Krantenkoppen logoDe Krantenkoppen

Elke minuut geupdate en mobile friendly!

29 October 2020
08:23 uur

Romp van Boeing 777X barst tijdens stresstest

Het Laatste Nieuws

28/11/2019 - 00:32

Bij een stresstest om de structurele sterkte van de Boeing 777X te bepalen in september, is de romp van het vliegtuig volledig gescheurd. Boeing...


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Romp Boeing gescheurd tijdens stresstest (28/11/2019 - De Tijd)
  12:27 Bij een stresstest van de Boeing 777x is de romp van het toestel volledig gescheurd. Volgens de Amerikaanse vliegtuigfabrikant heeft dat geen impact op de geplande uitrol in 2021.
  [naar artikel]
 2. Boeing ondervindt technische problemen bij testen op langeafstandstoestel 777x (07/09/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw te maken met technische problemen. Die doken donderdagavond op tijdens testen op het langeafstandstoestel 777x, waarbij ook inspecteurs van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) aanwezig waren. Dat melden verschillende bronnen aan AFP. De technische problemen doken op tijdens druktesten, laat een woordvoerder van FAA weten. Tijdens die testen wordt het vliegtuig onderworpen aan verschillende omstandigheden om ervoor te zorgen dat het toestel ook dan veilig en betrouwbaar is. De testen werden opgeschort, klinkt het bij Boeing. Het is nog niet duidelijk of dat een invloed heeft op de eerste testvlucht van de 777x. Die is voorzien voor begin 2020. bron: Belga   Het bericht Boeing ondervindt technische problemen bij testen op langeafstandstoestel 777x verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 3. Boeing ondervindt technische problemen bij testen op langeafstandstoestel 777x (07/09/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw te maken met technische problemen. Die doken donderdagavond op tijdens testen op het langeafstandstoestel 777x, waarbij ook inspecteurs van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) aanwezig waren. Dat melden verschillende bronnen aan AFP. De technische problemen doken op tijdens druktesten, laat een woordvoerder van FAA weten. Tijdens die testen wordt het vliegtuig onderworpen aan verschillende omstandigheden om ervoor te zorgen dat het toestel ook dan veilig en betrouwbaar is. De testen werden opgeschort, klinkt het bij Boeing. Het is nog niet duidelijk of dat een invloed heeft op de eerste testvlucht van de 777x. Die is voorzien voor begin 2020. bron: Belga Het bericht Boeing ondervindt technische problemen bij testen op langeafstandstoestel 777x verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 4. Boeing ondervindt technische problemen bij testen op langeafstandstoestel 777x (07/09/2019 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft opnieuw te maken met technische problemen. Die doken donderdagavond op tijdens testen op het langeafstandstoestel 777x, waarbij ook inspecteurs van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit (FAA) aanwezig waren. Dat melden verschillende bronnen aan AFP. De technische problemen doken op tijdens druktesten, laat een woordvoerder van FAA weten. Tijdens die testen wordt het vliegtuig onderworpen aan verschillende omstandigheden om ervoor te zorgen dat het toestel ook dan veilig en betrouwbaar is. De testen werden opgeschort, klinkt het bij Boeing. Het is nog niet duidelijk of dat een invloed heeft op de eerste testvlucht van de 777x. Die is voorzien voor begin 2020. Bron: Belga   Het bericht Boeing ondervindt technische problemen bij testen op langeafstandstoestel 777x verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 5. Boeing rondt testvlucht met 777x succesvol af (26/01/2020 - Express)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft de eerste testvlucht met het nieuwe langeafstandsvliegtuig 777x succesvol afgerond. De vlucht duurde vier uur. Het vliegtuig steeg zaterdag om 10.10 uur lokale tijd op in Everett, zo’n vijftig kilometer ten noorden van Seattle, waar het rond 14 uur opnieuw landde. 406 passagiers De testvlucht werd eerder deze week twee keer afgeblazen […] The post Boeing rondt testvlucht met 777x succesvol af appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 6. Boeing maakt eerste testvlucht met 777X (25/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na twee eerdere pogingen heeft de Amerikaanse vliegtuigconstructeur Boeing zaterdag een eerste testvlucht gemaakt met het nieuwe langeafstandsvliegtuig 777x. De vliegtuigbouwer hoopt het eerste toestel in 2021 te kunnen leveren.
  [naar artikel]
 7. Boeing maakt eerste testvlucht met 777X (25/01/2020 - Metro)
  Na twee eerdere pogingen heeft de Amerikaanse vliegtuigconstructeur Boeing zaterdag een eerste testvlucht gemaakt met het nieuwe langeafstandsvliegtuig 777x. De vliegtuigbouwer hoopt het eerste toestel in 2021 te kunnen leveren. De testvlucht moest eerder deze week twee keer worden afgeblazen vanwege slecht weer in Seattle, de thuisbasis van de vliegtuigbouwer, maar kon zaterdag dan toch doorgaan. Het gaat om de eerste in een serie geplande testvluchten. Als die goed verlopen, kan Boeing officieel de goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) aanvragen. Eigenlijk had de 777x vorige zomer al een eerste keer de lucht in moeten gaan, maar de testfase moest worden verschoven door problemen met de motoren en de vleugels. De 777x is de nieuwste telt in de 777-familie, een reeks van widebody-vliegtuigen – met twee gangpaden – van Boeing. Het toestel biedt plaats aan zeker 406 passagiers. Boeing verwacht het eerste exemplaar van het toestel in 2021 te kunnen leveren. De vliegtuigconstructeur kreeg er al 340 bestellingen voor binnen. De 777x moet de concurrentie aangaan met de A350 van de Europese rivaal Airbus. bron: Belga   Het bericht Boeing maakt eerste testvlucht met 777X verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Boeing maakt eerste testvlucht met 777X (26/01/2020 - Metro)
  Na twee eerdere pogingen heeft de Amerikaanse vliegtuigconstructeur Boeing zaterdag een eerste testvlucht gemaakt met het nieuwe langeafstandsvliegtuig 777x. De vliegtuigbouwer hoopt het eerste toestel in 2021 te kunnen leveren. De testvlucht moest eerder deze week twee keer worden afgeblazen vanwege slecht weer in Seattle, de thuisbasis van de vliegtuigbouwer, maar kon zaterdag dan toch doorgaan. Het gaat om de eerste in een serie geplande testvluchten. Als die goed verlopen, kan Boeing officieel de goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) aanvragen. Eigenlijk had de 777x vorige zomer al een eerste keer de lucht in moeten gaan, maar de testfase moest worden verschoven door problemen met de motoren en de vleugels. De 777x is de nieuwste telt in de 777-familie, een reeks van widebody-vliegtuigen – met twee gangpaden – van Boeing. Het toestel biedt plaats aan zeker 406 passagiers. Boeing verwacht het eerste exemplaar van het toestel in 2021 te kunnen leveren. De vliegtuigconstructeur kreeg er al 340 bestellingen voor binnen. De 777x moet de concurrentie aangaan met de A350 van de Europese rivaal Airbus. Bron: Belga   Het bericht Boeing maakt eerste testvlucht met 777X verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 9. Testvlucht met Boeing 777X afgerond (26/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft de eerste testvlucht met het nieuwe langeafstandsvliegtuig 777x succesvol afgerond. De vlucht duurde vier uur. Het vliegtuig steeg om 10.10 uur lokale tijd op in Everett, zo’n vijftig kilometer ten noorden van Seattle, waar het rond 14 uur opnieuw landde. De testvlucht moest eerder deze week twee keer worden afgeblazen vanwege slecht weer in Seattle, de thuisbasis van de vliegtuigbouwer, maar kon zaterdag dan toch doorgaan. Het gaat om de eerste in een serie geplande testvluchten. Als die goed verlopen, kan Boeing officieel de goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) aanvragen. Eigenlijk had de 777x vorige zomer al een eerste keer de lucht in moeten gaan, maar de testfase moest worden verschoven door problemen met de motoren en de vleugels. De 777x is de nieuwste telg in de 777-familie, een reeks van widebody-vliegtuigen – met twee gangpaden – van Boeing. Het toestel biedt plaats aan zeker 406 passagiers. Boeing verwacht het eerste exemplaar van het toestel in 2021 te kunnen leveren. De vliegtuigconstructeur kreeg er al 340 bestellingen voor binnen. De 777x moet de concurrentie aangaan met de A350 van de Europese rivaal Airbus. bron: Belga Het bericht Testvlucht met Boeing 777X afgerond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 10. Testvlucht met Boeing 777X afgerond (26/01/2020 - Metro)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft de eerste testvlucht met het nieuwe langeafstandsvliegtuig 777x succesvol afgerond. De vlucht duurde vier uur. Het vliegtuig steeg om 10.10 uur lokale tijd op in Everett, zo’n vijftig kilometer ten noorden van Seattle, waar het rond 14 uur opnieuw landde. De testvlucht moest eerder deze week twee keer worden afgeblazen vanwege slecht weer in Seattle, de thuisbasis van de vliegtuigbouwer, maar kon zaterdag dan toch doorgaan. Het gaat om de eerste in een serie geplande testvluchten. Als die goed verlopen, kan Boeing officieel de goedkeuring van de Federal Aviation Administration (FAA) aanvragen. Eigenlijk had de 777x vorige zomer al een eerste keer de lucht in moeten gaan, maar de testfase moest worden verschoven door problemen met de motoren en de vleugels. De 777x is de nieuwste telg in de 777-familie, een reeks van widebody-vliegtuigen – met twee gangpaden – van Boeing. Het toestel biedt plaats aan zeker 406 passagiers. Boeing verwacht het eerste exemplaar van het toestel in 2021 te kunnen leveren. De vliegtuigconstructeur kreeg er al 340 bestellingen voor binnen. De 777x moet de concurrentie aangaan met de A350 van de Europese rivaal Airbus. Bron: Belga   Het bericht Testvlucht met Boeing 777X afgerond verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 11. Boeing stelt eerste testvlucht van 777X uit wegens slecht weer (26/01/2020 - Metro)
  Na maanden vertraging had deze week de allereerste vlucht moeten plaatsvinden van het langeafstandsvliegtuig 777X van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, maar het weer gooit roet in het eten. Boeing liet in een korte mededeling weten dat de voor donderdag geplande testvlucht wordt uitgesteld. De vlucht zou normaal gezien doorgaan in de buurt van Seattle, waar Boeing over een grote luchthaven beschikt, Boeing Field. Er wordt echter regen en wind verwacht, waardoor is besloten om de testvlucht uit te stellen. Momenteel wordt onderzocht of het toestel op vrijdag 24 januari alsnog kan opstijgen. Eigenlijk had de 777X in de zomer van 2019 een eerste keer de lucht in moeten gaan, maar die datum moest worden verschoven, onder meer door problemen met de nieuwe motor die door General Electric wordt gemaakt en met de vleugels. Boeing verwacht het eerste exemplaar in 2021 te leveren. De 777X is de nieuwste telg van de 777-familie, een reeks van widebody-vliegtuigen (met twee gangpaden) van Boeing. Het nieuwe toestel zal plaats kunnen bieden aan zowat 400 passagiers. Boeing kreeg er al 340 bestellingen voor binnen. Het zal de concurrentie aangaan met de A350 van de Europese vliegtuigbouwer Airbus. Bron: Belga   Het bericht Boeing stelt eerste testvlucht van 777X uit wegens slecht weer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 12. Boeing stelt eerste testvlucht van 777X uit wegens slecht weer (23/01/2020 - Metro)
  Na maanden vertraging had deze week de allereerste vlucht moeten plaatsvinden van het langeafstandsvliegtuig 777X van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, maar het weer gooit roet in het eten. Boeing liet in een korte mededeling weten dat de voor donderdag geplande testvlucht wordt uitgesteld. De vlucht zou normaal gezien doorgaan in de buurt van Seattle, waar Boeing over een grote luchthaven beschikt, Boeing Field. Er wordt echter regen en wind verwacht, waardoor is besloten om de testvlucht uit te stellen. Momenteel wordt onderzocht of het toestel op vrijdag 24 januari alsnog kan opstijgen. Eigenlijk had de 777X in de zomer van 2019 een eerste keer de lucht in moeten gaan, maar die datum moest worden verschoven, onder meer door problemen met de nieuwe motor die door General Electric wordt gemaakt en met de vleugels. Boeing verwacht het eerste exemplaar in 2021 te leveren. De 777X is de nieuwste telg van de 777-familie, een reeks van widebody-vliegtuigen (met twee gangpaden) van Boeing. Het nieuwe toestel zal plaats kunnen bieden aan zowat 400 passagiers. Boeing kreeg er al 340 bestellingen voor binnen. Het zal de concurrentie aangaan met de A350 van de Europese vliegtuigbouwer Airbus. bron: Belga Het bericht Boeing stelt eerste testvlucht van 777X uit wegens slecht weer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 13. Boeing stelt eerste testvlucht van 777X uit wegens slecht weer (23/01/2020 - Metro)
  Na maanden vertraging had deze week de allereerste vlucht moeten plaatsvinden van het langeafstandsvliegtuig 777X van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, maar het weer gooit roet in het eten. Boeing liet in een korte mededeling weten dat de voor donderdag geplande testvlucht wordt uitgesteld. De vlucht zou normaal gezien doorgaan in de buurt van Seattle, waar Boeing over een grote luchthaven beschikt, Boeing Field. Er wordt echter regen en wind verwacht, waardoor is besloten om de testvlucht uit te stellen. Momenteel wordt onderzocht of het toestel op vrijdag 24 januari alsnog kan opstijgen. Eigenlijk had de 777X in de zomer van 2019 een eerste keer de lucht in moeten gaan, maar die datum moest worden verschoven, onder meer door problemen met de nieuwe motor die door General Electric wordt gemaakt en met de vleugels. Boeing verwacht het eerste exemplaar in 2021 te leveren. De 777X is de nieuwste telg van de 777-familie, een reeks van widebody-vliegtuigen (met twee gangpaden) van Boeing. Het nieuwe toestel zal plaats kunnen bieden aan zowat 400 passagiers. Boeing kreeg er al 340 bestellingen voor binnen. Het zal de concurrentie aangaan met de A350 van de Europese vliegtuigbouwer Airbus. bron: Belga   Het bericht Boeing stelt eerste testvlucht van 777X uit wegens slecht weer verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 14. Problemen met Boeing 777X zouden “geen effect” hebben op ontwerp en ontwikkeling nieuw toestel (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De recente problemen die opdoken bij het testen van de nieuwe 777X van Boeing, hebben "geen beduidend effect" op het ontwerp en de ontwikkeling van...
  [naar artikel]
 15. Problemen met nieuwe Boeing 777X zouden “geen effect” hebben op ontwerp en ontwikkeling toestel (10/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De recente problemen die opdoken bij het testen van de nieuwe 777X van Boeing, hebben "geen beduidend effect" op het ontwerp en de ontwikkeling van...
  [naar artikel]
 16. "Boeing kreeg illegale belastingkorting" (28/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft in de Verenigde Staten een illegaal belastingvoordeel gekregen om de 777X-vliegtuigen daar te
  [naar artikel]
 17. Boeing bezorgt Solvay doorbraak (13/07/2016 - De Tijd)
  15:16 Solvay mag de composieten vloerelementen en staartvlakken voor de Boeing 777X leveren. De groep zet daarmee een voet tussen de grote jongens.
  [naar artikel]
 18. Boeing stuurt grootste tweemotorig vliegtuig ter wereld de lucht in (26/01/2020 - VRT NWS)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing heeft de eerste testvlucht met de nieuwe 777X succesvol afgerond. Door het slechte weer in de buurt van de Amerikaanse stad Seattle was de vlucht vorige week tot twee keer uitgesteld. De succesvolle testvlucht is een opsteker voor Boeing na de perikelen rond de Boeing 737MAX, die al sinds maart vorig jaar aan de grond staat.
  [naar artikel]
 19. Boeing rond eerste testvlucht met 777X af (25/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na twee eerdere pogingen heeft de Amerikaanse vliegtuigconstructeur Boeing vandaag voor het eerst een succesvolle testvlucht gemaakt met het nieuwe...
  [naar artikel]
 20. Boeing maakt eerste testvlucht met 777X (25/01/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Na twee eerdere pogingen heeft de Amerikaanse vliegtuigconstructeur Boeing vandaag een eerste testvlucht gemaakt met het nieuwe...
  [naar artikel]
 21. Boeing stelt eerste testvlucht van nieuw langeafstandsvliegtuig uit wegens slecht weer (23/01/2020 - Het Belang van Limburg)
  Na maanden vertraging had deze week de allereerste vlucht moeten plaatsvinden van het langeafstandsvliegtuig 777X van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, maar het weer gooit roet in het eten. Boeing liet in een korte mededeling weten dat de voor donderdag geplande testvlucht wordt uitgesteld.
  [naar artikel]
 22. Boeing KLM raakt deel van de romp kwijt bij opstijgen, wagen geraakt (24/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Een Boeing 777 van KLM, onderweg van Japan naar Amsterdam, heeft kort na het opstijgen een rompdeel verloren. Volgens de luchtvaartmaatschappij
  [naar artikel]
 23. Boeing vertraagt leveringen van 787 Dreamliner door mogelijk minieme spleten tussen onderdelen (08/09/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing vertraagt de leveringen van de langeafstandstoestellen 787 Dreamliner, omdat ze geïnspecteerd moeten worden op mogelijke constructiefouten. Eerder liet Boeing al acht dergelijke toestellen aan de grond zetten om productiefouten in de romp te herstellen.
  [naar artikel]
 24. Cockpitraam barst: vliegtuig zakt 3,5 km in 180 seconden tijdens noodlanding (20/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Passagiers op een vliegtuig van Icelandair beleefden vannacht bange momenten toen het raam van de cockpit barstte tijdens de vlucht. De Boeing...
  [naar artikel]
 25. Cockpitraam barst: vliegtuig duikt 3,5 km in 180 seconden tijdens noodlanding (20/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Passagiers op een vliegtuig van Icelandair beleefden vannacht bange momenten toen het raam van de cockpit barstte tijdens de vlucht. De Boeing...
  [naar artikel]
 26. Scheuren ontdekt in drie Boeing 737-vliegtuigen van Qantas (01/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Qantas heeft fijne scheuren ontdekt tussen de vleugel en romp van drie Boeing 737 NG-toestellen. Dat heeft de Australische luchtvaartmaatschappij...
  [naar artikel]
 27. Ethias gebuisd voor stresstest (08/09/2016 - De Tijd)
  12:54 De verzekeraar is te weinig bestand tegen financieel stormweer. Dat blijkt uit de uitgelekte voorlopige resultaten van een Europese stresstest.
  [naar artikel]
 28. Boeing KLM raakt deel van de romp kwijt bij opstijgen, wagen geraakt (24/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/OZ1ElPQ7x31y6vSt8Og6Z2tcQ04/diocontent/33811703/_crop/927/122/2062/1165/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 29. Boeing KLM raakt deel van de romp kwijt bij opstijgen, wagen geraakt (24/09/2017 - De Morgen)
  https://images0.persgroep.net/rcs/OZ1ElPQ7x31y6vSt8Og6Z2tcQ04/diocontent/33811703/_crop/927/122/2062/1165/_fitwidth/642/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg
  [naar artikel]
 30. Scheuren ontdekt in drie Boeing 737-vliegtuigen van Qantas (01/11/2019 - Metro)
  Qantas heeft fijne scheuren ontdekt tussen de vleugel en romp van drie Boeing 737 NG-toestellen. Dat heeft de Australische luchtvaartmaatschappij vrijdagochtend aangekondigd in een mededeling. Qantas startte met een check-up van alle 33 Boeing 737 NG-toestellen in haar vloot nadat een scheur was gevonden in een van de vliegtuigen eerder deze week tijdens een onderhoud. De luchtvaartmaatschappij liet weten in de mededeling dat de check-up met zeven maand vervroegd werd nadat de eerste scheur was gevonden. Recent zijn over de hele wereld gelijkaardige scheuren gevonden in het model. Eerder beval de Amerikaanse luchtvaartinspectie inspecties bij alle Boeing 737 NG-toestellen die meer dan 30.000 vluchten op de teller hebben staan. Volgens Qantas voerden haar toestellen niet zo veel vluchten uit, maar worden ze getest na 22.600 vluchten. De drie vliegtuigen met scheuren zijn uit de omloop gehaald voor herstellingen. Die zullen tegen het einde van het jaar afgerond zijn. Bron: Belga   Het bericht Scheuren ontdekt in drie Boeing 737-vliegtuigen van Qantas verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Belfius en KBC overleven stresstest (30/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De twee Belgische systemische banken Belfius en KBC Bank hebben de stresstest van de Europese Bankenautoriteit (EBA) goed doorstaan. Uit hun
  [naar artikel]
 32. VIDEO. Thomas Vanderveken ondergaat stresstest tijdens ‘Proms’ in Hasselt (23/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Op Canvas kan u wekelijks de piano-avonturen van Thomas Vanderveken volgen. De presentator probeert op minder dan één jaar een concerto van Edvard Grieg te leren. Woensdagavond stond de stresstest van Thomas op het programma. Het podium van de Night of the Proms in de Hasseltse Ethias Arena vormde het decor voor de test.
  [naar artikel]
 33. Amerikaanse grootbanken doorstaan stresstest (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De grote financiële instellingen in de VS hebben de eerste ronde van de jaarlijkse stresstest doorstaan. Dat meldt de koepel van centrale banken
  [naar artikel]
 34. Belfius en KBC bij de beste van de klas in Europese stresstest (02/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Belfius en KBC doen het in de stresstest beter dan het Europees gemiddelde. Hun schokbestendigheid is verder verbeterd, meldt de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 35. Amerikaanse grootbanken doorstaan stresstest (23/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De grote financiële instellingen in de VS hebben de eerste ronde van de jaarlijkse stresstest doorstaan. Dat meldt de koepel van centrale banken
  [naar artikel]
 36. KBC en Belfius scoren goed in stresstest (02/11/2018 - De Tijd)
  18:09 De twee Belgische grootbanken komen goed uit de verf in de stresstest waaraan de grootste Europese spelers in de sector werden onderworpen.
  [naar artikel]
 37. Amerikaanse grootbanken doorstaan stresstest Fed (22/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De grootste banken van de Verenigde Staten zijn allemaal geslaagd voor de eerste fase van de stresstest die werd opgelegd door de Amerikaanse...
  [naar artikel]
 38. Crash Lion Air – “Romp vliegtuig is mogelijk gelokaliseerd” (31/10/2018 - Metro)
  Het lijkt erop dat reddingswerkers de romp van het neergestorte vliegtuig van Lion Air voor de kust van de Indonesische stad Jakarta hebben ontdekt. Volgens legerchef Hadi Tjahjanto zal nu een schip met sonarapparatuur naar het gebied worden gestuurd om de bevinden te bevestigen. “Ik ben op de hoogte gebracht dat delen van de romp zijn gelokaliseerd”, aldus Hadi. Hij bleef wel voorzichtig. “Het staat nog niet helmaal vast, laten we hopen dat het om de romp gaat”. Aan boord van het verongelukte toestel zaten 189 mensen. Gisteren werden al heel wat menselijke resten teruggevonden in zee. bron: Belga Het bericht Crash Lion Air – “Romp vliegtuig is mogelijk gelokaliseerd” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. 50e verjaardag voor de 747 Jumbo Jet, het toestel dat vliegen letterlijk groot maakte (09/02/2019 - VRT NWS)
  Met zijn typische bult is de Boeing 747 of Jumbo Jet waarschijnlijk het meest herkenbare vliegtuig dat ooit gebouwd is. 50 jaar geleden, op 9 februari 1969 werd onder grote belangstelling de eerste testvlucht uitgevoerd. Het was een revolutionair toestel voor zijn tijd. Het kon 550 passagiers vervoeren, dat was 2,5 keer meer dan zijn voorganger de Boeing 707. De 747 had dan ook een romp die veel breder was dan wat tot dan toe gangbaar was. De bult bovenop het toestel biedt onderdak aan de cockpit en daarachter extra zitplaatsen.
  [naar artikel]
 40. Griekse banken doorstaan stresstest ECB (05/05/2018 - Metro)
  Griekse banken hebben de laatste stresstest van de Europese Centrale Bank (ECB) doorstaan. Volgens de ECB zijn de kapitaalbuffers van de vier grote banken in Griekenland redelijk op orde. De ECB publiceerde vandaag de testresultaten van Alpha Bank, Eurobank, NBG en Piraeus Bank. Die laatste bank heeft naar eigen zeggen nog wel wat huiswerk te doen. Piraeus wil de kapitaalbuffers nog iets steviger maken. Bij een stresstest onderzoekt de ECB of de banken gezond genoeg zijn om overeind te blijven als het financieel-economisch klimaat ernstig verslechtert. bron: Belga   Het bericht Griekse banken doorstaan stresstest ECB verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Griekse banken doorstaan stresstest ECB (05/05/2018 - Metro)
  Griekse banken hebben de laatste stresstest van de Europese Centrale Bank (ECB) doorstaan. Volgens de ECB zijn de kapitaalbuffers van de vier grote banken in Griekenland redelijk op orde. De ECB publiceerde vandaag de testresultaten van Alpha Bank, Eurobank, NBG en Piraeus Bank. Die laatste bank heeft naar eigen zeggen nog wel wat huiswerk te doen. Piraeus wil de kapitaalbuffers nog iets steviger maken. Bij een stresstest onderzoekt de ECB of de banken gezond genoeg zijn om overeind te blijven als het financieel-economisch klimaat ernstig verslechtert. bron: Belga   Het bericht Griekse banken doorstaan stresstest ECB verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 42. Belgische banken scoren goed in stresstest (29/07/2016 - De Tijd)
  22:33 KBC en Belfius behaalden een goede score in de jongste stresstest voor de banksector in Europa. Ook de andere Belgische banken deden het behoorlijk.
  [naar artikel]
 43. Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware 737 MAX toe (19/05/2019 - De Tijd)
  10:25 Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd.
  [naar artikel]
 44. Civiele bescherming kan net vermijden dat boot vol schroot zinkt (30/08/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een Nederlandse schipper ontdekte vrijdagochtend dat zijn boot met schrootafval water maakte. Door een barst in de romp stond de machinekamer al deels onder water. Dankzij tijdig ingrijpen kon erger voorkomen worden.
  [naar artikel]
 45. Amerikaanse banken doorstaan stresstest Fed (22/06/2018 - De Tijd)
  07:03 De grootste banken van de Verenigde Staten zijn allemaal geslaagd voor de eerste fase van de stresstest die werd opgelegd door de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve.
  [naar artikel]
 46. Boeing botst op nieuw softwareprobleem en dus vertragingen (07/02/2020 - Express)
  Ingenieurs bij Boeing hebben opnieuw een softwareprobleem gespot in de Boeing 737 MAX. Als het regent, dan giet het, of dat lijkt toch het nieuwe credo van Boeing te zijn. Een nieuw softwareprobleem dat de luchtvaartmaatschappij ontdekte, zet mogelijk opnieuw een rem op de ingebruikname van de Boeing 737 MAX. Lichtje Het probleem kwam reeds […] The post Boeing botst op nieuw softwareprobleem en dus vertragingen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 47. Boeing vindt twee nieuwe softwarefouten in Boeing 737 MAX (08/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft twee nieuwe softwareproblemen aangetroffen in de Boeing 737 MAX. Ook deze fouten moeten hersteld zijn, vooraleer het...
  [naar artikel]
 48. Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe (22/05/2019 - Metro)
  Vliegtuigbouwer Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software voor vluchtsimulaties van de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens Boeing inmiddels gecorrigeerd. “Boeing heeft de vluchtsimulatiesoftware verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht”, laat de vliegtuigmaker weten. Bij twee ongelukken van de Boeing 737 MAX, in Indonesië en Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen kwamen door een softwarefout die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken. Bron: Belga   Het bericht Boeing 737 MAX – Boeing geeft fouten in vluchtsimulatiesoftware toe verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer.