Al van kinds af ben ik gek op pompoensoep. Die van mijn moeder blijft de beste ooit, hoe hard ik ook probeer de smaak te evenaren. Al is deze [naar artikel]
Die perfecte geroosterde aardappel, nog zacht van binnen en lekker krokant aan de buitenkant. Daar bestaat wel degelijk een wiskundige benadering voor. Die werd uitgedacht door enkele leerlingen van een Britse hotelschool. Misschien is het wel eventjes wat meer werk, maar daar word je volgens hen dubbel en dik voor beloond. [naar artikel]
Wie heeft er tijd om uitgebreid in de keuken te staan na een drukke werkdag? En tijd is wat je nodig hebt om gezond en vooral lekker te koken.... [naar artikel]
Het zou gezond zijn, en gewoon ook lekker, maar wat is kimchi nu juist? En kloppen de gezondheidsclaims? Ae Jun Huys van Mokja in Gent en professor en bio-ingenieur Sarah Lebeer leggen uit. [naar artikel]
Tijd om de dekentjes boven te halen, de verwarming wat hoger te draaien en voor een warme kom soep. Voor wat inspiratie voor dat laatste kun je altijd op Pinterest terecht. Daar is er momenteel één recept dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Het gaat om een geroosterde pompoensoep die al 133.000 keer werd bewaard. [naar artikel]
Morgen start een nieuwe editie van Tournée Minérale. Wil jij dit jaar ook meedoen, maar kijk je al op tegen alle gesuikerde dranken die je waarschijnlijk in de plaats zult drinken op etentjes of feestjes? Waarom ga je niet gewoon voor een frisse mocktail? Met Microlyte van Waterdrop tover je een lekker én gezond drankje […] Het bericht Microlyte van Waterdrop: alcoholvrij kan ook lekker én gezond zijn + recept voor een frisse mocktail verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Zin in gezond, maar lekker comfortfood? Diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen zet een heerlijke bloemkoolpizza margherita op tafel. “Ook ideaal voor het opmaken van restjes”, knipoogt de diëtist. [naar artikel]
Bijna Halloween en de winkels liggen vol pompoenen. Daar maak je natuurlijk snel soep van. Een klassiek recept bij vele huishoudens is pompoensoep met een scheutje room. Wij geven jou vandaag 3 manieren om jouw soep te pimpen! [naar artikel]
Wie heeft er tijd om uitgebreid in de keuken te staan na een drukke werkdag? En tijd is wat je nodig hebt om gezond en vooral lekker te koken.... [naar artikel]
Twee dagen voor de vakantie werden de messen gescherpt en de koksvesten uit de kast gehaald. Dit had natuurlijk zijn reden: de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het Lyceum in Hasselt brouwden geen heksenbrij, maar wel heerlijke en gezonde pompoensoep. [naar artikel]
Nog geen inspiratie voor het Valentijnsmenu? Deze geroosterde bloemkool is een echte aanrader om gezellig als koppel op te eten. Het is een [naar artikel]
Het zeepreventorium in De Haan begeleidt jongeren die kampen met overgewicht. Sommigen van hen worden ook behandeld voor ouderdomsziekten. Morgen mogen ze naar huis, zodat ze de feestdagen met hun familie kunnen doorbrengen. Maar eerst krijgen ze samen met hun ouders nog tips mee voor een lekker, licht en gezond kerstmenu. [naar artikel]
Delhaize haalt geroosterde pindanoten uit de rekken wegens een te hoog gehalte aan aflatoxines. Dat meldt de distributeur vandaag na overleg met... [naar artikel]
Minder verspilling, lekker en gezond eten naar de wens van de patiënt. Het kan. Gelderse Vallei in Ede is een voorloper in de... [naar artikel]
Rijst maar dan met avocado erbij is de hipste snack van het moment. Dubbel goed nieuws: het gezonde gerecht is lekker en makkelijk zelf te maken. [naar artikel]
Op 31 oktober vieren sommigen onder ons weer Halloween, zij het in beperkte kring. Dat betekent niet dat je geen bijpassende gerechten op tafel kunt toveren. Wij vroegen aan Karel Roels, groentechef van Aardig in Gent, hoe pompoen - zonder twijfel dé groente van het moment - op drie manieren de show kan stelen. Wat denk je van pompoensoep, zo rood als bloed, als voorgerecht om je bubbel te verrassen? [naar artikel]
Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Sarah Dhiet en Stijn De Graaf van Gutss. 1. Wat is Gutss? ‘Belgisch, alcoholvrij, vegan en perfect voor al je favoriete aperitieven. Gutss is hét alternatief om te genieten van […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Sarah Dhiet en Stijn De Graaf van Gutss: ‘Een alcoholvrij aperitief is niet alleen lekker, maar soms ook noodzakelijk’ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Toastjes met groeneolijventapenade zijn heerlijk om de eerste honger te stillen en ideaal als zomers aperitiefhapje. Maar zijn ze ook gezond? Wij... [naar artikel]
Fruit alleen maar lekker als tussendoortje? Think again! Foodie Elise Van de Poele creëert vijf heerlijk hartige recepten met seizoensfruit! [naar artikel]
Als je ziek bent krijg je vaak als raad om geroosterd brood te eten, omdat dat lichter verteerbaar is. Maar klopt dat ook? En is een geroosterde boterham (on)gezonder dan een gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige Manon Wouters legt uit. [naar artikel]
Van stoommaaltijden tot salades: supermarkten staan vol met kant-en-klaarmaaltijden, die worden aangeprezen met woorden als ‘vers’ en ‘gezond’. Lekker makkelijk, maar zijn ze ook gezond? [naar artikel]
Het is de laatste jaren nogal populair geworden, sushi, afkomstig uit Japan. Het rijst/vis gerecht is lekker én is dan ook nog eens Instagramwaardig. Maar is het eigenlijk wel gezond? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.