogie Wonderland", "September" en "I'll be there for you" (het thema van de tv-reeks "Friends") schreef.
  [naar artikel]
 12. Cosimo Fusco: "Iedereen wilde weten hoe het voelde om Rachel te kussen" (03/11/2019 - VRT NWS)
  Ross kon er in ieder geval niet mee lachen toen Rachel 25 jaar geleden haar nieuwe vriendje in "Friends" voorstelde: de stoere Italiaanse bink Paolo die ze had leren kennen nadat de elektriciteit in een groot deel van New York uitgevallen was. Paolo sprak nauwelijks Engels maar zijn Italiaans ging er alvast als zoete koek in bij het vrouwelijke publiek. Uiteindelijk zou Cosimo Fusco, die hoopte in de VS een filmcarrière te kunnen uitbouwen, slechts 4 afleveringen in de populaire serie meedraaien. Maar zijn Paolo, onder meer dankzij de legendarische uitspraak "I do Raquel", werd een van de opvallendste nevenpersonages die de 6 "Friends" doorheen de jaren over de vloer kregen.
  [naar artikel]
 13. Schrijver "Green, green grass of home" is overleden (31/10/2016 - De Redactie)
  In de VS is Curly Putman overleden. Hij schreef een veelvoud aan hits voor verschillende artiesten, zoals "Green, green grass of home", "D.I.V.O.R.C.E.". Hij was 85.
  [naar artikel]
 14. Netflix schrapt omstreden scène "13 reasons why": "Geen enkele scène is belangrijker dan boodschap die we willen geven" (16/07/2019 - VRT NWS)
  Twee jaar na de première heeft Netflix de expliciete zelfmoordscène uit de reeks "13 reasons why" geschrapt. Dat meldt de streamingdienst zelf via Twitter. Over de scène was al heel wat discussie. "We geloven dat deze ingreep de reeks beter zal maken voor de meeste mensen."
  [naar artikel]
 15. Acteurs van "Friends" zetten licht op groen voor reünie (21/02/2020 - VRT NWS)
  Na maanden van geruchten hebben de acteurs van de populaire sitcom "Friends" bevestigd dat er een reünie komt met de volledige cast. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer zullen begin mei te zien zijn in een "Friends"-special op de nieuwe streamingzender van HBO, HBO Max.
  [naar artikel]
 16. Emma-tweeling uit "Friends" acteert voor het eerst in langspeelfilm (04/08/2018 - VRT NWS)
  Noelle en Cali Sheldon hebben een rol te pakken in "Us", de nieuwe film van Oscarwinnaar Jordan Peele. Het is de eerste keer sinds de actrices samen Emma in "Friends" speelden dat ze zich aan het grote werk wagen.
  [naar artikel]
 17. Luc Haekens: "Nooit iets in scène gezet bij straatinterviews" (28/05/2017 - De Redactie)
  De mobiele reporter uit "De ideale wereld" heeft in "De 7e dag" met klem ontkend dat sommige opmerkelijke straatinterviews in scène worden gezet.
  [naar artikel]
 18. Waarover gaat "My Cousin Rachel"? (23/08/2017 - De Redactie)
  In de Britse literatuur is het één van de beroemdste boeken van de twintigste eeuw: "My Cousin Rachel", van Daphne du Maurier. 
  [naar artikel]
 19. 25 jaar geleden mocht barman Gunther zijn eerste woordje zeggen in "Friends": "Yeah!" (12/12/2020 - VRT NWS)
  "Als ik een man zie met een haarcoupe die helderder dan de zon is, dan zal ik onmiddellijk aan jou denken." En zo bleef de eeuwigdurende liefde van Gunther, de manager/barman van Central Perk, voor Rachel voor immer onbeantwoord. Maar intussen was Gunther in de immens populaire tv-serie "Friends" wel uitgegroeid tot de zogenaamde "zevende vriend", naast de 6 hoofdacteurs. Zijn echte carrière begon 25 jaar geleden toen hij in de 9e aflevering van het 2e seizoen - hij was nochtans al te zien in de 2e aflevering van het eerste seizoen - zijn eerste woordje mocht uitspreken: "Yeah." Die aflevering werd uitgezonden op 14 december 1995. Er zouden daarna nog heel veel afleveringen volgen voor James Michael Tyler, de acteur die gestalte gaf aan de immer beminnelijke Gunther.
  [naar artikel]
 20. Bedenker "Friends": "Ik heb niet genoeg aan diversiteit gedaan" (08/06/2020 - VRT NWS)
  Marta Kauffman, de mede-bedenker van de sitcom "Friends", heeft tijdens een interview toegegeven dat ze niet genoeg heeft gedaan om meer kleur in haar reeks te krijgen. "Friends" vertelt het verhaal van vier witte mensen die in New York samen wonen. De sitcom was in de jaren 90 enorm populair en is bij ons nog altijd te zien op Netflix. Eerder vertelde één van de hoofdrolspelers, David Schwimmer dat hij toen al had aangedrongen op meer kleur.
  [naar artikel]
 21. "RIP my ladies": Jill van Temptation Island laat indrukwekkende tattoos verwijderen (25/10/2016 - Het Laatste Nieuws)
  "Ik ben Jill en ik krijg altijd wat ik wil." De quote waarmee Vlaanderen kennismaakte met de vastberaden verleidster uit 'Temptation Island' zit
  [naar artikel]
 22. VIDEO: 5 weetjes over de nieuwe mysterieuze thriller "My Cousin Rachel" (22/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf deze week verschijnt de film "My Cousin Rachel" in de Belgische zalen. De film, gebaseerd op een boek uit 1952, heeft in het buitenland al
  [naar artikel]
 23. Is de Europese "Green Deal" een "mean deal" voor Vlaanderen, zoals minister Zuhal Demir (N-VA) beweert? (05/02/2020 - VRT NWS)
  Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) noemt de Europese "Green Deal" een "mean deal" ("een gemeen akkoord") voor Vlaanderen. Aanleiding: België zou slechts 68 miljoen euro uit het nieuwe Transitiefonds krijgen, en dat geld zou volgens de Europese Commissie uitsluitend naar Henegouwen kunnen gaan. "Dit is nog niet definitief", klinkt het bij de Commissie, "en Vlaanderen kan ook op een andere manier Europese steun krijgen."
  [naar artikel]
 24. "Samenwerken met Marcel in "Friends" was een echte teleurstelling" (15/12/2019 - VRT NWS)
  25 jaar geleden introduceerde Ross zijn nieuwste kamergenoot in de tv-serie "Friends". Zijn naam was Marcel, een kapucijnaap met de witte kopvacht. Charmant op het eerste gezicht maar later bleek hij vooral ondeugend te zijn, al was het maar omdat hij nauwelijks zijn seksuele driften in toom kon houden. Het getuigde alvast van opmerkelijk acteertalent, daar Marcel gespeeld werd door 2 apen van het vrouwelijke geslacht, Monkey en Katie. Vooral voor die laatste was "Friends" de start van een mooie carrière in de entertainmentsector.
  [naar artikel]
 25. Lisa Kudrow over "Friends"-film: "Er moet iets gebeuren. Maar wat?" (30/01/2018 - VRT NWS)
  Ruim een week geleden trapten velen er wellicht met open ogen in. Eventjes dan toch, want al snel werd duidelijk dat een nieuwe trailer voor een "Friends"-film een samenraapsel was van oudere beelden. Toch scoorde het filmpje opvallend goed op het internet, met intussen meer dan 8,5 miljoen views. Het bewees nogmaals hoe erg de fans naar een vervolg van de populaire serie, waarvan in mei 2004 de laatste aflevering uitgezonden werd, snakken. Lisa Kudrow, de knotsgekke Phoebe in "Friends", reageerde in het praatprogramma van Conan O’Brien op het succes van de "fake trailer".
  [naar artikel]
 26. De Globes: "Green book" en "Bohemian rhapsody" zijn de grote winnaars, een mindere avond voor Lady Gaga (07/01/2019 - VRT NWS)
  "Green book" en "Bohemian rhapsody" zijn de grote winnaars geworden van de Golden Globes, de belangrijkste film- en tv-prijzen na de Oscars en Emmy's. "Green book" werd gekroond tot beste komedie/musical, "Bohemian rhapsody" werd beste drama. De avond draaide voor Lady Gaga op een kleine (of grote) teleurstelling uit. Zij wist slechts 1 van haar 3 nominaties voor "A star is born" te verzilveren.  
  [naar artikel]
 27. 25 jaar geleden dook Julia Roberts op in "Friends": "Waren de kussen met Chandler echt? Zo leek het toch" (23/01/2021 - VRT NWS)
  Twee Oscarnominaties en 2 Golden Globes, voor "Steel magnolias" en "Pretty woman", en 3 nominaties voor een MTV Movie Award, voor "Dying young" en "The Pelican Brief", midden jaren 90 was Julia Roberts dan ook een van de meest bejubelde actrices in Hollywood. Om de al populaire tv-serie "Friends" nog een extra duwtje in de rug te geven, wilde tv-zender NBC dan ook niets liever dan haar in een van de afleveringen te laten opdraven. En dat lukte, in "The One After The Superbowl" mocht de toen 28-jarige actrice wraak nemen op Chandler Bing, rol van Matthew Perry. Geruchten over een relatie tussen beiden kwamen NBC daarbij goed uit en de dubbele aflevering, met ook andere vedetten zoals Brooke Shields ("Blue lagoon") en Jean-Claude Van Damme, werd 25 jaar geleden in de VS de drukst bekeken aflevering van "Friends" ooit.
  [naar artikel]
 28. Jennifer Aniston: "Rachel en Joey, dat was vooral fysieke aantrekkingskracht" (22/08/2017 - De Redactie)
  Iedere kijker heeft vaak zo zijn eigen mening over een of andere plot in een tv-serie of film. Maar meestal blijft het bij een mening gedeeld met naaste familie en vrienden. Toch zijn er soms fan-theorieën die een grotere weerklank krijgen en zelfs gedurende een bepaalde periode sociale media beroeren. Dat gebeurde enkele weken geleden toen een zekere Claire Willets een 100-tal voorbeelden via Twitter verspreidde dat Rachel uit "Friends" eigenlijk een blijvende relatie verdiende met Joey en niet met Ross. Jennifer Aniston, die de rol van Rachel vertolkte, blijkt daarmee nu niet akkoord te gaan.
  [naar artikel]
 29. "Comfortzone", "me-time", "leuk" en "super" bij irritantste woorden van 2017 (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  "Comfortzone", "me-time", "leuk", "super", "dagdagelijks", "eigenlijk", "groentjes", "ik heb zoiets van", "absoluut" en "naar de toekomst toe"...
  [naar artikel]
 30. Jennifer Aniston haalt uit naar "leugenindustrie van de pers" (13/07/2016 - De Redactie)
  De voormalige "Friends"-actrice heeft het gehad met de manier waarop de pers vrouwen portretteert. "En nee, ik ben niet zwanger", klinkt het.
  [naar artikel]
 31. Matthew Perry: "Zie rematch met Trudeau niet zitten, want hij heeft een leger" (03/04/2017 - De Redactie)
  De "Friends"-acteur heeft op Twitter de uitnodiging van de premier van Canada afgeslagen voor een "revanchegevecht" tussen de twee.
  [naar artikel]
 32. Vandaag is alles "hallucinant", "schandalig", "knettergek", "krankzinnig" of ... (15/10/2017 - VRT NWS)
  Hoogleraar Jan Blommaert bestudeert onze taal en hoe we die gebruiken. We spreken steeds forser: "Zeg niet gewoon "nonsens", wel "complete nonsens", en "onbegrijpelijk" is "volstrekt onbegrijpelijk". En dat heeft politieke gevolgen".
  [naar artikel]
 33. Zwarte Piet uit "Dag Sinterklaas" leest voor uit Jommeke in "Winteruur" (05/12/2017 - VRT NWS)
  Zwarte Piet uit "Dag Sinterklaas" was vanavond op bezoek in "Winteruur", het programma van Wim Helsen op Canvas. Samen maakten ze een doorgedreven analyse van een cruciale scène in het album "De koningin van Onderland" van Jommeke.
  [naar artikel]
 34. NTGent sluit ex-IS-strijders op scène niet uit, maar benadrukt: "We zitten in de researchfase" (15/03/2018 - VRT NWS)
  Na de commotie over de oproep van NTGent in de zoektocht naar mensen die "heel ver gaan om hun geloof te belijden", benadrukt NTGent dat de voorstelling "Lam Gods" nog maar in de "researchfase" zit. Hoewel een gewezen IS-strijder op de scène niet helemaal uitgesloten is. "Als iemand die voor strafrechterlijke feiten heeft gezeten, iets wil vertellen, gaan we kijken of daar relevante tekst uit te puren valt. Maar zover zijn we nog", verduidelijkt artistiek coördinator Steven Heene.    
  [naar artikel]
 35. 3 opmerkelijke uitspraken van Spielberg over "E.T.", "Jurassic park" en "Citizen Kane" (08/04/2018 - VRT NWS)
  In een interview met de BBC heeft Steven Spielberg teruggeblikt op verschillende iconische films. Daarbij vertelde hij enkele opmerkelijke weetjes over "E.T.", "Jurassic park" en "Citizen Kane".
  [naar artikel]
 36. Foket: "Wouden Champions League-avonden herbeleven" (17/02/2017 - Sporza)
  Met een stuntzege tegen Tottenham heeft AA Gent de competitietwijfels aan de zijkant geschoven. "Dit geeft vertrouwen voor de laatste vier competitiewedstrijden", zegt Perbet.
  [naar artikel]
 37. Jason Hervey: "In "The wonder years" was ik de broer die je maar al te graag haatte" (27/01/2018 - VRT NWS)
  "What would you do if I sang out of tune?" Vanaf eind januari 1988 was deze startzin van Joe Cockers "With a little help from my friends" 6 seizoenen lang de perfecte aanzet voor "The wonder years", de tv-serie die sociale en historische gebeurtenissen van eind jaren 60, begin jaren 70 liet herbeleven door de ogen van de 12-jarige Kevin Arnold. Daarbij kon hij rekenen op zijn beste vriend Paul en zijn overbuurmeisje Winnie. Wat niet kon gezegd worden van zijn oudere broer Wayne, die Kevins puberteit nog verzwaarde door zijn plaag- en pestgedrag. De rol van Wayne Arnold werd gespeeld door Jason Hervey, die de wereld dus 30 jaar geleden vooral van zijn slechtste kant leerde kennen.
  [naar artikel]
 38. "Ik heb nachtmerries over reünie van Friends" (06/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Matthew Perry zit niet te wachten op een reboot van hitserie Friends. Sterker nog, de acteur heeft zelfs nare dromen over een reünie. "Ik heb een
  [naar artikel]
 39. 'Temptation' Jill opent schoonheidssalon: "Ik ga 100 procent voor mijn dromen" (27/12/2016 - Het Laatste Nieuws)
  2016 was op zijn zachtst gezegd hét jaar voor Jill Huygens (24). Haar binnenkomer 'Hallo, ik ben Jill en ik krijg altijd wat ik wil' in
  [naar artikel]
 40. Medeoprichter van Fleetwood Mac Peter Green is overleden (25/07/2020 - VRT NWS)
  De Britse gitarist Peter Green is op 73-jarige leeftijd overleden. Green is vooral bekend als medeoprichter van de groep Fleetwood Mac in 1967. Hij schreef de hitsingles "Albatros" en "Black magic woman" voor de band, maar drie jaar later stapte hij uit de groep.
  [naar artikel]
 41. Jennifer Aniston reageert op de tepels van Rachel Green (15/08/2017 - Het Belang van Limburg)
  De tepels van Rachel Green uit Friends waren op Twitter even trending toen Jennifer Aniston uitgeroepen werd tot boegbeeld van #FreeTheNipple. In de serie komen de tepels van Rachel heel vaak door haar bloesje en truitje piepen en daar krijgt de actrice heel veel commentaar op.
  [naar artikel]
 42. " type="video" width="568" height="316 expirationDate="20191007220000"" templateId="HBVLTHEOPLAYER" previewImage="false"> Disney gee (08/07/2019 - Het Belang van Limburg)
  Disney heeft een eerste teaser vrijgegeven van de live-actionversie van ‘Mulan’.
  [naar artikel]
 43. Voor "Star Wars"-dag de 10 beste parodieën: van "Friends" tot "Family guy" (04/05/2017 - De Redactie)
  Bijna iedere zichzelf respecterende tv-serie of film maakt op een gegeven punt wel een verwijzing naar de filmsaga. Nu het "Star Wars"-dag is vandaag en de filmreeks dit jaar haar 40e verjaardag viert, is het hoog tijd om de beste parodieën op te lijsten.
  [naar artikel]
 44. Ralph Lauren eert ‘Friends’met speciale Rachel-collectie (19/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het Amerikaanse modemerk Ralph Lauren heeft een collectie uitgebracht als eerbetoon aan Rachel Green, het personage van Jennifer Aniston in ‘Friends’. Die is geïnspireerd op haar outfits in de serie.
  [naar artikel]
 45. Filmliefhebbers: vandaag is "Judgement day", én komt "Terminator 2" uit in 3D (29/08/2017 - VRT NWS)
  29 augustus 1997: filmliefhebbers aller lande weten dat die dag "Judgement day" is. Dat is de dag waarop de robotten de mensheid wilden uitroeien. Voor die 20e verjaardag van de iconische "Judgement day" komt de tweede "Terminator"-film vandaag opnieuw uit, in 3D, meldt filmreporter Ward Verrijcken.
  [naar artikel]
 46. 25 jaar geleden: "Smelly cat", pijnlijk voor de oren maar legendarisch voor "Friends" (31/10/2020 - VRT NWS)
  Phoebe Buffay had in de populaire tv-serie "Friends" veel talenten, maar zingen was er daar zeker geen van. Al was ze zelf overtuigd dat de muzikale noten haar wel goed lagen. Dat collega-zangeres Stephanie Schiffer - rol van frontvrouw Chrissie Hynde van de Britse popgroep The Pretenders - 25 jaar geleden wél de nodige stijl aan haar eigen nummer toevoegde, kon Phoebe dan ook maar weinig waarderen. Maar het zorgde er wel voor dat "Smelly cat" sinds die 2e november 1995, toen het nummer voor het eerst in "Friends" opdook, tot het collectieve geheugen ging behoren. Terwijl het nummer eigenlijk zijn oorsprong kende bij een stinkende 'hond'!
  [naar artikel]
 47. FilmWard vol van genade tipt "The mercy" met Colin firth en Rachel Weisz (07/03/2018 - VRT NWS)
  Luttele dagen na de Oscars komen vandaag alweer nieuwe films in de zalen. VRT-filmreporter Ward Verrijcken haalt er "The mercy" van James Marsh uit, een film met Colin Firth en Rachel Weisz over de waargebeurde zeiltocht van Donald Crowhurst.
  [naar artikel]
 48. Nostalgie troef: VRT NU zet "Postbus X", "W817" en co online (27/11/2017 - VRT NWS)
  "Postbus X", "Samson & Gert", "Kulderzipken", "Spring", "W817", "De boomhut",... Het lijstje van succesvolle Ketnetprogramma's is lang. Om de 20e verjaardag van de zender te vieren, zet VRT NU een heleboel programma's online. Keer even terug mee in de tijd.
  [naar artikel]
 49. 50 jaar "Daydream" van de Wallace Collection: de na-na-na en "Het zwanenmeer" als succesingrediënten (14/03/2019 - VRT NWS)
  "Daydream, I fell asleep amid the flowers for a couple of hours on a beautiful day." Zo begint het iconische nummer "Daydream" van de Belgische band de Wallace Collection. "Daydream" kwam in 1969 uit, precies 50 jaar geleden. Bij Studio Brussel belde Michèle Cuvelier met een van de componisten, Sylvain Vanholme (76), en vroeg naar het succesingrediënt. 
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.