Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Gebruikt Jeroen Meus echt te veel boter en zout in ‘Dagelijkse Kost’?

20/11/2019 - 09:06
"Jeroen Meus (41), gekend om zijn bourgondische porties boter en zout, vierde gisterenavond de 2.000ste aflevering van ‘Dagelijkse Kost’. Naar..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. “Jeroen Meus gebruikt boter en zout zoals elke kok”: UAntwerpen zet hardnekkig misverstand recht (21/11/2019 - Gazet van Antwerpen)

Jeroen Meus vierde maandag zijn tweeduizendste aflevering van Dagelijkse Kost. Het populaire kookprogramma vormt geregeld onderwerp van studie aan de Universiteit Antwerpen. “Jeroen Meus gebruikt boter en zout zoals elke kok, maar hij blinkt vooral uit in het gebruik van kruiden en groenten”, zegt hoofddocent Charlotte De Backer. Waarmee ze een hardnekkig misverstand rechtzet. Wat onder meer ook blijkt: “Mannen die naar Dagelijkse Kost kijken, koken vaker.” [naar artikel]


2. Hilarisch: Jeroen Meus gaat Donald Muylle achterna (18/10/2016 - Gazet van Antwerpen)

Het is eens wat anders: een reclameblok in Dagelijkse Kost. Met de nodige humor heeft tv-kok Jeroen Meus dat maandagavond zelf opgevuld. “Ik ben Jeroen Meus, en al zeven jaar maak ik Dagelijkse Kost alsof het voor mezelf zou zijn.” [naar artikel]


3. Jeroen Meus gaat veggie: “De eerste keer dat ik kikkererwten zag, wilde ik er enkel mee knikkeren” (26/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Geen koteletten in zijn nieuw boek Groentekost. Jeroen kookt vegetarisch. “Ik zou het kunnen, maar ik zal het nooit worden. Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


4. Jeroen Meus goes veggie en maakt in nieuw boek geen ‘Dagelijkse kost’ maar ‘Groentekost’: “Maar als ik zin heb in steak, maak ik steak” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


5. Van stoofvlees met friet tot scampi diabolique: Jeroen Meus over populairste recepten bij 2.000e "Dagelijkse kost"  (19/11/2019 - VRT NWS)

Elke dag tovert Jeroen Meus in "Dagelijkse kost" een nieuw gerecht op tafel. Vanavond doet hij dat voor de 2.000e keer. Het wordt een feestaflevering met balletjes met krieken en verse boter. De afgelopen 9 jaar werden alle recepten uit "Dagelijkse kost" verzameld op de website van Eén. De populairste gerechten zijn daar stoofvlees met friet, lasagne, spaghetti bolognaise, spaghetti carbonara en scampi's diabolique. "Ongelofelijk", zegt Meus, die gepassioneerd over zijn recepten vertelt. [naar artikel]


6. Jeroen Meus drinkt ‘cobraspeeksel’ in eerste aflevering ‘De mosterd van Meus’: “Terwijl ik enorme slangenfobie heb” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


7. Dagelijkse kost van Jeroen Meus op tafel vanavond? 3 recepten uit zijn nieuwste boek om er werk van te maken (26/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

De ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus bestaat al sinds 2010 meestal uit een klassiek stukje vlees, een patatje en goed wat boter. Nu verrast hij met ‘Groentekost’, een volledig vegetarisch kookboek. “Toch zitten er al sinds week één groentegerechten tussen mijn recepten", vertelt Meus. “Van groentestoemp tot champignon-kaaskroketten, zo moeilijk is dat allemaal niet.” HLN Eten sprak de chef en deelt drie exclusieve recepten uit het boek. [naar artikel]


8. Jeroen Meus heeft wat te vieren: 2.000 keer ‘Dagelijkse Kost’ (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus bereikt dinsdag een bijzondere mijlpaal: Dagelijkse Kost komt voor de 2.000ste keer op het scherm. Sinds september 2010 passeerden er BV’s, een astronaut, een fanfare, een geheime romance en bijna duizend kilo aardappelen. [naar artikel]


9. Jeroen Meus heeft het moeilijk tijdens ‘Dagelijkse kost’: “Het is vrijdag” (29/04/2017 - Gazet van Antwerpen)

Als het weekend voor de deur staat, dan durft het werk wel eens wat moeizamer te verlopen. Dat ondervond ook Jeroen Meus vrijdag in de aflevering van ‘Dagelijkse kost’. Een paar versprekingen, niet uit de woorden geraken, alles kwam aan bod, met een hilarische compilatie tot gevolg. “Het is vrijdag voor iets hé.” Zeer zeker, Jeroen. [naar artikel]


10. Jeroen Meus parodieert op hilarische wijze reclamespots (17/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Dagelijkse Kost onderbroken door reclame, hoe zou dat eruit zien? Die vraag stelde ook Jeroen Meus zich en dus besloot hij om meteen zelf te figureren in enkele reclamefilmpjes. Vooral de parodie op Donald Muylle is hilarisch. “Dagelijkse kost, wij maken uw eten”, klinkt het met een West-Vlaams accent. [naar artikel]


11. Jeroen Meus openhartig over het gemis naar eigen restaurant: “Maar om deze persoonlijke redenen doe ik het niet” (05/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Waar haalt Jeroen Meus (45) de mosterd vandaan na 14 seizoenen ‘Dagelijkse kost’? In ‘De mosterd van Meus’ trekt hij de wereld rond op zoek naar culinaire inspiratie, elke maandagavond op VRT 1. Ook ‘Dagelijkse kost’ staat in het teken van Jeroen zijn rondreis. Zo zal hij zes weken lang lokale kost klaarmaken in onder andere Zweden, Georgië en Schotland. [naar artikel]


12. "Mannen die naar "Dagelijkse kost" kijken, koken vaker zelf" (19/11/2019 - VRT NWS)

De recepten van Jeroen Meus bevatten niet meer boter en zout dan die van andere tv-koks en mannen die naar "Dagelijkse kost" kijken, koken vaker zelf. Dat zegt onderzoeker Charlotte De Backer van de universiteit Antwerpen in "De wereld vandaag" naar aanleiding van de 2.000e aflevering van het populaire programma. [naar artikel]


13. Jeroen Meus krijgt hogere keuken in ‘Dagelijkse Kost’: waarom? En waarvoor is dat goed? (23/08/2023 - Gazet van Antwerpen)

Jeroen Meus gaat in Dagelijkse Kost op hoger niveau koken. Letterlijk alvast, want de bekende kok liet zijn nieuwe keuken enkele centimeters hoger bouwen. [naar artikel]


14. Jeroen Meus achterna: VRT lanceert foodboxen van ‘Dagelijkse kost’ (12/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Je vindt jezelf een echte Jeroen Meus, maar koken komt er niet van door een gebrek aan tijd? Dan is er goed nieuws: de VRT gaat binnenkort Hello Fresh achterna met foodboxen waarmee je in een handomdraai je Dagelijkse kost op je bord mikt. [naar artikel]


15. Jeroen Meus zoekt inspiratie bij 6 buitenlandse tv-chefs in 'De mosterd van Meus' (04/03/2024 - VRT NWS)

Televisiekok Jeroen Meus reist voor zijn nieuwe programma 'De mosterd van Meus' naar 6 buitenlandse televisiechefs, om inspiratie op te doen voor nieuwe 'Dagelijkse kost'-recepten. Van de gekende Zweedse balletjes tot verrassende kaas uit het onbekende Georgië: Meus verwerkt steeds meer internationale invloeden in onze 'Dagelijkse kost'. "Een simpele kotelet met wortelstoemp volstaat niet meer." [naar artikel]


16. Jeroen Meus zet Pieter Bruegel een week lang centraal in ‘Dagelijkse kost’ (24/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Tijdens de herfstvakantie houdt ‘Dagelijkse kost’ een themaweek. Alles zal in het teken staan van Bruegel. Jeroen Meus serveert een week lang... [naar artikel]


17. Jeroen Meus toont zijn nieuwe ‘Dagelijkse kost’-keuken (12/08/2019 - De Standaard)

Na vier seizoenen koken, bakken, grillen, flamberen en kneden kreeg de ‘Dagelijkse kost’-keuken een nieuwe look. In het nieuwe seizoen gaat Jeroen Meus in een gloednieuwe keuken aan de slag. [naar artikel]


18. Jeroen Meus krijgt gloednieuwe keuken in ‘Dagelijkse kost’ (22/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Vanaf 4 september staat tv-kok Jeroen Meus (45) weer trouw in zijn potten en pannen te roeren in de keuken van ‘Dagelijkse kost’. Al zal deze er in het nieuwe seizoen wél helemaal anders uitzien. [naar artikel]


19. Jeroen Meus kookt weer buiten de landsgrenzen in culinair reisprogramma ‘De Mosterd van Meus’ (24/05/2023 - Het Belang van Limburg)

Jeroen Meus (45) gaat dubbele shiften draaien. Want naast de vele afleveringen van Dagelijkse Kost wordt hij ook het gezicht van het gloednieuwe De Mosterd van Meus. De opnames vinden momenteel in het buitenland plaats. [naar artikel]


20. Na vier seizoenen "Dagelijkse kost" heeft Jeroen Meus een nieuwe keuken en die is goed voor zijn stappenteller (12/08/2019 - VRT NWS)

Na vier seizoenen koken, bakken, grillen, flamberen en kneden heeft de keuken van tv-kok Jeroen Meus een andere look gekregen. Die nieuwe keuken zal vanaf 2 september gebruikt worden in het nieuwe seizoen van "Dagelijkse kost" (Eén). Nieuwsgierige voorbijgangers in Leuven zullen Meus kunnen zien bakken en de kok zelf zal flink wat kilometers mogen doen tussen zijn verschillende kookeilanden. [naar artikel]


21. VTM geeft strijd tegen Jeroen Meus op. ‘Dagelijkse kost’ nu eenzaam aan de top (22/06/2020 - De Morgen)

VTM gooit de keukenhanddoek in de ring. Loïc Van Impe en zijn Zot van koken stoppen ermee na twee seizoenen en de zender zal ook geen dagelijks kookprogramma meer maken voor de vooravond. Jeroen Meus is zo de enige Vlaamse tv-kok die er nog echt toe doet. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!