Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

03 August 2021
09:28 uur

Vijf cruciale vragen over de 39 doden in Essex

De Standaard

24/10/2019 - 11:58

Rondom de 39 lichamen die gisteren in een koelwagen in het Britse Essex ontdekt werden, hangt vooralsnog veel mist. Dit zijn enkele van de meest cruciale vragen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Chauffeur van truck met 39 doden in Essex geeft betrokkenheid bij smokkelnetwerk toe (25/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De 25-jarige vrachtwagenchauffeur die wordt beschuldigd van de dood van 39 migranten in een koelcontainer in het Britse Essex, geeft toe dat hij...
  [naar artikel]
 2. Opnieuw arrestatie in onderzoek naar koelwagendrama in Essex (22/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De Britse politie heeft een nieuwe arrestatie verricht in verband met de vondst van 39 doden in een vrachtwagen vorige maand in Essex. Het gaat om...
  [naar artikel]
 3. Vijfde verdachte gearresteerd na vondst van 39 doden in koelwagen Essex (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De koelwagen waarin woensdag in het Engelse graafschap Essex 39 lijken zijn aangetroffen, maakte deel uit van een konvooi van drie vrachtwagens, zo...
  [naar artikel]
 4. Doden in vrachtwagen in Essex: Britse politie bevestigt dat alle slachtoffers Chinezen zijn (24/10/2019 - Knack)
  De politie van Essex bevestigt dat alle mensen die woensdag in een koelwagen in Essex dood zijn aangetroffen Chinezen zijn. Dat heeft de politie donderdagmiddag laten weten. Er zijn acht vrouwen bij.
  [naar artikel]
 5. Belg gearresteerd in verband met 39 doden gevonden in vrachtwagen in Essex (22/12/2020 - Het Belang van Limburg)
  Een man die in België wordt gezocht op verdenking van het smokkelen van Vietnamese migranten, die dood werden aangetroffen in een vrachtwagen in Essex, werd gearresteerd door het National Crime Agency.
  [naar artikel]
 6. Doden in vrachtwagen Essex: politie pakt Noord-Ierse verdachte op (22/11/2019 - Metro)
  De Britse politie heeft een Noord-Ierse man opgepakt die ervan verdacht wordt een rol te hebben gespeeld in de mensensmokkel waarbij in Essex 39 mensen dood werden aangetroffen in een koelcontainer. Dat melden verschillende Britse media. De 23-jarige man kon vanochtend op snelweg M40 in het Engelse Beaconsfield onderschept worden. Volgens de politie van Essex werd hij opgepakt op verdenking van samenzwering voor mensenhandel en samenzwering voor hulp bij illegale immigratie. De politie heeft de naam van de verdachte niet bekendgemaakt. Het gaat al om de zesde arrestatie in het onderzoek naar de mensensmokkel die aan 39 Vietnamezen het leven heeft gekost. De slachtoffers werden op 23 oktober in Grays, in het graafschap Essex, aangetroffen in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer. bron: Belga Het bericht Doden in vrachtwagen Essex: politie pakt Noord-Ierse verdachte op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 7. Doden in vrachtwagen in Essex: Britse politie gaat ervan uit dat alle slachtoffers Chinezen zijn (24/10/2019 - Knack)
  De politie van Essex "gaat ervan uit" dat alle mensen die woensdag in een koelwagen in Essex dood zijn aangetroffen Chinezen zijn, zo staat op de website van de politiedienst te lezen. Er zijn acht vrouwen bij.
  [naar artikel]
 8. Chauffeur van truck met 39 doden in Essex geeft betrokkenheid bij smokkelnetwerk toe (25/11/2019 - De Morgen)
  De 25-jarige vrachtwagenchauffeur die wordt beschuldigd van de dood van 39 migranten in een koelcontainer in het Britse Essex, geeft toe dat hij deel uitmaakt van een groter netwerk dat mensen illegaal naar het Verenigd Koninkrijk brengt. Die bekentenis deed hij vandaag in de rechtbank.
  [naar artikel]
 9. Doden in vrachtwagen Essex: Noord-Ierse verdachte in verdenking gesteld (24/11/2019 - Metro)
  De 23-jarige man uit Noord-Ierland die vrijdag opgepakt werd in het dossier naar de mensensmokkel waarbij 39 mensen het leven lieten in een koelcontainer in Essex, is in staat van verdenking gesteld voor mensenhandel. Dat meldt de Britse politie. Hij is in verdenking gesteld voor samenzwering voor mensenhandel, dus voor het uitbuiten van mensen, en voor het schenden van de migratiewetgeving. Morgen zal hij voor de rechtbank verschijnen in Essex. De 23-jarige man kon vrijdagochtend op snelweg M40 in het Engelse Beaconsfield onderschept worden. De verdachte is Christopher Kennedy uit het Noord-Ierse Darkley, melden de Britse media. De man is de zesde gearresteerde in het onderzoek naar de mensensmokkel die aan 39 Vietnamezen het leven heeft gekost. De slachtoffers werden op 23 oktober in Grays, in het graafschap Essex, aangetroffen in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer. bron: Belga Het bericht Doden in vrachtwagen Essex: Noord-Ierse verdachte in verdenking gesteld verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Doden Essex: Opgepakte chauffeur uit Dublin is man die koelwagen naar Zeebrugge bracht (27/10/2019 - VRT NWS)
  De truckchauffeur die gisteren in Dublin (Ierland) is opgepakt in verband met de 39 doden in Essex, is de chauffeur die de koelwagen naar Zeebrugge in ons land heeft gebracht. Dat heeft het federaal parket bekendgemaakt. Daarmee zijn de twee chauffeurs die met de koelwagen hebben gereden, opgepakt.
  [naar artikel]
 11. Doden in vrachtwagen Essex – Politie Essex pakt 36-jarige man op in verband met dood van 39 Vietnamese migranten (26/11/2019 - Metro)
  De politie van Essex heeft een 36-jarige man opgepakt in verband met de dood van 39 Vietnamese migranten van wie de lichamen vorige maand in een koelcontainer nabij Londen werden aangetroffen. De man, die afkomstig is van het dorp Purfleet in Essex, werd maandagochtend gearresteerd “op verdenking van doodslag, samenzwering met het oog op mensenhandel en het faciliteren van illegale immigratie”, aldus de politie. Hij zit in hechtenis voor verhoor. Eerder pleitte al een 25-jarige Noord-Ierse bestuurder van het koeltransport schuldig aan samenzwering voor hulp bij illegale immigratie tussen 1 mei 2018 en 24 oktober 2019. De man bestuurde de vrachtwagen met de koelcontainer nadat de oplegger het Kanaal had overgestoken vanuit Zeebrugge. De lichamen van de 39 Vietnamezen werden op 23 oktober aangetroffen in Grays nabij Londen. Het betrof 31 mannen en acht vrouwen, de jongste waren twee vijftienjarige jongens. bron: Belga Het bericht Doden in vrachtwagen Essex – Politie Essex pakt 36-jarige man op in verband met dood van 39 Vietnamese migranten verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Drama in Essex: “Chauffeur viel flauw toen hij lichamen zag” (25/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De 39 doden die woensdag in een vrachtwagen in Essex gevonden werden, blijken allemaal Chinezen te zijn. De 25-jarige vrachtwagenbestuurder werd opgepakt op verdenking van moord, maar zou volgens een ooggetuige flauwgevallen zijn toen hij de lichamen ontdekte.
  [naar artikel]
 13. Man rijdt in op groep schoolkinderen in Essex: één dode en zes gewonden (03/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  In het Engelse graafschap Essex is een man maandagnamiddag met zijn auto ingereden op een groep schoolkinderen. Daarbij kwam een 12-jarige jongen om het leven. Vijf andere tieners en een vrouw raakten gewond.
  [naar artikel]
 14. Doden in vrachtwagen Essex: Noord-Ierse verdachte (23) in verdenking gesteld (24/11/2019 - Het Nieuwsblad)
  De 23-jarige man uit Noord-Ierland die vrijdag opgepakt werd in het dossier naar de mensensmokkel waarbij 39 mensen het leven lieten in een koelcontainer in Essex, is in staat van verdenking gesteld voor mensenhandel. Dat meldt de Britse politie zondag.
  [naar artikel]
 15. Doden in vrachtwagen Essex – Vrachtwagenbestuurder beschuldigd van doodslag (26/10/2019 - Metro)
  De 25-jarige bestuurder van de koelwagen waarin woensdag in het Engelse Grays 39 lijken zijn aangetroffen is beschuldigd van doodslag. Dit heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. De politie van Essex bevestigde dat het gaat om Maurice Robinson uit Noord-Ierland. Hij verschijnt maandag voor een rechter op beschuldiging van 39 keer doodslag, samenzwering voor mensensmokkel, samenzwering om te helpen bij illegale immigratie en witwassen van geld. De politie beklemtoont dat de man recht heeft op een eerlijk proces. De Noord-Ier werd gearresteerd kort nadat de lijken in de vrachtwagen op een industrieterrein zijn gevonden. Bron: Belga   Het bericht Doden in vrachtwagen Essex – Vrachtwagenbestuurder beschuldigd van doodslag verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 16. Alle slachtoffers uit vrachtwagen in Essex zijn geïdentificeerd (07/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De 39 mensen die op 23 oktober dood werden aangetroffen in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer in Grays, in het Engelse graafschap Essex, zijn allemaal geïdentificeerd. Dat heeft de politie van Essex donderdag meegedeeld.
  [naar artikel]
 17. Onderzoek naar 39 doden in koelwagen: Vietnamese delegatie aangekomen in Essex, trekkers en opleggers in beslag genomen (06/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Een delegatie van Vietnamese politieagenten en functionarissen is in het Engelse Essex aangekomen. Dat gebeurt in het kader van het onderzoek naar...
  [naar artikel]
 18. Doden in vrachtwagen Essex – Eerste lichamen van Vietnamese migranten gerepatrieerd (27/11/2019 - Metro)
  De eerste lichamen van de Vietnamese migranten die eind oktober dood in een koelwagen nabij Londen werden aangetroffen, zijn woensdagochtend naar Vietnam gerepatrieerd. Dat heeft het Franse persagentschap AFP vernomen van een veiligheidsagent op de luchthaven. “Het vliegtuig is geland met aan boord 16 lichamen (…), we wachten nu tot de lichamen aan de lokale autoriteiten kunnen worden overgedragen”, luidde het. De 39 Vietnamese migranten werden op 23 oktober dood aangetroffen in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer in Grays, nabij Londen in het Engelse graafschap Essex. Bron: Belga   Het bericht Doden in vrachtwagen Essex – Eerste lichamen van Vietnamese migranten gerepatrieerd verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 19. Truckchauffeur Essex blijft in de cel, Britten sturen documenten naar Vietnam om slachtoffers te helpen identificeren (28/10/2019 - De Morgen)
  De bestuurder van de koelwagen waarin woensdag in Engeland 39 lijken zijn ontdekt, blijft in de cel, zo meldt de politie van Essex. De Britse politie heeft intussen ook documenten naar Vietnam gestuurd voor de identificatie van enkele van de doden.
  [naar artikel]
 20. Indaver verwerft vergunningen voor afvalenergiecentrale in Essex (14/01/2021 - Express)
  Afvalverwerker Indaver heeft alle noodzakelijke vergunningen in handen om een afvalenergiecentrale te bouwen in het Engelse Essex. Dat meldt het bedrijf donderdag. De investering van 555 miljoen euro is een van vier grote waste-to-energyprojecten van Indaver in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Op de Rivenhall airfield site in Essex plant Indaver een installatie die 595.000 […] The post Indaver verwerft vergunningen voor afvalenergiecentrale in Essex appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 21. Doden in vrachtwagen Essex: De Crem wijst Francken met de vinger: “Waar waart ge?” (24/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) kon donderdag in de Kamer geen bijkomende informatie verschaffen over het drama in Essex. Wel wees hij voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) met de vinger. “De toegezegde capaciteit was bij mijn aantreden niet gerealiseerd. Mijn vraag is: waar waart ge?”
  [naar artikel]
 22. Waarom start vaccinatie zonder antwoord op cruciale vragen? “Sommige bijwerkingen duiken pas op als je hele bevolking vaccineert” (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zonder antwoord op cruciale vragen, wordt een landelijke vaccinatiecampagne gelanceerd. Brengen vaccins veiligheid voor jong en oud? Hoe lang blijft de bescherming? Stoppen spuitjes de virus-overdracht? Ook experts weten daar soms weinig over. “We sturen bij van zodra we meer weten”. Viroloog Steven Van Gucht geeft antwoord op enkele belangrijke vragen.
  [naar artikel]
 23. Onderwijs in coronatijden: het antwoord op vijf cruciale vragen (13/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Met de beslissing om alle lessen op te schorten, neemt de overheid een drastische maatregel om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. De...
  [naar artikel]
 24. Alle cruciale vragen over corona: wat zijn de symptomen, boek ik nog een reis en mag de babysit komen? (23/03/2020 - De Standaard)
  Er lopen continu nieuwe cijfers en inzichten binnen over het nieuwe coronavirus, het is niet altijd even makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Wat moet u doen als u besmet bent? Mag u uw ouders nog bezoeken of gaan wandelen? En wat met co-ouderschap? Alle cruciale vragen over corona op een rij.
  [naar artikel]
 25. Opnieuw 2 arrestaties in nasleep van drama in Essex (11/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In het onderzoek naar de 39 Vietnamezen die vorig jaar in het Engelse Essex dood zijn aangetroffen in een koelwagen die vanuit Zeebrugge was...
  [naar artikel]
 26. Vietnam klaagt 7 mensen aan voor doden in koelwagen Essex (21/02/2020 - Het Belang van Limburg)
  De politie in Vietnam heeft zeven mensen aangeklaagd die te maken zouden hebben met de vondst van 39 doden in een koelwagen in de buurt van Londen vorig jaar.
  [naar artikel]
 27. Waarom start vaccinatie zonder antwoord op cruciale vragen? Viroloog Van Gucht: “Sommige bijwerkingen duiken pas op als je hele bevolking vaccineert” (03/12/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zonder antwoord op cruciale vragen, wordt een landelijke vaccinatiecampagne gelanceerd. Brengen vaccins veiligheid voor jong en oud? Hoe lang blijft de bescherming? Stoppen spuitjes de virus-overdracht? Ook experts weten daar soms weinig over. “We sturen bij van zodra we meer weten”. Viroloog Steven Van Gucht geeft antwoord op enkele belangrijke vragen.
  [naar artikel]
 28. 39 lichamen aangetroffen in vrachtwagen in het Britse Essex (23/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Een Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur (25) in Essex is gearresteerd nadat politie in zijn laadruimte 39 lijken vond, dat meldt de BBC. Hij wordt verdacht van moord.
  [naar artikel]
 29. Hoe moet het nu verder in Spanje? Vijf cruciale vragen over de huidige impasse (19/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Spaanse regering zal artikel 155 van de grondwet in werking stellen, om zo de Catalaanse autonomie op te heffen en de regio terug onder centraal...
  [naar artikel]
 30. Vrachtwagenbestuurder Essex blijft in de cel (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De bestuurder van de koelwagen waarin woensdag in Engeland 39 lijken zijn ontdekt, blijft in de cel, zo heeft de politie van Essex vandaag meegedeeld.
  [naar artikel]
 31. Zo kon het brein achter de aanslagen in Catalonië ongestoord zijn gang gaan: "Imiteer de ongelovigen" (28/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Al sinds de aanslagen in Barcelona en Cambrils, waarbij 16 doden vielen, is een van de cruciale vragen hoe het kon dat de terreurgroep zo lang
  [naar artikel]
 32. Zo kon het brein achter de aanslagen in Catalonië jarenlang ongestoord zijn gang gaan: "Imiteer de ongelovigen" (28/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Al sinds de aanslagen in Barcelona en Cambrils, waarbij 16 doden vielen, is een van de cruciale vragen hoe het kon dat de terreurgroep zo lang
  [naar artikel]
 33. Doden in vrachtwagen Essex – Mogelijk Vietnamees slachtoffer zou in België in vrachtwagen zijn gestapt (25/10/2019 - Metro)
  Een Vietnamese vrouw die mogelijk in de vrachtwagen zat die woensdag in Essex werd aangetroffen met 39 lijken, zou in België op die vrachtwagen zijn gestapt. Dat blijkt uit getuigenissen die BBC verzameld heeft. Hoewel de Britse autoriteiten donderdag bekendmaakten dat de slachtoffers allemaal Chinezen zouden zijn, raakte vrijdag bekend dat verschillende Vietnamese families zich zorgen maken over familieleden van wie ze al even niets meer hoorden. Die zouden met de hulp van mensensmokkelaars richting Europa zijn getrokken om er een beter leven te leiden, en uit berichten naar het thuisfront zou blijken dat ze mogelijk in de bewuste vrachtwagen zaten. Zo zou een 26-jarige vrouw dinsdag rond 23.30 uur Belgische tijd ge-sms’t hebben dat ze niet meer kon ademen, zo’n twee uur voordat de vrachtwagen aankwam in Essex. Een vrouw van 19 zou dan weer dinsdagochtend om 07.20 uur Belgische tijd contact gehad hebben met haar broer, toen ze in België zou zijn geweest. Ze had gezegd dat ze in een container zou stappen, en had dan haar gsm afgezet. De familie van de 26-jarige vrouw liet ook aan de Britse media dat ze 30.000 Britse pond had betaald aan mensensmokkelaars. bron: Belga Het bericht Doden in vrachtwagen Essex – Mogelijk Vietnamees slachtoffer zou in België in vrachtwagen zijn gestapt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 34. Doden in vrachtwagen Essex – Meer arrestaties verwacht (27/10/2019 - Metro)
  In het onderzoek naar de dood van 39 mensen in een koelcontainer die vanuit Zeebrugge was verscheept, worden nieuwe arrestaties verwacht. Dit heeft de Irish Mirror zondag geschreven. Volgens de krant zitten de Ierse en Britse politie meer en meer de mensensmokkelbende op de hielen die verantwoordelijk zou zijn voor de tragedie. In Engeland zijn vier mensen gearresteerd, onder wie de vrachtwagenbestuurder. In Dublin is zaterdag een 23-jarige Noord-Ier gearresteerd in verband met een niet gerelateerd openstaand gerechtelijk bevel. Hij is zaterdag voor een rechtbank verschenen. De arrestatie gebeurde toen hij met zijn vrachtwagen ontscheepte van een ferry die vanuit Frankrijk kwam. Dat voertuig wekte de interesse op van de politie van Essex die het drama in dat graafschap onderzoekt. De Ierse politie heeft de truck in beslag genomen. Volgens de Irish Times zou die blauwe Scania de laatste drie dagen in Frankrijk zijn geweest. bron: Belga Het bericht Doden in vrachtwagen Essex – Meer arrestaties verwacht verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 35. Een dode en zes gewonden nadat man in Essex inreed op schoolkinderen (03/12/2019 - Metro)
  In het Engelse graafschap Essex is een man maandagnamiddag in de buurt van een school in Loughton met zijn auto ingereden op een groep schoolkinderen. Daarbij kwam een 12-jarige jongen om het leven. Vijf andere tieners en een vrouw raakten gewond. De politie behandelt het incident als moord en poging tot moord, bericht het agentschap PA in de nacht van maandag op dinsdag. “We gaan ervan uit dat de aanrijding opzettelijk werd veroorzaakt en daarom hebben we een moordonderzoek geopend”, verklaarde een woordvoerder van de politie. De bestuurder van het voertuig sloeg na de feiten op de vlucht. Inmiddels heeft de politie een 51-jarige verdachte opgepakt. bron: Belga Het bericht Een dode en zes gewonden nadat man in Essex inreed op schoolkinderen verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 36. Truckchauffeur Essex blijft in de cel, Britten sturen documenten naar Vietnam om slachtoffers te helpen identificeren (28/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De bestuurder van de koelwagen waarin woensdag in Engeland 39 lijken zijn ontdekt, blijft in de cel, zo meldt de politie van Essex vandaag. De...
  [naar artikel]
 37. Jonge slachtoffers vlak voor koelwagendrama Essex nog gespot in Brussel: “Nederland vroeg niet in te grijpen” (15/07/2020 - Het Nieuwsblad)
  Twee Vietnamese tieners die samen met 37 anderen stierven bij het drama met een koelwagen in het Britse Essex, werden vlak voor hun dood nog gespot in de Brusselse gemeente Anderlecht. Hoewel toen al vermoed kon worden dat ze in de greep waren van mensensmokkelaars, greep de Belgische Justitie niet in. “Het Nederlandse gerecht verzocht uitdrukkelijk om geen onderzoek te voeren”, zo antwoordde Justitieminister Koen Geens (CD&V) in de Kamercommissie Justitie op vragen hierover.
  [naar artikel]
 38. Komt er vandaag duidelijkheid over de verdwenen Libische miljarden? (29/03/2019 - VRT NWS)
  Een onuitgegeven line-up, vandaag in de commissie Financiën van de Kamer: de vijf recentste ministers van Financiën passeren de revue. Ze krijgen vragen over de Libische miljarden voorgeschoteld. Alexander De Croo (Open VLD), Johan Van Overtveldt (N-VA), Koen Geens (CD&V) en vooral Steven Vanackere (CD&V) en Didier Reynders (MR) zullen bestookt worden. Want in dit dossier blijven vele cruciale vragen onbeantwoord.
  [naar artikel]
 39. Slachtoffers koelwagendrama Essex zullen naar Vietnam worden gerepatrieerd (08/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De lichamen van de 39 Vietnamezen die dood werden gevonden in een koelwagen in Grays, nabij Londen in het Engelse graafschap Essex, zullen worden...
  [naar artikel]
 40. Twaalf verdachten in Frankrijk in voorlopige hechtenis voor koelwagendrama Essex (30/05/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Zeven maanden na de dood van 39 Vietnamese migranten in een koelwagen in het Engelse graafschap Essex heeft het Franse gerecht twaalf verdachten in...
  [naar artikel]
 41. Nieuwe verdachte aangeklaagd voor 39 doden in koelwagen (04/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  In de zaak van 39 Vietnamezen die eind oktober in het Engelse Essex dood zijn aangetroffen in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer is in...
  [naar artikel]
 42. Politie Essex geeft de namen van alle slachtoffers van koelwagendrama vrij (08/11/2019 - Het Belang van Limburg)
  De politie van het Engelse Essex heeft vrijdag de identiteit vrijgegeven van de mensen die op 23 oktober in Grays nabij Londen dood zijn aangetroffen in een vanuit Zeebrugge verscheepte koelcontainer.
  [naar artikel]
 43. Drama Essex: 'Konvooi bestond uit drie trucks' (26/10/2019 - De Tijd)
  17:53 De vrachtwagen waarin afgelopen week bij het Britse Essex 39 migranten dood werden aangetroffen, maakte deel uit van een konvooi van drie vrachtwagens. Dat zeggen familieleden van de vermoedelijke sla...
  [naar artikel]
 44. Vijfde verdachte gearresteerd na vondst van 39 doden in vrachtwagen (26/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De koelwagen waarin woensdag in het Engelse graafschap Essex 39 lijken zijn aangetroffen, maakte deel uit van een konvooi van drie vrachtwagens, zo...
  [naar artikel]
 45. When Harry met Meghan: 5 cruciale vragen in de aanloop naar hun huwelijk (17/05/2018 - VRT NWS)
  De ogen van naar schatting 2 miljard (!) mensen zijn nu zaterdag gericht op het huwelijk van Harry en Meghan Markle. Waarom kijken zoveel mensen uit naar het nakende huwelijk, wat betekent die trouwpartij voor het Britse koningshuis in het algemeen en waarom is de Britse premier May zo blij met dit huwelijk? Onze royalty-expert Flip Feyten beantwoordt 5 cruciale vragen.
  [naar artikel]
 46. Alwéér een "cruciale brexitweek": hoever staat het nu? En wat staat er te gebeuren? (08/04/2019 - VRT NWS)
  Woensdag komt de Britse premier Theresa May opnieuw naar Brussel om uitstel te vragen voor de brexit. Daarmee wordt het opnieuw een cruciale week. Maar heeft ze een goede reden voor zo'n uitstel? Hoe lopen de gesprekken met oppositiepartij Labour? En wordt de klif van een "no-deal brexit" op 12 april vermeden? Enkele vragen én antwoorden. 
  [naar artikel]
 47. Vijf doden bij crash vliegtuigje in Portugal (17/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  In de Portugese plaats Cascais, niet ver van de hoofdstad Lissabon, zijn vandaag vijf doden gevallen toen het vliegtuig waarin ze zaten
  [naar artikel]
 48. De bloedige burgeroorlog in Syrië gaat tiende jaar in: vijf vragen en antwoorden over dit belangrijke conflict (15/03/2020 - VRT NWS)
  De oorlog in Syrië gaat vandaag zijn tiende jaar in. Het begon met vreedzame demonstraties en mondde uit in een ongeziene bloedige en complexe burgeroorlog. De grote overwinnaar is de Syrische president Bashar al-Assad. Grote verliezers zijn de honderdduizenden doden en de miljoenen Syrische burgers die gevlucht zijn. Jens Franssen, expert Midden-Oosten, beantwoordt in vijf video's vijf belangrijke vragen over dit conflict.
  [naar artikel]
 49. 39 doden in vrachtwagen: bestuurder (25) verdacht van moord, huizen in Noord-Ierland doorzocht (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Na de gruwelijke vondst van 39 lichamen in een vrachtwagencontainer gisteren in het Britse Essex, raken stilaan nieuwe details van het onderzoek...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.