Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Standaard

Deze Belgische standbeelden eten frietjes vanavond

25/11/2019 - 17:27
"Vandaag begint de ‘week van de friet’. Om de friet te promoten, duiken er in Middelkerke, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Hasselt en op onverwachte plaatsen frietzakken op. Het is een campagne van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) naar aanleiding van de 20e Week van de Frituur. De Belgische frietkotcultuur werd in 2017 erkend als immaterieel cultureel ergoed."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vijf bekende Vlaamse standbeelden brengen deze week een ode aan onze Belgische trots: frietjes (25/11/2019 - VRT NWS)

Wat Jan Palfijn in Kortrijk en de Kotmadam in Leuven deze week gemeen hebben? Ze lijken zin te hebben in een pak friet. Zij, en nog 3 andere bekende standbeelden in Vlaanderen, krijgen een week lang een puntzak met frietjes in hun handen. Doel: frietjes van de frituur promoten. [naar artikel]


2. Belgische aardappelfederatie wil Chinezen frietjes leren eten (19/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Belgapom, de Belgische aardappelfederatie, wil de Chinezen frietjes leren eten. China is nu al de grootste producent van aardappelen, goed voor... [naar artikel]


3. Zo kan jij geld verdienen door frietjes en pasta te eten (19/07/2019 - Metro)

Wil jij graag 5.000 pond (5.500 euro) verdienen door alleen maar frietjes en pasta te eten? Dat kan, want een multivitaminemerk is op zoek naar drie personen die graag een centje willen bijverdienen en de vitamines willen uitproberen. Het merk Feel zal je 5.000 pond betalen als je een maand lang elke dag één multivitamine […] Het bericht Zo kan jij geld verdienen door frietjes en pasta te eten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


4. Zo maak je gezonde frietjes (15/07/2016 - Het Laatste Nieuws)

Zonder schuldgevoel frietjes eten? Dat kan! Je maakt van zoete aardappelen even knapperige frietjes. Lekker bij steak, maar ook bij een gebakken [naar artikel]


5. Week van de friet – Bekende standbeelden vieren 20ste editie van Week van de Friet (25/11/2019 - Metro)

De Week van de Friet, de jaarlijkse ode aan de frietjes van de frituur, is aan zijn twintigste editie toe. Dit jaar worden onder meer bekende standbeelden ingeschakeld ter promotie van het goudgele Belgische culinaire erfgoed. “Door frietjes op onverwachte plaatsen in het straatbeeld te laten opduiken, willen we iedereen herinneren aan de fierheid die […] Het bericht Week van de friet – Bekende standbeelden vieren 20ste editie van Week van de Friet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


6. Belgapom wil Chinezen frietjes leren eten (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Belgapom, de Belgische aardappelfederatie, wil de Chinezen frietjes leren eten. China is nu al de grootste producent van aardappelen, goed voor meer dan een kwart van de wereldproductie. Maar qua consumptie hinkt het land ver achterop. Door te focussen op de friet, sluit men aan bij de Chinese eetcultuur van “street food”, klinkt het dinsdag op de economische missie in Peking. Twee Belgische ondernemers zijn bovendien van plan om een eerste Belgische frituur te openen in China. [naar artikel]


7. Vrouwen eten vaker frieten met hun handen (25/11/2019 - Metro)

Er zijn zo van die clichés waar je weinig tegenin kan brengen. In Frankrijk maken ze heerlijke wijn, de Nederlanders hebben de beste maatjes en België staat niet voor niks bekend om z’n friet. De Belgische frietkotcultuur gaat zelfs zo ver dat ze erkend werd als immaterieel cultureel erfgoed. Voor de twintigste keer organiseert VLAM […] Het bericht Vrouwen eten vaker frieten met hun handen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


8. Beste frituriste van het dorp start gezondheidspraktijk boven haar zaak: “Niets mis met eenmaal per week frietjes eten” (08/05/2019 - Het Nieuwsblad)

“Frietjes op zich zijn ongezond, maar je mag zeker eenmaal per week zondigen. Het moet plezant blijven. Eten mag geen obsessie worden.” Dat zegt Debby Verwaest (46) uit Arendonk. Zij kan het weten, want ze is zowel gezondheidscoach als uitbaatster van een eigen frituur. [naar artikel]


9. Controverse over standbeelden van Leopold II: waarom is de Belgische koning zo omstreden? (05/06/2020 - VRT NWS)

Het protest tegen racisme in de Verenigde Staten doet bij ons de controverse rond Leopold II weer oplaaien. De laatste dagen zijn meerdere standbeelden van de voormalige Belgische koning beklad en er zijn petities gestart om beelden te verwijderen. Leopold II voerde eind 19e eeuw een schrikbewind in zijn privékolonie Congo-Vrijstaat, de plaatselijke bevolking werd er uitgebuit en mishandeld. Wie was Leopold II en wat maakt zijn beleid zo omstreden? En hebben standbeelden van de Belgische vorst hier nog wel een plaats? [naar artikel]


10. VIDEO. Man blijft rustig frietjes eten tijdens vechtpartij (14/01/2020 - Metro)

Een Britse man die koppig aan zijn tafeltje blijft zitten tijdens een vechtpartij, is een grote hit geworden op Twitter. Terwijl hij van zijn frietjes aan het smullen was, gingen enkele vechtersbazen op de vuist met elkaar in de kebabzaak. “Ik dacht erover om een andere plek te kiezen”, reageerde de vijftiger in de Britse […] Het bericht VIDEO. Man blijft rustig frietjes eten tijdens vechtpartij verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


11. Protest tegen standbeelden van Leopold II: "Ze moeten vervangen worden door andere standbeelden" (05/06/2020 - VRT NWS)

Door de onrust in de Verenigde Staten staat bij ons ook Leopold Il volop ter discussie omdat hij als kolonisator dood en leed heeft veroorzaakt in Congo. Standbeelden van hem zijn de laatste dagen beschadigd en besmeurd. Op sociaalnetwerksites circuleert een petitie met de vraag om de standbeelden weg te halen. "Het Journaal" sprak met de Initiatiefnemer, een jongen van 14. "Ik wil dat de standbeelden verdwijnen en vervangen worden door andere standbeelden", klinkt het. [naar artikel]


12. Zo veel exotisch eten op Afro-Latino, en toch kiezen jullie voor Belgische kost (14/07/2019 - Het Belang van Limburg)

Op Afro-Latino is elk jaar een grote wereldkeuken te vinden. Van Colombiaans en Marokkaans tot Aziatisch en Indisch. Een uitgebreide keuze aan eten, en toch kiezen de festivalgangers nog vaak voor de gewone Belgische kost zoals frietjes en hamburgers. Waarom? [naar artikel]


13. GETEST. Paprikafrietjes en frietjes met satékruiden: een nieuwe Belgische hype of een grote flop? (21/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Naar aanleiding van de Nationale Feestdag bracht Belviva paprikafrietjes en frietjes met satékruiden uit, volgens het merk de favoriete smaken van de Belgen. Zullen deze ovenfrietjes de Belgische frietkoten overmeesteren of zijn het vooral warme, wakke chips? Onze reporters deden de smaaktest. [naar artikel]


14. Al meer dan 16.000 handtekeningen voor online petitie om standbeelden Leopold II uit Brussel weg te nemen (03/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Naar aanleiding van de protesten tegen racisme in de VS werd een online petitie gelanceerd om alle standbeelden van de voormalige Belgische koning... [naar artikel]


15. Bart laat ontslagen Makro-personeel een maand lang gratis frietjes eten: “Ik wil voor hen iets terugdoen” (04/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Bart Diele (47) komt met een opmerkelijke actie om het ontslagen Makro-personeel een hart onder de riem te steken. “Ze mogen bij mij de hele maand gratis frietjes komen eten”, kondigt de Zingemse friturist aan. Waarom, dat vertelt hij hier. [naar artikel]


16. Vettige vrijdag: frietjes over vanavond? Zo kan je ze de dag erna toch nog lekker krokant opeten (06/01/2023 - Het Laatste Nieuws)

Niets dat meer ‘weekend’ schreeuwt dan het bestellen van een pak friet op vrijdagavond. Maar wat een verspilling als je toch nog wat van die frietjes moet weggooien. Kan je frietjes opnieuw krokant krijgen? En smaken ze dan nog even lekker? Onze journalist zocht drie manieren om erin te slagen én friturist Cindy Sanctorum van De Bosrand in Brugge legt uit hoe je ze opnieuw smaakvol maakt. [naar artikel]


17. AfricaMuseum directeur Guido Gryseels: ‘Er zijn in België te veel standbeelden van Leopold II’ (30/06/2020 - De Standaard)

Het debat over de standbeelden van Leopold II is weer volop aan de gang. De vraag klinkt om ze naar het museum te brengen, maar hoeveel standbeelden van dezelfde persoon kunnen er tentoongesteld worden voordat het trop wordt? ‘Het is niet de bedoeling dat het hier vol komt te staan met zijn standbeelden’, aldus Guido Gryseels, de directeur van het AfricaMuseum. [naar artikel]


18. Waarom hebben deze standbeelden opeens een opvallende koptelefoon op? (17/04/2023 - Het Belang van Limburg)

Opvallend zicht in het Vlaamse straatbeeld maandagvoormiddag. Meerdere standbeelden dragen opeens een blauwe koptelefoon. Wat is er aan de hand? [naar artikel]


19. Economische missie Mexico – Belgapom en minister Muyters bakken frietjes tijdens handelsmissie in Mexico (19/02/2019 - Metro)

Belgapom, de beroepsvereniging van de Belgische aardappelhandel en -verwerking, heeft maandag tijdens de handelsmissie naar Mexico onder leiding van prinses Astrid, frietjes gebakken tijdens een persevenement voor Mexicaanse en Belgische journalisten. Belgapom introduceerde in Mexico ook zijn ambassadeur van de Belgische friet, James Bint. “Wat wij vaststellen is dat hier steeds meer interesse is voor […] Het bericht Economische missie Mexico – Belgapom en minister Muyters bakken frietjes tijdens handelsmissie in Mexico verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


20. Van McDonalds tot Burger King: waar bestel je de lekkerste hamburger en krokantste frietjes? Dominique Persoone test 5 ketens (24/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een lekker stuk vlees tussen twee krokante broodjes waar de saus vanaf druipt als je erin bijt: voor veel mensen is een hamburger met frietjes hun favoriete fastfood. Maar waar eet je op deze vettige vrijdag de lekkerste hamburger en de meest krokante frietjes? Chef Dominique Persoone ging op pad voor HLN Eten en bezocht 5 bekende fastfoodketens in eigen land. Wie wint ‘the battle of the burgers’? En bij welke keten blijf je liefst zo ver mogelijk vandaan? “Hier ben ik verrast.” [naar artikel]


21. Bye bye (di)eetregels: intuïtief eten is de nieuwe trend waarbij je eet wat en wanneer je wilt (07/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Deze stroming binnen de voedingsleer gooit alles dat we geleerd hebben overhoop. Zo bestaat er geen goede of slechte voeding, mag je eigenlijk gewoon alles eten, is er geen vast eetuur, noch een minimum of maximaal aantal maaltijden. Klinkt goed! Cartooniste Eva Mouton deelde op haar sociale media al dat ze aan intuïtief eten doet, binnenkort jij ook? Mindset-diëtiste Alessia Couvreur vertelt ons alles dat we moeten weten over deze strekking binnen de voedingsleer. “Frietjes, koeken, chocolade, het wordt allemaal aantrekkelijker door tegen jezelf te zeggen dat je het niet mág eten.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!