Kimwat? Kimchi, een verzamelnaam voor gefermenteerd groenten uit Korea, dringt langzaam maar zeker de Belgische huiskamers binnen. Ae Jin Huys is geboren in Korea, maar werd op vijfjarige leeftijd geadopteerd door de Belgische muziekjournalist Jacky Huys. De band met haar roots was verloren, maar vandaag runt ze het succesvolle cateringbedrijf ‘Mokja!’, wat zoveel betekent als […] Het bericht Ae Jin Huys leert Vlaanderen Koreaans koken: «Zelfs Michelle Obama kookt met kimchi» verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Sinds de Olympische Winterspelen (en Kim Jong-un) staat Korea weer stevig op de wereldkaart. Op trendy Instagrams en gezonde foodblogs zie je bovendien steeds meer Koreaans eten opduiken. "Een man kan leven zonder vrouw, maar niet zonder kimchi", zo luidt een bekend gezegde. [naar artikel]
Een Zuid-Koreaans patrouilleschip heeft zondag een Noord-Koreaans schip dat al dagenlang gestrand was, geholpen om humanitaire redenen. Dat meldt de Zuid-Koreaanse legerstaf. [naar artikel]
Foodies kennen kimchi vast wel. De traditionele Koreaans gefermenteerde kool is al een tijdje aan populariteit aan het winnen in onze contreien, en... [naar artikel]
Kool is cool, daar mogen we in 2018 zeker van zijn. Het Koreaanse gerecht kimchi maakt wereldwijd zijn opmars in restaurants. Vanwaar die populariteit? Supergezond Kimchi is een gefermenteerd product dat bestaat uit kool, ui, knoflook, gember en vissaus. Wat het nog beter voor ons lichaam maakt, zijn de vele melkzuurbacteriën en vitamines (A, B […] [naar artikel]
hasseltHet hele jaar lang hebben we u elke week een jong talent van eigen bodem voorgesteld in onze reeks ‘U hoort nog van hen’. Met het jaareinde in zicht nodigden we hen uit in de Hasseltse Corda Campus om samen een punt te zetten achter 2018 en vooruit te blikken naar 2019. Van voetbalster over mentalist tot modeontwerpster: dit is hoe de toppers van morgen de jaarwisseling beleven. [naar artikel]
Het keukentalent van actrice Laurence Roothooft vond het creatieve brein van Martena Duss in ‘Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven’. Het hoofdingrediënt? Toffe recepten voor al wie moet koken in de hectiek van het dagelijkse leven. “Het is geen kookboek voor dummies”, zegt Martena. “De liefde voor eten zit er duidelijk in.” Laurence: “Iedereen die een beetje graag kookt, kan ermee weg.” Wij geven alvast een voorproefje. [naar artikel]
Het zou gezond zijn, en gewoon ook lekker, maar wat is kimchi nu juist? En kloppen de gezondheidsclaims? Ae Jun Huys van Mokja in Gent en professor en bio-ingenieur Sarah Lebeer leggen uit. [naar artikel]
Van overtollig buikvet wordt niemand gelukkig. Bovendien wordt het in verband gebracht met enkele chronische gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2. Kimchi to the rescue: volgens een nieuwe grootschalige studie kan de Koreaanse specialiteit je helpen in de strijd tegen buikvet, en dus ook overgewicht voorkomen. Te mooi om waar te zijn of is er echt iets van aan? [naar artikel]
Goed nieuws voor wie fan is van de Aziatische of specifieker de Koreaanse keuken. Uit een nieuw, grootschalig onderzoek blijkt dat kimchi, een gefermenteerde groentendelicatesse, zou helpen in de strijd tegen overtollig buikvet. Is dat echt zo en hoe werkt dat dan? Diëtist Michaël Sels en voedingwetenschapper Amandine De Paepe leggen het uit: “Kimchi kan je darmflora verbeteren.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.