Met een boek vol joodse keukengeheimen laat het Antwerpse restaurant Hoffy’s opnieuw in de potten kijken, na een gesmaakte passage bij Jeroen Meus enkele jaren geleden. Vindt de erg gesloten chassidische gemeenschap dat wel koosjer? [naar artikel]
Dankzij Goed Volk van Jeroen Meus leerde heel België de broers van het Joodse restaurant Hoffy’s kennen. Dankzij de CD&V-lijst kent iedereen nu ook Aron Berger. De chassidische joodse gemeenschap houdt zich aan strenge religieuze regels, maar de combinatie met politiek is niet zo evident. [naar artikel]
Drie Nederlanders hebben een tafeltje gereserveerd na het zien van de Goedvolk-reportage over Hoffy’s. En zo ongeveer iedereen die in de Antwerpse restaurant- en traiteurszaak werkt, is woensdag een aantal keren gefeliciteerd met de “mooie reportage” op televisie. [naar artikel]
Joods restaurant Hoffy’s raakte bekend door het programma Goed Volk van Jeroen Meus. Het moderniseert het uitgeleefde pand nu grondig. [naar artikel]
“In deze wijk zult u geen reclame voor lingerie meer zien”, zo zegt Moshe Hoffman, uitbater van het koosjere restaurant Hoffy’s in de Joodse wijk in Antwerpen, aan De Morgen. Dat zou komen door een overeenkomst tussen de chassidische gemeenschap en de publiciteitsbedrijven. Een deal die volgens Hoffman tot stand is gekomen dankzij Bart De Wever, al ontkent die dat met klem. [naar artikel]
"Bij ons geen samenscholingen. Er is hier nooit geweld. U hebt nog nooit in de krant moeten lezen dat jonge orthodoxe joden iemand in elkaar hebben geslagen." Het ging helemaal goed met die chassidische gemeenschap in Antwerpen.?Tot Kris Peeters (CD&V) een strategische meesterzet dacht te doen. [naar artikel]
‘Geshmak’ of ‘smakelijk’. Dat wenst men elkaar toe rond de Joodse eettafel, maar het is ook de titel van het eerste kookboek van Antwerpenaar Tulli Padwa (59). Deze ultraorthodoxe Jood, een van de smaakmakers uit de Play4-docureeks Shalom Allemaal, wil via het eetbord muren slopen. “In mijn droomrestaurant zitten Joden naast niet-Joden aan één grote tafel.” [naar artikel]
Het Wintercircus in Gent opent half maart de deuren voor het publiek met een festival in het teken van biotechnologie en innovatie. In de nok van het gebouw komt een tijdelijk restaurant waar een topchef met biotechnologie klassiekers uit "Ons kookboek" in een nieuw jasje steekt. Het restaurant wil zo tonen wat er tegen 2050 allemaal op de kaart zou kunnen staan. "We werken met gebrouwde eiwitten en etherische oliën om het gerecht te kruiden." [naar artikel]
Een filmpje van twee Antwerpse jongeren die met een Palestijnse vlag door de joodse wijk skaten, heeft heel wat stof doen opwaaien bij de Joodse gemeenschap. De skaters, twee broers, staan bij honderdduizenden volgers online bekend als de Skate Twins. Het forum der Joodse Organisaties is naar gelijkekansencentrum Unia gestapt. “Beangstigend en intimiderend”, zegt voorzitster Regina Sluszny. [naar artikel]
Na Flemish Foodie-collega Kobe Desramaults heeft ook Jason Blanckaert van het Gentse restaurant J.E.F. binnenkort met 'Aroy Aroy' een kookboek in de winkelrekken liggen. Geen plaats voor Vlaamse kost in dit keer, maar wel voor Thaise gerechten met een eigen twist. [naar artikel]
Terwijl de horeca kreunde onder de coronacrisis, gooide topchef Seppe Nobels (39) het roer helemaal om. Hij verliet Graanmarkt 13, waar hij net een groene Michelinster had gekregen, en begon Instroom, een restaurant waar hij enkel vluchtelingen op de loonlijst heeft. De hobbykok verwende hij met Een kookboek, met de focus op seizoensgroenten. En in Restaurant Misverstand op Eén baat Nobels een restaurant uit met mensen die aan jongdementie lijden. [naar artikel]
In de Antwerpse Joodse buurt is ophef ontstaan over een Youtubefilmpje van de broers Adham en Amjad, beter bekend als de Skate Twins. In het filmpje is te zien hoe ze door de Joodse buurt skeeleren met een Palestijnse vlag en “Free Palestina” scanderen. Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) diende al een klacht in bij UNIA en ook vanuit politieke hoek wordt verontwaardigd gereageerd. “Doelbewust provoceren door het importeren van buitenlandse conflicten in Antwerpen kan niet”, zegt burgemeester De Wever. [naar artikel]
Terwijl de horeca kreunde onder de coronacrisis, gooide topchef Seppe Nobels (39) het roer helemaal om. Hij verliet Graanmarkt 13, waar hij net een groene Michelinster had gekregen, en begon Instroom, een restaurant waar hij enkel vluchtelingen op de loonlijst heeft. De hobbykok verwende hij met Een kookboek, met de focus op seizoensgroenten. En in Restaurant Misverstand op Eén baat Nobels een restaurant uit met mensen die aan jongdementie lijden. [naar artikel]
Een geradicaliseerde, islamistische tweeling in Zuid-Afrika is afgelopen weekend opgepakt op verdenking van terrorisme. Dat meldt de politie. De 23-jarige broers, Brandon-Lee et Tony-Lee Thulsie, zouden bomaanslagen hebben gepland op de Amerikaanse ambassade in Pretoria en op joodse instellingen verspreid over het land. [naar artikel]
Lekker arrogant zijn ze, de broers Peter en Bart Deprez uit Kortrijk. Zeggen ze zelf. Ze vonden de koffie- en theefilter opnieuw uit. Het concept is een designproduct voor thuis én op restaurant. [naar artikel]
Een geradicaliseerde, islamistische tweeling in Zuid-Afrika is afgelopen weekend opgepakt op verdenking van terrorisme. Dat meldt de politie. De 23-jarige broers, Brandon-Lee et Tony-Lee Thulsie, zouden bomaanslagen hebben gepland op de Amerikaanse ambassade in Pretoria en op joodse instellingen verspreid over het land. [naar artikel]
Dé ster van de docureeks ‘Shalom allemaal!’ is nu ook schrijver. Met ‘Geshmak!’ heeft Tulli Padwa (58) z’n eerste kookboek uit. “Ik ben hier heel blij mee”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’. Van de Joodse chef-kok hebben we ook op televisie wellicht het laatste nog niet gezien. [naar artikel]
Chloé en Magali, de twee zusjes die met hun restaurant 'Strombowli' het VTM-programma 'Mijn Pop-Restaurant' gewonnen hebben, kondigen op hun website grote projecten voor het nieuwe jaar aan. Ze werken aan een kookboek en hebben ook plannen voor een nieuwe pop-up. [naar artikel]
Met Zot van de Noordzee heeft foodtrucker Jean sur Mer een kookboek uit over, hoe kan het anders, de Noordzee. Het is meteen ook een verhaal van bewondering voor en verwondering over de zee. Deze eersteling van Antwerpenaar Jan Kegels dingt bovendien mee naar de titel van Kookboek van het jaar. [naar artikel]
Terwijl de horeca kreunde onder de coronacrisis, gooide topchef Seppe Nobels (39) het roer helemaal om. Hij verliet Graanmarkt 13, waar hij net een groene Michelinster had gekregen, en begon Instroom, een restaurant waar hij enkel vluchtelingen op de loonlijst heeft. De hobbykok verwende hij met Een kookboek, met de focus op seizoensgroenten. En in Restaurant Misverstand op Eén baat Nobels een restaurant uit met mensen die aan jongdementie lijden. [naar artikel]
Slager Ben Kuijpers en zijn schoonbroer Luc Balcer maakten een kookboek met heerlijke recepten en foto’s die doen likkebaarden. Alleen kwam er bij de samenstelling van ‘500gr. gehakt’ geen fotograaf aan te pas en schreef ChatGPT alle teksten. Kan je dan als auteur nog wel claimen dat het kookboek van jou is? [naar artikel]
De oudste is 59 en runt een restaurant in Zuid-Frankrijk. De jongste is 58, acteur, nu als zachtaardige flik in ‘Undercover’. In de misdaadserie ‘Fair Trade’ spelen ze twee criminele broers. Nicolas en Manou Kersting, ook in het dagelijkse leven broers. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.